AKP'li Dudu Özkal'dan çocuk istismarı yorumu: Herkes çocuğuna sahip olabilseydi bu sapkınlıklar yaşa

Konuyu kişiselleştirmeyelim lütfen.
Açıklamaya odaklanalım, açıklama makbul mü değil mi?

Konuyu kişiselleştirmeyelim lütfen.
Açıklamaya odaklanalım, açıklama makbul mü değil mi?
Şimdi müdürüm zor bir soru bu. Çocuklara bakmak lazım. Mini etek giydilerse olabilir, adam kravat taktıysa bence iyi hal de var.
Düşünmek lazım. Bilemedim, çalışmadığım yerden geldi.

Şimdi müdürüm zor bir soru bu. Çocuklara bakmak lazım. Mini etek giydilerse olabilir, adam kravat taktıysa bence iyi hal de var.
Düşünmek lazım. Bilemedim, çalışmadığım yerden geldi.
Bende yazının tamamına odaklanamadım şu kısım yüzünden: "Kontrolsüz tatmin duygusundan çıkan bu sapkınlıklar insani bir olaydır"
Sapıklık nasıl insani bir duygu oluyor anlamış değilim, çocuklara tecavüzün nesi insani? Hadi biz çocuklarımıza sahip çıkalım, sokağa bile salmayalım, eve kapatalım, okula da gitmesinler zaten okullarda da taciz yaşanıyor, eve kapattığımız çocuğun eline PC'de veremeyiz bu seferde nette türlü türlü sapkınlar dolanıyor, ne yapacağız biz?
Ciddi anlamda merak ediyorum var mı Dudu hanımın bana önerebileceği birşey? Ben ne yapayım kızımı tecavüze tacize karşı korumak için? Evlendireyim mi? Eve mi hapsedeyim?

Eve hapsetmek de çözüm değil, Allah korusun öz babasının tecavüzüne uğrayan kızlar var. Hadi amca, dayı, dede yaklaştırmadık yanına da evde babası varken de odasınak kilitlemek lazım çocukları.

Seçtiğimiz insanlara dönüp bi bakmak lazım insan mı diye bu insanlarda bırak yönetici vasfı insan vasfı bile yok

Biz kız çocuğu doğurmayalım, sorun kökten çözülsün diyeceğim ama erkek çocukları tecavüze uğradı, çocuk yapmayalım, bize çocuk yapın demesinler o vakit. Yapınca sahip çıkmaktan giriyorlar mevzuya, insani duygudan çıkıyorlar.

Nasıl toparlayacaklarını şaşırdılar, cidden. Her seferinde daha fena oluyor. Yani benim aklım gerçekten taciz tecavüz olaylarında "insani" bir yan bulmayı almıyor.
İnsani bir olay.
Evet insanın yaptığı bir olay sonuç olarak da bunun çözümü benim çocuğuma sahip çıkmam değil ki, yasa koyucunun uygun yasalar koyması, hükümetin ilgili politikaları düzenlemesi, yasa uygulayıcının koyulan kuralı eksiksiz ve vicdani olarak uygulaması.
Ben, sen çocuğumuza sahip çıkarız da sokaklar Suriyeli ya da Tinerci bir sürü çocuk dolu. Onlara kim sahip çıkacak?
Elbette birey olarak her birimizin kendi güvenliğimizi düşünmemiz lazım. Örneğin hiç birimiz devlet hırsızlığa müsaade etmesin diyerek kapımız açık bırakmıyoruz evimizi.
Ama benim bir kadın olarak yapacağım şey risk grubunda olmamak, tecavüze uğramamak için.
Nedir risk grubu, hayat kadınlığı ya da kontrolsüz seks gibi durumlar, uyuşturucu bağımlılığı vs.
Ama bunun dışında benim artık tecavüze uğramamam için neredeyse sosyal hayatımı sıfırlamam lazım, mümkün mü?
Ben arkadaşlarımla içki içip gece eve dönerken tecavüze uğrasam, e ama o da kendine sahip çıksaymış mı denecek arkamdan.
Peki ya Fatma Nur Çelik ismindeki pırıl pırıl üniversite öğrencisi kız? Bu kız mini etek giymedi, çünkü türbanlıydı, gece sokağa da çıkmadı, tecavüzcüsü onu takip etti, internet sağlayıcısından geliyorum diyerek kapıyı açtırdı, evine girdi, tecavüz edip öldürdü.
Kendi evinde.
Mini etek giyip tecavüze uğrayan kızlar da bizimdir, yarası hepsinin içimizde, Fatma Nur'u örnek vermememin nedeni "ama"ların hiçbirine oturmuyor oluşu.
Peki ya bu çocuklar?
Aileler nasıl sahip çıkacak bu çocuklara?
Çoğu aile bu çocukları o yurtlara maddi gerekçelerle yolluyor, bir çoğunun maddi imkanı yok. Bu yurtlar hiç var olmamalıyken, aile nasıl sahip çıksın?
Aklım duracak, cidden.

Mune böyle konuştukça aklıma hep aşağıdaki tweet geliyor.

Gece eve dönmek, içki içmek vuuuuuu hak etmiş derler marilyn, kısa ve net, rızası vardı, bitti gitti.
Ya zaten böyle sapıklıklar, vahşilikler giyimle olaydı ya da hayat tarzıyla, kundakta sayılacak 15 aylık bebeklere tecavüz olmazdı, tulum giyen bebenin nesinden tahrik oldular, poposundaki dışkılı bezinden mi?
Sapıklara bahane üretip durmasınlar, bahane buldukları zaman deliriyorum, bir baba öz evladından tahrik olur mu? Bunun nesi insani? Bunların sıfatı insan bile değil.

Bak bu sözleri bir erkek söyleyince bu kadar gücüme gitmiyor ama kadın söyleyince sinirleniyorum.
Denilecek ki tecavüz bir tek bizim ülke de mi var? Yooookkkk kabul ama yabancı yapınca inançtan dem vururlar, yüzdelerle diyorlar ya ülkemiz için yüzde doksanımızzzzz diye hani nerede yüzde 90?

İnsan kendi sperminden vücut bulana tecavüz eder mi?
Demek ki neymiş, bizim vicdan, merhamet, edep, ahlaki ve insani duygularımızın yüzde doksanlıkla alakası yokmuş.

Bu toplum nereye gidiyor bunu da ayrıca merak etmiyor değilim.

Güzel bir söz vardır, Vicdanlı olmak dinlerle değil, iyi insan olmakla alakalıdır, diye. Şu mütecavizlerin büyük çoğunluğu (bizim ülke için konuşuyorum) Sünni-Müslüman inanca sahip.
Yani Müslümanlar ama iyi insan değiller.
Dindarlar da insan. Bazıları iyi insan, bazıları kötü insan.
Kadınların dilinde daha bir ağır duruyor, bu sözler, haklısın. Hani en azından insan cinsiyet olarak bu kadar saldırıya açık bir insanın daha empatik olmasını bekliyor.
Ama işte olmuyor demek ki.
Yazık.

Aynen öyle, erkek dese erkektir deyip geçiyorum, ne anlayabilir bizi ne de kadın olmanın zorluklarına empati yapabilir ama kadın kadını anlar, anlamalı, fakat görüyorum ki hemcinslerimizde bizi anlamıyor, hayat tarzlarımıza, davranışlarımıza göre değerlendiriyor.

Sınırları olan ama rahatta bir kadınımdır, özellikle dostum arkadaşım dediğim karşı cinsle yeri gelir içten bir şekilde sarılır, yanaklarından da öperim, hayatım, tatlım demişliğimde vardır, keza eşimde öyledir, karşı cinsten okul arkadaşlarına, yakın çevremizdeki dostlarımıza canım ciğerim der sarılır, içimizde fenalık, kötü duygular olmaz yaparken ama gel gör ki bu hal ve hareketler bazılarına göre zinhar olmaması gereken birşey, eleştirenlerde hep kadınlar.
Eşim yakın davranıyorsa aldatma potansiyeli var gözüyle bakılıyor, ben yakın davranınca hafif kadın oluyorum.
Yüreğimizi açıp nefsimizi görebiliyorlar ya ondan olsa gerek bu tutumları.

Ya kuzum onlar söyleyebiliyor çünkü onlar daha mutaassıp yaşayan, erkeklerle ilişkileri minimum düzeyde olan, sosyal hayatı bize göre daha kısıtlı yaşayan insanlar. Dolayısıyla onlar "saldırıya açık değil". Onlar "hak etmez". O yüzden rahatça konuşabiliyorlar.

haber başlığını görmek bile yetti, bu emojiye dönüşmeme.

dılerım kı senın cocuguna bırsey olmaz !
cunku bu gerzek cumleyle once kendı evladını hedef gosterıyor aslında !!!
ve namuslu bı ınsan boyle namussuz bı cumle kurmaz bukadar basıt
kım cıkarıyor bunları su kürsülere ya !

o kadar vakıf dernek var canım, sizinki de soru mu,

çalışan anneler de küçük yaş için sübyan okullarını araştırabilirler.

Yani Mune bazen durup düşünüyorum. Başıma bir iş gelse, arkamdan yayınlanacak tüümmm fotoğraflarım kırmızı rujlu. Sosyal medya hesaplarımda önümde içkinin sigaranın olduğu, erkeklerle aynı masada oturduğum, hatta tipini komik buldum diye heykelin boynuna sarıldığım falan fotoğraflarım var.
Arkamdan çıkacak haberleri düşünmek bile istemiyorum.
Aynen benim de canım ciğerim arkadaşım vardır, erkek. İki elim kanda olsa çıkar gelir. Ben de öyle. Canım dediğim, ciğerim dediğim, sarıldığım çoktur.
Sevgililerim de hep böyle adamlardı.
Hepsi zaten kadınlarla dirsek mesafesinde çalışan adamlardı. İş arkadaşlarıyla dışarı çıktığında akşam, grupta mutlaka kadınlar olurdu.
Eeee?
Her şeyden önce yanımdaki adama "ahlaksız" yaftası yapıştırmak benim gururuma dokunur, sonra da elalemin kadınına.
Benim de aynı durumum var çünkü. Sosyal ilişkinin sınırları bellidir, gönül ilişkisinin bellidir.
Her kadına ahlaksız yaklaşımı muhafazakarlıktan falan değil bence, bildiğin kötü kalplilikten.

Eh işte gerçekten düşünme şekli bu. O değil de hadi kadınlar için söylesinler ama çocuk ya. Çocuk yani.

Allah korusun hiç aklından öyle şeyler geçirme hep iyilerle karşılaşın, kötüler kötülüklerinde boğulsun.

Valla marilyn, söyleyen cinsiyeti kadın olan herkese hangi yaşta olursa olsun diyor be gülüm, çocuk falan dinlemiyor, 18 yaşın altındaki kızlar sana bana çocuk, hoş ben 20, 21 yaşındaki kızları bile tecrübesiz görüyor ve yaptıklarını hoş görüyorum.

Sen kırmızı ruj sürüyormuşsun, bende makyajda yok, saçını alalede tepeden toplayan, eşine bile hacı dayı n'apıyoruz bugün diyen maskülen dedikleri kadınlardanım, he belki yazın giydiğim askılılar şortlara cık cıklıyorlardır, askılı giydim diye buyurun gelin demiyorum hoş, samimiyimdir, kimsenin lafıyla da karakterimden ödün veremem ve haklısın insan kötü kalpli olmaya görsün, eşim annesine sarılıp öpüyordu annesini tanımayanlar sevgilisi sanıp laf ettiydi, annesi olduğunu söylediğimde yüzlerindeki ifadeyi hatırladıkça gülme tutuyor, sende gül geç.

Gülüp geçiyorum, nihayetinde. Yapılacak başka şey yok. Ama ben insanların kalbi nasıl bu kadar kararabiliyor onu anlamıyorum.
Sana bir olayı anlatayım. Arkadaşımın nişanlısı yoldan geliyor, evini su basmış yatacak yeri yok. Arkadaşım şehir dışında. Beni arıyor, marilyn böyle böyle, X eve gidemiyor, sana gelebilir mi? Dedim tabii buyursun gelsin.
Misafir odasını hazırladım. Adam geldi, iki lokma yedi, yattı uyudu, sabah da 2 lokma yeyip evine gitti, toparlamaya.
Buradan ne hikayeler çıktı Mune.
Meğer biz arkadaşımın nişanlısıyla birlikteymişiz de öyleymiş de böyleymiş de. Bunları yayan insan 2 gün sonra döndü üçümüzün de yüzüne baktı.
O adam sadece benim arkadaşımın nişanlısı değil ki, aynı zamanda arkadaşım da, ben o adama baktığımda aklıma zerre cinsel bir imge düşmüyor.
Benim için cinsiyeti dişi olan arkadaşımla yatağa girme ihtimalim ne kadar 0 ise, onunla da o kadar.
Hani bir kız vardı, tecavüze uğramasın diye atmıştı kendini aşağı. Onun arkasından bile "su testisi su yolunda kırıldı" yazdılar.
Ya bir insanın şu zihniyete sahip olabilmesi için, hayatı boyunca kimseyi sevmemiş olması lazım. Bu kadar mı sevgisizler?

Ahhhh ahhh yüzüne de bakar, birde çok iyi biriymiş gibi bir yapmacık, sahte samimiyet gösterileri de yapar, insanoğlu gerçekten çok tuhaf, yüzüne vursan döner arkasına kime diyor acaba der.

Arkadaş'ın sözlük manasını bilmiyorlar, arkadaş deyince kadın kadınla, erkek erkekle arkadaş olur, evlenince erkek kız arkadaşlarını, kadında erkek arkadaşlarını silmek zorunda, yok sayacak, 20-25 yıllık arkadaşlığı atılan imza sonrası hoppppp atacaksın çöpe.

Sevgisizler tabii, bir arkadaşını cinsiyet gözetmeksizin özleyip sarılmanın ne demek olduğunu bilmiyorlar, o arkadaşınla sabaha kadar oturup eskileri yad edip çocukça yapılan şeylere kahkahalar atmanın güzelliğini yaşamamışlar.

Arkadaş bu yahu, bildiğin kardeş gibi, ben babamdan böyle gördüm öğrendim, bizde arkadaşsa arkadaştır, arkadaşlığın cinsiyeti yoktur, arkadaşını kardeş gibi bellediysen o artık senin kardeşindir ötesi berisi yoktur.

Bilemiyorum, belki yetiştiriliş tarzıyla hayatımızdaki insanlarla alakalıdır, ben seni yüzlerce erkeğin arasında otururken görsem arkadaş grubuyla takılıyor der geçerim, bu kız ne yapıyor orada demem.

Laf lafı açıyor,benim kız ortaokul çağlarındayken aynı okulda okuyan üstelik ailece görüştüğüm bir erkek arkadaşıyla birlikte gidip geliyordu, bırak kadınları yaşıtı olan kızlar dahi eee siz evlenirsiniz artık kınan ne zaman demişler, bizimki rengi dönmüş halde eve geldi babasına söyledi direkt, babamızda muzurdur, haftaya yapıyoruz kınayı buyurun gelin de çeneleri kapanır demişti.

Hala da görüşür erkek arkadaşlarıyla, görüşecek ki flörtle arkadaşlık ayrımını bilsin, arkadaşlıkta cinsiyet olmadığını anlasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…