Aileye uzaklık...

Bağlı değil bağımlısın tam olarak eşimin lafı zaten hatta saplantılı olduğumu idda ediyor ben de sıkıldım aynı kalıp kavgalar hep... en azında 2-3 saatlik yakınlıkta bir şehirde oturalım istiyorum hani özlediğim zaman kolaylıkla gidip geleyim diye
Bağlı değil bağımlısınız herhalde. Ben ailemden uzak bir şehirde üstelik tek başına hayatımı idame ettirirken haftada 1-2 kez telefonda görüşmek kafi gelirken her dk şunu yapıyorum şuraya gidiyorum demek sıkar yaa. Artık evlisiniz bir eşiniz var derdinizi onunla paylaşın aile görüşmelerinde de hal hatır sorun tamamdır. Bence de abartıyorsunuz ki eşiniz de siteminde haklı.

3,5 yıllık evliyim aileme uzak bir şehirde yaşıyorum. Eşimin ailesine de kısmen daha yakın bir şehir sayılır. Bu durum benim zoruma gidiyor. Böyle hissetmem normal mi? Eşime aileme daha yakın bir yerde yaşamak istediğimi söylüyorum ama o da pek yanaşmıyor gibi aileme fazla düşkün olduğumdan sanırım dengeyi kuramadığımı düşünüyor. Günde 1-2 defa görüşürüm ailemle ama herkesle ayrı ayrı yani 2 kardeşim annem ve babamla çok abarttığımı düşünüyor telefon olayını da bir yerlere gittiğimizde falan ararım söylerim genelde şurdayız burdayız diye ama aile olarak biizim alışkanlığımız bu acaba abartıyor muyum ben de bu durumu ben mi haklıyım o mu anlayamadım.
Abartıyorsunuz.

Empati yapın aynı şeyi eşiniz yapsa günde bir kaç kere ailenin bütün fertleri ile görüşse gittiği yerleri haber verse tepkiniz ne olurdu?

Bağlı değil bağımlısın tam olarak eşimin lafı zaten hatta saplantılı olduğumu idda ediyor ben de sıkıldım aynı kalıp kavgalar hep... en azında 2-3 saatlik yakınlıkta bir şehirde oturalım istiyorum hani özlediğim zaman kolaylıkla gidip geleyim diye
Ben ailemin yanına en son Kurban bayramında gittim yılbaşında da annem ziyaretime geldi ki 1,5 yıldan sonra ilk kezdi. Yani bu forumda hep erkeklere kızmıyor muyuz ayrı bir evi, ailesi olduğunu anlamıyorlar diye. Açıkçası sizin konunuzu da onlara benzettim. Anne baba değerlidir falan ama yani her dk telefonda konuşmak abartı. Eşinizle boş yere kavga ediyorsunuz diye düşünüyorum.

Bende aileden uzağa gelin geldim tek kizin ve evlenme kadar babam yanından hic ayirmadi beni evlendim gurbeti öyle bildim evet zor ama esime sarildim gittiğim her yeri aileme söylemem onlar atarsa bilir hergun konuşmam ama gün asiri ararim mutlaka sesini duyarim evet zor ama biraz alismaya gayret etseniz olur çocuk olunca daha bi alisirsin ama eşinin sitemini dikkate al derim

Sonuçta eşlerimizin ailesini de kendi ailemiz gibi bilmeliyiz ama tabi tam da insanın ailesi gibi olmuyor yinede ben ara ara arar sorarım onlarıda

hafta da bi gidiyorum işte yanlarına ... bide aramayı gereksiz buluyorum ki zaten aradığımda konuşacak biley bulamayıp kapatıyoruz :) senib abarttığın konu konuşman değil bence her yaptığını haber vermen ... nereye kime kiminle gittiğinizi bilmek zorunda değil ki ailen ... ama arayıp konuştuğunda eşin yanında olmasın her zaman. bu durum erkekler için sıkıcı olabilir tabi... akşamları eşine ayır gittiğin yerleri de söyleme aikene ... buna da alışırsın zzamanla :)

Şu an ona çok kızgınım aslında aramıyor sormuyorum o ararsa açıyorum bu konu evliliğimizin orta yerine oturdu o da sürekli kendini dolduruyor ama aileme karşı

Şu an ona çok kızgınım aslında aramıyor sormuyorum o ararsa açıyorum bu konu evliliğimizin orta yerine oturdu o da sürekli kendini dolduruyor ama aileme karşı
Yorumlara cevap vermeyi düşünmüyor musunuz?

Sürekli yazıyorum aslında ama. Yorumlayan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim ruh halim biraz bozuk ama daha önce de yazdığım gibi algımı düzeltmemde çok faydalı oluyor burdaki arkadaşların yorumları
Yorumlara cevap vermeyi düşünmüyor musunuz?

Annenle babanla iki günde bir. Kardeşlerinle haftada bir. Kaynana kayınbaba ayda bir telefonla. Görümce varsa hiç gorüşme. Kayınlarını eltilerini de reddet.

Yavrucuğum uzaktan tatlılar ama artık sen bi ailesin tek başınıza bir cumhuriyetsiniz. Kendi işinize gücünüze bakın. Ailelerinize de ölçülü bi şekilde gider gelirsiniz görüşürsünüz. Abartmamak lazım.
nekadar acımasızsınız ya bu tarz yorumlardan insanlar etkilenıyor..hiçbişe olmasa bile eşlerinin ailelerinden soğuyolar..herkesi kendiniz gibi sanmayın iyi insanlar hala var..

:)) eh işte azıcık

Yaa valla kötü bi niyetim yoktu eşinle aran açilmasin diye dedim ölçülü olmak lazim sen de bir ailesin eşinle. :) Ayrıca erkekler eşlerini kendi ailelerine katıyolar. ister ki sen onun ailesini kendi ailen gör. Sen de kendi ailenle aşırı görüsüyomussun kıskanabilir. :)
Başka da şaka yaptım canım
ölcülü olmak lazim fikrimi söylüyorum.
Bi de bence eşinin ailesine yakın olmalısınız huzurunuz için. Tabi benim eşimin ailesi kadar sevimli bir aileyse. Ben çok seviyorum eşimin ailesini Allah bin kere razı olsun hepsinden.

Çok çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için benim ailemin kültüründe de o yok gibi babam evlenincede onun gözü önünde olmamızı istiyodu hep ama olmadı işte
Yaa valla kötü bi niyetim yoktu eşinle aran açilmasin diye dedim ölçülü olmak lazim sen de bir ailesin eşinle. :) Ayrıca erkekler eşlerini kendi ailelerine katıyolar. ister ki sen onun ailesini kendi ailen gör. Sen de kendi ailenle aşırı görüsüyomussun kıskanabilir. :)
Başka da şaka yaptım canım
ölcülü olmak lazim fikrimi söylüyorum.
Bi de bence eşinin ailesine yakın olmalısınız huzurunuz için. Tabi benim eşimin ailesi kadar sevimli bir aileyse. Ben çok seviyorum eşimin ailesini Allah bin kere razı olsun hepsinden.

Çok çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için benim ailemin kültüründe de o yok gibi babam evlenincede onun gözü önünde olmamızı istiyodu hep ama olmadı işte

bizde de uzakta olan tek evlat ben oldum :) hepsi annemin dizinin dibinde. Ama annem de bir kayınvalide. Kendi de gelin aldı. Farklı şehirler olunca elbette kızını kaynanasına bırakacak. Hatta eşim Allah razı olsun bana danıştı nerde oturmak istersin diye. Annenlere yakın olsun dedim. Tabi ben şanslıyım eşimin ailesi çok çok iyiler çok şükür. Annemlere de bikac saat uzağim haftasonlari geliyoruz. İlerde belki bikaç ayda bir olacak çoluk çocuğa karışınca.
Ama olsun eşim içgüveysi gibi gelip ailemle aynı şehire kurulmasın karşıyım ben buna. :KK70:

Ailemin kültüründe yok uzak olmak diyordunuz ama 3-4 yıl olmuş artık alışmalılar bence

Bağımsızlık eş ile yeni aile kurmak önemli şeyler

Kk da hep ana kuzusu erkekler diyoruz Kv eşimi dolduruyor diyoruz eşiniz de böyle düşünüyor

Sizden ve ailenizden soğuyor

Bir de naçizane tavsiye aileniz gerekirse sizin tavrınıza kırılsınlar zira eşiniz durup durup patladığında dönüşü olmayacak

Yine görüşün konuşun ama ayrı aileniz olduğunu ayrı özel hayatınız olduğunu da aklınızın bir köşesinde bulundurun

Ben unıversıtede bıle sızın kadar annemı aramıyodm heraldr
Gunde ıkı defa ,cogu zaman bı kez

Ben annemlere 2 dk uzaklıkta yaşiyorum. Kayınvalidemlere 15 dk. Inan bir gun gormezsem cok ozluyorum.gormedigimde mutlaka aneciğimle telefonda konusurum. Neden fazla olsun ki? Onlarla büyümüşsun eşin daha anlayışlı olması lazim. Erkekler okdr düşkün deil ailelerine normal olarak ters tepkki göruyorsun. Sende o yanında degil iken konuş anenlerle. :)
3,5 yıllık evliyim aileme uzak bir şehirde yaşıyorum. Eşimin ailesine de kısmen daha yakın bir şehir sayılır. Bu durum benim zoruma gidiyor. Böyle hissetmem normal mi? Eşime aileme daha yakın bir yerde yaşamak istediğimi söylüyorum ama o da pek yanaşmıyor gibi aileme fazla düşkün olduğumdan sanırım dengeyi kuramadığımı düşünüyor. Günde 1-2 defa görüşürüm ailemle ama herkesle ayrı ayrı yani 2 kardeşim annem ve babamla çok abarttığımı düşünüyor telefon olayını da bir yerlere gittiğimizde falan ararım söylerim genelde şurdayız burdayız diye ama aile olarak biizim alışkanlığımız bu acaba abartıyor muyum ben de bu durumu ben mi haklıyım o mu anlayamadım.

X