aklımı kaçıracam bebeğim saatlerce emiyor..

muran

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2012
108
1
bebeğim 26 günlük ve son birkaç haftadır sabah altıdan akşam dokuz, ona kadar emiyor, bu süre zarfında asla uyumuyor, sürekli ağlıyor, memeyi verince susuyor, göğüslerim iflas etmiş urumda, insan dünyada kendini biricik sanıyor, iyice karamsarlığa düşüyor, benim durumumu yaşamış ya da yaşayan var mı?
doktor iki saate bir emzir diyor ama bebeğimi on dakika bile tüm aile tutamuyoruz, ağlarlen bu kadar küçük bir bebeğin gözünden yaş geliyor, geçende bağırırken dudağı kanadııı

canım eqer aqlarken qozunden yas qelıyorsa bıyerınde canı yanıyor demekdır doktora qöturdunmu hıc qazını falan yada buyuk tuvaletını yapamıyoda olabılır herqun banyo ettır kırkı cıkana kadar bebek suyla buyur masaj yap arada suda ver doktorlar vermeyın dıyolar ama sen ver malum havalar sıcak dudakları catlamasın aqzı kurumasın hayırlı buyutmeler cnm bende 28 hafdalık hamıleyım bakalım bızımkı ne sorunlar cıkarcak :KK9:

Son düzenleme:
benim oğlumda böyleydi.hiç uyumazdı.durmadan emmek isterdi bana süt tesisleri muamelesi yapardı.doktora götürüyordum bi sorunda çıkmıyordu. bu 3 ay böyle devam etti. anason cayı felan bile denedim ben rahatlar uyur belki diye.yalancı emzik biraz sakinleştirdi onu küçük diye hemen vermemişdim 3 ayından sonra verdim emzikden sonra işde biraz rahatladım.ama doyamadığı için ağladığı muhtemel tahmin çünkü küçük olduklarından yorulup hemen uyuyorlar doyamıyorlar bu yüzden sürekli uyanıp emmek istiyorlar.yinede bir doktora muayene ettir derim. belkide bir sorunu olabilir her ihtimale karsı bir baksın doktor..

ben de aç olduğundan şüphelenmiştim en başta ama doktor kilosu iyi sütün yeterli dedi aynen dediğiniz gibi göğüslerim resmen sakız gibi çiğneniyor ben de karşıydım ama bu hafta emzik deneyeeğim

cok uzuldum ya,benim ilk hamileligim ama anneme sordum simdi senin durumunu,diyorki actir doymuyordur iki yudum alip yoruluyordur,birde gazi vardir diyor,40 cikana kadar cok kucuk oldugu icin normalmis bu sorunlar,korktum vallahi bende simdi:S acil sifalar diliyorum umarim birseyi yoktur bence yinede bir doktora gotur derim,sana da allah kolayliklar versin

ilk 5 ay oğlumun resmen sustuğunu hatırlamıyorum o kadar mutsuzdum ki sürekli bende ağlıyordum çünkü hiçbir şekilde susmuyodu çok gazı vardı ve doymuyordu sütüm az olduğu için gazı için yapılabilecek tıbbı ne varsa hangi şurup varsa verdim süt yetmiyo diye formül süt verdim ama yine susmadı o kadar ağlardı ki balkona çıkardım anneme verip 2 dk farklı ses duysyım diye çok zor kolay gelsin ama geçecek mümkün olduğunda rahat olmaya çalışın birde doktor bana da en az 1 buçuk saat bekle emzirmek için ki göğsünde süt biriksin yoksa her dk emen çocuk ne bulacak o göğüste diyodu ama 1 buçuk saat beklemek 1buçuk gün gibi geliyodu beklemiyodu veriyodum yok diye ağlıyodu : ( tek değilsin yani eminim kaç kişi yaşamıştır

ilk 5 ay oğlumun resmen sustuğunu hatırlamıyorum o kadar mutsuzdum ki sürekli bende ağlıyordum çünkü hiçbir şekilde susmuyodu çok gazı vardı ve doymuyordu sütüm az olduğu için gazı için yapılabilecek tıbbı ne varsa hangi şurup varsa verdim süt yetmiyo diye formül süt verdim ama yine susmadı o kadar ağlardı ki balkona çıkardım anneme verip 2 dk farklı ses duysyım diye çok zor kolay gelsin ama geçecek mümkün olduğunda rahat olmaya çalışın birde doktor bana da en az 1 buçuk saat bekle emzirmek için ki göğsünde süt biriksin yoksa her dk emen çocuk ne bulacak o göğüste diyodu ama 1 buçuk saat beklemek 1buçuk gün gibi geliyodu beklemiyodu veriyodum yok diye ağlıyodu : ( tek değilsin yani eminim kaç kişi yaşamıştır
ya aynen beni anlatmışsın şimdi annemlerdeyim kırkında evime geçeceğim o zamanı hayal bile edemiyorum doktor bana kilo alımı iyi ek gıda verme dedi

Canım benim oglumda aynıydı sütüm geliyodu ama ona yetmedigni düşündü doktorumuz deneme amacıyla emzirdikten sonra mama ver günlük en fazla 3 kez dedi dedigni yaptım sustu..
Sütümüz ne kadar gelirse gelsin bazen doyurucu olmazmış.
çocuga yaramayan süt doyurmazmış
bence sende dene mamayı.
üstelik mama verdigmizden mi bilmiyorum ama ek gıdaya geçişimiz 4.ayımızda başladı herşeye atılıyodu ve şuan beslenmesi gayeeet iyi

cnm ben de aynı senin gibiydim.emzirmekten canım çıkyordu ve gerçekten anneyi psikolojik olarak çok yıpratıyor bu durum.meme dışında sürekli ağlardı.sadece memede susuyordu.yalancı emzik denedim.her markanın damaklı damaksız ne varsa ama benim sıpa almadı.sonra doktora götürdük.dedi ki kilosu sağlığı sıhhati gayet yerinde.kısır bir döngüye girmiş.iki saatte bir emzireceksin.dedik ki bizim oğlan hayatta durmaz.eve geldik tabi ki memeyi iki saatte bir almaya başlayınca çıldırdı.çok daha fazla ağladı.ama yeni düzene hemen alıştı.tabi bizim gazımız da çoktu.ona da muskat cevizi iyi gelmişti.

bu arada kilo alımını da şöyle takip etmiştik.doktor kontrolünden 2 gün sonra tekrar gittik.günde yanlış hatırlaıyorsam 30gr alması gerekir demişti.tartıldığında 2 günlük alması gereken kiloyu almıştı.böylelikle mamaya gerek kalmadı.

bence sen aralıklarla emzirmeye başla arkadaşım.yoksa işin içinden çıkamazsın.bak gör ağlayacak başta ama sonra alışacak.unutma daha mutlu anne daha mutlu bebek :)

Allah yardımcın olsun.Rabbim bebeğine sağlık sıhhat bol uyku usluluk versin inş..

bebegin seni emzik niyetine kullanıyor,cok guclu bir emme refleksi var su anda ve bu emme isteginin karnının acıkması ile alakası yok.Bazı bebeklerde bu emme istegi digerlerine nazaran daha gucludur,belli ki senin bebegın de oyle.İlk is yalancı emzik edin ve ne kendine ne de bebegine eziyet etme.Senin su anda 2.5 saatte bir emziriyor olmamn gerek.Surekli emen bebek surekli hazmetmeye calısır,yani bu kadar kucuk bir bebek icin bu ekstra yorucudur.Karnını doyurup,hazmedip bir de midenin ve butun vucudun dinlenmesi icin de bir sure gereklidir.Bu sure de anne sutu icin 2.5 devam sutu icin 3 saattir,ondan once emzirir yada sut verirseniz daha cok gaz sorunu olur,zaten midede hala sut varken ustune aldıgı icin daha da sıkıntılı olur.Saglıcakla.

canım bebeğin küçükmüş biryerde okumuştum 3 ayından sonra bebeğin uzun süre uyuması için yatağına lavanta koyabilirsin ben şuan kullanıyorum işe yarıyor. sen de uyuması için deneyebilirsin en azından geceleri daha rahat olursun ama 3 ayından önce deneme.

Arkadaşlar benim de 14 haftalik bebeğim var uyanikken emmez uyurken emer vede 4 saat aralıklarla bazende 6 saati

X