• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akl yata deil batamdr?

rzme

öpmeye kıyamadığım.....
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2008
4.440
23
683
36
İstanbul
bugün bu atasözü takıldı aklıma

evet kızlar?

insan yaşlandıkça akıllanırmı?

yoksa akıl insanda varolan bişeymidir zaman sadece tecrübemi katar?

ben akıl insanın olgunluğu düşüncesidir zamanla sadece tacrübe kazanırsın fikrindeyim.....

insanlar yaşı küçük olanlara neden cahil gözüyle bakar anlamıyorum...:1rolleyes:

bide şu var aklı başa getiren yaştır derler ne kadar doğrudur.....

fikirlerinizi bekliyorum....:kedi:

insanin ne kadar yasadigi degilde,yasarken edindigi tecrubeler ve bunlardan cikardigi dersler insani olgunlastirir,,

yani ,akil yasta degil bastadir,%100 dogru,,,,,,,,

boyle bi konu actigin icin sagol canimŞeniz

İnsanın yaşlanması, aklının artması anlamına gelmez. İnsan büyüyebilir fakat aklı (kıt) kalabilir. Biliriz ki, pek çok genç yaşça büyük olanlardan daha akıllıdırlar. İnsanlar yaşlandıkça tecrübe sahibi olabilirler ama tecrübe akıllı olanların işine yarar, akılsızların değil.

bu kişinin ne kadar akıllı olduğuna bağlıdır canım...

fakat yaşına göre çok akıllı olan kişiler yıllar geçtikçe daha da akıllı olurlar...bunun adına da olgunlaşma derler....

yılların herkese yaptığı olumlu etkisi gözardı edilemeza.s.

Bence yıllar geçtikçe kazanılan tecrübeler insanı akıllandırır..

Yani yaşlanması değil, yaşadığı olaylar birşeyler katar insana.

Kimi insanlar görüyorum benden kaç yaş küçük ama fikirler oturmuş çünkü hayat ona çok şey getirmiş, yaşamış, akıllanmış.

Ama kimisi büyüklerimi de görüyorum ki, çocuk gibi geliyor bana..
Kabuğundan çıkamamış, yeniliklere kapanmış, olduğu yerde saymış, hayat önüne birşeyler sunsa da, asıl mesajı görememiş belki de.

Yani; yaşa değil, yaşanana bakmak en doğrusu bence..

İnsanın yaşlanması, aklının artması anlamına gelmez. İnsan büyüyebilir fakat aklı (kıt) kalabilir. Biliriz ki, pek çok genç yaşça büyük olanlardan daha akıllıdırlar. İnsanlar yaşlandıkça tecrübe sahibi olabilirler ama tecrübe akıllı olanların işine yarar, akılsızların değil.

bu kişinin ne kadar akıllı olduğuna bağlıdır canım...

fakat yaşına göre çok akıllı olan kişiler yıllar geçtikçe daha da akıllı olurlar...bunun adına da olgunlaşma derler....

yılların herkese yaptığı olumlu etkisi gözardı edilemeza.s.

Bence yıllar geçtikçe kazanılan tecrübeler insanı akıllandırır..

Yani yaşlanması değil, yaşadığı olaylar birşeyler katar insana.

Kimi insanlar görüyorum benden kaç yaş küçük ama fikirler oturmuş çünkü hayat ona çok şey getirmiş, yaşamış, akıllanmış.

Ama kimisi büyüklerimi de görüyorum ki, çocuk gibi geliyor bana..
Kabuğundan çıkamamış, yeniliklere kapanmış, olduğu yerde saymış, hayat önüne birşeyler sunsa da, asıl mesajı görememiş belki de.

Yani; yaşa değil, yaşanana bakmak en doğrusu bence..

ama insanlar şunu diyor sen kaç yaşındasın aa sen daha küçüksün bunu bilemezsin

böyle diyen insanları kınıyorum ve onlara cahil kelimesiyle nitelendiriyorum...

onların yaşı belki karşılarındakinden büyük ama akıl olrak onları küçük görüyorum....

akıl yaşta değil baştadır çok doğru bi söza.sa.sinsannın bedeni ve yaşı büyür herşekilde ama aklı büyürmü her zaman değil. nice çocuk yaştakiler var ama öyle olgunlarki öyle tecrübelilerki şaşarsın.insanın yaşadıkları kişiyi olgunlaştırır bence.

akıl yaşta değil baştadır % 100 :1closedeyes:

sen daha küçüksün diye benden fikir almayıp iş yapanlara cevabımı bu atasözüyle yapıştırmıştım :1closedeyes:

eyyy gidiimm eyyyyy!CADIARZU
benimm kızı görünce başta olduğuu hemen anlaşılıyooo!gamyoncuiremsu
ilerleyen zamanlarda nasıll o akılla başetcemm diye düşünüpdurummmm!fisfisfis

akıl yaşta değil baştadır % 100 :1closedeyes:

sen daha küçüksün diye benden fikir almayıp iş yapanlara cevabımı bu atasözüyle yapıştırmıştım :1closedeyes:

bende şimdi aynını yapıyorum ladym.....
:umursamaz:

yaşta değil baştadır tabii ki 50 yaşında ama akıllanmamış bi insan olabilir ama 15 yaşında bir genç 40 yaşında bi insanın olgunluğuyla mantığıyla hareket edebilir
tamamen hayatın bize getirdiklerine ve yaşadıklarımıza tecrübelerimize bağlı bence bu olay

Bazı olayları hatırlıyorum küçükken yaptıklarımı nasıl düşündüğümü..

Şu yaşımda olsam şöyle yapardım diyorum daha mantıklı bakabiliyorum olaylara

Ama bunu bana sağlayan yine o yılların birikimidir..Hiç birşey durup dururken olmuyor..Akıl yaşada başada durup dururken gelmiyor..

Akıllandık dediğimizde sadece edindiğimiz bilgileri uygulamaya geçiyoruz..

Yanlız şuda bir gerçek 20 li yaşlarda daha atik oluyor insan fazla düşünmeden risklerede girilebiliyor.

Sonrasında risk olmasa bile artılar eksiler sürekli düşünülüyor..ışte buda yaşın getirisi..Daha bir ağırlaşıyor insan durgunlaşıyor sebebini bilemiyorum ama öncem ve sonram var benimde..

Baştaki aklın gelişmeside önümüzdeki yıllar yaşadıklarımızı değerlendirdikçe oluyor kısacası..

Benden ufakları asla yargılamam benim ömrümün nasıl o vakti geçtiyse onlarında geçecek ve eğrisiyle doğrusuyla yaşacaklar an ve an umarım güzelliklere giderler adım adım..

Ve ben büyüklerimden akıl almaya bayılırım bilinki onun benden yaşadığı hep bir fazlası vardır..

Kesinlikle,akıl yaşta değil baştadır.
Birçok örneğide var yakın çevremde.
35 yaşına gelmiş 50 yaşına gelmiş insanlar doğrunun yanlışın farkına varamıyorken,şartlara uygun davranmıyorken,ben onları uyarmaya çalışıp yaptıkları davranışların farkına varmalarını sağlıyordum.
Ha,dinlediler mi hayır!,benim söylediklerimi bir kez olsun düşündüler mi ?hayır!
Tükürdüğünü yalamak diye bir deyim vardır,sonuç aynen öyle oldu haksız olan kendileri oldu.
Tabiki her konuda,her düşündüğümde haklıyım demiyorum,her insandan kendim gibi davranmasını da beklemiyorum herkesin bir bakış açısı vardır.
Ama,birşey yapmadan,söylemeden ya da istemeden önce düşünüp tartıyorum ben,eksilerini artılarını değerlendiriyorum,bunun bana ve diğer insanlarıda ilgilendiren bir durumda getirileri götürüleri ne olur ? diye düşünerek hareket ediyorum.
En azından şunu istiyorum ya,beni sevme,bana saygı duyma ama uslubunuda bozma!!!
Fikir ayrılıkları olabilir kendi düşüncelerimizi tartışabiliriz ama,ben seni dinliyorum sende beni dinle konuşurken,herhangi bir hakaret,incitici söz/davranış olmadığı sürece her konuda tartışmaya açığım.
Bunu yapamayan insanlara şahit oldum ben,her cümlemde devamlı savunmaya geçen insanlara,hatalarını,yanlışlarını kabul etmeyen insanlara,ki;bazı gerçekler vardır kesin ve net,bu gerçekleri gördüğü halde kabul etmemeye çalışan insanlara...
Neyse;
22 yaşındayım ve benden büyük birçok insana göre daha akıllı olduğumu düşünüyorum,yerine,zamana ve kişilere uygun doğru davranışlar sergilediğimi düşünüyorum.
Varsın onlar,genç bir insanın karşısında kendilerini küçük duruma düşürsünler.
Ben kendimle gurur duyuyorum,evet ben buyum,çekinmem,herkesin yüzüne karşı söylerim düşündüklerimi..
ısteyen kabul eder,istemeyen kabul etmez.
Kendi doğrularım için yaşıyorum ben,bunuda hiçkimse için değiştiremem.

Akıl ile yaş arasında doğrudan bağlantı kurmamalıyız. Gençler yada yaşlılar daha akıllıdır diyemeyiz. Yaşlılar için daha tecrübelidir diyebiliriz ama her tecrübeli insan akıllıdır demek yanlış olur. O yüzden bir insanı akıl olarak değerlendirirken yaşının yada görünümünün hiçbir etkisi yoktur.

ama insanlar şunu diyor sen kaç yaşındasın aa sen daha küçüksün bunu bilemezsin

böyle diyen insanları kınıyorum ve onlara cahil kelimesiyle nitelendiriyorum...

onların yaşı belki karşılarındakinden büyük ama akıl olrak onları küçük görüyorum....

işte onu diyenler bu sözün doğruluğunu kanıtlayan kişilerdiryerimseniben

bence akıl yaşta değildir, baştadır...
zaman insana tecrübe katar, ama bu insana bağlı...
yaşlandığı halde hiç büyümeyen insanlarda var hayatta..
büyümek istemeyen...
kimi insan için zaman nafile işlediğinden yaşla alakası yok olgunluğun...

Tabiki akıl yaşta değil baştadır..a.s a.s
Ne demiş Ata larımız..akıl akıldan üstündüra.s.
Herkesin düşüncesine saygı duymak gerek..yaşı ne olursa olsun..:1hug:
Büyüklerin tecrübelerinin yeri ayrı tabi ki..:nazar:
Onlardan da kıssadan hisse yapabilirsek ne ala..yerimseniben

akıl baştadır
zamanla insanlar yaptıkları hataların farkına varır olgunlaşır deneyim kazanır
ama aklını kullanamayan yaşadıklarından kendine bir ders çıkaramayan insan
hangi yaşta olursa olsun aklını kullanamamış demektir

akıl yaştadır bir bakımada
en iyi deneyim yaşanılarak kazanır
hayatta bir yaşanmışlığı bir deneyimi bulunmayan insan olgunlaşmamış demektir
ne kadar akıllı olursak olalım zaman ilerledikçe bi kaç yıl önceki akılımızı beğenmiyoruz
kendimizi eleştiriyoruz eksiklerimizin farkına varıyoruz
zaman insana çok şey katıyor ama ders çıkarmasını bilene...

yani akılı yaş ve baş kavramlarına göre ayırmak bana göre yanlış
akıl hem yaşta hem baştadır
ikisininde insana katkısı yadsınamayacak kadar fazladır

Son düzenleme:
Back