Akdeniz anemisi taşıyıcılığı ve mide rahatsızlığı

atlasirmak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2016
1.207
520
23
Merhabalar hangi dala girdiğini bilmiyorum o yuzden bilgisi olan varsa lütfen bilgilendirirse çok sevinirim ben nisanliyim ve nişanlım nisan ayında rahatsızlandı hastaneye götürdük kanında ya akdeniz anemisi yada taşıyıcısı demişti tam olarak hatırlamıyorum kanında bu çıktı ve midesi çok agrıyordu doktorlar iki gün sonra ortaya çıkardılar mide kanaması geçirmiş ve yaşı genç olduğu için bunu atlatmış yaşlı birisi olsaydı bir süre ayağa kalkamazdi dedi midesine endoskopi yapıldı ülser var diğer doktor ise ülser var ve mide kanaması geçirmiş suan durmuş ama hala yara şeklinde demişti kansizligi da vardı ve o doktor ben bunu ustlenemem bu konu beni aşar dedi ve merkezdeki baska bir hastanete sevk etti oradaki doktor ise tekrar endoskopi yapmak istedi ama nişanlım ise daha sabah oldu ve bir kaç saat sonra tekrar endoskopi yi kabul etmedi çünkü hala midesi bulaniyordu endoskopi yapıldı ve iki gün sonra trafik kazası geçirdik arabada ben kayın valifem nişanlım ve görüncem vardı domruk yuklu kamyon bize çarptı neyse kısacası araya kaza girdi ve n isanlima soruyorum madende agri var mi diye yok diyor tekrar doktora gidelim diyorum istemiyor onada anlayış göstermeye çalışıyorum yasadiklarimiz zordu ve birde anemi meselesi var bu evliliğe engel mi vede midesi suan agrimiyor ama tekrarı olur mu kanamanın ve o ülser ne durumda lutgen birisi yardımcı olabilir mi

Bizde evlenmeden önce kan vermiştik, eşime ve bana siz akdeniz anemisi taşıyıcılarısınız dendieeeee ne olacak dedik, yapacak bişey yok, çocuğunuz olursa %25 anemi hastası doğabilir, %25 taşıyıcı olarak doğabilir, %50 de sağlıklı doğabilir dendi.Evlenmeden iyi düşünün dendi, böyle bir risk var dendi, çocuk doğmadan iğne falan olsak, çocuk sağlıklı olmazmı dedik, yok öyle bişey dediler.Tıp bu alanda çözüm bulamamış..Eğer siz taşıyıcı değilseniz çocuğunuz akdeniz anemisi olmaz, sadece babasından ötürü taşıyıcı olarak doğma ihtimali olur

Bu büyük bir şey mi yani hastalık olarak bahsettim ama bu bir hastalık demekmi yeni bir çocuk %25 ihtimalli olarak hasta olarak doguyorsa engelli olma riskini mi gösteriyor

Bu büyük bir şey mi yani hastalık olarak bahsettim ama bu bir hastalık demekmi yeni bir çocuk %25 ihtimalli olarak hasta olarak doguyorsa engelli olma riskini mi gösteriyor
Akdeniz anemisiyle doğmak demek engelli olmak demek değil. Bildiğim kadarıyla vücutta bu şekilde kanamalar oluyor bazen bi yeri kesilince kan pıhtılaşmadığı için kanama durması zor oluyor

Akdeniz anemisiyle doğmak demek engelli olmak demek değil. Bildiğim kadarıyla vücutta bu şekilde kanamalar oluyor bazen bi yeri kesilince kan pıhtılaşmadığı için kanama durması zor oluyor
Bir yeri kanadigi zaman durması zor oluyor dedinizya peki başka bir durum var mi yani evlenmek çocuk için bir sıkıntısı başka bir sorunu felan var mi

Bir yeri kanadigi zaman durması zor oluyor dedinizya peki başka bir durum var mi yani evlenmek çocuk için bir sıkıntısı başka bir sorunu felan var mi
Genetik yoluyla çocuğa geçebilme ihtimali var sanırım. Nişanlını al bi doktora gidin konuşun bilgilenin iyice. Bu senin en doğal hakkın.

Genetik yoluyla çocuğa geçebilme ihtimali var sanırım. Nişanlını al bi doktora gidin konuşun bilgilenin iyice. Bu senin en doğal hakkın.
Teşekkür ederim paylaştığınız herşey icin ama hayırlısıyla inşallah çocuk olacağı zaman engelli olarak dogma gibi bir sorun olusturmuyorsa anemi yada anemi taşıyıcısinin ne gibi bir zararı olabilir ki

Evet malesef büyük bir şey, o dönemde ben ve nişanlım çok telaş yaptık, hastane hastane gezdik, her hastanede size malesef yardımcı olamıyor, Üniversite hastanelerine gitmeniz gerekiyor.

Talasemi : Anne ve baba taşıyıcıdır, çocuğa geçen iki globin geni de defektlidir. Genellikle bebek 6 aylık olduğunda ağır bir kansızlık ortaya çıkar ve hayatın ilk 4-12 ayında tanı konur. Halsizlik, solukluk, iştahsızlık, huzursuzluk, karaciğer, dalak büyümesi sonucu karın şişliği, kemiklerde genişleme ve incelme, burun kökü basıklığı, alın ve diğer yüz kemiklerinde çıkıntı ile anormal yüz görünümü ortaya çıkar. Laboratuvar tetkiklerinde ortalama eritrosit hacmi ve ortalama eritrosit hemoglobin miktarları azalmıştır; ağır bir anemi vardır. Hemoglobin düzeyi 7 g/dl’nin altındadır. Hemoglobin elektroforezinde hemoglobin A hemen hemen yoktur ve yerini hemoglobin F almıştır. Hemoglobin A2 normal, düşük veya hafif artmış olabilir. Bu hastalar hayatları boyunca düzenli tedavi görmek zorundadırlar.
Talasemili hasta ömür boyu her 3-4 haftada bir kan desteğine ihtiyaç duyar. Talasemili hastanın hemoglobini 9,5 g/dl’nin üzerinde tutulmalıdır. Kansızlığı düzeltmek için verilen kan transfüzyonları vücutta demir birikmesine yol açar ve kalp, karaciğer, tiroid, pankreas ve dalak gibi organlarda hücre hasarına yol açar. Hastalarda kalp yetmezliği, şeker hastalığı, gelişme geriliği ve hormonal yetersizlik gibi problemler gelişir. Bunların gelişmemesi için demir birikimini önlemek amacıyla hastalara genellikle 3 yaş civarında özel bir pompa ile haftanın en az 5 günü, 8-12 saat süren deri altı infüzyonu ile verilen bir ilaç (desferrioksamin) başlanır. Son yıllarda ağızdan alınan tablet şeklindeki ilaçlar da doktorun uygun gördüğü hastalarda kullanılmaya başlanmıştır.
Talasemili hastalarda tam kan sayımı, kan demir düzeyi, kalp, karaciğer ve hormonal sistem düzenli olarak değerlendirilir; kan yolu ile bulaşan hastalıklara dikkat edilir. Yıllık kan tüketimi normalin 1,5 katını aşmışsa ileri yaşlarda dalak operasyonla çıkartılır. Dalağın çıkarılması kan ihtiyacını azaltır ancak kesin çözüm değildir.
Kemik iliği nakli hastalığı tamamen düzeltebilen bir tedavi yöntemidir. Özellikle iyi tedavi edilen, karaciğerde hasar oluşmamış hastalarda, doku tipi uygun sağlıklı kardeşten yapılan kemik iliği nakli başarılı olmaktadır. Ancak bazı olgularda kemik iliği nakli sırasında veya sonrasında çeşitli ciddi problemler ortaya çıkabilmekte veya nakil başarısızlıkla sonuçlanmaktadır.
Araştırmalara devam edilen gen nakli henüz hastalara uygulanmamaktadır.

Ben bunları öğrendiğimde asla çocuk sahibi olmayalım demiştimKomşumuzun oğluda talesemi hastası ve çocuk sürekli hastanede, arada bir eve uğruyorlar o zaman görebiliyoruz

Son düzenleme:

O kanın pıhtılaşmaması rahatsızlığı HEMOFİLİ oluyor, o hastalığın akdeniz anemisiyle alakası yok ki....Hastalıkları karıştırıyorsunuz

Slm arkadaslar aranızda eşide kendide talesemi taşıyıcısı olup normal dogum yapan var mı? 4de 1 ihtimal olmadına ragmen norma dogum yapan duyöadım yardımcı olun lütfen???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…