Ailenizin borcuna ortak olur musunuz?

Şunu anlamadım aile evinde yaşayıp tüm parayı kendinize mi harcıyorsunuz. Yani zaten destek de bulunmuyor musunuz. Bulunmuyor iseniz tabi ki annenize destek olun. Ama zaten bulunuyor iseniz miktara bakmak lazım. Beraber yaşıyorsunuz sonuçta birbirinize destek sart

Anne anne her zaman ama baba da korkuluk değil yani. Adam 6 yıldır çalışmış olmanıza rağmen sizden tek kuruş almamış. Siz ailece adamı hiç kale almadan yalan söylüyorsunuz. Anneniz ile babanıza böyle bir oyun oynamaya hakkınız yok. Aynı şeyi size eşinizin yaptığını düşünün. Kaldı ki anneannezin anneniz dışında iki çocuğu daha varmış. Sizin yerinizde olsam annenizin borcuna sizden kaynaklı olabileceğiniz bir borç olabilecek miktar olan örnek olarak 6 ay daha öder anneme de süre verir bunu babama açıklamasını isterim. Kaldı ki önceki konularınıza baktım anneniz zaten evliliği boyunca annesi ve kardeşlerine para akıtmış, bu yüzden çalışmasına rağmen, birşey sahibi olamadığını siz söylüyorsunuz diğer konularınızda . Şimdi bu darboğaza siz sokmaya çalışıyor. Gitsin kardeşleri ile halletsin. Anneniz evlilik hayatı boyunca aile aile kavramını bile anlamamış, benimde eşim bütün evlilik hayatım boyunca ailesinin tüm maddi konuları için bana sürekli yalanlar söylese, ben neler yaparım bilmiyorum. Babanızın aşırı tepkileri bundan olabilir. O eş olarak kocasını sallamıyor tamam ancak siz bir evlat olarak ve hala bu yaşta babanızın imkanları ile yaşarken ona karşı böyle büyük yalanlara ortak olmayın.

Resmi olarak bir girişim yok henüz sadece erkek arkadaşımla konuşuyoruz, anneme biraz ilerisi için çıtlattım bu konuda sessiz kalıyor.
işte sessiz kalmamalı
anneniz alttan alta ah borç bitse de evlense diye düşünüyordur ama dile getiremiyordur
haklı veya haksız diyemeyeceğim bu konuda

aile evinde tabiki destek olunmalı önemli olan evlendikten sonra istenmemeli
bu olacak değil mi istemeyecek yani

Size harfiyen katiliyorum fakat bu durum ortaya cikarsa isin sonu ciddi siddete varir ben kirip dizimi oturacagim neyden kisilmasi gerekiyorsa kisip bitirecegiz baska caremiz yok, 50 yasindaki kadinin bu saatten sonra dayak yemesini benim de psikolojik siddete maruz kalmami kaldiramam. Babam benden hic para istemedi zaten hayati boyunca cunku kendi varlikli biri aslinda ve tutumlu o ne kadar tutumluysa annem o kadar savurgan ben isler kotuye gitmesin diye her iki tarafa uymaya calisiyorum

Tek korkum o, bunu dile getirdim zaten anneme asla dedi ama guvenemiyorum. Bu durum benim evlilik hayatimi bile bitirir ki zaten o zaman ciddi bir konusma yapacagim ve kartlarini kapatmasini talep edecegim

bence annen kendi ne yasadiysa sen de onu yaşa istiyor.
Evet yaa yengenc bu anne bana hiç güven vermiyor Kadın aşırı sorumsuz ve düşüncesiz kendi bataklığına kızını da çekmek istiyor Bu bir yerde çok kötü patlak verecek çünkü annesi asla ders almıyor hep borç hep borç babası bir şeyler seziyordur adam demeyecek mi nereye harcanıyor bu paralar diye??? Konu sahibi hemen bugün annesinin kartlarına el koymalı sanmasın annesi kardeşlerine hâlâ bir seyler almıyor gizli gizli......

Bu hikayede yanan siz olursunuz. Anneniz babanız ile sorun yaşamak istemiyorsa adımlarını ona göre atacak. Ne güzel dediniz 50 yaşında kadın diye o yaşta kadın kendi düşünecek başına geleceği. Kaldı ki babanız sizi okutmuş bu günlere getirmiş, hala da yetişkin olarak bütün büyük ihtiyaçlarınızı o karşılıyor. Siz ne yapıyorsunuz adamın arakasından bir sürü yalan dolan. Eğer o borçlar ödenmez hale gelirse ne olacak, annenizin ne kadar borcu olduğu bile belli değil, eve haciz gelirse ne olacak. Kaldı ki hayatınızdaki insan ciddi adın atmak isterse ondan nasıl gizleyeceksiniz, anneniz gibi sizde eş adayınızın ardından bin tane dolap mı çevireceksiniz? Bakın belki farkındasınız belki değilsiniz ama şimdiden anneniz gibi davranmaya başlamışsınız.

Eğer o borçlar ödenmez hale gelirse ne olacak, annenizin ne kadar borcu olduğu bile belli değil, eve haciz gelirse ne olacak.
Eşi öğrenirse annesi bu borçları kedisever için yaptık derse ne olacak? Borç 3-5 bin değil ki belli ki yüzbinlerce lira borç var, adam kazara öğrense anne kızının üstüne bile atabilir ve alttaki yorumunuza da katılıyorum, bizler 50 küsür yaşında insanlarız para yönetimini de bilmeliyiz sorumsuzca harcamalarımızın sorumluluğunu da alabilmeliyiz.
Ne güzel dediniz 50 yaşında kadın diye o yaşta kadın kendi düşünecek başına geleceği.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…