Akademik yetersizlik ne demektir?

cituhanba

sevgi emekti..
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2012
1.706
2
66
Adana
kızlar bir şey soracam bende iki tane FF var şimdi onların sınavına tekrar girecem biliyorum ama
akademik yetersizlik ne yaaa ??
lütfen bilen yardımcı olsun bana
güz dönemi dönem not ort. 1.95
bahar dönemi dönem not ort. 1.47
2.sınıfa gecemicem mi yani nasıl olacak bilemedim

Güz dönemi veya akademik yılsonunda 2.00 genel not ortalamasını sağlayamayan öğrenciye, yazılı olarak akademik yetersizlik uyarısı yapılır. Akademik yetersizlik uyarısı alan öğrencinin, bir sonraki dönemin sonundaki genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir. Öğrencinin kayıt yenilediği ilk dönemde, açılması halinde yaz okuluyla birlikte, öncelikle FF, YZ ve DZ notu olan dersleri almak koşuluyla CC’nin altında not aldığı derslerden istediklerini tekrar ederek genel not ortalamasını en az 2.00’a yükseltmesi gerekir.

Zorunlu bir dersten FF, YZ veya DZ notu olan öğrenci, bu dersi, dersin verildiği ilk dönemde tekrar almak zorundadır. Seçimlik bir dersten FF, YZ veya DZ notlarından birini alan öğrenci, bu dersi tekrarlar veya danışmanının onayıyla, bu ders yerine başka bir seçimlik dersi alabilir.

Öğrencinin, tekrar etmekle zorunlu olduğu dönemlerde kayıt yenilememesi halinde, kayıt yenilediği ilk dönemde genel not ortalamasını en az 2.00’a yükseltmesi gerekir.

....Alıntı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…