• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akpınar'dan Erdoğan'a: Biz kadın düşmanlığı yapanların karşısındayız

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
1457373088_normal.jpg

10

Akpınar: Biz kadın düşmanlığı yapanların karşısındayız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kadın Emeği Buluşması" toplantısında yaptığı konuşmada CHP'li Karşıyaka Belediyesi'nin hazırladığı "Sana ne" afişlerine çatmasına Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin M. Akpınar’dan ‘Kadın düşmanlığı’ yapmak bir yana, bunu yapanlara karşıdır isyanımız” yanıtı geldi.

İzmir’de Karşıyaka Belediyesi’nin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için ilçenin her yerine astırdığı ‘Sana ne?’ afişlerine sosyal medyada büyük destek gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bugün yaptığı konuşmada o afişleri "Kadınları kadın yapan güzellikleri imtiyazları ortadan kaldırma girişimlerini görüyoruz" diye sert bir şekilde eleştirdi. Bunun üzerine Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar sosyal medya hesabından bir açıklama ile Erdoğan’ın yaptığı eleştiriyi hatırlatırken Karşıyaka’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük emaneti Zübeyde Hanım’ın mezarının bulunduğunu sözlerine ekledi. Akpınar, Karşıyaka’da kadınların baş tacı ve kıymetli olduğunu, hem geleneklerine hem de tarihine bağlı, özgür ve yürekli olduğunu söyleyerek kenti çocuklar ve kadınlarla yönettiklerini belirtti.
“Kadın düşmanlığı bir yana, bunu yapanlaradır isyanımız” ifadeleri ile tepkisini dile getiren Akpınar, açıklamasında “Kadın arkamızda değil, yanımızdadır. Afişlerimiz de bu haykırışın ortak sesi olarak görülmelidir” ifadelerine de yer verdi.

1457373053.jpg

Hüseyin Mutlu Akpınar’ın açıklamasının tümü:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Emekçi Kadınlar Günü için hazırladığımız ‪#‎Sanane‬ sloganlı afişlerimizi eleştirmiş ve “Özgürleştirmek adına, kadınları kadın yapan güzellikleri, imtiyazları ortadan kaldırma girişimleri” olarak değerlendirmiş.
“Bu zihniyet en büyük kadın düşmanıdır” diye eklemiş..
Hatırlatmak isterim; Karşıyaka, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük emaneti Zübeyde Anamızın mezarının bulunduğu kenttir. Burada kadınlar baş tacıdır, kıymetlidir. Hem geleneklerine, tarihine bağlı; bir o kadar da özgür ve yüreklidir.
Biz bu kenti kadınlarla ve çocuklarla birlikte yönetiyoruz. ‘Kadın düşmanlığı’ yapmak bir yana, bunu yapanlara karşıdır isyanımız. Kadın bir bireydir, arkamızda değil yanımızdadır. Afişlerimiz de bu haykırışın ortak sesi olarak görülmelidir.

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Karşıyaka Belediyesi ve Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’a bir tepki de AKP İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli’den geldi.
Sürekli, Twitter’dan seri mesajlarla Akpınar’ı eleştirirken, Sürekliy’e de Akpınar’dan cevap gecikmedi.
İşte Sürekli-Akpınar’ın sosyal medyadaki afiş atışması:

İLK MESAJLAR AKP İZMİR MİLLETVEKİLİNDEN

1457373783.jpg

BAŞKAN AKPINAR'IN YANITI

1457373781.jpg

SAHTE AFİŞ İDDASI

1457373782.jpg

http://egeninsesi.com/216608-akpina...apanlarin_karsisindayiz#.Vt3AbLGrFKQ.facebook

olay büyük, sahte afişlerde çıkmış:KK53:

Izmir ve İzmir' linin zihniyeti haritadan silinse, ne kadar rahatlayacaksın aslında değil mi reis.
Bunu bilmek bile bizi ne kadar mutlu ediyor anlatamam:KK66:

anlamadıgım su bilboardlardakiyle calıların arasında cıkmıs afislerdeki karsıyaka belediyesi amblemi farklı altında birsey yazıyor ama anlasılmıyor

anlamadıgım su bilboardlardakiyle calıların arasında cıkmıs afislerdeki karsıyaka belediyesi amblemi farklı altında birsey yazıyor ama anlasılmıyor

aynen ben de amblemlere baktım amblemler farklı ama sanırım karşıyaka belediyesi yazıyor, gözler bozuk yanlış görüyorda olabilirim:KK53:

aynen ben de amblemlere baktım amblemler farklı ama sanırım karşıyaka belediyesi yazıyor, gözler bozuk yanlış görüyorda olabilirim:KK53:
birinin altında Karşıyaka belediyesi yazıyor
birinin altında Karşıyaka belediyesi bilmem ne cemiyeti

yok degil bende gordum yada benimkide bozuk bilemiycem:KK45: ama onun altındakileri okuyamadım ya birde uste zaten belediye baskanının adı yazıyor altakilerde yok bilse zaten biz isim belirtmedik dermi

yok degil bende gordum yada benimkide bozuk bilemiycem:KK45: ama onun altındakileri okuyamadım ya birde uste zaten belediye baskanının adı yazıyor altakilerde yok bilse zaten biz isim belirtmedik dermi

ben o alttakini morticia söyleyene kadar hiç görmemiştim o kadar körüm ama ben alttakileri belediyenin yaptığına inanmadım

Afişteki kadın börek açmayı niye sorun etmiş ki,hazır yufkayla da güzel börekler oluyor:KK53:

Bu adamlar biz kadınlar üzerinden niye atışıyor acaba?
Hepiniz siyaset yapın beyler, kadınları kadınlara bırakın, bizim için birşey yapmak istiyorsanız bu ülkede kadın cinayetleri, istismar ve tecavüzlerin önüne geçin, rızası var ve iyi hal indirimlerini kaldırın.

Böyle birbirinize laf atmakla kadınlara bir yararınız dokunmuyor.

Bu adamlar biz kadınlar üzerinden niye atışıyor acaba?
Hepiniz siyaset yapın beyler, kadınları kadınlara bırakın, bizim için birşey yapmak istiyorsanız bu ülkede kadın cinayetleri, istismar ve tecavüzlerin önüne geçin, rızası var ve iyi hal indirimlerini kaldırın.

Böyle birbirinize laf atmakla kadınlara bir yararınız dokunmuyor.

her kadınlar gününde olduğu gibi en çok erkekler konuştu:KK53:

Back