• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AK Parti'li Başkan kadınlara belediyeyi kapattı!

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.278
1.437
248
AK Parti'li Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakgazi, örf adetler nedeniyle belediyede kadınlara görev yok deyince AK Parti'li kadın meclis üyesi istifa etti...

AK Parti'den Bingöl Belediye Meclis üyeliğine seçilen Nurten Ertuğrul, AK Parti'li Belediye Başkanı Yücel Barakgazi'nin, belediye başkan yardımcılığında ve başkan vekilliğinde kadınlara görev vermeyeceği yönünde sarf ettiği belirtilen sözleri üzerine istifa etti.

AK PARTİ'DE KADIN HAKLARI İSTİFASI

DİHA'nın haberine göre yerel seçimlerde Bingöl Belediyesi Meclis üyeliğine AKP'den birinci sıradan seçilen Mali Müşavir Nurten Ertuğrul, görevinden istifa etti. İstifa ile ilgili Büyük Pasaj'da bulunan bürosunda basın açıklaması yapan Ertuğrul, AK Parti'li Belediye Başkanı Yücel Barakgazi'nin, belediye başkan yardımcılığına ve vekilliğine kadın getirmeyi düşünmediğini belirtmesi üzerine meclis üyeliğinden istifa etme kararı aldığını ifade etti.

AK PARTİLİ BAŞKAN "BELEDİYEDE KADINLARA GÖREV VERMEYECEĞİZ" DEDİ

Ertuğrul, "AK Parti'li seçilmişler olarak 6 Nisan günü (dün) yapılan toplantıda Belediye Başkanı Yücel Barakgazi'nin 'Belediye başkan yardımcılığına ve belediye başkan vekilliğine bayanları getirmeyi düşünmüyoruz' , toplumun bunu hazmetmeyeceği, bunun dinen ve örf'en de uygun olmadığını belirtmesi üzerine istifa kararı aldım. Seçim zamanında gece, gündüz demeden toplum, din, örf gibi kuralları gözetmeden kadınları çalıştıran, kapı kapı dolaştıran, seçim koordinasyon merkezlerinde gece geç saatlere kadar toplantı yaptıran bir anlayışın bugün çıkıp kadını geri planda tutmak adına bu tür mazeretleri öne sürmesi tam anlamıyla çelişkidir. Din adına kimse bize bunu dayatmaya kalkmasın Hz. Ayşe peygamberin eşi ve en yakın sahabesi olduğu halde ordu komutanlığı yapmış. Kimse din adına bu çelişkili tutumunun arkasına sığınmasın. Dolayısıyla onurlu ve haysiyetli hiçbir partili kadının bu duruma sessiz kalmayacağını umut ederek belediye meclis üyeliği görevimden istifa ediyorum" dedi.

BDP BÖLGEDE KADIN BELEDİYE BAŞKANI REKORU KIRMIŞTI

Seçim sonuçlarının en çarpıcı kesitleri arasında BDP'nin bölgedeki kadın adayları olmuştu. Çok sayıda kadın belediye başkan adayı gösteren BDP, bölgede AK Parti ile girdiği yarışta Düyarbakır büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok stratejik belediyeyi kadın adaylarına teslim etmişti. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş sayıda kadın belediye başkanı ile seçimlere damga vuran BDP, AK Parti'nin kazandığı Bingöl belediyesi için de kadın eş başkan adayı ile yarışmıştı.
http://www.internethaber.com/ak-partili-baskan-kadinlara-belediyeyi-kapatti-657519h.htm

Böyle bir zihniyetin varlığına inanmak istemiyorum.Umarım da gerçek değildir.
Gerçekse de böyle örümcek beyinler bir ilin başında başkan işte.İnsan hayret ediyor derim ancak.

PARTİDEN İSTİFA ETMEYECEĞİM"

Partisinden değil sadece belediye meclis üyeliğinden istifa ettiğini belirten Ertuğrul, aynı düşüncede olmadığı için AK Parti'den istifa etmediğini belirterek, şöyle konuştu:
"Orada bulunan kadın ve erkek arkadaşlarımın bana destek vermemesini yadırgadım. Bingöl'den yüzde 65 kadın desteği alan bir partide belediye başkanının çıkıp böyle konuşması doğru değildir. Ben kadınların desteğini alarak seçildim. Bu yapılan, sanki seçim dönemende kadınları aday gösterip tribünlere oynamak gibi bir şeydir."
Bingöl Belediye Meclisi'nde Ak Parti'nin 3'ü kadın 20, BDP'nin ise, 2'si kadın 5 belediye meclis üyesi bulunuyor.
http://www.radikal.com.tr/politika/baskan_kadin_yardimci_olmaz_dedi_kadin_uye_istifa_etti-1185388

Son düzenleme:
Artık ne günah işlediysek Allah bunları musallat etti başımıza.bence bunlara oy veren kadınlar düşünsün zihniyet en başından belliydi.Bence de evlerinde oturup en az 3 çocuk doğursunlar ama lütfen sezeryanla değil :) Kamer Genç seversiniz yada sevmezsiniz ama tam olarak bunu kastetmişti.

Duruşundan dolayı tebrik ediyorum hemcinsimi.
Bu laflara rağmen meclis üyeliğinde kalması yakışmazdı zaten.
Keşke desteklense idi....

Duruşundan dolayı tebrik ediyorum hemcinsimi.
Bu laflara rağmen meclis üyeliğinde kalması yakışmazdı zaten.
Keşke desteklense idi....

Keşke.... Dava açılabilir mi acaba böyle bir durum için cinsiyet ayrımcılığı var sonuçta:ssz:

Son düzenleme:
Kadınlara önem veriyorduk değil mi?

Bence hemcinsimizi partisi desteklemeli, bizde kadın olarak desteklemeliyiz, ben o partinin lideri olsam derhal o belediye başkanına ihtarda bulunur, açıklamaları için kamuoyundan özür dilemesini isterdim.

Çok uç mu düşünüyorum, çok mu ütopik oldu:44:

bu adama bağlı bulunduğu parti sert bi tepki gösterir umarım
ben bi kadın olarak açıklama bekliyorum üst düzey bi görevliden

Son düzenleme:
Kadınlara önem veriyorduk değil mi?

Bence hemcinsimizi partisi desteklemeli, bizde kadın olarak desteklemeliyiz, ben o partinin lideri olsam derhal o belediye başkanına ihtarda bulunur, açıklamaları için kamuoyundan özür dilemesini isterdim.

Çok uç mu düşünüyorum, çok mu ütopik oldu:44:

Baya ütopik oldu Mune daha önce de benzerleri yaşandı ve buna karşı herhangi bir tutum görmedik partiden belki de bu yüzden belediye başkanı rahat rahat böyle konuşuyordur:ssz:

Son düzenleme:
Artık ne günah işlediysek Allah bunları musallat etti başımıza.bence bunlara oy veren kadınlar düşünsün zihniyet en başından belliydi.Bence de evlerinde oturup en az 3 çocuk doğursunlar ama lütfen sezeryanla değil :) Kamer Genç seversiniz yada sevmezsiniz ama tam olarak bunu kastetmişti.

Herkes tercihlerini yaşar,oy veren hemcinslerim düşünsün oradaki.

Zihniyet belli,karnından sıpayı sırtından sopayı eksik etme hesabı.Oh,devam böyle.

Iste bunlar hep ileri demokrasi. Yersen.

Durusundan dolayi tebrik ediyorum. Kadınlarla uğraşmaktan vazgecseler artik:31:

Iyide niye sasirdiniz anlamadim. Zihniyet buydu zaten. Bunlar daha iyi gunlerimiz. Once calistirmayacaklar sonra evden cikamayacagiz. Sonrada nete giremeyiz falan falan. Net basinda bunlari savunanlarda evlerinde otururlar artik.

Abartiyosun diyorsunuz biliyorum. Secimden once kadinlari calistirmayacaklar dedigimde de abartiyorsun diyorlardi bana.

Ama yeter mi? Yetmez ama evet

Iyide niye sasirdiniz anlamadim. Zihniyet buydu zaten. Bunlar daha iyi gunlerimiz. Once calistirmayacaklar sonra evden cikamayacagiz. Sonrada nete giremeyiz falan falan. Net basinda bunlari savunanlarda evlerinde otururlar artik.

Abartiyosun diyorsunuz biliyorum. Secimden once kadinlari calistirmayacaklar dedigimde de abartiyorsun diyorlardi bana.

Ama yeter mi? Yetmez ama evet

Diğer bir başlıkta tüm özgürlüğümüzü akp sayesinde aldık diyen hemcinsimiz var bizim ama bu başlığı görmezden geliyor.
Selam olsun ona burdan :3:

Tabi oy toplamaya gelince türbanlı bacım, mağdur edebiyatı yaparken türbanlı bacım.
Keşke istifa etmeyip direnseydi o zaman da gaz kapsülünü kafasına yerdi.

dün izledim haberlerde......en güzelini yapmış istifa etmekle....bi açıklama bekliyorum açıkçası üstlerden bu konu hakkında

Kadın bu durumu partiye mal etmek yerine belediye başkanına has bir durum olarak algılayıp büyük bir yanılgıya düşmüş. Muhtemelen partinin destek çıkacağını bir özür geleceğini bekledi böyle hareket ederek. Ama olmaz işte.. Akparti yanlış yapanı kollaya kollaya bu hallere geldi. Cübbeli ahmet diyor partinin içine her çeşit insan doluştu. :ssz:

Bingöl Belediye Meclis Üyesi Ertuğrul'un istifa etmesi haberi
BİNGÖL - Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 30 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Bingöl Belediye Meclis Üyesi seçilen Nurten Ertuğrul'un görevinden istifasının kişisel beklentilerinin karşılanmamasından kaynaklandığını savundu.
Barakazi, yaptığı yazılı açıklamada, partilerinin kadınlara bakışı ve verdiği değerin kamuoyunun malumu olduğunu bildirdi.
Partinin tüm kademelerinde kadınların temsil edildiğini aktaran Barakazi, şunları kaydetti:
"Sayın başbakanımızın dediği gibi, 'Bizim asıl muradımız siyaset yapmaktır'. Siyaset sahnesinde yer sahibi olmak, bir takım mevki ve makamlara kavuşmak olmamalıdır. Hiçbir arkadaşımızın, bundan farklı bir beklentisinin olduğuna da inanmıyorum. Öte yandan, sıklıkla yapıldığı gibi sonu millete, hizmete çıkan bu yolda, genç ile yaşlıyı, doğulu ile batılıyı, köylü ile kentliyi nasıl birbirine rakip görmüyorsak, kadınla erkeği de bir rekabet yarışının iki tarafı olarak görmüyoruz."
"Bingöl Belediyesi'nin kapıları kadınlara asla kapanmamış, kapanmayacaktır da" ifadesine yer verilen açıklamada şöyle denildi:
"Söz konusu şahsın istifasının ve basına yansıyan açıklamalarının nedeni, kişisel beklentilerinin karşılanmamış olmasıdır. Görev dağılımının ardından diğer kadın meclis üyelerimizin kararlara saygılı yaklaşımı ve tutumu, bu istifanın hangi maksatla yapıldığının açık göstergesidir. Bingöl Belediyesi'nin kapıları kadınlara asla kapanmamış, kapanmayacaktır da. Bilakis, hizmetlerimizin odak noktasında kadınlarımız olacaktır." (A.A)
bahsettiği görev dağılımı yüzünden mi koptu fırtına acaba ? Sayın Başkan Nurten ERTUĞRUL'un başkan vekilliğine getirilme talebini kadın olduğu için mi reddetmiştir, yoksa ERTUĞRUL başkan vekilliği yada yardımıcılığı talebinin reddedilmesini bu tür sansayonel bir haberle ifşa etmeyi mi seçmiştir? araştırılması gereken bir konu

Son düzenleme:
Back