Akademik hayallerim

46M6

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2016
1.771
2.686
Arkadaşlar herkese Merhaba. Çok uzatmadan ben konuya gireyim lisansımı istanbul dışında küçük bir yerde tamamladım. Ales puanım 90 larda olamadığı için burslu bir şekilde istanbulda özel bir kurumda yüksek lisansa başladım bu yıl. Lakin koronaydı vs derken açıkcası eğitimimiz aksadı ve şuan kendimi toparlamaya çalılıuorum bir yandan da moralim isteğim sıfır. Geçenlerde bir yazı okudum nette.herkes doktorasına yükseğini yaptığın yerden devam et demiş.lakin bizim okulun şuan benim bölümüm için doktorası tam olarak kesinleşmmiş. Ve açıkcası burslu olsam da özelden devlete geçmek istiyorum. Şehir dışında okusam daha fazla para harcayacaktım orası kesin. Şimdi sizce ne yapmalıyım? Yükseğimi bitirdikten sonra nasıl bir yol izlemeliyim doktora için? Aranızda özelden devlete doktora için geçmiş biri var mıdır ya da bu süreçleri bilen?Malum devlet üniversitelerinde adam kayırma torpil ne ararsan var herkes kendi öğrencisini savunuyor beni kabul etmemelerinden korkuyorum

Lisans not ortalamaniz nasil bilmiyorum, hangi devlet universitelerini hedefliyorsunuz? size nacizane tavsiyem cok iyi bir yuksek lisans ortalamasi, cok iyi bir tez ve iyi bir yabanci dil skoru olur. Hangi anabilimdalinda oldugunuzu bilmedigim icin bu genel tavsiyeleri veriyorum. Ayni okulda devam etmek gerekli degil bence, devam etmeyi dusundugunuz doktora programlarindaki hocalarla iletisime gecebilirsiniz. Kolay gelsin :)

X