Aileye uzaklık...

İkimizde memuruz daha kolay ulaşım sağlayabileceğim noktaya tayin isteyelim dedim oraya taşınırız yerleşiriz dedim ama o inat ediyor sen onların çok etkisi altındasın diyor o böyle yaptıkça ben de soğuyorum açıkçası ondan o da benim ailemin olduğu şehre gidelim o zaman diyor orası da 5-6 saat benim aileme
Kusura bakma ama burdan bakınca eşin haklı

Onu değil de aileni kayle alıyorsun o da kendisini adam yerine konmamış hissediyor

Bu durumu sınırlamazsan eşinin tepkisî artar eşin hep ailesini dinlese sana önem vermese sen de üzülür kurtarın beni Kv den görümcemden diye konu açarsın

Bir de çalışıyor musunuz

Sahsi bi dusunce tabiki bana yanlis geliyor bir yuva kurmaya karar veriyosan hayatini onla gecirmeye onunla yasamaya..ee sonra ciflerden biri ailesine yakin olmak istiyor ozlemek ayri sey herkes ailesini ozler ama o kadar bagimliysan bir omur onlarla otursaydin yada icguvey alsaydin demezlermi insana..ya o senin esin ve evlenirken artik yerinin onun yani oldugunu kabul ettin e simdi kurulu duzenini sen anneni ozledin diye bozsun ne mantikli dimi....

Arkadaşım hayat koşturmacasında vakti nerden buluyorsun ben de çalışmıyorsun sandım kendîne uğraş bul diyecektim

Ne olur Kv görümce eşimi dolduruşa getiriyor konularını oku oradaki duyguları 2 ile çarp eşin böyle hissediyor işte dış kapının mandalı

Yaşına bakmadım ama evlilikte daha tecrübeliyim en azından ona dayanarak az nasihat tadında yazacağım

Çocuk evlilikte önemli dönüm noktası eşin için de zor ve yıpratıcı iletişime açık kendini net ifade eden eşin var açıkça söylüyor aranız daha soğumadan çözüm ara yoksa çok üzülürsün

Ailenle de gene görüş alış verişinde bulun ama eşini önemse çocuk olunca zaten 2 . Plana atılıyorlar ama eşin şimdi de kendini dışarda hissediyor bu nedenle onu herşeyde sahil et mutlaka fikrini al
Bilemeyeceği konu olsa dahi onunla da paylaş

Bunlar uzaktan söyleyebileceklerimiz eşini en iyi sen tanıyorsun ama ben takdir ettim kendisini net ifade ediyor o nedenle sorunu çözmek daha kolay

Azıcık empati yap bak bebek oldu annesini arayıp sürekli sorsa Yelek mi giydirelim hırka mı ağlıyor ne yapalım kakasını 2 saaattir yapmadı süt mü yok vs diye sonrada size talimat verse bunalırsınız

Aynısını eşinize yapmayın sarılın yavrunuza aile olun kendi aranızda her ilinizin aileleri büyük ailenin parçası ama siz 3 kişilik çok tatlı bir ailesiniz

Eşinizi, bebeği ve en çok da kendinizi üzmeyin

Eşinizin ailesinin şehrine de gitmeyin tabii çünkü aynısını size yaşatmak için elinden geleni yapar

Uzak olsun huzurlu olsun daha önce da yazdım benim annem da 8-9 saat mesafede yılda bir 5-6 gün gidiyorum son gittiğimde eşimin ii vardı oğlumla gittik bazı şeyleri büyütmemeli

Yakında olsanız belki bu kadar tatlı gelmez o da bir ihtimal:)

Amma çenem düşmüş kusura bakma

Çok teşekkür edeirm bahsettiğiniz konuları da gözden geçirip okumaya başlıycam az sonra
Arkadaşım hayat koşturmacasında vakti nerden buluyorsun ben de çalışmıyorsun sandım kendîne uğraş bul diyecektim

Ne olur Kv görümce eşimi dolduruşa getiriyor konularını oku oradaki duyguları 2 ile çarp eşin böyle hissediyor işte dış kapının mandalı

Yaşına bakmadım ama evlilikte daha tecrübeliyim en azından ona dayanarak az nasihat tadında yazacağım

Çocuk evlilikte önemli dönüm noktası eşin için de zor ve yıpratıcı iletişime açık kendini net ifade eden eşin var açıkça söylüyor aranız daha soğumadan çözüm ara yoksa çok üzülürsün

Ailenle de gene görüş alış verişinde bulun ama eşini önemse çocuk olunca zaten 2 . Plana atılıyorlar ama eşin şimdi de kendini dışarda hissediyor bu nedenle onu herşeyde sahil et mutlaka fikrini al
Bilemeyeceği konu olsa dahi onunla da paylaş

Bunlar uzaktan söyleyebileceklerimiz eşini en iyi sen tanıyorsun ama ben takdir ettim kendisini net ifade ediyor o nedenle sorunu çözmek daha kolay

Azıcık empati yap bak bebek oldu annesini arayıp sürekli sorsa Yelek mi giydirelim hırka mı ağlıyor ne yapalım kakasını 2 saaattir yapmadı süt mü yok vs diye sonrada size talimat verse bunalırsınız

Aynısını eşinize yapmayın sarılın yavrunuza aile olun kendi aranızda her ilinizin aileleri büyük ailenin parçası ama siz 3 kişilik çok tatlı bir ailesiniz

Eşinizi, bebeği ve en çok da kendinizi üzmeyin

Peki esinizin ailesinin oturdugu sehir ailenizle aranizdaku mesafeyide kisaltir.hem bildik bi sehir hemde cok iyi bir kv var neden o sehre tasinmak istemiyosunuz?Bebeginiz varmis kv yardimcida olur.

O benim aileme yakın olmayı kabul etmezken ben onun ailesinin olduğu şehirde yaşamayı reddediyorum işte zoruma gidiyor
Peki esinizin ailesinin oturdugu sehir ailenizle aranizdaku mesafeyide kisaltir.hem bildik bi sehir hemde cok iyi bir kv var neden o sehre tasinmak istemiyosunuz?Bebeginiz varmis kv yardimcida olur.

Yani sizde bi nevi onunla inatlasmis oluyosunuz.Sizle inatlastigi icin sogudugunuzu yazkissiniz.Esinizde sizden soguyosa bu sebeble ne hissedersiniz.Kusura bakmayin ama cocukca davraniyorsunuz ve esiniz size sabirli, olgun ysklasiyor.

Bilmem ki eşim çok sorunlu bir tip değil ama ailemin desteği olmadan kalkamıyorum bişilerin altından evet 3,5 yıl oldu ama hala bunun gerginliğini hissediyorum
Yani bilemedim. ben de aileme düşkündüm. Ve sıcak bır ailede yetiştim büyüdüm. O zaman siz evliliğinizin ve evlendiğinizin bilincinde değilsiniz. Ya da halen eşinizi ve evinizi benimseyememişssiniz.. Demekki yıllar da önemli değilmiş..

Yani bilemedim. ben de aileme düşkündüm. Ve sıcak bır ailede yetiştim büyüdüm. O zaman siz evliliğinizin ve evlendiğinizin bilincinde değilsiniz. Ya da halen eşinizi ve evinizi benimseyememişssiniz.. Demekki yıllar da önemli değilmiş..
sanırım herkes aynı görüşte ama şimdi geri adım atmak zor geliyo aileme karşı suçlayıcı tavırlar içerisinde sürekli

Son düzenleme:
Yani bazen bu konunun üzerin çok düştüğü için ben de geriliyorum ve inatlaıyorum böyle bir yapım var ve ailemden de vazgeçebileceğimi sanmıyorum
Yani sizde bi nevi onunla inatlasmis oluyosunuz.Sizle inatlastigi icin sogudugunuzu yazkissiniz.Esinizde sizden soguyosa bu sebeble ne hissedersiniz.Kusura bakmayin ama cocukca davraniyorsunuz ve esiniz size sabirli, olgun ysklasiyor.

İkimizde memuruz daha kolay ulaşım sağlayabileceğim noktaya tayin isteyelim dedim oraya taşınırız yerleşiriz dedim ama o inat ediyor sen onların çok etkisi altındasın diyor o böyle yaptıkça ben de soğuyorum açıkçası ondan o da benim ailemin olduğu şehre gidelim o zaman diyor orası da 5-6 saat benim aileme
Sen kendi ailenin yanını istersen eşinde kendi ailesinin yanını ister haklı olarak bencede eşin doğruyu söylüyor galiba siz ailenizin etkisinde çok kalıyorsunuz.

Eşim sizin gibi. Hatta bir tık fazlası diyebilirim. Ailesiyle ayni sokakta oturuyoruz. Hala hergun arar. Surekli gidip gelmek ister. Karsi tarafi bunaltiyor muyum diye dusunen yok.
Mumkun oldugunca esinizle birlikte gecirdiginiz zamani ailenize ayirmayin derim. Yalnizken konusun ailenizle cunku eslerin gozune batabiliyor. Yanlis anlamayin sakin, ben kendi durumumu, eşinizi daha iyi anlamaniz icin ornek vermek istedim.
Bilmiyorum bi evlilik terapistine gitsek bir orta yol gösterir mi acaba diyorum

Bilmiyorum bi evlilik terapistine gitsek bir orta yol gösterir mi acaba diyorum
Evlilik terapistinden önce siz de bir psikoloğa gidin.
Ailem demeniz gereken eşiniz ve çocuğunuz. Evlendiniz artık, ailem dediğiniz kişiler değişti. Sizin ayrı bir yuvanız var, yeni bir aileniz var.

Ayrılamama sendromu diyor psikologlar daha iyi bilir. Anne babanızı atın, silin, unutun demiyor kimse ama dengeyi kurmayı tek başınıza başaramıyor gibisiniz.

Yardım almanız çok mantıklı olur.

Ailem diye bahsettiğiniz kişileri özlüyor olmanız çok normal, hepimiz sevdiklerimizi, bizi sevenleri, bize emek verenleri, değer verenleri, anamızı babamızı özlüyoruz. Ama düşünün ya onlar hayatta olmasaydı?

Artık sizin çekirdek bir aileniz var, bunu kabullenin.

Evlilik terapistinden önce siz de bir psikoloğa gidin.
Ailem demeniz gereken eşiniz ve çocuğunuz. Evlendiniz artık, ailem dediğiniz kişiler değişti. Sizin ayrı bir yuvanız var, yeni bir aileniz var.

Ayrılamama sendromu diyor psikologlar daha iyi bilir. Anne babanızı atın, silin, unutun demiyor kimse ama dengeyi kurmayı tek başınıza başaramıyor gibisiniz.

Yardım almanız çok mantıklı olur.

Ailem diye bahsettiğiniz kişileri özlüyor olmanız çok normal, hepimiz sevdiklerimizi, bizi sevenleri, bize emek verenleri, değer verenleri, anamızı babamızı özlüyoruz. Ama düşünün ya onlar hayatta olmasaydı?

Artık sizin çekirdek bir aileniz var, bunu kabullenin.

Yorumlarınız yol gösterici olabiliyor gerçekten herkese ayrı ayrı teşekkür ederim çoğunluk benimle ilgili tespitlerde de bulunduğu için kendime biraz daha dışardan bakma şansım oldu objektif yaklaşan tüm arkadaşların bana çok faydası oldu herkesin yani. Benim için aşılması zor bir durum çünkü ben aşmaya çalışsam bile ailem birbirne çok düşkün olduğundan buna izin vermiycek devamlı bilgi sahibi olmayı seviyorlar her konuda açıkçası onlara bağlı olduğumu ve onlarsız bişeyi başaramadığımı da düşünüyorlar sanırım biraz da bundan ve onları unuttuğumu sattığımı düşünecekler Allah yardımcım olsun

X