AK Parti oyunu kaç puan artırdı?

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
AK Parti'nin oyunu iki puan artırdığını savunan Abdülkadir Selvi, bu durumun tek başına iktidar olmaya yetmediğini yazdı.
Sitene Ekle
Yeni Şafak yazarı ABDülkadir Selvi, 7 Haziran seçimleri sonrası IŞİD ve PKK operasyonlarıyla birlikte Ak Parti'nin tırmanışa geçtiğini yazdı.

"Oy artışı tek başına iktidara yetiyor mu?" başlıklı bugünkü yazısında yazar, koalisyon arayışlarını ve erken seçim ihtimalini değerlendirdi.

"AK Parti'yi asıl düşündüren CHP ile koalisyonu tabanına nasıl anlatacağı" diye yazan Selvi, yıllardır CHP'ye karşı siyaset yapmış olan AK Parti'nin CHP'yi iktidara taşıyan parti olmak istemediğini savundu.

AK Parti yönetiminin erken seçimi denemek istediğini iddia ettiği yazısında Selvi, PKK'ya yönelik operasyonlar sonra siyasette kutuplaşmanın başladığına dikkat çekti. Yazar daha sonra oluştuğunu düşündüğü son siyasi eğilimleri okurlarıyla paylaştı:

SAADET VE MHP'DEN AK PARTİ'YE YÖNELİŞ

"Özellikle MHP ve Saadet Partisi tabanlarından AK Parti'ye doğru bir yöneliş söz konusu.
Son seçimlerde Saadet Partisi ve BBP ittifakına oy veren seçmen, verdiği Oyun siyasette bir yaptırım gücü olmadığını gördü. 60 gündür ülkede hükümet kurulamıyor. Saadet Partisi seçmeni bunu görmüyor mu? Yeniden bir durum değerlendirmesi yapma ihtiyacı hissetmiyor mu?

Çözüm süreci nedeniyle AK Parti'ye kızıp, MHP'ye oy verenlerin bir kısmı da kararlarını yeniden gözden geçirmeye ve partilerine dönmeye başladılar.

Ama HDP'ye giden Kürt oylarında bir kıpırdanma gözükmüyor. PKK'ya yönelik operasyonlara rağmen HDP oy oranını koruyor. Burada siyasetin yaptığı bir yanlış var. Kimi zaman PKK'ya karşı değil sanki HDP'ye operasyon yapılıyor gibi bir hava oluşturuluyor. Parti kapatma, milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırma, HDP'lileri yargılama gibi hamleler, Kürt seçmende eski çağrışımlara yol açıyor.

PKK TRAVMADA BEYAZ TÜRKLER ŞAŞKIN

IŞİD'le mücadelede ABD ile anlaşan Türkiye'nin PKK'da travmaya yol açtığını savunan Selvi, yazısında HDP'ye oy veren beyaz Türklerin de Demirtaş'ın PKK terörünü kınayamadığı için şaşkınlık içinde olduğunu iddia etti.

HENÜZ KÜÇÜK OY ARTIŞLARI

IŞİD ve PKK operasyonlarının siyasette bir dalgalanma meydana getirdiğini ifade eden yazar, 7 Haziran sonrası değişen iklimi yazısının sonunda böyle anlattı:

"AK Parti'nin oylarında bir iki puanlık bir artış var. Ancak tüm bunlar henüz küçük oy artışları. AK Parti'yi tek başına iktidara taşımaya yetmiyor. Koalisyon ihtiyacı henüz ortadan kalkmış değil. Ama uçağın burnu yukarıya doğru tırmanmaya başladı."

http://www.milliyet.com.tr/ak-parti-oyunu-kac-puan-artirdi-/siyaset/detay/2097917/default.htm

Ak KK'larin gozleri aydin.
Hdp den kaptiniz oylari
Simdi asil soruya gecelim.Hdp'ye oy verenler..........................dediniz durdunuz.Simdi tekrardan Akp'ye oylarini verince vatan hainliginden ecdad torunluguna terfi edecekler mi?

Eklentiler

• IMG_20150806_102236.jpg
    197,7 KB · Görüntüleme: 189
beyaz türk ne ya, zencimizde mi var bizim, antin kuntin terimler çıktı son zamanlarda

sanırım eğitimli zengin, entellektüel, tiski içen kesim kast ediliyor

Soner Yalçın'a göre müslüman görünen ama aslinda yahudi olan zengin tabaka

Hdp den kaptiniz oylari
Simdi asil soruya gecelim.Hdp'ye oy verenler..........................dediniz durdunuz.Simdi tekrardan Akp'ye oylarini verince vatan hainliginden ecdad torunluguna terfi edecekler mi?

Tabiki de direk geçiş yapıyorlar durmak yok yola devam

Hdp den kaptiniz oylari
??
hem kürtlere savaş açacak erdoğan hemde geri oyları kazanacak öyle mi? bi mantıksızlık yok mu chelzy

Akpnin puanını arttırmasının tek sebebi mhpden kayanlardır.
Şu saatten sonra kürt oyları akp'ye gitmez.

Bu arada ben beyaz türk müyüm? Çok merak ediyorum biri açıklasa ya bana.

??
hem kürtlere savaş açacak erdoğan hemde geri oyları kazanacak öyle mi? bi mantıksızlık yok mu chelzy

Matematik yalan soylemez fetihce.
Sana bunu baska baslikta da aciklamistim.
Dogu da sadece pkk yok.Kurt halki az da var olan huzurun gittigini gorunce Burhan Kuzucugun deyimiyle erken secimde " millet kaosu degil istikrari secti" gerceklesecek.

Matematik yalan soylemez fetihce.
Sana bunu baska baslikta da aciklamistim.
Dogu da sadece pkk yok.Kurt halki az da var olan huzurun gittigini gorunce Burhan Kuzucugun deyimiyle erken secimde " millet kaosu degil istikrari secti" gerceklesecek.

ben hiç öyle düşünmüyoürum kürt medyasını takip ediyorum . kopuş geri dönmeyecektir. bekleyip göreceğiz.
ben çözüm tekrar başlarsa akp ye asla oy vermem artık. insanların tahammülü kalmadı bence . kürt milliyetçiliği de arttı göz ardı etmeyelim.

Yere batsin onun oyu . Bakti kendisine oy veren Kurtlerin oyunu kaybetti simdi de Mhpden oy alırım diyor ki alacaktir da .

Erken secim bir tek Akp nin isine yarar.

Seçim zamanıda dedim hdp barajı geçip akp nin oyu düşüyorsa akp ye kürtler oy vermiş önceki seçimlerde. Şimdi bakalım kimin düşücek kimin çıkıcak matematik yanılmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…