aklım karıştı. para biriktirmeliyim. lütfen yardımcı olun.

quantumkizi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2012
1.778
891
83
merhaba herkese. uzun zamandır aklıma takılan bişiy var birtürlü çözümünü bulamadım. ben üniversite öğrencisiyim. okulum için almam gereken fiyatı 1200 tl civarlarında olan bir alet var. Ailem parasını vericeklerini söylüyor ama ben kabul edemem, kendi eksiklerini halletmeden bana para harcamalarını istemiyorum.
gelecek yıla kadar para biriktirmeliyim. hem okuyup hem çalışmak istesem de okul programım bunu mümkün kılamıyor. haftasonları çalışmabilmem için anketörlük ilanına başvurdum. günlük 60 tlymiş. başvurumu onayladılar. daha önce hiç anketörlük yapmadım. zor olsa da kendime inanıyorum fakat, ailem onca çileye değmez diyor. hep ayakta soğukta değmez diyorlar. ben okul döneminde de çalışamıycaksam, geriye yaz dönemi kalıyor. kasiyerlik ya da mağaza görevlisi olabilir miyim diye düşünüyorum o konuda da bir bilgim yok. öğrenciyim diye kabul etmezlerse? garsonluk düşünsem de cılız görürler pek yapabiliceğimi sanmazlar almazlar gibi geliyor. nerelere başvurabilirim beni nereleri alır yardımcı olur musunuz? var mıdır bildiğiniz firmalar bildiğiniz pozisyonlar?

mango zara hm gibi büyük mağazalara başvuru yapabilirsin
Öğrencilere okul saatlerine göre mesai ayarlıyorlar
derslerim çoğu zaman altıda bitiyor, okul dönemi mümkün değil gibi :/ ama yine de yaz vakti öğrenci kabul ederler mi 3 aylığına? etmiyorlarsa öğrenci olduğumu gizlesem? sigorta yaparken öğrenci olduğumu öğrenebiliyorlar mı?

Biz üniversitedeyken yılbaşı bayramlarda indirimlerde günlüğü 30 40 liraya çalışıyorduk
sadece katlama yapıyorduk dağılan rafları falan
çalışan arkadaşlara tanıdıklarınız getirin diyorlardı o gün paramızı alıp çıkardık
Ertesi gün istersek gitmezdik o bize kalmıştı
Onun haricinde zaten çalışanların çoğu üni ögrencisi ki
Haftalık ders programını veriyorsun onlar ayarlıyor
Yazında gir çık hiçbişey olmaz bişey demene gerek yok ( öğrenci olduğunu )
Ablamın arkadaşı marketlerde sosis sucuk tanıtımı yaparak üni bitirdi
Yapılacak çok şey var aslında

arkadaşın dediği mağazalarda parttıme çalısabilirsin dersine göre ayarlayıp , yazın da çalışabilirsin ama sigortaya bağlanınca kyk bursu alıyorsan keisiliyor hafta sonu anketörlük bence iyi bi fikir.tanıtımda yapabilirsin bi magazada h.sonu için

okulundaki projelerden para kazanman mumkun mu acaba.mesela bizim okulda tanitim icin liseleri gezip okul hakkinda bilgi veriyolar.bi tanitim 50 lira.yada yuksek lisans ogrencileri icin arastirma yapiyomussun.gonullu olarakta yapilabiliyomus parada kazanilabiliyomus.ilerde katkisi da olabilir.belki sizin okulda da boyle seyler vardir.
ozel derste verebilirsin.lise ogrencilerine,ortaokul falan olursa bi de cok rahat olur senin icin.bolumun sayisalsa ozellikle matematik derslerine cok ihtiyac oluyo cocuklarda.okulla birlikte gayet rahat yapilabilir haftasonlarinda.

PRomötörlük/Stand hostesligi yapabilirsin canım haftasonları marketlerde tanıtım tattırım işi ben bu işle bir kaç ayda baya bir birikim yapmıştım hangi şehirde yaşıyorsun

bizim üniversitede kütüphane vardı orda öğrenciler çalışıyordu ders saatlerine göre de ayarlıyorlardı üniversitenizde böyle bir imkan var mı

Büyük restoranlara komi olarak girebilirsin. Alacak bir yer mutlaka bulursun. Ben geçen yıl iyi bir balık restoranında çalıştım. Okurken çalışıyordum senin gibi. Sadece haftasonları için anlaşmıştım. Ama bazen hafta içleri canlı müzik,fasıl günleri oluyordu akşamları. Onlara ekstraya gidiyordum. Günlük 40 lira alıyordum ve öyle yerlerin bahşişi de bol oluyor. Günlük 60 70 lira para kazanabilirsin, garanti ederim. Hafta da 3 gün çalışşsan yeter bence.

PRomötörlük/Stand hostesligi yapabilirsin canım haftasonları marketlerde tanıtım tattırım işi ben bu işle bir kaç ayda baya bir birikim yapmıştım hangi şehirde yaşıyorsun

Bu cok iyi bir secenek bence, benim de yapan arkadaslarim vardi. Ilkokul/ortaokul ogrencilerine ozel ders vermeye ne dersin?

Tatlim sen oriflameyeye uye ol baya kar edersin indirimlu urunlerden 5 liraya felan alip 10 liraya satip ticaret yaparsin hic yoktan elinde para olur. Zor is degil cok basit. Seviye atlayip milyarlar kazanabilirsn.olmak istersen beni ekleyebilirsin :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…