• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıntı

dejav

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2009
62
0
86
İstanbul
arkadaşlar merhaba.
son 10 gündür az derecede vajinal akıntım var ve çok koku yapıyor.acaba nedeni ne olabilir sizce?mantar ya da sistit yaparmı böyle birşeyi?şu ara yoğunluktan doktora da gidemedim.önerebileceğiniz birşeyler var mı?teşekkürler:)

arkadaşlar merhaba.
son 10 gündür az derecede vajinal akıntım var ve çok koku yapıyor.acaba nedeni ne olabilir sizce?mantar ya da sistit yaparmı böyle birşeyi?şu ara yoğunluktan doktora da gidemedim.önerebileceğiniz birşeyler var mı?teşekkürler:)

kokunun yanında ağrı-yanma ve kaşıntı da oluyor mu?
son günlerde antibiyotik kullandınız mı, aşırı stres ve üzüntü yaşadınız mı?
akıntı koyu renkte mi?

evet ise, mantar ihtimali söz konusu, kolay bir tedaviyle çözüm bulursunuz...

kokunun yanında ağrı-yanma ve kaşıntı da oluyor mu?
son günlerde antibiyotik kullandınız mı, aşırı stres ve üzüntü yaşadınız mı?
akıntı koyu renkte mi?

evet ise, mantar ihtimali söz konusu, kolay bir tedaviyle çözüm bulursunuz...

İlk önce koku ve kaşıntıyla başladı ilk gün. Daha sonraki günlerde hafif yanma da oldu. Akıntım en başlarda kırmızımsı bir renkte geliyordu, sonra travogen kullandım kaşıntıyı alması için en azından. Şu an kaşıntım kalmadı ama koku halen var ve çok nadir yanma da yapıyor özellikle cinsel ilişki sonrası. sizce ne yapmam gerekir acaba?bu arada eşimden mantar vs. geçmiş olabilirmi bana?önümüzdeki haftaya kadar doktora da gidemem şu an şehir dışındayım çünkü.o zaman kadar ne yapmamı önerirsiniz?

İlk önce koku ve kaşıntıyla başladı ilk gün. Daha sonraki günlerde hafif yanma da oldu. Akıntım en başlarda kırmızımsı bir renkte geliyordu, sonra travogen kullandım kaşıntıyı alması için en azından. Şu an kaşıntım kalmadı ama koku halen var ve çok nadir yanma da yapıyor özellikle cinsel ilişki sonrası. sizce ne yapmam gerekir acaba?bu arada eşimden mantar vs. geçmiş olabilirmi bana?önümüzdeki haftaya kadar doktora da gidemem şu an şehir dışındayım çünkü.o zaman kadar ne yapmamı önerirsiniz?

o zamana kadar genital bölgenizi nötr ph değerli sabunla yıkayın. asla sentetik iç çamaşırı giymeyin, mutlaka yüzde yüz pamuklu olsun. çamaşırlarınızı giymeden önce bol buharla ütüleyin. günde en azından iki defa iç çamaşırınızı temizleyin. şimdilik cinsel ilişkiden uzak durun.
önümüzdeki hafta doktorunuzdan randevu alıp, basit bir muayene ile ne olduğunu anlarsınız.
mantar sizden kaynaklı da olabilir. ancak eşinizle cinsel ilişkiye girmişseniz ve mantarsa hastalık, o zaman aynı tedaviyi eşinizin de olması gerekiyor. eşinize bulaştırmış olabilirsiniz eğer sorun vajianal kaynaklıysa. bunu unutmayın.

arkadaşlar cevap verirseniz çok memnun olurum benim adet olmama 8 gün kala pembe renkte lekelenmem oldu ama akıntı şeklinde degil kagıtla sildigimde ancak görüyordum vede vajinamda hafif kaşıntıda oluyordu 1 gün sürdü lekelenme sonra geçti sizce neden olabilir böyle bişey yaşayanınız varmı şimdiden teşekkürler:)

Back