• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları akıl verin kızlar :( yazık benım kızıma :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

minnakkk

Büyümicktk itiraf EThadi!
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2011
1.928
112
163
İstanbul
kızlar bebeğim meme emmeyi bırakalı 2,5 ay oldu. ondan sonra arada bı ınek sutu verıyorum ama genelde +1 yaş devam sütü kullanıyoruz. gunde 750 ml verıyorum. içmeden uyumuyor. gecede 2 kere kalkıo gene iciyor. ve sureklı kabız. kakasını cok zor yapıyor. kakası koyunların kakası gıbı mınık mınık toplar halınde birleşik ve cakıl taşı gıbı sertler. zeytın yagı verıyorum 2 tatlı kaşığı... elma armut falan vermeye calışıyorum az az yıyo.. suyu cok az ıcıyor. içiremiorum püskürtüyor :(((( sütü bıberona yarı yarıya koyuyorum bazen ustune su çekiyorum.
hergun yogurt yedırıyorum. sabahları bıtane bıldırcın yumurtası, 1-1.5 cay kaşıgı bal, 1 tatlı kaşığı pekmez, 1 kibrit kutusu kadar flana da peynır yıyor. makarna, patates, ıspanak yıyor. ben gecenlerde form cayı alıp ıcmeye basladım. kahvaltıda ona da 3-4 yudum verdım o gun cok rahat cıktı tuvalete. ama sonradan da daha 1 yasında bı yan etkısı olmasın dedım daha vermedım. napıcam bılmıyorum. kakasının ilk çıkan kısmı 1-1.5 parmak kadarlık kısmı dedıgım gıbı katı sert, gerısı daha yumusak. ilk kısmı cıkınca gerısı cok rahat gelıo ama bebegıme kakasını yaptırana kadar canı cıkıo. :(
nasıl su ıcırıcem ben bu kıza kızlar? bıraz daha zeytın yagı versemmı?

ha bu arada doktora götürmedim. saglık ocagındakı hemsiresi aşısını yaparken zeytın yagı ver demıstı o kadar..

kızlar bebeğim meme emmeyi bırakalı 2,5 ay oldu. Ondan sonra arada bı ınek sutu verıyorum ama genelde +1 yaş devam sütü kullanıyoruz. Gunde 750 ml verıyorum. Içmeden uyumuyor. Gecede 2 kere kalkıo gene iciyor. Ve sureklı kabız. Kakasını cok zor yapıyor. Kakası koyunların kakası gıbı mınık mınık toplar halınde birleşik ve cakıl taşı gıbı sertler. Zeytın yagı verıyorum 2 tatlı kaşığı... Elma armut falan vermeye calışıyorum az az yıyo.. Suyu cok az ıcıyor. Içiremiorum püskürtüyor :(((( sütü bıberona yarı yarıya koyuyorum bazen ustune su çekiyorum.
Hergun yogurt yedırıyorum. Sabahları bıtane bıldırcın yumurtası, 1-1.5 cay kaşıgı bal, 1 tatlı kaşığı pekmez, 1 kibrit kutusu kadar flana da peynır yıyor. Makarna, patates, ıspanak yıyor. Ben gecenlerde form cayı alıp ıcmeye basladım. Kahvaltıda ona da 3-4 yudum verdım o gun cok rahat cıktı tuvalete. Ama sonradan da daha 1 yasında bı yan etkısı olmasın dedım daha vermedım. Napıcam bılmıyorum. Kakasının ilk çıkan kısmı 1-1.5 parmak kadarlık kısmı dedıgım gıbı katı sert, gerısı daha yumusak. Ilk kısmı cıkınca gerısı cok rahat gelıo ama bebegıme kakasını yaptırana kadar canı cıkıo. :(
nasıl su ıcırıcem ben bu kıza kızlar? Bıraz daha zeytın yagı versemmı?

Ha bu arada doktora götürmedim. Saglık ocagındakı hemsiresi aşısını yaparken zeytın yagı ver demıstı o kadar..

hım bende oğluma inek sütü veriyorum bu durumla özellikle bebeğimin diş çıkarma dönemlerinde karşılaşıyrum ondan olabilirmi annesi

inek sütü kabız yapıomuş o yuzden fazla vermemeye basldım, artık cocuk sütü verıorum :S o da mı yapıo acaba kabızlık. demır damlasıda yapar dedı bı arkadas. ya cok kotu ama yaaa :S canı nasıl yanıo yaparken nasıl sıkıyor elimi ağlıyor :( demır damlasını kesıp sadece pekmez mı versem acaba?
daha 1 yas kan ve ıdrar tahlılı yaptırmadım. onu yaptırıyım barı bu hafta, ona gore keser veya devam ederım artık.

sütü vermeyı kesicem ama gece 2 kere kalkıo bıberonuna uzanmaya calışıo miniğim :( pffff:S

benim kızımdada var aynı sorun... kabızlık yani...
2,5 yaşında hala bi çare bulamadık.. ne zaman tuvaleti gelse çığlık çığlığa ağlıyo...
inşallah siz bi çare bulursunuz kurtulur miniğin...

benim kızımdada var aynı sorun... kabızlık yani...
2,5 yaşında hala bi çare bulamadık.. ne zaman tuvaleti gelse çığlık çığlığa ağlıyo...
inşallah siz bi çare bulursunuz kurtulur miniğin...
ayyy canım benım :(((

inek sütünden olabilir tavsiyem doktora gözükmeniz fitil falan veriyolar yanılmıyosam.

saol cnm

Merhaba canım,

Meyve olarak daha çok armut ver canım.Benim kızım da 15 aylık.Doktorumuz elmayı ishal olduğu zaman ver çünkü kabız yapar demişti.
Bir de kayısı çok iyi geliyor şuan mevsimi değil ama kuru kayısı alıp suda beklet iyice yumuşayınca yedir bebeğine .
İnşallah zamanla düzelir.

Son düzenleme:
Kıyamam ya:( çok geçmiş olsun. Kuru kayısı verip üstüne su içirseniz aç karnına

Merhaba canım,

Meyve olarak daha çok armut ver canım.Benim kızım da 15 aylık.Doktorumuz elmayı ishal olduğu zaman ver çünkü kabız yapar demişti.
Bir de kayısı çok iyi geliyor şuan mevsimi değil ama kuru kayısı alıp suda beklet iyice yumuşayınca yedir bebeğine .
İnşallah zamanla düzelir.

armutu cam rendeden gecırıp verıyorum ama coook nadir yiyor :(

Kıyamam ya:( çok geçmiş olsun. Kuru kayısı verip üstüne su içirseniz aç karnına

kuru kayısıyı yumusamadan da yemeye calışıyor zaten sevıyor. daha fazla verıyım bari :) suyuda 2 gunde bır falan ıcıyo deli o derece yani. onunda etkısı fazlaca var.

benım merak ettıgım doğuşun form cayını almıstım ondan 3-4 yudum vermıstm ıyı geldi. onun bı zararı olurmu acaba?? hergun versem ???

Geçmiş olsun
Öncelikle kızın kaç aylık olduğunu belirtmemişindir veya ben anlayamadım.
Bebeğin günde 1/2 l sütten fazla içmemesi lazımdır.
Bunu ona göre ayarlamaya dikkat et.
Yaşını bilmediğim için, biliyorsundur 1 yaş altında sadece mama verilir. Daha sonra inek sütü verebilir.
Eğer 1 yaşından büyükse biraz daha sıvı gıdaları verebilirsin ve süt markasını değiştirebilirsin.
Eğer 1 yaşından küçükse, mamayı değiştir.
Tekrar geçmiş olsun.

Geçmiş olsun
Öncelikle kızın kaç aylık olduğunu belirtmemişindir veya ben anlayamadım.
Bebeğin günde 1/2 l sütten fazla içmemesi lazımdır.
Bunu ona göre ayarlamaya dikkat et.
Yaşını bilmediğim için, biliyorsundur 1 yaş altında sadece mama verilir. Daha sonra inek sütü verebilir.
Eğer 1 yaşından büyükse biraz daha sıvı gıdaları verebilirsin ve süt markasını değiştirebilirsin.
Eğer 1 yaşından küçükse, mamayı değiştir.
Tekrar geçmiş olsun.

teşekkurler cnm. kızım 1 yasında. genelde hero baby cocuk sutu verıyorum. pınar ve milupayıda denedık ama aynı. ınek sutu coook nadır verıyorum.
yarım lt sınırını bılmıordum. tşk ederım. artık sutu herseferınde 125 ml koyarım ustune su cekerım.

tatlım benm biliyorum ki çok zor bi durum çok hassas oluyoruz bebeklermz konusunda ama rezene neden vermysn ben bol şekerli rezene çayını oğluma vernce herşey çözülüyo üstelk 15 günlkken başldm buna...
kızının bi şeklde emmesni sağla sanrm sende hazır değilsn göğsndn ayrılmasna ama çok huzursz olur bal falan süre ucuna ..REZENEYİ SAKIN UNUTMA

Geçmiş olsun;
Hazır süt yağı alınmış olduğu için kabız yapıyor. Eğer güvenerek alabileceğin, yağının alınmadığından emin olacağın süt varsa mutlaka ondan içir. Bu şekildeki süt tam tersi iyi geliyor kabızlığa. Ayrıca kabızlık problemi çözülse bile uht sütlerden içirmemeni öneririm. Çok yüksek sıcaklıklara kadar ısıtıldığı için proteinler yapı değiştiriyor. Çok mecbur kalırsan 'günlük süt' diye de isimlendirilen, sadece 4-5 gün raf ömrü olan pastörize sütler tercih edebilirsin.
Bunun dışında ılık bal şerbeti içirebilirsin.
Bir de zorlamadan, kızmadan sadece bu fikre alıştırmak için tuvalete oturtmayı ihmal etme. Tuvalete ne kadar erken alışırsa bu problem o kadar erken biter. Tecrübeyle sabittir. Sakın 'aman 2 yaşından önce tuvalet eğitimine başlamayın, psikolojisi bozulur' diyen pedagoglara inanma. 2 yaş inat yaşı ve tam tersine bu zamana kadar tuvalete oturmamış çocuk bu yaştan sonra daha çok zorlanabiliyor. Ama öğrenmese bile çişin bezden başka yere de bırakılabileceğini bu yaştan önce görmüşse çok daha kolay alışıyor.

kızlar bebeğim meme emmeyi bırakalı 2,5 ay oldu. ondan sonra arada bı ınek sutu verıyorum ama genelde +1 yaş devam sütü kullanıyoruz. gunde 750 ml verıyorum. içmeden uyumuyor. gecede 2 kere kalkıo gene iciyor. ve sureklı kabız. kakasını cok zor yapıyor. kakası koyunların kakası gıbı mınık mınık toplar halınde birleşik ve cakıl taşı gıbı sertler. zeytın yagı verıyorum 2 tatlı kaşığı... elma armut falan vermeye calışıyorum az az yıyo.. suyu cok az ıcıyor. içiremiorum püskürtüyor :(((( sütü bıberona yarı yarıya koyuyorum bazen ustune su çekiyorum.
hergun yogurt yedırıyorum. sabahları bıtane bıldırcın yumurtası, 1-1.5 cay kaşıgı bal, 1 tatlı kaşığı pekmez, 1 kibrit kutusu kadar flana da peynır yıyor. makarna, patates, ıspanak yıyor. ben gecenlerde form cayı alıp ıcmeye basladım. kahvaltıda ona da 3-4 yudum verdım o gun cok rahat cıktı tuvalete. ama sonradan da daha 1 yasında bı yan etkısı olmasın dedım daha vermedım. napıcam bılmıyorum. kakasının ilk çıkan kısmı 1-1.5 parmak kadarlık kısmı dedıgım gıbı katı sert, gerısı daha yumusak. ilk kısmı cıkınca gerısı cok rahat gelıo ama bebegıme kakasını yaptırana kadar canı cıkıo. :(
nasıl su ıcırıcem ben bu kıza kızlar? bıraz daha zeytın yagı versemmı?

ha bu arada doktora götürmedim. saglık ocagındakı hemsiresi aşısını yaparken zeytın yagı ver demıstı o kadar..

verdiklerinin çoğu kabız yapan şeyler malesef..yogurt elma patates...menülerini değiştirmeni tavsiye ederim mesela bol ıspanaklı az patatesli çorba.tahıllı gıdalar vermeye çalış onlarda rahatlatır.pırasa yedir yada çorbasına kat.yeşilliği çok nişastası az olsun verdiklerinin..

sutun 500 ml'yi gecmemesi gerekiyor. fazlasi kabizlik-kansizlik yapar diye biliyorum. sutu cok icince yemekleri de az yiyebilir. az yemek de kabizlik yapabilir.
patates-elma'yi kesmek gerek bu surecte. bal kabaginin tam mevsimi, kuru kayisi ile kaynatip pure halinde verebilirsiniz. kuru incir, armut da iyi gelir. fitile az da olsa kaka yapabildigi surece gerek yok. biz de cok cektik kabizliktan. gecmis olsun

teşekkurler cnm. kızım 1 yasında. genelde hero baby cocuk sutu verıyorum. pınar ve milupayıda denedık ama aynı. ınek sutu coook nadır verıyorum.
yarım lt sınırını bılmıordum. tşk ederım. artık sutu herseferınde 125 ml koyarım ustune su cekerım.

Verdiginiz sut miktari fazla.o yuzden kabiz ouyor yavrunuz miktari azaltip deneyin eger gene gecmezse doktora danisip uygun bir fitil isteyin

öncelikle gecmis olsun benim kızımda 40 erken doğdu ve aynı sorunları bende yasadım bir kere kızına bol bol ılık ballı su ver mesela hergün 150 ml lik sütun icine 1 tatlı kasığı bal koyup verebilirsin birde benim tavsiyem cocuğun iki gün kakasini yapmadiginda büyük bir leğenin icine hafif sıcak su hazırla kızını icine oturt inan çok rahatlar birde benim kızım su anda 3,5 yasında ben her sabah ac karnına yaklaşık 2 tatlı kasığı zeytinyağı içiriyorum vermeyi kestiğimde yine zorlanıyor yani erken dogum olan bebeklerde bağırsaklar tam gelişmeden doğdukları için bu tür sorunlar gayet normal

balık yağını şiddetle tavsiye ederim. hergün 1 tatlı kaşığı kokusuz olanlardan. kakayı müthiş yumuşatıyor. kızım günde 2-3 kere yapıyor bu sayede. hemde hiç zorlanmadan. önceden kıpkırmızı olurdu yaparken. şimdi kakasını yaptığını kokusundan anlıyorum :)

sütü çok seviyorsa,bir müddet mama vermeyi deneyin..belki süt dokunuyordur..ben halen arada sma alıp kullanıyorum..iştahsız dönemlerinde süt ağırlıklı beslendiği için kansızlık yapmasın diye mama veriyorum..birde kaysı,balkabağı,armut,arkadaşların dediği gibi..bir de prebiyotik yoğurt denesen birkaç gün..

Back