Akil istiyorum.Kayinpeder.

kp den bir şey beklemek çok saçma.size ilişmesin yeter

Oglu ona hic yuk olmadi hic kiymete bindimi hayir.
Dun esim dertlesti benimle.kizkardeslerim hep yuk oldu.maddi olarak.ama babam benim zerre kiymetimi bilmedi.tek istedigim benide gormesiydi ama yok.sanki esim katilmis gibi tavir icinde cok tuhaf anlam veremiyorum
katilmiş gibi değil nötr dür..yani kocan yokmuş gibi davranıyodur...şükür öyle bir pozisyonum yok ama aileme yük olmayan evlat bendim ama hala kardeşimin çevresindeler..demek ki kurallar böyleymiş..

Tamda aklimdan gecen laflar bunlar...cok iyi anlamissiniz beni.
o kadınlar konuşmak onu daha da üzecek farkında değilsin sanırım
çünkü sana yani elin kızına mahcup olacak... ne yapsa da kp in onu dinlemeyecek
konuşman onu sadece üzer.. iyi kadınsa kv hiçbişeye karışma

Belli ki kayınpeder vurdumduymaz bir tip. Siz istediğiniz kadar konuşun o evladını insan yerine koymayacak. Eşiniz gitmek istemiyorsa sizde zorlamayın. (Baksanıza gittiğinde yüzüne bile bakmıyormuş adam niye gitsin ki) Madem kayınvalide ile sorununuz yok o gelsin gitsin ama sizin gitmenizi beklemesin.

Kafam karisik.Direk konuya girecegim.
Evlendik 1.5 yil once esim ve ben esimin ailesine tek kurus harcatmadan yaptik dugunumuzu evimizi.ve benim ailemin katkilarida oldu tabi.benim umrumda degildi.manevi olarak yanimda olsunlar yeter diyordum.
Esimin babasi kizlarina duskun.esim.en buyuk ve tek erkek cocuk.

Yillardir dogru duzgun iliski kuramamis ogluyla.benimde zorlamalarimla evliligimizin ilk bir yili kayinpederim zorlada olsa konustu gittigimizde...dusunun oglu oz oglu..ama hal hatir sormaya aciz bir adam.
Gecen yaz madddi sikinti yasadik sukur atlattik.ve bu surecte benim ailem destek oldu.kayinpeder ise ucyuz lira odeyemedigimiz aydatin lafini yati ve odedi.

Sormadi bile neden bunca zaman oduyordunuz,yeni evlisiniz bi sikintimi var diye...
Kurtaj oldum hastaneye bile gelmedi.telefonla gecmis olsun dedi.

Kayinvalidem ise tam tersi iyi gecinmek icin cirpinir hep.
Esim ise bu sebeplerden dolayi gitmeme karari aldi ailesine.kayinvalidem geldi neden gelmiyorsunuz diye..konustuk ettik.ve onun hatrina esimi ikna ettim..babandir bosver.huyu oyle.sen alttan al.onunda kazandigi belli yardim edemedi belkide o yuzden sormadi hic dedim.
Esim ikna oldu dun gittik iki ay sonra.kayinpeder yine ayni tas ayni hamam.yuzumuze bakmadi.ben nasilsin diye sordum.iki cevap verdi konuyu kapatti.bu surecte ogluna nasilsin diye bile sormadi.tek kelime etmedi.kulakligini takip turku dinledi.diger gozude televizyonda.
Ben gerginlik cikmasin diye alttan aldim.kayinvalidemle konu actim tum gece.kalktim ikram yaptim sik sik.
Lafta sokmadi ama iki kelime etmedi.sanki dusmanlari gelmis gibi davrandi.
Sonuc esim birdaha gitmeme karari aldi ve birdaha onu zorlamami...

Size sorum su.
Simdi kayinvalideme gidip bu durumun cok zoruma gittigini soylemek istiyorum.zaten borc oduyoruz.cocugumuzu kaybettik ve birde atanmak icin sancili bir sinava hazirlik surecindeyim.
Bize destek olmasi gerekirken yaptigina bakin.

Ama kizlarinada tam tersi.
Esim ise yillarca yuk olmamis.babasina maddi olarak hep yardimci olmus.hic ama hic kiymeti yok.

Sizce bu durumu bosverip umursamasammi....ki nereye kadar yoksa gidip bunu konusmalimiyim.neden boyle yaptigini sormalimiyim.
Kafam hayli karisik.suan hazirlandim ve gelecek yorumlari bekliyorum..ipler ya tamamen kopacak yada simsiki baglanacak...
ortalığı karıştırmayın. nedir bu ya öyle olcak yada böyle olcak gelecek mühendisliği.... bırakın yahu herşeyi akışına....eşinizide bişeye zorlamayın. Siz sadece ve sadece eşinizin ailesine karşı bir saygısızlık yapmayın yeter. Gerçekten hiç bişi yapmayın ve bi beklenti de olmayın yani. Hani siz şimdi ayy eşimi ikna ettim gittim orada öyle idare etiim ayy geldim burada böyle idare ettim ayaklarına çoook iyi gelin kabul edilceğiniz vs sanmayın. Onlar baba oğul bi de bakarsınız güllük gülistanlık olurlar. Bunu düzeltecek olan siz değilsiniz. Hayır konuşsanız ne konuşacaksınzı yani...

Konuşunca ne olacak ki? Kayınvalide zaten herşeyin farkında. Bir şey değiştirebilse değiştirirdi.

Kp birtek size tavır yapsa tamam diyicem de sorunu eşinizle. Kv işe konuşmak ta hiç bir işe yaramaz. Zaten bişeyleri düzeltebilse düzeltirdi. Size niye gelmiyorsunuz diyen olursa eşimin kararı ona sorun lütfen diyebilirsiniz. Eşinizin aile sorununu yüklenmek zorunda değilsiniz. Kendi evinize ve sınavınıza konsantre olun. Siz lik bir durum yok. Eşinizde nasıl isterse öyle davransın

Ben tam olarak neye bozulduğunuzu ve konuşarak ne umduğunuzu anlamadım

maddi yardım etmemesi mi yoksa soğuk olması mı sorun, buna paralel konuşunca siz de kızlar gibi maddi bişeyler gelsin diye mi bekliceksiniz yoksa konuşmanın amacı kp sizinle hoş beş etsin mi

eşin görüşmek istemiyorsa görüşmeyin bir gelin olarak sen de kp ine ölüp bitmiyosun heralde, görmedin diye üzülecek değilsin kv madem makul bi kadın onunla görüşürsünüz arada, kv ile konuşup kocanın kulağını bük mü denecek yaşını başını almış adam huyu değişir mi

Siz elinizden geleni yapmışsınız. Adım atması gereken kp. Bu vakitte sonra kv ile konuşsanız da bi şey değiştiremezsiniz. Gün olur adam karısına üzülür, ya da oğlunun kıymetini anlar o zaman işler değişir. Eşinizi de üzüp bu duruma sokmayın. İyi niyetiniz ortada zaten. Ben elimden geleni yaptım deyip kenara çekilin. Kimse size bunun için karışamaz.

ortalığı karıştırmayın. nedir bu ya öyle olcak yada böyle olcak gelecek mühendisliği.... bırakın yahu herşeyi akışına....eşinizide bişeye zorlamayın. Siz sadece ve sadece eşinizin ailesine karşı bir saygısızlık yapmayın yeter. Gerçekten hiç bişi yapmayın ve bi beklenti de olmayın yani. Hani siz şimdi ayy eşimi ikna ettim gittim orada öyle idare etiim ayy geldim burada böyle idare ettim ayaklarına çoook iyi gelin kabul edilceğiniz vs sanmayın. Onlar baba oğul bi de bakarsınız güllük gülistanlık olurlar. Bunu düzeltecek olan siz değilsiniz. Hayır konuşsanız ne konuşacaksınzı yani...

konu sahibinin derdi görümcelerinin kocasından daha çok sevilmesi, bu onda hazımsızlık yapmış.kuru sevgi değildir bunun arkasındaki maddi beklentiler de var sanırım

Sacmalamanin sinirini asmissisiniz.nasil bu kadar kesin yargilarla konusuyorsunuz.kayinvalidem konustugu icin ikna ettim.karistim.dahil oldum.herseyin uzerini ortelim sorunlar buyusun oylemi
Derdim basimdan askin iyigelin olma cabasina girmem zaten ozum oyle.kimse kotu olsun istemem.

konu sahibinin derdi görümcelerinin kocasından daha çok sevilmesi, bu onda hazımsızlık yapmış.kuru sevgi değildir bunun arkasındaki maddi beklentiler de var sanırım

bana da öyle geldi aksi olsa sadece adamın nemrutluğu vs anlatılırdı aidat falan araya katılmazdı, yoksa her gelinin canına minnet olur şu durum

Hiç karışmayın
Kayınpederden maddi manevi bir beklentiniz de olmasın, beklenti insanı üzer.
Bir de aralarında ne geçti neoldu siz bilemezsiniz belki önemli bir tatsızlık yaşanmıştır haberiniz olmayan..
Ailevi meselelere hiçç karışmam, üstüme vazife değil
Eşim de babası ile soğuk mesela, kayın pederimi en fazla 3 kez görmüşümdür.
Ama karışmıyorum, neticede onların ailesi. Aralarını yapmak benim işim değil
Baba oğul onlar, bu gün kötü olur yarın iyi olur aralarında bir mesele olmuştur ya da huyları böyledir bunu biz değiştiremeyiz

eşini dinle gitmeyin sizde oraya, kayınvalideni telefonla ararsın yada isterse gelir gider.
bence kayınpederden aldığınız 300 tl yi bir an önce geri ödeyin.
onlar sağ siz selamet, görüşüp eşinin de huzurunu kaçırma

Ben tam olarak neye bozulduğunuzu ve konuşarak ne umduğunuzu anlamadım

maddi yardım etmemesi mi yoksa soğuk olması mı sorun, buna paralel konuşunca siz de kızlar gibi maddi bişeyler gelsin diye mi bekliceksiniz yoksa konuşmanın amacı kp sizinle hoş beş etsin mi

eşin görüşmek istemiyorsa görüşmeyin bir gelin olarak sen de kp ine ölüp bitmiyosun heralde, görmedin diye üzülecek değilsin kv madem makul bi kadın onunla görüşürsünüz arada, kv ile konuşup kocanın kulağını bük mü denecek yaşını başını almış adam huyu değişir mi
Yazdiklarim gayet net.carpitmayin her konuda ayniseyi yapiyorsunuz.bi beklentimiz yok.tek derdimiz sanki bisey yapmisiz gibi konusmamasi.bizi gormezden gelmesi.esimi saymamasi.
Resmen evlat ayrimi yapmasi.
Maddi sorunlar yasadik ve sormadi toparlandinizmi dite.
Siz maddi konulari onume sermissiniz ya kurtaj oldum gecmis olsuna gelmemesini nasil normal buldunuzda bu yorumu yapabildiniz...iple cekiyorsunuz resmen.benim derdim belli.
Burdanda kimseyi tam olarak tanimadan yargilayici konusmalarinizdan vazgecin.

Yazdiklarim gayet net.carpitmayin her konuda ayniseyi yapiyorsunuz.bi beklentimiz yok.tek derdimiz sanki bisey yapmisiz gibi konusmamasi.bizi gormezden gelmesi.esimi saymamasi.
Resmen evlat ayrimi yapmasi.
Maddi sorunlar yasadik ve sormadi toparlandinizmi dite.
Siz maddi konulari onume sermissiniz ya kurtaj oldum gecmis olsuna gelmemesini nasil normal buldunuzda bu yorumu yapabildiniz...iple cekiyorsunuz resmen.benim derdim belli.
Burdanda kimseyi tam olarak tanimadan yargilayici konusmalarinizdan vazgecin.

bu mesajında bile maddi vurgular var evlat ayrımı yapıyorsa bu eşini ilgilendirir dimi o da tepkisini koymuş görüşmicem demiş geçmiş olsun konusuna gelince oğlunu sallamayan seni takar mı

bu mesajında bile maddi vurgular var evlat ayrımı yapıyorsa bu eşini ilgilendirir dimi o da tepkisini koymuş görüşmicem demiş geçmiş olsun konusuna gelince oğlunu sallamayan seni takar mı
Tamam.aklim karismis burdan yardim almaya gelmisim.tumdetaylari yazmasam yetersiz kalacak yazsam sizin gibi cekip cevirip onume getiriyorsunuz.
Konumun taa basinda yazdim maddi olarak yardim etmemeleri umrumda degil diye.
Manevi olarak iyi olmalarini bekledim.siz kalkipbeni yargiliyorsunuz.
O paragrafin ana fikri arada kalmis bir gelinin cabasi.
Tekderdim nasilsin kizim demeyen gamsiz bir kayinpederimin olmasi.maddi olarak yaptigi yardimlarida geri verdik.
Evlat ayrimi yapiyor demek maddi beklenti anlaminami geliyor ilginc.
Onlarla sohpet ediyor bizi umursamiyor demek.
Kendinizi yormayin bu kadar anlam cikartmak icin yazdiklarim gayet net

X