• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akdeniz anemisi taycs olan var m

sumisali35.5

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2008
62
2
86
39
İzmir
slm kızlar ben akdeniz anemisi taşıyıcısıyım eğer arnızda taşıyıcı var sa lütfen buraya yazsın.gebe kalmada da bunun bi etkisi var mı sizceeeeeeeeeeee.

slm derya
ben demir eksikliği için ilaç kullanıyom acaba bi zararı olurmu.çünkü talesimiler fazla demir yüklenmemesi gerekiyomuş bilgin var mı bu konuda

kadınlar taşıyıcı olunca sorun olmuyor diye biliyorum

canım, bende ve eşimde talasemi taşıyıcısıyız. eğer eşinde taşıyıcılık yoksa, bebekle ilgili hiç sorun yaşamazsınız. belki bi ihtimal taşıyıcı olur, oda sorun değil biliyosun ki...normal insandan farksız hayatımız.
hamileyken ben özellikle kan sayımında demir bağlanma değerlerimi falan hematoloğa gösterdim. kendi dr.un zaten isteyecek bazı tahlilleri. benim, kanım 9,8di.... :))) alt sınır 12 biliosun. ona rağmen sorun olmaz dedi hematolog. demir haplarıda 3. ay bitince başlıyor. sıradan bir insana nasıl ne zaman ne hapı veriliyorsa bizede aynısı uygulanıyor. hamileyken demirin fazla gelmesi gibi bişey sorun olmaz korkma. hepsini yaşadım tek tek araştırdım, dr.lara sordum.
senin tek taraflı taşıyıcı olman hiçççç sorun teşkil etmiyor. bide bizi düşün. 3 ayda hemen test yaptırdım bebeğime var mı hastalık diye....:nazar:

ben de taşıyıcıyım ve nişanlıyım.. bu aralar çok takıyorum bu konuyu.. nişanlımın kan değerleri normal çıktı ama nedense birkaç gündür kafamda senaryolar çizip duruyorum..

Bende eşimde taşıyıcı duyunca şok olmuştum halada pek iyi değilim nikaha 5gün kala öğrendim ama çocuk hiç düşünmemiştim,ama eşim istiyor biliyorum ona imza atmadan önce neler olabileceğini anlattım istersen burda bitsin dedim ama kesinlikle beni redetti.Şimdi kanları tekrarlamamız gerekiyor evlenirken önermişlerdi. Korkuyorum... Çocuk istiyormuyum ,aslında bu sıralar istediğime karar verdim.Bakım korkutuyor ama olacakmı? Olmayacak mı? Bilemiyorum...

Bende eşimde taşıyıcı duyunca şok olmuştum halada pek iyi değilim nikaha 5gün kala öğrendim ama çocuk hiç düşünmemiştim,ama eşim istiyor biliyorum ona imza atmadan önce neler olabileceğini anlattım istersen burda bitsin dedim ama kesinlikle beni redetti.Şimdi kanları tekrarlamamız gerekiyor evlenirken önermişlerdi. Korkuyorum... Çocuk istiyormuyum ,aslında bu sıralar istediğime karar verdim.Bakım korkutuyor ama olacakmı? Olmayacak mı? Bilemiyorum...

arkadaşlar lutfen ya abartmayın :) ee kısırlık olsaydı dahamı iyiydi gitceksiniz tüp bebekte saglıklı emriyolar transver edilcek ve saglıklı bebek olcak askınızı yaklasık 10 bine degişmezsiniz heralde

Bende eşimde taşıyıcı duyunca şok olmuştum halada pek iyi değilim nikaha 5gün kala öğrendim ama çocuk hiç düşünmemiştim,ama eşim istiyor biliyorum ona imza atmadan önce neler olabileceğini anlattım istersen burda bitsin dedim ama kesinlikle beni redetti.Şimdi kanları tekrarlamamız gerekiyor evlenirken önermişlerdi. Korkuyorum... Çocuk istiyormuyum ,aslında bu sıralar istediğime karar verdim.Bakım korkutuyor ama olacakmı? Olmayacak mı? Bilemiyorum...[/QUOTE
allahtan korkuyorsanız 12. haftada testler var bazıları aldırtıyor ama sizde biz gibi asla cana kıymayız ve dinimizcede katil oluyoruz buda demek oluyorki cennete veda hesap buyuk diyorsanız kesinlikle tup bebek ve genetik tanı ile bebek sahibi olun biz bu ocakta ayında ankara genarta gitmeyi düşünüyoruz sitelerine bir bak tel numaraları var ara konuş onlar seni bilgilendirirler.

bende talasemiyim sağlık raporu almaya gittiğimde öğrenmiştim 7 8 ay önce o gün bugündür ilaç kullanıyorum. demir ve vitamin. benim kanımda düşüklük çıktı 7 kan değerim. eğer bu şekilde hamile kalırsan bebekte sıkıntı olur dedi. yani şöyle bu kan sana yetmiyor dedi bebeğede yetmez. o yüzden kendine dikkat edicen dedi. ozamandır dikkat etmeye çalışıyorum. ilaç pekmez filan artık ne kadar iyi olursa :) ama bebeğin olmaz gibi birşey denmedi bana

Back