Ak Saray

breakingbadd

♥JUSTist♥
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
8.401
7.129
163
25831290.jpg

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın taşınacağı Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) yapımı süren yeni başbakanlık binası için, “Ak Saray” ifadesini kullandı.

Davutoğlu, ABD Başkanlarının kullandığı ünlü Beyaz Saray’ı çağrıştıran ve partisinin ismine atıfta bulunan bu ifadeyi, önceki akşam TRT’de katıldığı programda, çözüm süreci tartışmalarına ilişkin soru üzerine söyledi.

Çankaya Köşkü’nün taşınmasına ilişkin tercihin sebebi sorulduğunda Davutoğlu, aslında bu tartışmaların başlamasının bile belki de bu tercihin bazı şeylerin açık, özgür tartışılmasının önünü açması bakımından önemli görülebileceğini söyledi.

Davutoğlu, bunun arkasında bir sembolizm aramamak gerektiğini belirterek, “Bir radikal kararla Atatürk’ün mirası, sanki onu terk ve başka bir şey gibi değil. Atatürk’ün mirası var ise ki var, en büyük mirası Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir”dedi.

Çözüm sürecinin konuşulduğu bölümde ise ‘sembolizm’ tartışması yapılan kısma atıfla bir soru yöneltildi. Bunun üzerine Davutoğlu, “Yeni Türkiye tanımlaması yaparken, vatandaşın özne olduğu Türkiye, bu tür sembollerin tabulaştırılmasını önleyen Türkiye’dir. İster Çankaya, ister Ak Saray karşılaştırmaları etrafında söyledim, yeni Türkiye’nin çerçevesi bir ülkenin bütün unsurlarıyla ayağa kalkması” dedi.

Erdoğan’ın ise ‘Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ ifadesini kullandığı bu bina için birçok AK Partili’nin de ‘AK Saray’ dediği kulislerde konuşuluyor. Cumhurbaşkanlığı hizmet binası için partinin adına atıfla tanımlama yapılması ise başta sanal alemde olmak üzere kamuoyunda tartışma yarattı.

ÇANKAYA MUAMMASI

Erdoğan’ın kullanmayacağını açıkladığı Çankaya Köşkü’nün geleceği de merak konusu oldu. Erdoğan’ın Azerbaycan’a hareketi öncesinde, “Sayın Cumhurbaşkanımızın oturduğu yerden ayrılmasıyla orada bir süre daha oturmaya devam edeceğiz. Daha sonra da inşallah yeni yapılan binalara Cumhurbaşkanlığı olarak taşınmayı planlıyoruz. Şu andaki Cumhurbaşkanlığı binasına da, aynı zamanda tabii ki konutlarına da Başbakanımızın taşınmasını aramızda planlamış durumdayız”açıklaması üzerine Başbakanlık’ta Çankaya’ya taşınma planları gündeme gelmişti.

Ancak Erdoğan’ın Galler’e uçarken yaptığı, “Söğütözü’ndeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na taşınmamızın akabinde Başbakanlığın bazı törenler ve resepsiyonlar için Çankaya’yı kullanmasına izin verebiliriz” açıklaması kafaları karıştırdı.

Kulislerde konuya ilişkin şu değerlendirmeler yapılıyor: “Galiba Davutoğlu buraya taşınmayacak, ama resmi konuklarını burada karşılayıp ağırlayacak, önemli toplantılarını burada yapıp resmi yemek ve resepsiyonlarını burada verecek.”

kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27152618.asp

Atatürk Orman Çiftliği bu yüzden yok edildi ya, altında kalırlarsa o sarayın(!) hiç şaşırmam. Resmen kasti yapılmış.

Yalnız yapılan binadan bahsederken kendileri hep Söğütözü'ndeki bina diye bahsediyorlar. AOÇ'yi ağızlarına almıyorlar.
Bina Akıllı bina sistemiyle yapılmış, kaç milyan, milyor, kaç bin lira harcandı ki acaba:KK14:

750 milyon dolara mal olmuş Mune:KK14::KK14:

Yalnız yapılan binadan bahsederken kendileri hep Söğütözü'ndeki bina diye bahsediyorlar. AOÇ'yi ağızlarına almıyorlar.
Bina Akıllı bina sistemiyle yapılmış, kaç milyan, milyor, kaç bin lira harcandı ki acaba:KK14:

aynen. : ))
atatürk orman çiftliği hayvanat bahçesinin adı da değişsin diye anka park ı yaptığını düşünüyordum.
saray için de aynı mantığın güdüldüğünü düşünüyorum.

Yani önceden o kadar kesin net %100 belliymişki cumhurBAŞKANı olacağı sarayını bile önceden yapmışlar üstelik güzelim A.O.Ç yi mahfederek.. Hey gidi ne günlerimiz geçti oralarda be yazıklar olsun bu ayrı yavaş yavaş başkanlık sistemi=federasyon=bölünmeye gidiyoruz o da ayrı mesele.

bu yapı yüzünden kocaman bir ağaçlık alan yok edilmiştir. o güzelim ağaçlık alana gözünü kırpmadan kıyabilen bu zihniyete en ufak hakkım bile haram zıkkım olsun.
aynen.
içim acıyor ,yazık saraylarda yaşamak için binlerce ağacı kestiler.

Hem beyaz saray ozentisi. Hem aksaray semtini hem aksaray ilini animsatiyor ki ikisi de gozumde hic hos yerler degil :KK53:

Bunların egoları özentilikleri ne zaman bitcek merak ediyorum...
Devlet sanki kişinin malıymış gibi hareket ediyorlar her yerde izimiz olsun mantığı ne Allah aşkına...
Birileri sayesinde babalarının çiftliğinde at koşturuyorlar...

İçinde pek çok gizli odanın ve tünellerin olduğu da söyleniyor. Bence ülkemiz için güzel bir adım olmuş, bizim diğer ülkelerden ne eksiğimiz var? Onca ağaç kesildi diyen arkadaşlarım sizinle polemiğe girmek istediğimden demiyorum ama en çok ağaç Ak parti döneminde dikildi ülkemize.. Lütfen araştırıp da yapın yorumlarınızı..

Ayranı yok içmeye taht- ı revanla gider seetmeye tam bu durum için söylenmiş zannimca. 750 milyon dolar ne yahu:KK57: Türk Lirasına ceviremedim:eek:

Millet şu kadar maaş alıyor ama 2000 liralık lüks telefonlar alıyorlar diye kredi kartı taksit kısıtlaması yaptılar.

Biz ne yapak hacı? Sizin bu ultra lüks ultra lüzumsuz harcamalariniza nasıl kısıtlama yapak:KK51:

ağacın dikilmesiyle ormanın oluşması bir değildir arkadaşlar.
bu konuda uzman bir arkadaşla konuşmuştum.
bir ormanın ve içindeki ağaçların tam anlamıyla orman olması için yüzyıllar gerekliymiş. içinde canlıların orada oluşması,hayvanların vs. yoksa ağaç dikmek kesilen ormanların asla yerini tutamazmış.
doğanın dengesini bozmakmış bu. çünkü asırlar boyunca oluşan o ormanı ağaç dikerek ee diiktik işte demek eşdeğer değilmiş.o böceklerin,kuşların ve diğer hayvanların o yüzyıllarca o ormanda yaşaması şartmış. kısacası ülkemizde ormanları kesmek doğadaki o dengeyi yerle bir etmekmiş.
şunu unutmayın ormanlar kesildikçe oradaki kuşlar yokoldu. onlar yok oldukça o kene denilen insan öldüren böcekler çoğaldı. çünkü kuşlar onu yemedi artık. diyorum ya doğanın dengesini bozar orman yok etmek: bozdukçada olan yine bizlere olur.

AOÇ liğininede şart değildi böyle bir yer.
ankarada yermi yok. peki biz abd kadar zengin miyiz.
onun gibi süper güç olarak tanımlanan ülkeler arasında mıyız.
peki 750 milyon dolar verecek kadar tuzumuz kurumu.
onu geçtim 1000 oda şartmı. bunu savunan insanlara şaşırıyorum gerçekten. hayretsiniz

Son düzenleme:
Back