‘AKP’liler Twitter’ı kullanmasın’

parkon

bence bitti
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
11.186
Puanlar
823
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'ın, Twitter açılmasından sonra yaptığı açıklamalar için şunları söyledi;
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Tayyip Erdoğan özgürlüklere hukuka tahammülü ve saygısı olmadığını bugünkü açıklamalarıyla bir kez daha ortaya koymuştur. Bu açıklamadan sonra AKP’lilere düşen görev, siyasi ve ahlaki olarak“gayrimilliö sosyal medya platformu Twitter’ı kullanmamalarıdır” dedi.
Tanrıkulu, “Twitter, Tayyip Erdoğan’ın 20 Mart tarihindeki ‘Twitter-mivitter, hepsini kapatacağız’ şeklindeki, ifade özgürlüğü bakımından kabul edilemez olan açıklamasından saatler sonra TİB tarafından yetki gaspı da yapılarak dayanaksız bir biçimde kapatılmıştır.
Bunun üzerine Ankara 15. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Ancak niteliği gereği hemen uygulanması gereken bu karar TİB tarafından savsaklanarak uygulanmamıştır. Tarafımızdan 24 ve 25 Mart tarihlerinde Anayasa Mahkemesi’ne iç hukuk yollarının etkisiz olduğu gerekçesiyle bireysel başvuruda bulunulmuştur” dedi.

Tanrıkulu, “Anayasa Mahkemesi, seçim öncesi ifade, haberleşme ve serbest seçim hakkına ağır bir müdahale teşkil eden TİB’in bu hukuk dışı uygulaması nedeniyle başvuruyu öncelikli olarak incelemiş ve TİB’in yürütmeyi durdurma kararını uygulamamasını da dikkate alarak başvurumuzu esastan görüşmüştür AYM, Twitter’ın kapatılmasının Anayasa’nın 26. Maddesinde korunan ifade özgürlüğüne ağır bir müdahale olduğu kararına varmıştır. Bu kararı derhal uygulaması gereken TİB, AYM’nin kararını da 24 saat gecikmeli olarak yerine getirmiş ve Twitter.com adresini erişime açmıştır. Sosyal medya, modern demokrasilerin en önemli ifade özgürlüğü, haberleşme ve iletişim araçlarından birisidir. Bu alana ölçüsüz ve hukuk dışı müdahalenin özgürlüklere ağır bir darbe olduğu aklı başında herkes tarafından ifade edilmektedir. Anayasa Mahkemesi’nin AİHM içtihatlarına uygun ve yol gösterici olan bu kararına sıfatı Başbakan olan bir siyasetçinin saygı duymadığını ifade etmesi kuvvetler ayrılığı ilkesine, demokrasiye, özgürlüklere de tahammülü ve saygısı olmadığının göstergesidir. Temel hak ve özgürlüklerin millisi-gayrimillisi olmaz. Özgürlükler ve insan hakları insanlık tarihinin ortak kazanımlarıdır. Anayasa Mahkemesi’nin hukuka ve insan harklarına uygun bu kararına ‘gayrımilli’ iddiasıyla karşı çıkmak da izaha muhtaç bir zihin karışıklığıdır. Tayyip Erdoğan’ın AYM kararına saygı duymadığını açıklaması ve bir AKP yetkilisinin AYM kararını ‘gayrimilli ’olarak yorumlaması sonrasında Twitter kullanıcısı olan AKP’lilere düşen görev siyasi ve ahlaki olarak, sosyal medya platformu Twitter.com adresini kullanmamalarıdır” dedi.
DHA

Bencede kullanmasınlar az :ssz:

iyide twitterin kapatılma amacı çok başkaydı,bunun özgürlükle ne alakası varmış
öyle bişey olsaydı hiç açılmazdı zaten...

Bence de AYM'nin kararına saygı duymuyorlarsa kullanmasınlar olsun bitsin. Tıpkı bazı insanların TİB in kararına saygı duymayıp kullanmaya devam etmeleri gibi. :31:

Twitter yasağı anayasa mahkemesi kararıyla kalktı aynı şekilde yotube da öyle pek gerekçe neydi kaldırılmasında insanların düşüncelerini yayma ve ifade etme özgürleri vardır öyle değil mi. Sonuç olarak orada birilerine hakaret ediliyorsa şaşa dava açarsın ama orada hakaret etmeyenleri de aynı kefeye koyup bu haktan mahrum bırakamazsın. Kendileri hakkındaki iddialar hakkında konuşulup bunun saha çok kişiye yayılmasını önlemekti amaç ama böyle bir hakları yoktu. Zeten Erdoğan açmadı bunları ve hala karşı çıkıyor. Fakat kendi bakanları yasağı delip girdi twittera madem birkaç kişi için herkesi mahrum ediyorlar kendi bakanları neden giriyor Erdoğan'ın tasvip etmediği halka yasakladığı yere ne işleri var. Madem onaylamıyorlar girmesinler de yasaklıyken de giren açıkken mi girmeyecek bunu anlamıyorum ben zaten yasaklayan kendileri, giren yine kendileri halka yasak onlara serbest bu ne yani. Zaten seçimden önce yasak kalktı neden hemen açmadılar bu mu iyi niyet.

Bence milli irade ne diyorsa o kullanın diyorsa kullanıcaz, kullanın demiyorsa kullanmıycaz bu kadar basit :)

mADEM ak partililer twitter kullanmayacaksa , o zaman ak partinin yaptığı bütün hizmetlerden de ona oy vermeyenler yararlanmasın .bu mantık aynen buna gider.:ssz:

mADEM ak partililer twitter kullanmayacaksa , o zaman ak partinin yaptığı bütün hizmetlerden de ona oy vermeyenler yararlanmasın .bu mantık aynen buna gider.:ssz:

helal olsun cılgın anne. valla ilk onlar kullanır bence

Cocuksu sözler.

'Anne ben x'e küstüm benim oyuncagimla oynamasin.' misali..

Neci olursak olalim hic kimse özgürlüklerimizi kisitlamasin isteyen istedigi seyi/yeri kullansin.

Kullansınlar da Google'dan bakıp bakara makara sallamasınlar :ssz:

Ücretimizin üçte ikisi vergi.......lütfen bunu benden almasınlar....verdikleri hizmete gòre fazla........aradaki indiragandi mi yoksa

Gayrı millisin, bizimla deyılsın:27::27:

Bencede acilmasina saygi duymayanlar kullanmasinlar
Lutfen saygisizlik yapmasinlar:27::27::27:

Ücretimizin üçte ikisi vergi.......lütfen bunu benden almasınlar....verdikleri hizmete gòre fazla........aradaki indiragandi mi yoksa

Zaten hep bunu yaptik sunu yaptik diyorlar
Kimse sunu aldik demiyor
Cunku bizim verdigimiz zorunlu ama onlarin yaptigi lütuf:37:

AKP hizmet de yapmayacaksa, ya da yaptigi hizmetlerden vatandas yararlanamayacaksa ne isi var iktidarda? Cekilsin de yerine bu halkin tamamina hizmet yapacak insanlar gelsin.. Vergi toplamaya gelince parayi sirf AKPlilerden toplamiyor ne yazik ki..

Niye sadece kendine oy verenlerin odedigi vergilerlemi o hizmetleri verdi???

AKP o hizmetleri benim paramla yapmayacak o zaman.
Dünya kadar vergi veriyorum ben..

AKP hizmet de yapmayacaksa, ya da yaptigi hizmetlerden vatandas yararlanamayacaksa ne isi var iktidarda? Cekilsin de yerine bu halkin tamamina hizmet yapacak insanlar gelsin.. Vergi toplamaya gelince parayi sirf AKPlilerden toplamiyor ne yazik ki..

Niye sadece kendine oy verenlerin odedigi vergilerlemi o hizmetleri verdi???

o zaman kendinize gelince twitter kullanmasınlar biz kullanalım deme hakkına da sahip değilsiniz ..bu ülkede bizler twitterın kapanmasına keyfimizden karşı çıkmadık ,ülke faydasına olacaksa ben bütün hesaplarımı vermeye hazırım ..bu hiç kimseyi ilgilendirmez .ak partinin yasakladıklarını savunur twitterımı da paşa paşa kullanırım ,siz vergi veriyorum tabiki hizmetlerinden faydalanacağım diyorsanız ben de twitterın kapanmasına destek verir ,açılınca da paşa paşa kullanırım ooohhh miss:ssz: haa bi de vergimi veriyorum lafı herkesin ağzına dolanmış ,o vergiyi bi tek siz vermiyorsunuz biz de veriyoruz o yüzden kenara çekilin de twitterımızı rahatlıkla kullanalım hakeza onun kullanım hakkını sadece siz ödemiyorsunuz ..

Basbakaninda isi zor
Kendine oy veren bazi kisilerin O nu ne sekilde savundugunu gorse "ne olur oy verme yeterki beni savunma "derdi herhalde :27::27: :9::9::9:

Bu işin Akp boyutunu geçtim de.
Twitter 'ın kapanmasına destek verip sonra da twitter açılınca paşa paşa kullananların yaptığı tam bir ikiyüzlülük bence.

Twitter kapansın da, zararlı da, başbakan haklı da, şöyle de böyle de diye çemkir. Sonra twitter açılınca kullan.

Buna tükürdüğünü yalamak denir . Onun dışında ben bu şehirde yaşıyorsam hizmetten her türlü yararlanırım. Bu en doğal hakkım oluyor iki yüzlülük yapmamış oluyorum. Zamanında sınıflarımızda sevmediğimiz biri sınıf başkanı olunca sınıfı mı terkediyorduk ? Böyle bir şey olmayacağına göre.

Twitter tü kaka deyip sonra kullanmaya devam etmek , şu karısını sevmediği halde ondan boşanmayan adamların pervasızlığı gibi :9:

Back