kızlar bebeğim meme emmeyi bırakalı 2,5 ay oldu. Ondan sonra arada bı ınek sutu verıyorum ama genelde +1 yaş devam sütü kullanıyoruz. Gunde 750 ml verıyorum. Içmeden uyumuyor. Gecede 2 kere kalkıo gene iciyor. Ve sureklı kabız. Kakasını cok zor yapıyor. Kakası koyunların kakası gıbı mınık mınık toplar halınde birleşik ve cakıl taşı gıbı sertler. Zeytın yagı verıyorum 2 tatlı kaşığı... Elma armut falan vermeye calışıyorum az az yıyo.. Suyu cok az ıcıyor. Içiremiorum püskürtüyor((( sütü bıberona yarı yarıya koyuyorum bazen ustune su çekiyorum.
Hergun yogurt yedırıyorum. Sabahları bıtane bıldırcın yumurtası, 1-1.5 cay kaşıgı bal, 1 tatlı kaşığı pekmez, 1 kibrit kutusu kadar flana da peynır yıyor. Makarna, patates, ıspanak yıyor. Ben gecenlerde form cayı alıp ıcmeye basladım. Kahvaltıda ona da 3-4 yudum verdım o gun cok rahat cıktı tuvalete. Ama sonradan da daha 1 yasında bı yan etkısı olmasın dedım daha vermedım. Napıcam bılmıyorum. Kakasının ilk çıkan kısmı 1-1.5 parmak kadarlık kısmı dedıgım gıbı katı sert, gerısı daha yumusak. Ilk kısmı cıkınca gerısı cok rahat gelıo ama bebegıme kakasını yaptırana kadar canı cıkıo.
nasıl su ıcırıcem ben bu kıza kızlar? Bıraz daha zeytın yagı versemmı?
Ha bu arada doktora götürmedim. Saglık ocagındakı hemsiresi aşısını yaparken zeytın yagı ver demıstı o kadar..
ayyy canım benımbenim kızımdada var aynı sorun... kabızlık yani...
2,5 yaşında hala bi çare bulamadık.. ne zaman tuvaleti gelse çığlık çığlığa ağlıyo...
inşallah siz bi çare bulursunuz kurtulur miniğin...
inek sütünden olabilir tavsiyem doktora gözükmeniz fitil falan veriyolar yanılmıyosam.
Merhaba canım,
Meyve olarak daha çok armut ver canım.Benim kızım da 15 aylık.Doktorumuz elmayı ishal olduğu zaman ver çünkü kabız yapar demişti.
Bir de kayısı çok iyi geliyor şuan mevsimi değil ama kuru kayısı alıp suda beklet iyice yumuşayınca yedir bebeğine .
İnşallah zamanla düzelir.
Kıyamam yaçok geçmiş olsun. Kuru kayısı verip üstüne su içirseniz aç karnına
Geçmiş olsun
Öncelikle kızın kaç aylık olduğunu belirtmemişindir veya ben anlayamadım.
Bebeğin günde 1/2 l sütten fazla içmemesi lazımdır.
Bunu ona göre ayarlamaya dikkat et.
Yaşını bilmediğim için, biliyorsundur 1 yaş altında sadece mama verilir. Daha sonra inek sütü verebilir.
Eğer 1 yaşından büyükse biraz daha sıvı gıdaları verebilirsin ve süt markasını değiştirebilirsin.
Eğer 1 yaşından küçükse, mamayı değiştir.
Tekrar geçmiş olsun.
kızlar bebeğim meme emmeyi bırakalı 2,5 ay oldu. ondan sonra arada bı ınek sutu verıyorum ama genelde +1 yaş devam sütü kullanıyoruz. gunde 750 ml verıyorum. içmeden uyumuyor. gecede 2 kere kalkıo gene iciyor. ve sureklı kabız. kakasını cok zor yapıyor. kakası koyunların kakası gıbı mınık mınık toplar halınde birleşik ve cakıl taşı gıbı sertler. zeytın yagı verıyorum 2 tatlı kaşığı... elma armut falan vermeye calışıyorum az az yıyo.. suyu cok az ıcıyor. içiremiorum püskürtüyor((( sütü bıberona yarı yarıya koyuyorum bazen ustune su çekiyorum.
hergun yogurt yedırıyorum. sabahları bıtane bıldırcın yumurtası, 1-1.5 cay kaşıgı bal, 1 tatlı kaşığı pekmez, 1 kibrit kutusu kadar flana da peynır yıyor. makarna, patates, ıspanak yıyor. ben gecenlerde form cayı alıp ıcmeye basladım. kahvaltıda ona da 3-4 yudum verdım o gun cok rahat cıktı tuvalete. ama sonradan da daha 1 yasında bı yan etkısı olmasın dedım daha vermedım. napıcam bılmıyorum. kakasının ilk çıkan kısmı 1-1.5 parmak kadarlık kısmı dedıgım gıbı katı sert, gerısı daha yumusak. ilk kısmı cıkınca gerısı cok rahat gelıo ama bebegıme kakasını yaptırana kadar canı cıkıo.
nasıl su ıcırıcem ben bu kıza kızlar? bıraz daha zeytın yagı versemmı?
ha bu arada doktora götürmedim. saglık ocagındakı hemsiresi aşısını yaparken zeytın yagı ver demıstı o kadar..
teşekkurler cnm. kızım 1 yasında. genelde hero baby cocuk sutu verıyorum. pınar ve milupayıda denedık ama aynı. ınek sutu coook nadır verıyorum.
yarım lt sınırını bılmıordum. tşk ederım. artık sutu herseferınde 125 ml koyarım ustune su cekerım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?