Ya doktorum sezaryan almak icin bahane arıyor gibime geliyo. Ne bilim alttan muayne etti lekelenmem oldu biraz benim bugunTamam da suyun olsa bile çatın darmış nasıl normal doğum yapcan ki??
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
akıl verin nolur
- Konu Sahibi byby69
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Lekelenmen nasil? Sumuksu mu?Ya doktorum sezaryan almak icin bahane arıyor gibime geliyo. Ne bilim alttan muayne etti lekelenmem oldu biraz benim bugun
altan baktigi icin lekelenme dogal korkmana gerek yok.doktorda uyarir zaten lekelenme olacak diye.catin darsa normal dogum zor yaparsin benim herseyim iyi oldugu halde cok zor yaptim normal dogumu.bence risk alma tatlim.bide bebege bisey olursa onun vicdan azabiyla nasil yasarsin.bence doktorunu dinle.
Hic korkma canim benim oğlum 37 haftalik doğdu 2.800gr di Allahin izniyle bisey olmaz inşallah.Kv felan da takma kafana şimdi bebeği düşünme zamanı.Dogru soyluyorsunda.. insanin yanindla destekci olmayinca annem olmicak yanmda kvde dogumdan sonra gelicek... birde ben bebek gelisimini tamamladimi diyle dusunuyorum biraz daha kilo alsaydı diyorum su an 3.300gr
Cati dar, normal olmaz ne demek ya? Bir cesit sezeryan pazarlamasi mi bu? ABD'de hemsireyim. Oyle bir sey yok burda. Bebek ters olmadigi ve hayati bir sebep/aciliyet olmadigi surece herkes normal doguma uygun. Genis cati, dar cati filan ayrimi yok yani. Turkiye'de ne kadar cok sebep bulunuyor sezeryan icin, hayret ediyorum cidden.
Dogru duzgun bir doktora gorun.
Dogru duzgun bir doktora gorun.
Bu kadar odaklandiysan normal doguma ve kisisel şartlarin ona uygunsa muhakkak guvenilir baska bir hastanenin iyi bir doktoruna da görün. O da ayni seyi soylerse o zaman soyleneni yap. Riskli durumda cocugu rahminde tutmaya direnmek kadar sacma bir sey olamaz. Allah korusun ikiniz de zarar gorebilirsiniz. Erken dogum yapan nice insan var saglikli bebeklere kavusan. Bunlarla stres olup kendini de bebegini de yipratma. K.valdenden cekinme luksun yoksa rahat ol. İnsaniz neticede ne bu cekingenlikler stresler. Bu kadar ciddiye almayin her seyi. Biraz tadini cikar su son haftalarinin. Allah hayirli ve saglikli sekilde kucagina almayi nasip etsin insallah.
Evet dun birkere geldi kirmiziyla yesil karısimi bisey cati muaynesinden sonraLekelenmen nasil? Sumuksu mu?
Amin insallh yani cokta erken sayılmaz ama insan istiyorki yavrumu biraz daha gelissin son haftasina kadar... vede doktorum 4 gun oncesine kadar suyumun cok iyi oldugnu soylemisdi. Nstde sancım çıkmis birdeBu kadar odaklandiysan normal doguma ve kisisel şartlarin ona uygunsa muhakkak guvenilir baska bir hastanenin iyi bir doktoruna da görün. O da ayni seyi soylerse o zaman soyleneni yap. Riskli durumda cocugu rahminde tutmaya direnmek kadar sacma bir sey olamaz. Allah korusun ikiniz de zarar gorebilirsiniz. Erken dogum yapan nice insan var saglikli bebeklere kavusan. Bunlarla stres olup kendini de bebegini de yipratma. K.valdenden cekinme luksun yoksa rahat ol. İnsaniz neticede ne bu cekingenlikler stresler. Bu kadar ciddiye almayin her seyi. Biraz tadini cikar su son haftalarinin. Allah hayirli ve saglikli sekilde kucagina almayi nasip etsin insallah.
Nisan olabilir. Diger dr bekleyebilirsin dediyse hareketler de normalse bir kac gun daha bekle istersen.Evet dun birkere geldi kirmiziyla yesil karısimi bisey cati muaynesinden sonra
Doktor oyle soyluyo.. da ben normal istiyordum yana yakıla simdi boyle olması birden cok tuhafima gidiyor suyum azsa bebek nasıl cok harektli.. birde doktor sezeryan icin bahane olabilrmi ozel hastane
bu suyun az olmasini hafife almayin derim benim suyum geldigi halde kendi sancimi bekledikleri icin tam 2 gun susuz kaldi yavrum,yalvardim nolur dogumu baslatin diye beklediler de beklediler..
yavrum dogdugunda mosmor kesilmisti kendini isitamiyordu 35 derecenin ustune cikmiyordu vucut sicakligi.
doktorunuzu dinleyin bu isin sakasi yok.
Allah yardim eder kendinizi uzmeyin bu kadar,ben yurtdisinda tek basima lohusalik gecirdim,ne anne ne kv..hic kimsem yoktu.
Bebeğinin ve kendi hayatını riske atacak şeyler yapma canım. Ben de oğlumu sezeryanla dünyaya getirdim ve bekarkende aynı yerden kist ameliyatı kesim var. Doğumdan sonraki gün fıldır fıldır geziyordum. Annem ve k.v de ilk hafta bakacaklardı. Doğum haftası ikisi de ağır grip oldu kaldık oğlumla başbaşa =) Gayette güzel geçti. Sıkma canınıMerhaba arkadaşlar yagrin 38 inci haftama giricem dün ateşle grip karışık hastaneye yatırdı doktorum 1 gece serum vs. Atesim çocuga geçmiş 180 olmuş kalp atışi neyse duzeldi çok şükur sabaha kadar baktilar surekli nstden neyse sabah oldu hemsire 5 de gelip bana birsey yememem gerektigni söyledi bende tedirgin oldum sonra doktor odasina cagardı beni 6da gittim bebege baktı usg suyun azalmış plesanta yaşlanmış dedi .. birde benim sag bobregimde genisleme vardı ilerlemis.. bugun saat 9da sezeryana almayı düşunuyorum dedi.. benim moralim sifir tabi alttan muayne etti birde ilk defa çatım darmış normal dogum olmazmis bikez daha yıkıldım. Doktor karar verin dedi ama ben bir doktra daha gittim oda suyumun sınırda oldgnu ama acil sezeryanlık birsey olmadgnı 1hafta daha beklenebilir oldgnu söyledi kafam çok karışık normal dogum okadar cok istiyordumki annem gelmicek diye doguma bir an once ayaga kalkarim diye 20 gun boyunca yatip kvdem kalcak yanımda ben rahat edemem... napicam kafam karışık birde devlete mi gitsem diyorum suyum az olsa bebegim cok hareketli ama ?
Sağlıklı kararlar ver ve geciktirme o zaman doğumunu.
Sağlıkla al kucağına inşallah
şimdi oncelikle seni etkilemek istemem.
ingilteredeyim ben.
burada catı muayenesi yapılmıyor. yani catın dar diye sezeryana karar verme olayı yok.
ikinci olarak, en son ultrason 20.haftada. (karnın aşırı büyük, aşırı küçük olmasi, şeker hastalıgı vs. gibi sorunların olmadıgı sürece)
yani 37. haftada falan oyle usg ile bakmak su azalmış mı plesenta yaşlanmış mı görmek gibi bir durum olmuyor.
muhtemelen ingilterede yaşıyor olsaydın, normal doğum için gün bekliyor olurdun.
lakin turkiyede yaşıyorsun, güvensen de güvenmesen de bir doktor sana bir risk belirtmiş.
ki bu oyle basite alabileceğin bir risk değil. çocuğunun hayatı söz konusu.
sezeryana evet demelisin bence.
küçük bir ihtimalle de kötü bir şey olursa, kendini affedemezsin.
ingilteredeyim ben.
burada catı muayenesi yapılmıyor. yani catın dar diye sezeryana karar verme olayı yok.
ikinci olarak, en son ultrason 20.haftada. (karnın aşırı büyük, aşırı küçük olmasi, şeker hastalıgı vs. gibi sorunların olmadıgı sürece)
yani 37. haftada falan oyle usg ile bakmak su azalmış mı plesenta yaşlanmış mı görmek gibi bir durum olmuyor.
muhtemelen ingilterede yaşıyor olsaydın, normal doğum için gün bekliyor olurdun.
lakin turkiyede yaşıyorsun, güvensen de güvenmesen de bir doktor sana bir risk belirtmiş.
ki bu oyle basite alabileceğin bir risk değil. çocuğunun hayatı söz konusu.
sezeryana evet demelisin bence.
küçük bir ihtimalle de kötü bir şey olursa, kendini affedemezsin.
Iyi de sezeryanı ön yargım yok diyorsun hem de bakım gerekiyor diyorsun
Kaç kere yazdık öyle bir şey yok sen böyle düşünürsen normalde de kendini toparlayamazsın
Şu anneni de Kv yi de unut artık sen annesin kimseye muhtaç değilsin
Çık dışarı sokaktaki kedilere bak ne anaları ne Kv ne de kocaları var daha 2 yaşında olanı bile 2 yavru yapıp bakıyor
Rahat olursan sen de bakarsın bu kadar takarsan nasıl doğurursan doğur doğum sonrası zorlanırsın
Sağlıkla kucağına al ama boş inat ile çocuğu riske atma
Kaç kere yazdık öyle bir şey yok sen böyle düşünürsen normalde de kendini toparlayamazsın
Şu anneni de Kv yi de unut artık sen annesin kimseye muhtaç değilsin
Çık dışarı sokaktaki kedilere bak ne anaları ne Kv ne de kocaları var daha 2 yaşında olanı bile 2 yavru yapıp bakıyor
Rahat olursan sen de bakarsın bu kadar takarsan nasıl doğurursan doğur doğum sonrası zorlanırsın
Sağlıkla kucağına al ama boş inat ile çocuğu riske atma
by by seni merak ediyorum canımArkadaslar fikirlernizi buradan soyleyin
konularına girip çıktığında iyiyim kötüyüm diye yorum yaz lütfen
ve bir daha kendimi öldüresim var falan yazma bak gebe demem döverim haa