• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akp'li Düzce Milletvekili : Kızlı Erkekli Eğitime Karşıyım

Nhessa

Nirvana
Pro Üye
13 Eylül 2013
57.236
2.910
523
İstanbul
mi20130409183050-640x360.jpg

AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz karma eğitime karşı olduğunu belirterek, "Ben karma eğitime karşı olan bir insanım, doğru bulmuyorum. Türkiye'de erkek liseleri vardı, kız liseleri vardı. Bunlar 28 Şubat cuntasının ortadan kaldırdığı uygulamalar, darbe hükümetlerinin ortadan kaldırdığı uygulamalar" dedi.

İbrahim Korkmaz, Düzce'de yerel yayın yapan Öncü Televizyonu'nun haberprogramına telefonla bağlanarak öğrencilerin barınma sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İbrahim Korkmaz her toplumun bir inancı, örf ve adetleri olduğunu, bunların hiçe sayılması durumunda toplumu toplum yapan ahlaki değerlerin yok olacağını; toplumun kanserinin ahlaksızlık olduğunu, kanser olan bir toplumu tedavi etmenin devletin görevi olduğunu söyledi.

VE İŞTE O MÜTHİŞ (!) İBRETLİK AÇIKLAMA!

Korkmaz, "Biz evimizde bile kız ve erkek çocuklarını aynı odada yatırmazken, nasıl olur da ergen çocukları aynı ortamlarda yatırır kaldırırız.

Bu bir özgürlük değildir. Benim şahsi fikrimi sorarsanız, kız çocuklarıyla erkek çocuklarının bile okullarının ayrılmasını isterim" dedi.

KARMA EĞİTİME KARŞIYIM

DHA muhabirinin telefonla görüştüğü İbrahim Korkmaz, karma eğitime karşı olduğunu belirterek, "Ben karma eğitime karşı olan bir insanım, doğru bulmuyorum. Karma eğitimin ortadan kaldırılmasının sebeplerinin neler olduğunu bu millet çok iyi biliyor. Türkiye'de ayrı eğitim daha önce yapılmamış bir şey değil. Türkiye'de erkek liseleri vardı, kız liseleri vardı. Bunlar ne zaman ortadan kaldırıldı; bunlar 28 Şubat cuntasının ortadan kaldırdığı uygulamalar, darbe hükümetlerinin ortadan kaldırdığı uygulamalar. Buradaki amaç karma eğitimle toplum mühendisliğine soyunabilir miyiz, toplumu istediğimiz gibi değerlendirebilir miyiz? düşüncesiyle bunu yaptılar. Bunun altında ulvi bir gerekçe yatmıyordu. Bu uygulamanın altında millete hizmet etmeyi amaçlayan bir hizmet yatmıyordu. İşin doğrusu karma eğitim de olsun ama diğer okullar da olsun. İsteyen çoçuğunu oraya, isteyen çocuğunu diğer tarafa göndersin. Bu yapılmayan bir mesele değil. Bu Osmalı'dan bu yana, Cumhuriyet'in kurulduğu yıldan bu yana olan bir eğitim sistemi. Yakın zamanda ortadan kaldırılan bir sistem bu. Bunun kaldırılmasının doğru olduğuna inanan bir insan değilim ben. Bu benim şahsi düşüncemdir ve bunun doğru olduğuna inanıyorum. Bunda çok garipsenecek bir durum da görmüyorum" diye konuştu.

KIZ VE ERKEK LİSELERİNDE BAŞARI ORANI DAHA YÜKSEK

Korkmaz ayrı okulların başarıyı getirip getirmeyeceği yönündeki soruyu ise şöyle cevapladı:

"Bu beraberinde her türlü başarıyı getirecektir. Ergenlik çağındaki çocukların birbirlerine karşı ilgi duymaları gayet normal değil midir? Birbirlerini gördüklerinde duygusal olmaları normal değil midir? Bunlar gayet doğal şeyler. Kız çocukları, erkek çocukları birbirine aşık olurlar, dersi bırakıp birbirlerine daha çok zaman ayırmak isterler. Bu ergenlik çağı hormonel dengenin alt üst olduğu bir dönemdir. Bu normal bir şey, garipsenecek bir durum değil. Çocuklarımızın kendilerini derse daha iyi verebilmesi için, daha iyi konsantre olabilmesi için, daha başarılı olabilmesi için tedbirli olmamız lazım. Yapmamız gereken şey bu. Hepimizin orta okul ve lise çağında aşık olduğumuz erkek ya da kız olmuştur. Peki kaçımız onunla yuva kurup evlendik. Ama bunun için çok vakit kaybetmişiz. Ben niye aşık olsunlar demiyorum, aşık olmak onların fıtratında var. Onlar o yaşlarda elbette aşık olacaklar. Peki biz bu çocuklardan ne istiyoruz, başarılı olmalarını istiyoruz. Kız ve erkek liselerinde başarı oranı karma liselere göre çok daha yüksektir. Bakın geçmişe bunu görürsünüz zaten."

Kaynak:mynet

eğitimli bir öğrencinin aklında sadece ders olur. ben karma liseden mezun oldum, lisede hiç sevgilim olmamıştı. kız lisesi mezunu arkadaşlarıma bakıyorum lisede daha fazla sevgilileri var...

kız erkek ayrı olursa kızlar erkeklerle arkadaş olamayacağını düşünür daha fazla dikkatlerini çeker karşı cins, özellikle ergenlikte.. evden çıkmayıp internetten sevgili yapıp kaçan kızlar bile olabiliyor.e bunları bırakalım da eğitim seviyesine bakalım...

bugün kadroludan neredeyse daha fazla ücretli öğretmen var. öğrencilerin hali nice..üniversitenin eğitim kalitesizliği öğretmenin yetersiz olmasına sebep verdi, yetersiz bir öğretmen varken bir de ücretli çıkardılar, mecbur ettiler buna insanları ucuz iş gücü adına.. kısaca akp eğitimin ruhuna fatiha okuttu şimdi de cambaza bak diyor.

efendim neymiş çocukların başarısızlığı karma okuduklarındanmış akpnin eğitim politikaları başarıya engelken hala bunları konuşuyorlar. veliler isyan edip bu politikalara karşı çıkıyorken apartman sakininin şikayetleri gündeme getiriliyor.:113:

Bu kizli erkekli muhabbeti de artik cok olmaya basladi. Biri baslar, öbürü devam eder. Allah akil fikir versin.
Yorum yapmaya üzerinde düsünmeye bile gerek oldugunu sanmiyorum. Zaten hersey o kadar degisti ki.
Güclü bir muhalefet yaratamadikca, ahlayip vahlamanin anlamsiz olduguna inaniyorum.

Başbakan bir açıklama yaptı ya kendileri de bunu geliştirip saygı ve sevgilerini daha doğrusu yalakalıklarını yapacaklar ki yaransınlar sayın Başbakanlarına bir pay düşer belki götürdüklerinden onlara da. Bir şey kısıtlayarak, yasaklayacak önüne geçilebileceğini mi sanıyorlar neyi yasaklarsan asıl o cazip olur ayrıca sınıflarda ne yapılıyor da yasaklanacakmış. Yan yana oturmaktan başka neye şahit olmuşlar. Kız erkek beraber aynı sınıfta olunca mı başarısız olmuşlar. Sınav sisteminden, ders programlarının çarpıklığından, öğretmenlik mesleğini bitirmenizden, kafası boş, okumayan, sorgulamayan bireyler yetiştirmeyi amaç ettiğinizden hiç bahsetmeyin siz herşey bitti herşey çok güzel tek sorun zaten sınıfların kızlı erkekleri oluşu. :47:

Sevgili Başbakanının gözüne yeniden girebilmek için ve hasbel kader oturduğu koltuğu bir dönem daha korumak için ilginç beyanatlar vermeye devam ediyor olması hiç şaşırtıcı değil. Kısa bir süre önce eş cinsellere hakaret eden de bu beyefendi değil miydi? Sorun bu adam söylemlerinde değil ki, bu beyefendilere oy verenlerde, zihniyetlerde...

Sayin milletvekili Allah askina bunlara kafa yoracaginiza 75 80 yasindaki amcalar artik rahat etmesi gereken zamanlarinda neden mendil satmak iki parca bez satip para kazanmak zorundalar bunlara kafa yorsaniz. Esimin uc kurusluk maasiyla gecindigimiz halde elimizden ne gelirin derdindeyiz biz. Siz hala kiz erkek derdinseniz.
Hani komsusu acken tok yatan musluman degildi. Sizin milletinizin cogu gecim sıkıntısı cekerken refah icinde yasiyor milletin refahini dusunmuyorsunuz.Size , hepinize yaziklar olsun.

Bu ulke geleneklerinde yardimseverlik olmasa acliktan olecek insanlar

Fakir aileler bir göz odanın içinde, anne baba, babanne dede, çocuklar aynı odanın içinde oturmak, yatmak zorunda, bu yoksul ailelerin çocukları o odanın içinde ders yapmak zorunda ve yine o çocuklar yere serilen yer yataklarında yan yana yatmak zorunda, sizin evinizde her çocuk için ayrı oda olabilir ama yoksul ailelerin çocuklarının odası olması bile lüks.

Kızlı erkekli eğitime karşısınız, şahsi düşüncenizdir saygı duyarım lakin siz karşı oldukça insanlar kızlarını okullardan alacaklar, sizlerden etkilenecekler çünkü, annemin çocukluğundaki düşünce hakim olacak yine yeniden " kız kısmı okumaz, koca bekler"
Peki biz nasıl ilerleyeceğiz?

cok sacma bir hal alacak bu durum ve bunun en cok zararini cocuklarimiz gorecek..karsimisin, gonderme cocugunu ne diyeyim Sayin milletvekili

Back