Akdoğan: Sürece ihanet ettiler

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan AA editör masasında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor.
Sitene Ekle
Akdoğan'ın konuşmasındanm satır başları

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamalarla bitme noktasına gelen çözüm sürecine ilişkin olarak, "Selahattin Demirtaş'ın Seni başkan yaptırmayacağız' sözü çözüm sürecinde gerilimi başlattı" dedi.

"Son 'Çözüm Süreci' dediğimizde biraz daha doğrudan örgütün silah bırakmasına odaklanmış bir süreçten bahsediyoruz. Geçmiş dönemlerde örgüt iki üç yılda bir adeta panik atak geçirir gibi süreci sabote eden birtakım eylemlerde bulundu, strateji değiştirip topyekün saldırarak devleti dize getirmeye çalıştı, bunu 2011'de Silvan saldırısından sonra gördük. O dönemde çok kapsamlı bir terörle mücadele uygulandı ve bin 450 civarında örgüt üyesi etkisiz hale getirildi"

SÜRECE İHANET ETTİLER

Süreç içinde örgüt istismar çabası içinde olmuştur. HDP çözüm sürec,inin düşmanları tarafından kullanıldı. Kendisini kullandırtan barajı geçmek uğruna çözüm sürecini havaya uçurmuştur. Tüm stratejisini Erdoğan karşıtlığı üzerine kurmuştur.
Erdoğan'a karşı bir makenizma kuruldu.

Öcalan'ın zaman zaman söylediği birşey var bu Kürt meselesini kim çözmek istese bunu engellemek için ortaya çıkan bir mekanizma ve bu mekanizma Merhum Özal için de Merhum Erbakan içinde ortaya çıkmıştır. Şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan için ortaya çıkmıştır.

Ortak bir metin okunmadı, mutabakat söz konusu değildir.

Ben HDP'nin süreci istismar ettikleri yerine sürece ihanet ettiler olarak görüyorum.

http://www.milliyet.com.tr/akdogan-surece-ihanet-ettiler/siyaset/detay/2094288/default.htm

şuan canlı izliyorum, mantıklı geldi konuşmaları...

diyorki pr çalışmalarını çok güzel yaptılar, barajı geçtiler bu sayede ama gerisi kof demeye getirdi, bi değer katmadı diyor, onlara oy verenleri kandırarak oy aldı diyor

Cozum sureci ile Erdoganin baskanligi arasinda ne gibi bir iliski varmis? Selo Erdogana "seni baskan yaptirmayacagiz" deyince PKK cok mu kizmis da sureci bitirip her tarafa saldirmaya baslamis, yoksa Erdogan mi kizip sureci bitirmis savasi baslatmis, bunca polis, asker ve sivil Tayyipin baskan olamamasi ugruna mi sehit olmus? anlayan beri gelsin..

Bu sözde çözüm sürecinin bitmesinin nedenini seçimlerde akp nin istediğini alamamasından kaynaklandığını düşünüyorum, eğer alabilseydi bunlara hiç bir müdahalede bulunmazdı.

Yani demek istiyor ki seçim stratejisini Erdoğan karşıtlığı üzerine kurdu bu şekilde baraji gevip meclise girdi. Ordaki cumlenin açılımı bu. Zaten öncesini ve sonrasini okursak nu sonucu cikaririz konusmadan.

demirtaş şuan barış barış diyor yine canlı yayında, tamamda arkadaşım bu kadar barış barış diyorsan barış için ne yaptın, emanet oyları nasıl kullandın, ya da harcadın!

ha diğerleri farklı mı, bence değil.. herkes bu furyayı kendi lehime nasıl kullanırım derdinde... furyayı ilk çıkaranlar kimler ona da bakmak lazım...

demirtaş şuan barış barış diyor yine canlı yayında, tamamda arkadaşım bu kadar barış barış diyorsan barış için ne yaptın, emanet oyları nasıl kullandın, ya da harcadın!
tutuşunca barış barış

bir yandan askerimizin,polisimizin kanlarını akıtmaya devam etsinler hain tuzaklarla

dillerinde barış olsun çok inandırıcı.

Bu sözde çözüm sürecinin bitmesinin nedenini seçimlerde akp nin istediğini alamamasından kaynaklandığını düşünüyorum eğer alabilseydi bunlara hiç bir müdahalede bulunmazdı.

Niye? Polisleri askerleri olduren yol kesip arac yakan akp miydi?

Korkmayin iktidardan düşen bir daha cikamaz.

Çözüm sureci bitti çünkü pkk sureci once bitirdigini açıkladı sonra da saldirilara başladı. AKP de gereğini yapti.

Açın bakin bakalim pkk çözüm surecini bitirdigini ne zaman aciklamis ve sonrasında neler yapmış.

tutuşunca barış barış

bir yandan askerimizin,polisimizin kanlarını akıtmaya devam etsinler hain tuzaklarla

dillerinde barış olsun çok inandırıcı.

akdoğan o konuda doğru söyledi, evinde yatağında uyuyan polisi öldürmek nedir ya... hadi çatışmada falan olsa bu kadar yanmaz insan ne bileyim

Ben pkk nın hdp nin en pis hain teröristler olduğunu yazıyorum sayfalarca

hiç bir zaman ama hiç bir zaman sempati beslemedim

onlarla masaya oturanlara da beslemedim doğal olarak

bu terör örgütünün meclise girmesinden hiç mi katkısı yok akp nin

emin misiniz

sözde çözüm süreci barış süreci derken hdp yi adeta bir barış güvercini gibi gösterdiler algı yarattılar

dağdan inen teröristlere ellerinim kollarını sallayarak karıştı aramıza sayelerinde

bu duruma gelmemizde akp asla masum bir melek değil

akdoğan o konuda doğru söyledi, evinde yatağında uyuyan polisi öldürmek nedir ya... hadi çatışmada falan olsa bu kadar yanmaz insan ne bileyim
hainler ancak insanları sırtlarından vurur

ne kadar onurlu bir mücadele veriyorlar değil mi ortada

Hala su iktidara cozum sureci konusunda inanip akp geregini yapti diyen guruh var yaa cok ilginc.Acin bakalim akp cozum sureci oncesi ve sonrasi neler demis neler yapmis.Su videoyu izleyin sonrasinda yorumunuzu gozden gecirin.Ama sonuna kadar izleyeceksiniz.OK?
Videoyu cemaat hazirlamis bahaneleri kabul edilmiyor zira bunda da isin icinden bunlar montaj deyip siyrilamazsiniz.Tum tvlerde verdigi demeclerden dermelerdir.

http://www.sozcu.com.tr/mobil/home/detay?post_id=896120&system=gundem

Editt :Tabiii sozcu gazetesi bunu yayinlayacak bahanesi de reddedilecektir.

Yani demek istiyor ki seçim stratejisini Erdoğan karşıtlığı üzerine kurdu bu şekilde baraji gevip meclise girdi. Ordaki cumlenin açılımı bu. Zaten öncesini ve sonrasini okursak nu sonucu cikaririz konusmadan.
Gene de bu dusunceler sacma. Bu dusunce Erdogan'i devlet ustu yapar.. Devlet politikasi lider degistikce degismez, liderlerin veya partilerin menfaatlerine gore de sekillenmez. Ulke menfaati esastir. Turkiye Cumhuriyeti devleti ile Erdogan veya partisi ayni kefeye konamaz. Konuyorsa o is sakattir, temel bozuk. O yuzden de cozum sureci yikilip gitmistir iste.. Baskanlik gitti, cozum sureci bitti, ya da baska bir deyisle iktidar partisi ikinci lige dustu, surec bitti.. Surecin ici kofmus zaten, partiye, lidere bagliymis, devlet politikasi degilmis, zaten yikilmaya mahkum imis.. Gerci kuvvetler ayriligi ilkesi yikildigi (yasama, yurutme, yargi) ve her taraf hukumete baglandigi icin devlet politikamiz bile yok artik, ulkenin kaderi hukumetin basina gecen parti baskani tek adamin iki dudagi arasina kalmis, bu yuzden dis ulkeler bile Turkiye degil, Erdogan sunu bunu yapiyor diye bahsediyorlar o da ayri hikaye..
Laf aramizda, cok da heveslisi degildim zaten. Bana kalsa Apo yerinde dursun, topraklarimizda ozerk bir Kurdistan eyaleti filan da kurulmasin, lazim degil. Dibimizde Kurdistan kuruldu zaten, ille de Kurdistanda yasamak isteyen bir zahmet oraya tasiniversin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…