• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"AK Parti seçim rekoru kırabilir"

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Araştırma Uzmanı Hilmi Daşdemir, son gelişmeler dolayısıyla AK Parti’nin Türkiye genelinde seçim rekoru kırabileceğini söyledi.

İHA

İstanbul’da katıldığı bir programda açıklama yapan Optimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, araştırma şirketlerinin çalışma prensiplerini açıkladığı bir seminerde anketlerin manipülasyon amacıyla kullanılmamasını istedi. Daşdemir, “21 senelik Optimar araştırma firması olarak, asla manipülasyon çalışmalarının içerisinde olmadık. Anketin künyesi, şirketin kimliği çok önemli olduğu gibi, anketi oluşturma yöntemleri de araştırma şirketi tarafından açıklanmak zorundadır. Araştırma çalışmaları seçim kampanyalarında manipülasyon ve propaganda aracı olarak asla kullanılmamalı” dedi.

“AK PARTİ, SEÇİM REKORU KIRABİLİR”
Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan’la birlikte katıldığı programda, güncel konular eşliğinde 30 Mart seçimlerine değinen Optimar Araştırma Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, “30 Mart seçimlerinde vatandaş partiye mi, adaya mı oy verecek soruruyla çok karşılaşıyorum. 17 Aralık olmasaydı, gerçek anlamda aday gösterilen isimlerin belirleyici olacağını düşünüyordum. Ancak Optimar olarak yaptığımız son iki araştırmada, vatandaşın Başbakan Erdoğan’dan yana tavır alabildiğini rahatlıkla görebiliyor, AK Parti’nin oy kaybına uğramadığını anlıyoruz. 17 Aralık’tan bugüne yaşananları bir tarafa koyalım, muhalefetin kamuoyu oluşturma gayreti de ters tepmişe benziyor. Son üç günde yaşanan gelişmeler üzerine AK Parti seçim rekoru kırabileceğini, yerel seçimlerde patlama yapabileceğini düşünüyorum” dedi.

“TAYYİP ERDOĞAN BAŞBAKANLAR İÇERİSİNDE EN SAHİCİSİ”
Optimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, “Vatandaş ile Başbakan Erdoğan arasında farklı bir iletişim var. Optimar olarak Şubat ayı içerisinde yaptığımız geniş kapsamlı bir ankette, paralel yapıya inananların oldukça yüksek olduğunu gördük. Öte yandan halk, Başbakan Erdoğan’ı bağrına basıyor, ona güveniyor ve bugüne kadar seçimle başa gelen siyasi liderlerden en sahicisi olduğuna inanıyor. Bu vesileyle yerel ve genel seçim algısının farklı olmasına rağmen, çok geniş kitlelerin, adaya önem vermeden AK Parti’ye oy vereceğine, bunda Başbakan Erdoğan’ın karizmasının etkili olacağına inanıyorum” diye konuştu.
milliyet

bence de oyları artacak, onları öldürmeyen şey güçlendiriyor hesabı:27::27:

Vatandaşın önemsediği tek şey cebidir. Cebi boşalmaya başladığı anda feriştahı olsa yerle bir eder.
O yüzden ekonomik krizi beklemekten başka yapacak bir şey yok.
Soygunculara karşı tepkisizliğimiz yılların alışkanlığı!

:27::27:
$Bhg9CNkIIAAl8d2.jpg

Bence bu anketler bilincli olarak yaptiriliyor. Hatirlamiyor musunuz Fatih Altayli ses kasedini, MHP`den oylari al BDP`ye ekle misali. Önemli olan kamuoyunda AKP gücleniyor aligisini yaratabilmek, oylari etkileyen faktörlerden biri de o. Cünkü bir kisim AKP`ye gönül vermis insanlar homur homur homurdanip neler oluyor diye saskinliktayken, olumlu bir anket sonucu ile karsilasinca, psikolojik olarak etkilenecektir. Islerini iyi biliyorlar valla. :)

oyların artması mümkün değil bence
çevremdeki pek çok insan artık oy vermeyeceğini söylüyo aşka parti deneyeceklerini söylüyolar
bu anketleri bilinçli olarak kamuoyunda bi algı luşsun diye yaptırıyolar
kendi seçmenleri verebilir de kararsızların vereceğini sanmıyorum

Geçen akşam bir arkadaşım artışın % 10 civarında olacağını düşündüğünü söyledi.

Dedim neye göre % 10 ?

% 60 ı bulacak işte dedi.:52:

Oysa AKP nin 2009 yerel seçim sonucu % 38.8 , 2011 genel seçim sonucu oyu % 49,9 .

Çok farklı bir tablo çıkacağını söyleyenlerin dayandığı nokta bu bence anket şirketlerinde ve basında . Bir önceki yerel seçimlere göre artış olacağını saptıyorlar , % 50 den değil .

Şİmdi yerel seçim sonucu farazi % 40 çıksa AKP oyu , bir önceki yerel seçim göze alınarak yükselişteyiz denilecek .

Ama tek mantık hatası , tüm seçmeni ''bu bir yerel seçim değildir , bu Türkiyenin geleceği için bir tavır koyma '' seçimidir denilirse , sandıktaki % 1-2 bile kayıptır genel seçime göre . Normalde iki seçimi ayırt ederim ama artık hava o hava değil.

Çevremdeki gözlemlerim bu anketin aksini düşündürüyor bana.
Bu kez yerel seçim gibi değil genel seçim gibi oylama yapılacağını düşünüyorum.
Kadınlar Kulübü anketlerini de görmezden gelemeyiz bazı illerde ciddi farklar var Optimar ın araştırmasına göre fark doğru ancak tersine...
Bekleyip görelim...

Ben akp'nin ciddi oy kaybedecegini dusunuyorum ama sonuclari merakla bekliyorum.

evet psikolojik taktikleri çok iyi biliyorlar o yüzden oy oranları bu kadar yüksek zaten

Anketin dogruluguna inanmiyorum... Umarim yanilirim sandiktan cikan oyun bile dogru hesaplanacagini düsünmüyorum... Bu kadar yolsuzlugun rüsvetin üstü örtülürken, halen hic bir sey olmamis gibi boy gösteren birisi secim sonuclarina da el atar... Kritik bölgelere adamlarini yerlestirmislerdir...

şaşırdım bu habere kesinlikle düşecektir oyları..
zaten oylarının bir çoğunu cemaatten alıyordu şimdi cemaatlede zıt düştüğüne göre bir kere ondan bile büyük oy kaybı yaşayacaktır..

şaşırdım bu habere kesinlikle düşecektir oyları..
zaten oylarının bir çoğunu cemaatten alıyordu şimdi cemaatlede zıt düştüğüne göre bir kere ondan bile büyük oy kaybı yaşayacaktır..

cemaat oy vermezse oy oranı sadece %2 düşecekmiş, doğrudur yalandır orasını bilmicem

Cemaat elini çekmiş olabilir ama suriye'den buraya yerleşen binlerce kişinin TC vatandaşı olarak ak partiye oy vereceğini biliyor onları da seçime montajladı:41:Acıyorummm düştüğümüz durumaaa off offf

cemaat oy vermezse oy oranı sadece %2 düşecekmiş, doğrudur yalandır orasını bilmicem

valla rakamsal olarak bilemicem ama gözlemlerim sonucu söylüyorum %2 kadar az olduğunu asla düşünmüyorum.. dağın tepesinde bile cemaat teşkilatlanması var her taşın altından çıkıyorlar korkunç derecede çoğaldılar o yüzden çok büyük oy kaybedeceğini düşünüyorum..
ama tabi söz konusu oy olduğu için ki altta bir arkadaşda yazmış suriyelilere de oy kullandırırlar diye öyle bir şey olursa bilemem..

valla rakamsal olarak bilemicem ama gözlemlerim sonucu söylüyorum %2 kadar az olduğunu asla düşünmüyorum.. dağın tepesinde bile cemaat teşkilatlanması var her taşın altından çıkıyorlar korkunç derecede çoğaldılar o yüzden çok büyük oy kaybedeceğini düşünüyorum..
ama tabi söz konusu oy olduğu için ki altta bir arkadaşda yazmış suriyelilere de oy kullandırırlar diye öyle bir şey olursa bilemem..

tahminler bitmez, anketler güvenilir değiş, 1 ay sonra öğrenicez:13:

AKP secimlerde hile yapma ozgurlugunu bugun HSYK ile garanti altina almis bulunmakta. Hile yapsalar bile dava acabilmek icin Adalet Bakanligindan izin almalisiniz, Adalet Bakani da bilin bakalim hangi partiden?:34:
O yuzden secimlere bel baglamayin derim, degil %50, hakikatten % 60 bile yapabilirler, kimsenin itiraz hakki bulunmuyor. Yolsuzluk davalarinda savcilarin basina geleni hatirlayin...:50:

Kırsınlar istedikleri rekoru kırsınlar.Umrum değil.Sonucu az çok biliyor kestiriyoruz zaten.
Ama ben o günü,o zamanı bekliyorum.Bu devir kapanınca anında fikirlerinden tornistan edenleri,ideolojilerini satanları göreceğim günü.
Görmek yetecek bana.

Back