Akıllı su sayacı

Huysuzd

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2016
1.969
3.903
133
merhaba bayanlar; dert mi bilemiyorum ama danışmak istediğim bir konu var.
Kiracı olduğumuz evde akıllı su sayacı mevcut. Ancak su tüketimini mümkün değil anlayamıyoruz. İki kişiyiz, akşama kadar iş yerindeyiz, 2 günde bir bulaşık makinesi haftada iki kez çamaşır makinesi çalışıyor. Öyle ekstrem bir su harcaması yok kısaca. Amma velakin 4 günde 4 ton su harcamışız, işten geldik yine su yok evde.. bazen de 15 gün 20 gün oluyor bitmiyor..
Sizlerde nasıl oluyor? Kaç ton su tüketimi oluyor ortalama? Ya da günde 1 ton harcama çok normal de bana mı anormal geliyor acaba??

Bana 4ton 2 ay dayandi tek kisiyim.Bulasik ve haftada iki kere camasira gider pekte yemek yapmam ,temizlik te oyle cok kullanmam suyu da disaridan alirim yani harcamam yok .

Bana 4ton 2 ay dayandi tek kisiyim.Bulasik ve haftada iki kere camasira gider pekte yemek yapmam ,temizlik te oyle cok kullanmam suyu da disaridan alirim yani harcamam yok .

Hadi diyelim bize de 2 hafta dayansın.. 4 günde biter mi ne yapıyoruz sanki..

Bozuk olabilir oluyo öyle sayacı alıp baksınlar. Biz 50 lira yüklediğimizde nerdeyse 3 ay gidiyo. Çok da su kullanırım.

Bir soralım o zaman, belki de bozuktur..
2 yıl kadar önce bizim de başımıza böyle bişey geldi, bizimki eski tip sayaçtı. 250 tl gibi bir su faturası geldi. Tonu hatırlamıyorum ama itiraz ettim, o kadar kendilerinden eminler ki ben kendimden şüphe ettim. Sürekli itiraz ettiler. sifondan filan bi yerden kaçak vardır diye ısrar ettiler . sayaç bozuk değilse 80 küsür lira ceza ödersiniz dediler, içimde kalacağına öderim diye düşündüm . Sonra 1-2 ay sonra yazı geldi ki bizim asıl fatura 37 tl imiş. Nerdeyse vazgeçmiştim halbuki

bir insanın günlük su tüketimi yaklaşık 250 litre olarak kabul ediliyor dünya saglık örgütüne göre buradan aşagı yukarı tahminde bulynabikirsiniz

Sayaçta sorun var, su kartını okutmadan sayacın tuşuna basın, su gelmesi lazım, gelmiyorsa sayacın bir yerinde kaçak olabilir, kaçak varsa ev sahibine söyleyin sayaç değiştirilsin, 4 günde 4 ton su fazla, 3 kişiyiz, akıllı sayaç kullanıyoruz, 5 ton su 1 ay gidiyor ki her gün bulaşık makinesi açılır, 2 günde bir çamaşır makinesi, her gün duş yapılıyor ve yıkamam gereken 1 büyük teras ve büyük balkonda cabası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…