• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AKP’nin öğretmenlere hediyesi; gaz bombası ve tazyikli su

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Eğitim-Sen’in “Meslek onurumuza, geleceğimize ve haklarımıza sahip çıkmak için” diyerek çağrı yaptığı miting için binlerce öğretmen, öğrenci ve veli Ankara Tandoğan Meydanı’nda bir araya geldi.

GMK Bulvarı’nı trafiğe kapatan eğitim emekçilerinin elinde AKP ve Cemaat arasındaki dershane tartışmasından kızlı-erkekli öğrenci evlerine, karma eğitimden baskı ve soruşturmalara kadar çeşitli dövizler taşıdılar.

Kızılay Meydanı’na ulaşan eğitim emekçilerinin önüne polis barikat kurdu ve ‘dağılın’ anonslarının çok sert müdahale gerçekleşti.

Sokağa çıkan öğretmenlere polis müdahalesi

Son düzenleme:
Yeter artık ne sanıyor bu hükümet kendini?
Hak arayan herkese şiddet..
Nasıl bir özgürlük ve demokrasi anlayışıdır bu?

Polis desen, ona keza..Kendilerini cia ajanı sanıyorlar.

Biri bana diktatörlüğün ve faşizmin resmini çizsin..Tüm bu yapılanlar faşizm değilse nedir? Bu emirleri veren diktatör değil de kimdir?

Hala bu ülkede demokrasi olduğunu mu iddia edeceğiz üç maymunu oynayıp?

Evet sayın başbakan dünya literatürüne girdi gerçekten..
Halka bu kadar düşman, bu denli şiddet uygulatan bir lider sanıyorum geçmedi bu dünyadan..

Son düzenleyen: Moderatör:
sitemizdeki öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutlamak için başlık açacaktım burda ama bu haberi okuduktan sonra içimden gelmedi

sitemizdeki öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutlamak için başlık açacaktım burda ama bu haberi okuduktan sonra içimden gelmedi

Ben de siyaset ve siyasilerle ilgili her şeyi ti'ye almaya karar vermiştim. Ama olmuyor işte..Gezi olaylarında yaşananları daha atamamışken üstümüzden, böyle haberler canımı feci sıkıyor..

O polisler tazyikli su sıktıkları, biber gazı attıkları o öğretmenler sayesinde polis olabildiklerinin farkında mı acaba :44: Hiç sanmıyorum.
Yazık çok yazık.

Hadi Geziciler çapulcu,terörist,darbeci bilmemneydi,şimdi bu öğretmenler için ne diyecekler çok merak ediyorum.Memleketteki hemen hemen bütün meslek grupları isyan etmeye başladıysa bilin bakalım sorun kimdedir?

Cemaat-akepe eğitimi paylaşamadılar birbirlerine girdiler, ara dayağında canım öğretmenlerimiz yedi. :19:
Değerli tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun, Allah yardımcınız olsun...:71::71::71:

hani, polis şiddetini savunmak için dükkanları taşlıyorlar kamu mallarına zarar veriyorlar taş atıyorlar diyorlardı ya, öğretmenlerde mi bunları yapıyordu, hiç sanmıyorum, yaralanmalarına yol açacak kadar bu kadar şiddet neden

$1471306_10151983130108950_1132757344_n.jpg $1470048_10151983129148950_822210754_n.jpg $1451601_10151983131178950_1143641237_n.jpg
$1471281_10151983130173950_1903921760_n.jpg $1458419_10151983130313950_1447752649_n.jpg

Kadıköy'deki Rojava mitinginde olay çıktı! - Güncel - Medyafaresi

Alakaya kereviz diyebilirsin roz, ama şunu demek istiyorum;
Dağdakilerin temsilcileri ve onların destekçileri olay çıkarıyor, taşlarla sopalarla falan bir de, bildiğin saldırıyorlar polise.. polis müdahale etmiyor:ssz:

Ama iş hak arayan halka, öğrencilere, öğretmenlere geldi mi, polis sanki düşmanı püskürtüyor topraklardan..

Neden acep :ssz:

Kadıköy'deki Rojava mitinginde olay çıktı! - Güncel - Medyafaresi

Alakaya kereviz diyebilirsin roz, ama şunu demek istiyorum;
Dağdakilerin temsilcileri ve onların destekçileri olay çıkarıyor, taşlarla sopalarla falan bir de, bildiğin saldırıyorlar polise.. polis müdahale etmiyor:ssz:

Ama iş hak arayan halka, öğrencilere, öğretmenlere geldi mi, polis sanki düşmanı püskürtüyor topraklardan..

Neden acep :ssz:

Medcezir ufak bir düzeltme yapmam lazım haberle ilgili, çünkü diğer toplumsal olaylarda olduğu gibi medyada yanlış yansıtıldığını düşünüyorum. Evimin dibinde olduğu için biliyorum bugünki mitingte benim bugüne kadar gördüğüm tüm izinli mitinglerden daha çok polis vardı. Sırf benim sokağımda 2 toma 2 polis aracı, tüfekli polisler, polislerin etrafında dolanan tek tip kıyafetli özel olarak çantadan gözükecek şekilde kuşe kağıda baskılı marksist dergiler taşıyan tipler vardı. Ki bahsettiğim sokak meydana girişlerin yapıldığı yer bile değil. Polisin özel bir toleransı olduğunu sanmıyorum bu yüzden.

Gazetelerde bahsedilen olayda Ada kitapevi taşındığından beri aşağı yukarı her gösteri ya da konserde oluyor. Bahsedilen yer içi inşaat halinde çok yüksek bir bina, o yüzden yukarıdan çekim yapıcak ya da pankart asıcak insanlar oranın çatısını kullanıyor. Eskiden insiyatif dükkanın çalışanlarındaydı ve onlarda çatıya çıkmak için iç kapılarını kullanmaya izin verirdi, şimdi bina tamamen boş ve girişleri açık ama sanırım güvenlik gerekçesiyle girişlere polis izin vermiyor ve bununla ilgili tartışmalar sürekli oluyor. Bugünkü olayda da gençler fazla heyecanlı olabilir ama 15-20 kişinin bir anlık heyecanlı girişimi yüzünden izinli bir mitingde problem çıkarmamayı polisin zaafı ya da zayıflığı olarak görmemek lazım. Aksine yapılacak en doğru hareket oydu, zaten bu kadar kalabalık bir mitingde gerilimi arttırmak hem kısa hem uzun vadede kötü sonuçlar yaratırdı.

Medcezir ufak bir düzeltme yapmam lazım haberle ilgili, çünkü diğer toplumsal olaylarda olduğu gibi medyada yanlış yansıtıldığını düşünüyorum. Evimin dibinde olduğu için biliyorum bugünki mitingte benim bugüne kadar gördüğüm tüm izinli mitinglerden daha çok polis vardı. Sırf benim sokağımda 2 toma 2 polis aracı, tüfekli polisler, polislerin etrafında dolanan tek tip kıyafetli özel olarak çantadan gözükecek şekilde kuşe kağıda baskılı marksist dergiler taşıyan tipler vardı. Ki bahsettiğim sokak meydana girişlerin yapıldığı yer bile değil. Polisin özel bir toleransı olduğunu sanmıyorum bu yüzden.

Gazetelerde bahsedilen olayda Ada kitapevi taşındığından beri aşağı yukarı her gösteri ya da konserde oluyor. Bahsedilen yer içi inşaat halinde çok yüksek bir bina, o yüzden yukarıdan çekim yapıcak ya da pankart asıcak insanlar oranın çatısını kullanıyor. Eskiden insiyatif dükkanın çalışanlarındaydı ve onlarda çatıya çıkmak için iç kapılarını kullanmaya izin verirdi, şimdi bina tamamen boş ve girişleri açık ama sanırım güvenlik gerekçesiyle girişlere polis izin vermiyor ve bununla ilgili tartışmalar sürekli oluyor. Bugünkü olayda da gençler fazla heyecanlı olabilir ama 15-20 kişinin bir anlık heyecanlı girişimi yüzünden izinli bir mitingde problem çıkarmamayı polisin zaafı ya da zayıflığı olarak görmemek lazım. Aksine yapılacak en doğru hareket oydu, zaten bu kadar kalabalık bir mitingde gerilimi arttırmak hem kısa hem uzun vadede kötü sonuçlar yaratırdı.

Teşekküler pinup :34:

Bugün haberlerde görüntüler vardı, polis müdahaleden vazgeçti diye verildi..Benim de doğal olarak merakım kabardı, geziciler olsa bir dakika tereddüt edilmezdi çünkü..Şimdi bazı arkadaşlar düşünebilir, miting izinliydi diye..Ama toplantı ve gösteri yürüyüşü, haberleşme ve hak arama da anayasal bir haktır derim ben de o zaman..

Teşekküler pinup :34:

Bugün haberlerde görüntüler vardı, polis müdahaleden vazgeçti diye verildi..Benim de doğal olarak merakım kabardı, geziciler olsa bir dakika tereddüt edilmezdi çünkü..Şimdi bazı arkadaşlar düşünebilir, miting izinliydi diye..Ama toplantı ve gösteri yürüyüşü, haberleşme ve hak arama da anayasal bir haktır derim ben de o zaman..

Tabiki öyle zaten az çok tanırsın beni ' Ama Kızılay'a saldırılmasının bir sebebi vardı, izin almamışlardır ondandır vs.' demek için söylemedim söylediklerimi.Zaten belki izinlidir bilmiyorum. Her türlü kınanacak bir tutum polisin oradaki tutumu. Benim söylemek istediğim polisten farklı görüşlere farklı müdahale yerine belli bir standart beklemek gerektiği ve bence makul standartında Kadıköy'deki olduğu. Bir de çeşitli medya kuruluşlarının temsil ettiği görüşten kaymamak adına kurumların her hareketini eleştirmesini ya da insanların kafasında saldırgan Suriyeliler, sürekli ve topluca taş atan Kürtler, sapık dindarlar, her kötülüğü yapan alkolikler, bebek terkeden üniversiteliler gibi ayrıştırıcı stereotipler yaratmaya yönelik haberlerini yanlış buluyorum ve hiçbirimize fayda sağlamayacağını düşünüyorum.

Tabiki öyle zaten az çok tanırsın beni ' Ama Kızılay'a saldırılmasının bir sebebi vardı, izin almamışlardır ondandır vs.' demek için söylemedim söylediklerimi.Zaten belki izinlidir bilmiyorum. Her türlü kınanacak bir tutum polisin oradaki tutumu. Benim söylemek istediğim polisten farklı görüşlere farklı müdahale yerine belli bir standart beklemek gerektiği ve bence makul standartında Kadıköy'deki olduğu. Bir de çeşitli medya kuruluşlarının temsil ettiği görüşten kaymamak adına kurumların her hareketini eleştirmesini ya da insanların kafasında saldırgan Suriyeliler, sürekli ve topluca taş atan Kürtler, sapık dindarlar, her kötülüğü yapan alkolikler, bebek terkeden üniversiteliler gibi ayrıştırıcı stereotipler yaratmaya yönelik haberlerini yanlış buluyorum ve hiçbirimize fayda sağlamayacağını düşünüyorum.

Tabi tabi hemfikirim..Kesinlikle makul olan kadıköydeki tutumdur..

Diğer söylediklerine de canıgönülden katılıyorum..Bu tip haberlerin temcit pilavı gibi bizlere sunulmasının amacı ayrıştırmaktır diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back