Ailevi ve bireysel

somebodyhelpme

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2015
6
1
26
meraba.ben 15 yaşındayım şuan tam ergenlik çağındayım fakat,cidden bazı sorunlarım olduğu için yazdım.ailemin maddi durumu kötü değil fakat çok iyi de değil.istediğim bişeyi zor zar aldırıyorum.aynı zamanda çok çekingen biriyim,arkadaşlık kuramıyorum.lütfen bana yardım edin.artık başa çıkamıyorum bende herkes gibi sosyal olmak istiyorum.iyi bi üniversite kazanmak istiyorum.tavsiyelerinizi yazarsanız çok çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

bir şeyi zor elde etmek daha tatmin edici ve zevkli. her istediğini anında alabildiğinde sahip olmanın anlamı kalmıyor zaten. sosyal olmak için hobi edinip kursa gidebilirsin. drama, resim , koro vs gibi. ya bir spora başlayabilirsin. ortamdan arkadaşlar edinirsin onların arkadaşlarıyla tanışırsın derken çevren artar.

Canım benim, iyi bir üniversite kazanmak için kesinlikle iyi bir program yapman lazım, arkadaşlık hevesine hayatını kaptırmaman ve ders çalışman lazım. Sosyal hayat tabiki olacak ama şu anki yaşın biraz ders çalışma çağı benim için. Tabiki bir şeyler isteyeceksin ama ailen gücü yettiğince alabilir bunları, herkes aynı şartlarda değil ve herkes herşeyi elde etmek zorunda da değil. Bazı şeylere özenip hayatını 'onun hayatı böyle benim böyle' ya da 'onun ailesi alıyor benim ailem almıyor' diye kıyaslama. Senin şu an üstüne düşen yaz tatilini de güzel değerlendirip, hem dersine zaman ayırıp hem eğlencene zaman ayırıp bir denge kurman.

Hayatında başarılar. Küçüklüğünü iyi değerlendir, pişman olmayacağın şeyler yap.

evet ama aşırı çekingen ve sessizim. sanki arkadaşlık kurmak istesem beni dışlayacaklar gibi geliyor. ve en küçük yanlış anlaşılmada şevkim kırılıyor cesaret edemiyorum. aynı zamanda hoşlandığım çocuğa karşı da hiç güler yüzlü değilim anlar diye korkuyorum.ama artık öyle olmak istemiyorum fakat elimden de birşey gelmiyor

elimden geleni yapıcam umarım herşey dilediğim gibi olur. teşekkürler

kendin gibi ol. en güçlü en zeki en güzel benim de içinden. kimseye uymaya farklı olmaya çalışma. her kes komik duruma düşebilir dünyanın sonu değil. ben bir seminerde ayakkabımın topuğu kırılınca seyircinin üzerine düşmüştüm :) bir kere otobüste tutunacağım diye bir adama yumruk atmıştım gözlüğü fırlamıştı. yani say say b,tmez. insan kendine gülmeyi öğrenince böyle sakarlıklar rezillikler çok koymuyor:)

peki. tavsiyelerine elimden geldiğince uyacağım. umarım herşey iyi olur, teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…