ailesinde hic ikiz olmadan ikiz hamilelik

epack_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
2.170
13
ailesinde hic ikiz yokken sans eseri tek yumurta ikizine hamile olan var mi? cift yumurta ikizi genetik ama tek yumurta sansa bagli

Aslında tek yumurta genetik ve çift yumurta şansa bağlıdır desek daha doğru,geriye doğru belki hatırlanan kişilerde ikiz olmayabilir ama bilinmeyen ya da hatırlamadığınız kişilerden size geçen genlerle ikiz gebelik yaşama şansınız vardır tabiki.

şu konuda tartışılır yahu bencede cift yumurta ıkızı genetik tek yumurta sans
tıpkı su bazı doktorların demesi gibi İkizlik babadan kaynaklanır kimiside anneden der.... Yok böyle bi doktor yahu.
Mantıklı düşününce zaten anlaşılıyor GENETİKLİK...

tam tersi yani arkadaşın söylediği doğru
hocamız da demişti
çift yumurta ikizi doğurma şansı anneden geçen bi durum

ben tek yumrta ikizlerime hamileyim..benim teyzeminde tek yumurta ikizleri var..ve teyzeminde teyzelerinin var..ilerde bi bakmışız benim yeğenlerimde de olabilir.. :)
doktor ailende var mı diye sormuştu..bu anlattıklarıma göre ırsi bişey olması lazım tek yumurta ikizinin ama yine de Allah bilir..:)

Cift yumurtlama olayi genetik diye biliyorum ben de. Ama tek yumurta belki ailede olmasi arttirabilir ama tek dollenen yumurta sonradan ikiye bolunuyor. Yani sans eseri olan yok snr simdilik :)

Ben burda tabiki bu konuda ahkam kesecek biri değilim
her iki durum da genetik etkenlerin belirlediği durum ama çift yumurta annenin yumurtlama olayına bağlı ama tek yumurtada yumurtanın kendi içinde ikiye bölünebilme özelliği genetik etkinin yüksek olduğu bir durum o yüzden biri şansa diğeri genetiğe bağlı dedim,iki yumurtanın birden döllenmesi şans değil midir yani :)

genel olarak ikiz gebelik genetik olarak nesilden nesile aktarılan bir durum ,tek -çift durumu da öyle ve ben de anneden kızına aktarılan özellik olduğunu kabul ediyorum .

2 yaşında bir oğlum var
şimdi ikinci hamileliğim ve ikiz olduğunu öğrendik çift yumurta ikizi
ne eşimin nede benim ailemde ikiz var
hiçbi akrabamızda felan çoğul gebelik yok
allah verdimi veriyor demekki genetik olmasada

tesekkurler cevap icin:) ins saglikla gelir ikizler bu arada cift yumurta oldugu kesin deil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…