• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler akne tedavim hakkında(zoretanin tedavisi)

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

mdmpapatya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2014
6
1
3
34
herkese merhaba kızlar. eski profilime erişemediğimden yenisini açmak zorunda kaldım.
açtığım bu konuda tedavinin ve akne geçmişimin hem psikolojik etkilerinden ve süreçlerden bahsedip, hem de sizin fikirlerinizi ve yardımlarınızı rica edeceğim.
4 yıllık gelgitli bir akne geçmişim var. öncelikle söylemeliyim ki sivilce denen şey stres ile çok yakından ilişkili birşey. rahat ve mutlu hissediyor, fiziksel açıdan da sağlıklı yaşıyorsanız var olan sivilceleriniz bile azalacaktır.
uzun süre nadixa ve benzamycin gibi doktorların yüzüme bakmadan başlattığı tedavileri denedim. son bir yıldır da benzamycine deliler gibi para döküyorum. yeni bir şehre ve işe başlamış olduğumdan artık daha fazla idare edemez oldum. zaten stresin artması ile birlikte sivilce problemim de büyür oldu. ayrıca söylemeden geçmemeyim geçmişimde uzun bir süre fondoten kullanmışlığım var. daha sonra zararını farkedip bb kreme geçtim. sürekli olarak izlerimi kapatma ihtiyacı duyuyorum. uzun zamandır normal bir yüze sahip olamadığımdan sabrım tükenmiş durumda bu nedenle de işe gitmeden yüzüme bb krem sürüyor işten dönünce de iki defa sabunla daha sonra da garnierin temizleyicisi ile iyice temizliyorum. ama çalıştığım hergün maybellenenin bb kremini 12 saat kadar suratımda tutuyorum. sizce bunun nasıl bir zararı vardır veya var mıdır? sivilce çıkarma, veya eski sivilce izlerinin geçmemesini sağlama gibi bir etkisi olabilir mi? bu durumdan sıkılıp bir ay önce dermatoloğa gittim kan tahlilimde hiçbir problem çıkmadı. burada yazdıklarımı da anlattım ve zerotanin tedavisine başladım. yorumlarını ve etkilerini okuduğumdan dolayı bu defa baya umutluyum. her ne olursa olsun sabredip bu tedavi sürecinin sonuna gelmek istiyorum. aşırı yağlı bir cildim ve hergün yağlanan saçlarım vardı. şimdi tamamen kuru bir cildim ve hiç yağlanmayan saçlarım var. dudaklarım çatlayıp dökülüp yenilenip tekrar çatlıyor. tedavi süresince böyle olacak bunu dert etmiyorum. bakış açısına bağlı. dudaklarınız yenileniyor diye de düşünebilirsiniz. hametan sürünce geçiveriyor zaten. bu ilacın kötü yanı dudaklarınızı çatlatması filan değil. çok fena psikolojik etkileri oluyor. bir haftadır işe gitmiyorum. atılıp atılmadığımı bile önemsemeyecek kadar depresifleştim. biraz da sivilcelerim arttı gibime geliyor. bb krem de tam kapatamadığından kendimi sürekli kötü hissediyor ve dışarı çıkabilmek için uzun süre kendi içimde savaş vermek zorunda kalıyorum. bugün çıkıp bir kişisel gelişim kitabı bile aldım kendime gelebilmek için. sabah doktora gidip ikinci ayıma geçeceğim. dermatolog bana yüzümü sabunla bile yıkamamam gerektiğini söylemişti. aşırı kuruyacağından dolayı. ama bb krem cildimi nemlendirdiğinden öyle bir durumla karşılaşmadım. ki kremi hergün temizlemem gerektiğinden yüzümü de hergün yıkıyorum iyice. işe geri dönmem gerekiyor ama hem sivilcelerim hem bb kremin zarar verdiği düşüncesi yüzünden yapamıyorum. yorumlarınız ve söyleyecekleriniz benim ve bana benzer durumdakiler için gerçekten değerli.

Merhaba :)
Öncelikle kendimden bahsedeym. ben de bu ilacı kullanmayı düşünüyorum.23 yasındayım 7 yıldır gecmesini bekliyorum ki yüzümü düzenli en iyi temizleyicilerle temizlerim makyajlı bir gün uyudugumu bilmem.gerci benımkıler sivilce degil kapalı komedon bu deri altında pütür pütür olanlardan boğazımda bile var.Doktorların verdigi kremler antibiyotik vs işe yaradıysa da bıraktıktan kısa zaman sonra tekrarlıyor en iyisi bu ilacı kullanmak kendimi tamamen hazır hıssedıyorum 2 gün sonra randevum var doktor icin bakalım.
Canım öncelikle bu ilacın psikolojik etkilerini okudugun ıcın de kendini depresif hissedebilirsin gün icinde melisa cayı iç rahatla veya spora basla bol bol da su ıcmeyı unutma su ıcmek te önemli daha zinde hissedersin kendini. BB krem de olsa sakın yüzüne tedavi süresince birsey sürme sakın bir iki aylık bir kusma dönemi oluyor sabrediceksin sabun vs yıkama biodermanın veya baska iyi bir markanın temizleyicisini al doktorun önersin sana. BB kremin nemlendirmesine gerek yok bepanthen sür veya doktorundan nemlendirici önermesini söyle bb kremi derhal bırak.
Lütfen kendini sıkıntıya sokma sadece 3 4 ay daha sabret depresif halini kafana taktıkca o durumun icine daha cok girersin.İşini bırakman sacma olmus ne ıs yapıyosun bılmıyorum ama kımse senın yuzun ıcın para vermıyor yaptıgın ıs önemlı kendını soyutladıkca daha da kötü olursun kafana takarsın yuzunu. kendini oyalıcak bırseyler bul işe gitmek dısında.Ben de baslarsam burada bol bol yazışırız. Ben sana destegim :)

Canım yaşını bilmiyorum ama bende 17 yaşındayım sivilcelerle başım dertte.. Artık aynaya bakamıyordum. Sinirden şiş şiş sivilceler+kırmızı nokta gibisinden lekemsi tarzı şeyler artık tak etti. Ben kaç gün aynaya bakip ağladığımı bilirim sana öyle diyim gercekten cok kötü bir şey insanların tepkisi evet sivilcen var ama aman nee takiyosun tarzında cok sinir oluyorum Bekara koca boşamak kolay tabi:D
Neyse canıma tak etti gözümü kararttım başladım şuan 2 tane tek sivilcem var ama lekeler için şuan yorum yok.. 2. ayım daha dolmadı..

ilginiz için çok teşekkürler. meltosh meltosh cok sevindim bunu söylemene. buradan konuşur gelişmeleri aktarırız. ikinci ayıma girdim ben de. ben psikolojik açıdan kontrollü biriyimdir. etkilerini bildiğimden değil. ilacı kullandıktan sonra dudak çevremi ağzımı garip hissediyorum dişlerimi sık sık birbirine vuruyorum orada olduklarını anlayabilmek için filan. 23 yaşındayım. yüzüm kötü durumda bb kremsiz yapabileceğimi sanmıyorum. işi bıraktım bir iki ay bu şekilde tedavi bitene kadar işsiz idare edeceğim. bbkremi de çok az yüzümde tutmaya çalışacağım. egosal açıdan ciddi anlamda yerlerdeyim şuan. bir ay geçsin izlerim azalırsa zaten krem filan kullanmam artık. bulantı kusma filan olmuyor. uyku olayı sıkıntı oluyor. çok fazla uyuyorsun. ama düzene soktum bugün itibariyle. uyanır uyanmaz iki büyük bardak su içiyor yüzümü yıkıyorum yatağa bir daha girmeyince uyku gelmiyor. güzel oluyor. bana sorarsan tedaviye başla derim gerçekten etkili ve kesin çözüm her ne olursa olsun 5-6 ay sürecek ve herşey her zamankinden daha iyi olacak çünki. ben de sana desteğim. kesinlikle sonuçları almaya başlayınca özgüven pompalanıyor içine. R rezzan12 canım çok sevindim tedavinin işine yaramasına hem senin hem tadaviyi yapanlar için tabi. sanırım izlerin vardı onlar azaldı ve sadece iki sivilcen kalmış. içimi rahatlattın gerçekten :) benim sivilceden çok izim var iki üç sivilcem var gerisi tamamen iz. ilaç yüzü kuruttuğu ve üst deriyi öldürdüğü için deri sürekli yenileniyor. ilk başlarda görünmeyen derin izler kızarıyor sonra zamanla katmanlar yenilendikçe azalıyorlar sanırım. hadi hayırlısı diyelim

ilginiz için çok teşekkürler. meltosh meltosh cok sevindim bunu söylemene. buradan konuşur gelişmeleri aktarırız. ikinci ayıma girdim ben de. ben psikolojik açıdan kontrollü biriyimdir. etkilerini bildiğimden değil. ilacı kullandıktan sonra dudak çevremi ağzımı garip hissediyorum dişlerimi sık sık birbirine vuruyorum orada olduklarını anlayabilmek için filan. 23 yaşındayım. yüzüm kötü durumda bb kremsiz yapabileceğimi sanmıyorum. işi bıraktım bir iki ay bu şekilde tedavi bitene kadar işsiz idare edeceğim. bbkremi de çok az yüzümde tutmaya çalışacağım. egosal açıdan ciddi anlamda yerlerdeyim şuan. bir ay geçsin izlerim azalırsa zaten krem filan kullanmam artık. bulantı kusma filan olmuyor. uyku olayı sıkıntı oluyor. çok fazla uyuyorsun. ama düzene soktum bugün itibariyle. uyanır uyanmaz iki büyük bardak su içiyor yüzümü yıkıyorum yatağa bir daha girmeyince uyku gelmiyor. güzel oluyor. bana sorarsan tedaviye başla derim gerçekten etkili ve kesin çözüm her ne olursa olsun 5-6 ay sürecek ve herşey her zamankinden daha iyi olacak çünki. ben de sana desteğim. kesinlikle sonuçları almaya başlayınca özgüven pompalanıyor içine. R rezzan12 canım çok sevindim tedavinin işine yaramasına hem senin hem tadaviyi yapanlar için tabi. sanırım izlerin vardı onlar azaldı ve sadece iki sivilcen kalmış. içimi rahatlattın gerçekten :) benim sivilceden çok izim var iki üç sivilcem var gerisi tamamen iz. ilaç yüzü kuruttuğu ve üst deriyi öldürdüğü için deri sürekli yenileniyor. ilk başlarda görünmeyen derin izler kızarıyor sonra zamanla katmanlar yenilendikçe azalıyorlar sanırım. hadi hayırlısı diyelim
evet canim bugün bi kontorlüm daha vardı dedimki bu izler ne olacak ilaç kullandığın sürece bunların çoğu daha da kızaracak ama zamanla geçecek dedi birde soyucu krem verdi gelişmeleri yazacağım benimde yüzümde sivilceden çok kırmızımsı izler var doktorumun dediğini aynen sana yazıyorum." Kırmızı izler aşırı derin olmadığı sürece geçer tedavin bitince senin leken kalmayacak" insallah dediği gibi olur hepimiz kurtuluruz:)

üçüncü ayıma geçiyorum. psikolojik etkileri azaldı sayılır. iki üç defa halüsinasyon görmeme ve çok garip rüya deneyimleri yaşamama sebep oldu bugüne kadar. hiç yağlanmayan bir yüzüm ve saçım var şuanda. dudakların çatlamasına da alıştım sayılır. dudak kremini çok seyrek kullanıyorum ama yine de idare ettiriyor. bb kremi kullanmaya hâlâ devam ediyorum ama izlerim ciddi derecede azaldı. bb kremi sürünce fondötenmişçesine kapatmış gibi hissediyorum yani görünürde hiçbirşeycik kalmıyor. arada tek tük sivilceler oluşmaya devam ediyor ama en fazla bir gün yaşayabiliyorlar :) iz bırakmadan kayboluveriyorlar. ben sivilcelerin oluşmaya devam etmesini bb kreme bağlıyorum aslında. dördüncü aya girerken artık yüzümü kapatmaya bile ihtiyaç duymayacağımı düşünüyorum. bu aralar yaşadığım tek problem: göz kuruluğu. sanki çok fena uykum gelmiş te gözlerim yanıyor gibi hissediyorum sürekli. pazartesi günü doktora gidince bundan bahsedip göz damlası gibi birşey alıp alamayacağımı soracağım çünkü dayanılmaz hale geldi bu durum. genel olarak kendimi iyi ve mutlu hissediyorum. eskiden ağız içimde aftlar oluşur dururdu şu ufak beyaz yaralardan bahsediyorum. büyük ihtimalle ilaç ile doğrudan da olmasa ilgili olmalı ki artık oluşmuyor oluşacak gibi olsa da kayboluveriyor. çok zayıfladım. sıcak bir yerde yaşıyor olsaydım daha da zayıflardım büyük ihtimalle. bu fazla su içmekten kaynaklanıyor sanırım. sabah bir akşam bir hap alıyorum. konuştuğum birkaç arkadaşımın ağır vakaları olduğundan sabah iki akşam iki bile alan oluyormuş. bu ay içinde zor günler geçirince öğlen de birer hap yani günde üç hap almadım değil. ama bir zararını da görmedim.
R rezzan12 canım kusura bakma unutmuşum buraya bakmayı bir ay geçmiş. nasıl oldun inşallah daha da mutlu edecek gelişmeler yaşamışsındır. az önce arama yaptım da 'fucidin' diye bir krem varmış onu araştırayım bir. bu lekeler için. ha bir de unutmadan söyleyeyim. tedaviyi bitiren arkadaşlarım yüzümü arada bir narin narin keselememin işe yarayacağını söylediler. eski deriyi atıyorsun ki yeni deri de eskiyip dökülsün. böylece katmanlar daha çabuk atılıyor izlerden daha çabuk kurtuluyorsun :)

fucidin in bu iş ile pek alakası olduğunu sanmıyorum :) neyse izler azaldı sayılır dediğim gibi dördüncü aya geçerken bb kreme ihtiyaç duyacağımı bile sanmıyorum

doktor banada vericekti ama almadım ya :( internette kalıcı hasar verdigi okudum biri gozde kuruluktan kist oldugunu yazmıs biride karacigerinde saglık sorunları oldugunu bende de ilacların yan etkisi fazlaca etki eder korktum acıkcası

doktor banada vericekti ama almadım ya :KK43: internette kalıcı hasar verdigi okudum biri gozde kuruluktan kist oldugunu yazmıs biride karacigerinde saglık sorunları oldugunu bende de ilacların yan etkisi fazlaca etki eder korktum acıkcası
sivilce durumun nasıl peki? ağır değilse kullanmanı önermem. alkol kullanırsan karaciğerin zarar görebilir evet. göz kuruluğu ile ilgili çok fena şeyler okudum ben de az önce. korkar oldum. gerçekten çok ciddi bir ilaç. ama aynı derece de mucizevi. ihtiyaç duymuyorsan kullanma derim.

doktor banada vericekti ama almadım ya :KK43: internette kalıcı hasar verdigi okudum biri gozde kuruluktan kist oldugunu yazmıs biride karacigerinde saglık sorunları oldugunu bende de ilacların yan etkisi fazlaca etki eder korktum acıkcası
Merhaba,
o gözünde kuruluktan kist olması durumunda büyük ihtimal ilacı kullanan göz kurulugu ıcın damla kullanmamıstır. Gözlerinin kurudugunu anladıgı an doktora gitmeliydi zaten. E ilaç zaten karaciğere yükleniyor eger karaciğeri yoracak seyler tüketiyorsa tabikide hasar olur.Bu ilacı kullanırken bilinçli kullanmalısın. Ben cok sey denedim hepsi geçici çözümdü maalesef cok abartı kötü dğeildi suratım yani kistik değildi sivilcelerim ama rahatsız ediyordu pütür pütürdü cildim ve en sonunda bu ilacı kullanmaya karar verdim henüz ilk ayımdayım ve dikkat ediyorum cok su tüketiyorum. Eğer herseyi denediysen işe yaramadıysa başla korkma dikkat edersen bu ilacı kullanırken kalıcı hasar bırakmaz canım

Canım yaşını bilmiyorum ama bende 17 yaşındayım sivilcelerle başım dertte.. Artık aynaya bakamıyordum. Sinirden şiş şiş sivilceler+kırmızı nokta gibisinden lekemsi tarzı şeyler artık tak etti. Ben kaç gün aynaya bakip ağladığımı bilirim sana öyle diyim gercekten cok kötü bir şey insanların tepkisi evet sivilcen var ama aman nee takiyosun tarzında cok sinir oluyorum Bekara koca boşamak kolay tabi:D
Neyse canıma tak etti gözümü kararttım başladım şuan 2 tane tek sivilcem var ama lekeler için şuan yorum yok.. 2. ayım daha dolmadı..
6 yıl önce zoretanin 30 mg kullandım 6 ay sonunda bütün sivilecelerim den kurtuldum.ama şu an yine aynı şekile içe doğru çok şiş ve acılı ama dıştan bakıldığında sadece şişlik olan sivilceler çıkmaya başladı.ne yapmam gerekiyor bilemiyoru

6 yıl önce zoretanin 30 mg kullandım 6 ay sonunda bütün sivilecelerim den kurtuldum.ama şu an yine aynı şekile içe doğru çok şiş ve acılı ama dıştan bakıldığında sadece şişlik olan sivilceler çıkmaya başladı.ne yapmam gerekiyor bilemiyoru
Canım doktora git bence hemen.. Ayrıca bisey sorucam sivilcelerin geçtikten sonra zoretaninden sonra yani leke iz vs kaldı mı

Back