Akil istiyorum.Kayinpeder.

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.416
11.121
Kafam karisik.Direk konuya girecegim.
Evlendik 1.5 yil once esim ve ben esimin ailesine tek kurus harcatmadan yaptik dugunumuzu evimizi.ve benim ailemin katkilarida oldu tabi.benim umrumda degildi.manevi olarak yanimda olsunlar yeter diyordum.
Esimin babasi kizlarina duskun.esim.en buyuk ve tek erkek cocuk.

Yillardir dogru duzgun iliski kuramamis ogluyla.benimde zorlamalarimla evliligimizin ilk bir yili kayinpederim zorlada olsa konustu gittigimizde...dusunun oglu oz oglu..ama hal hatir sormaya aciz bir adam.
Gecen yaz madddi sikinti yasadik sukur atlattik.ve bu surecte benim ailem destek oldu.kayinpeder ise ucyuz lira odeyemedigimiz aydatin lafini yati ve odedi.

Sormadi bile neden bunca zaman oduyordunuz,yeni evlisiniz bi sikintimi var diye...
Kurtaj oldum hastaneye bile gelmedi.telefonla gecmis olsun dedi.

Kayinvalidem ise tam tersi iyi gecinmek icin cirpinir hep.
Esim ise bu sebeplerden dolayi gitmeme karari aldi ailesine.kayinvalidem geldi neden gelmiyorsunuz diye..konustuk ettik.ve onun hatrina esimi ikna ettim..babandir bosver.huyu oyle.sen alttan al.onunda kazandigi belli yardim edemedi belkide o yuzden sormadi hic dedim.
Esim ikna oldu dun gittik iki ay sonra.kayinpeder yine ayni tas ayni hamam.yuzumuze bakmadi.ben nasilsin diye sordum.iki cevap verdi konuyu kapatti.bu surecte ogluna nasilsin diye bile sormadi.tek kelime etmedi.kulakligini takip turku dinledi.diger gozude televizyonda.
Ben gerginlik cikmasin diye alttan aldim.kayinvalidemle konu actim tum gece.kalktim ikram yaptim sik sik.
Lafta sokmadi ama iki kelime etmedi.sanki dusmanlari gelmis gibi davrandi.
Sonuc esim birdaha gitmeme karari aldi ve birdaha onu zorlamami...

Size sorum su.
Simdi kayinvalideme gidip bu durumun cok zoruma gittigini soylemek istiyorum.zaten borc oduyoruz.cocugumuzu kaybettik ve birde atanmak icin sancili bir sinava hazirlik surecindeyim.
Bize destek olmasi gerekirken yaptigina bakin.

Ama kizlarinada tam tersi.
Esim ise yillarca yuk olmamis.babasina maddi olarak hep yardimci olmus.hic ama hic kiymeti yok.

Sizce bu durumu bosverip umursamasammi....ki nereye kadar yoksa gidip bunu konusmalimiyim.neden boyle yaptigini sormalimiyim.
Kafam hayli karisik.suan hazirlandim ve gelecek yorumlari bekliyorum..ipler ya tamamen kopacak yada simsiki baglanacak...

konuşsanda hiç faydası olmayacak hiçbirşey değişmeyecek bana güven. herşey daha da kötü olacak belki bence sessiz kalıp zamana bırakın her şeyi

Sen hiç karışma baba oğul onlar yarın sen kötü olursun eşin zaten gitmicem demiş boşver huzurun kaçmasın

Canım bende kv ile aran iyiyse kayınpederinin bu durumunu onunla konuş ve arada kaldığını söyle.

Genelde öyle bir insansa yine değişeceğini sanmıyorum. Kayınvaliden arayı bulamaz mı?
Yaşlı insanlar aksi oluyor kavga çıkmasın?

bence kv de nede hiç kırıldığını falan söyleme
bundan sonra da hiçbişeye karışma
yapabileceğinin fazlasını yapmışsın

bu arada gelmedi etmedi kp diyorsun
oğlunu takmayan sana mı üzülecek Allah aşkına

sen karışma baba oğul nasıl geçinmek istiyorlarsa öyle olsunlar bunca yıl sonra o adamı da değiştiremezsiniz belli ki oğlu hayatla mücadele ederken varlığını unutmuş.

Hep kayinvalidem uzulmesin diye taviz verdim.yazdan beri bu halde.eskiden daha iyiydi...ne yaptiysak anlamadim bende

Dimi konusmak en dogrusu mu.
Aram iyi onunla.
Aran iyiyse konuşmak bence en mantıklısı çünkü arada sen kalıyorsun. Anne babam neden böyle yapıyor sonra eşim gelmek istemiyor sende üzülüyorsun bu sefer ben arada kalıyorum bi konuşsan neden böyle davranıyor falan de...

sen karışma baba oğul nasıl geçinmek istiyorlarsa öyle olsunlar bunca yıl sonra o adamı da değiştiremezsiniz belli ki oğlu hayatla mücadele ederken varlığını unutmuş.
Oglu ona hic yuk olmadi hic kiymete bindimi hayir.
Dun esim dertlesti benimle.kizkardeslerim hep yuk oldu.maddi olarak.ama babam benim zerre kiymetimi bilmedi.tek istedigim benide gormesiydi ama yok.sanki esim katilmis gibi tavir icinde cok tuhaf anlam veremiyorum

Sizi hiç sallamayan gittinizyüzünüze bakmayan bi adamı daha bbaba sayıp sajiplenecekmisiniz herkes hakettiği kadar deger görür boşverin o Size nasıl davranıyorsa sizde öyle davranın ve eşinizi yönlendirmeyin aman babandır büyügündür diye kaç yaşında adam kime nasıl davranacağını biliyordur heralde deger gördüğünüz kadar deger verin,

konuşmanız birşey değiştirmez..o yaştan sonra kayınpederin huyunu asla değiştirmez..bence bu şekilde davranmaya devam etmelisin..en azından kayınvaliden için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…