Onkoloji - Kanser ve Türevleri Ailesinde prostat rahatsızlığı yaşamış olanlar lütfen baksın ve bana bilgi versin..

selinayca88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
407
1
36
cuma gunu babam rahatsızlanıp eve geldı usuttu sandık bundan oncede bole seyler yasadı bunyesı bıraz hassas ıdrar yolu enfeksıyonu gecırıyor sandık hastanemıze gıttık ıgne antıbıyotık verıldı bırazcık babam rahatladı yattık babam 1-2 gıbı kalktı sabaha kadar uyumadı lavaboya gıdıyor ıdrarını yapamıyor sabah hemen medıcalparkı aradım ürologtan sıramızı aldım gıttık doktor babamda prostat oldugunu ve capının 90 mılım oldugunu soylemıs tahlıl ıstedı kan ıdrar yapıldı sonucları aldık ama degerlerı olması gerekenden cok fazla enfeksıyon cok dedı ıgne ve ılaclarla normal degerlere getırılıp amelıyat yapılacak doktor amelıyatı kapalı amelıyat yapalım hem agrısız kansız ve sorunsuz bı sekılde kurtulursun demıs bızde tamam dedık babamın arkadasları sonucları unıversıte hastanesıne goturduler ordakı doktorda degerler cok yuksek parca almak gerek kanser olabılır amelıyat olursa belkı vucuda dagılır demıs cok kotu oldum babamın onceden prostatla ılgılı hıcbı sorunu olmadı bı anda bu sıkıntıyı yasadı ne olur bana yardımcı olun akıl verın aılenızde esınızde babanızda yasadınızmı ne gıbı sonuclar aldınız aklımız durdu...

Canım olay benim babamın başına geldi. Aynısı oldu, bir doktor tanıdığımız ameliyat ettirmeyin dedi. Önce parça alındı hatta bir tahlili vardı adını hatırlamıyorum o kadar yüksek çıkmıştı ki doktoru %99 kanser olabilir dedi. Parça alındı patolojiye gitti Allahtan temiz çıktı. Hatta önce ameliyat diyen ilk doktoru sonra ameliyattan vazgeçti.
Tabi ben prostatın büyüklüğünü falan bilemiyorum ama başımıza geldiği kadarıyla önce parçayı aldırıp patolojiye bir gönderin ameliyatı sonra yaptırın. Ya da güvendiğiniz bir doktora daha danışın.

Babam çok sık tuvalete çıkıyordu, bazen tuvaletini yapmakta zorlanıyordu. Başkaca bir şikayeti yoktu.
Parça alınırken pek rahatsız olmamış babam kolay geçmiş, zaten parçayı makattan girerek alıyorlar ve lokal anestezi yapıyorlar.

canım benım babamın oncesınde hıcbı sıkayetı yoktu bı anda cıktı allahım kımseyı korktugu yere ugratmasın gecmıs olsun kapalımı yoksa acıkmı amelıyat oldu bıze kapalı tavsıye edıldı.

prosatat kanseri çok korkulan bir kanser türü değil yani birşey çıksa bile için rahat olsun
ürolog hocamız bir erkek 100 yaşına kadar yaşarsa %100 prostat kanseri olur demişti
erkek arkadaşımın babası da prostat kanseri oldu ameliyat oldu
ilaç kullandı,değerler çok düştü ama daha da düşmesi gerektiği için şimdid e radyoterapi olacak
ama prostat öyle vücutta heryere yayılan,insanı allah korusun öldüren bir kanser değil
sınırlı kalıyor tedavi ediliyor

canım cok sagol bırazda olsa ıcım rahatladı ama adı bıle kotu kanser allahım dermansız dert vermesın herkesın yardımcısı olsun bılgılerınızı deneyımlerınızı eksık etmeyın...

prosatat kanseri çok korkulan bir kanser türü değil yani birşey çıksa bile için rahat olsun
ürolog hocamız bir erkek 100 yaşına kadar yaşarsa %100 prostat kanseri olur demişti
erkek arkadaşımın babası da prostat kanseri oldu ameliyat oldu
ilaç kullandı,değerler çok düştü ama daha da düşmesi gerektiği için şimdid e radyoterapi olacak
ama prostat öyle vücutta heryere yayılan,insanı allah korusun öldüren bir kanser değil
sınırlı kalıyor tedavi ediliyor

Bizim tanıdığımız doktorda asla ameliyatı önermedi. Zaten bu prostat erkeklerde ileri yaşlarda çıkıyormuş, yaşlı vücutta kanser hücreleri çok yavaş şekilde ilerledikleri için boşuna ameliyat ettirip bıçak vurdurmayın ameliyat olursa daha hızlı yayılabilir demişti. Gerçi babam kanser çıkmadı ama doktorumuzdan duyduğumuz tavsiye aktarmak istedim.

kesınlıkle uni hastanesıne guvenn öce patoloji bı baksın patolog bakmadan nası hemen amelıyat olbılırkı n bıcım doktorlar var ya anlamıyorum sırf amelıyat yapıp para kazanmak ıcn insan hayatyla oynanırmı bece amelıyat cok tehlıkelı ....

Bizim tanıdığımız doktorda asla ameliyatı önermedi. Zaten bu prostat erkeklerde ileri yaşlarda çıkıyormuş, yaşlı vücutta kanser hücreleri çok yavaş şekilde ilerledikleri için boşuna ameliyat ettirip bıçak vurdurmayın ameliyat olursa daha hızlı yayılabilir demişti. Gerçi babam kanser çıkmadı ama doktorumuzdan duyduğumuz tavsiye aktarmak istedim.

cnm teşkkr ederm yerimsenibenönce biopsi yapıldı,sonuç adenokanser çıkınca ameliyat planlandı ve prostat alındı.bir de erkeklerde benign prostat hiperplazisi diye bir hastalık var,belki onda olmuyordur ameliyat ama kansere döndü mü oluyor bildiğim.bir de adam daha 50li yaşlrnda bu da bır rısktı tabı ilerisi için

çok geçmiş olsun canım :1hug:
benim bi arkadaşımın babası prostat kanseri teşhisi kondu. Ve bu yaz sonu ameliyata girdi. Bana söylediği portakal büyüklüğünde bişey almışlar. Bi kaç gün hastanede yattı sonra taburcu olmuştu. Ve şu anda gayet iyi kendisi. Arkadaşımda babası ameliyata girmeden önce çok korkuştu ama korkulacak bi durum yokmuş, gayet iyi geçti herşey...
Sende sıkma canını, iyi bi doktora Ünv. gidin, umarım herşey güzel gider. Şifalar diliyorum babana ...

merhaba arkadaslar dun yenıden kontorole gıttık sukurler olsun sonuclar temız cıktı ılac tedavısı yapıldı enfeksıyondan dolayı degerlerımız cok yukselmıs ve prostatın buyumesıne neden olmus psa degerlerımız cok guzel cıktı doktorumuz mujdeyı verdı ve benden bıle temızsın dedı allahım hıc kımseyı korktugu yere ugratmasın dert verıp derman aratmasın bana yardımcı olan bıldıklerını paylasan arkadaslarıma tesekkur ederım...

benim babam 2 kez prostat büğümesinden dolayı ameliyat oldu çok şükür ki kanser değildi,ama şimdi malesef alzaymer hastası :KK43:

merhaba arkadaslar dun yenıden kontorole gıttık sukurler olsun sonuclar temız cıktı ılac tedavısı yapıldı enfeksıyondan dolayı degerlerımız cok yukselmıs ve prostatın buyumesıne neden olmus psa degerlerımız cok guzel cıktı doktorumuz mujdeyı verdı ve benden bıle temızsın dedı allahım hıc kımseyı korktugu yere ugratmasın dert verıp derman aratmasın bana yardımcı olan bıldıklerını paylasan arkadaslarıma tesekkur ederım...
Merhaba.Umarım mesajımı görürsünüz.
Babanızın psh değerinin enfeksiyondan dolayı aşırı yükseldiğini yazmışsınız.Peki bu enfeksiyon tam olarak hangi noktadan başladı nerede tespit edildi.Kandan mı bakıldı enfeksiyona yoksa prostat bölgesinden mi?
Kayınpederimin psh değeri kısa sürede iki katına çıkarak arttı ben de enfeksiyondan şüpheleniyorum normalde kendisi uzun zamandır prostat kanseri ve dönem dönem tedaviler oldu.Fakat 2 buçuk ay önceki pet çekiminde ciddiye alınacak bir durum yoktu psh değeri de gayet düşüktü.Bir anda bu kadar artışın sebebinin kanserin hızlıca yayılıyor olmasını düşünmek istemiyoruz. 😔Yeni pet çekimi için de 3 ayın dolmasını bekliyoruz.

X