- 8 Temmuz 2022
- 628
- 728
- 29
-
- Konu Sahibi kediseverbiri
Tabi ki ortak olurum konusu bile olmaz. Siz aynı durumda olsanız ortak olmazlar mı borcunuza?
Can sıkıcı bir durum evet ama bugün aile evinden çıkıp başka bir eve yerleşseniz ödeyeceğiniz tutar yine bu civarlarda olacak hatta belki daha fazla.
Borcun süresi ne kadar ?
Zorunuza gitmesinEvet vicdanım el vermiyor o rahat etsin diye veriyorum, bu yaştan sonra işe başladı zoruma gidiyor.
Onlar anne baba olarak yapacaklarını zaten yaptılar baktılar büyüttüler.Dürüst olmak gerekirse, hayır...
Anneniz mi borc yapan, şu ödediğiniz 15 bin mi odemeniz bu borç için,ne kadar sürecek,Ben aileme zamanında kendi evlilik borclarim hiçbir şeyim yokken ev kredisi çekmiş insanım kardeşimle beraber evlenmeden önceki 5 yılda evi ben gecindirdim..Yani annem için ben yaptım yaparım hele ki aynı evde yaşıyorsam saglik yeme içme masrafları ise ..
Onlar anne baba olarak yapacaklarını zaten yaptılar baktılar büyüttüler.
Genel konusuyorum
Sadece ilk uc yaşa kadar verilen bakım bile yeter
sen yapar mıydın da ben yapıyorum gıbı bı kıyaslamaya girmeyelim onlarla lutfen
aycemıl adlı uyenın bakış açısına gore ılerlemeyelımborclu bıle cıkarız
Borcun içinde ben yoksam sebep olarak bir yerden sonra geri çekilirimSelam,
Ailenizden biri (anne, baba ya da kardeş) bir borç yapsa ve bunu ödeyemeyecek duruma gelince size itirafta bulunarak borcu iki kişi çalışarak ödeme yardım talebinde bulunsa tepkiniz ne olur?
2025 yılı itibari ile bilfiil 6 yıldır çalışan biri olacağım fakat çok sık iş değiştirip maaşımı da zamanında alamadığım için birikim yapamadım, bir de genç bir kız olarak ihtiyaçlarımı karşılamak, sosyalleşmek için de para harcadım tabii büyük bir birikimim yok... Şu an annemin borcuna ortağım, kendi kartlarım da var (birinin ödemesi 4 bin diğerinin 15 bin) artık sosyalleşmeyi 0'a indirdim ama birikim de yapamıyorum canım çok sıkılıyor... (maaşım 25 bin) Hayallerim var ama adım atamıyorum, araba almak istiyorum bir faaliyetim yok sürekli aylık olarak 10-15 bin TL anneme ödeme yapıyorum + kendi kartlarım da var. Çok bunaldım.
Aileniz evlilik düşünceniz ile ilgili ne düşünüyor? Borç konusunda aileye yardımcı olunur ama bilemiyorum yine de insanın kenarda kimseden habersiz 3 kuruşu olması gerektiğini düşünüyorum. Ödemeyi sabit tutup Ocak zammındı alacağınız farkı biriktirmeye çalışabilirsiniz.Mesela evlilik boyutu da var tabii Nitrit, akıl istiyorum senden. Şu an hayatımda biri var, benimle evlenmek istiyor ama benim birikimim yok, çeyizim yok, özelde çalışıyorum aldığım maaş belli gider belli borç ödüyorum. Ben nasıl evleneceğim? Nasıl idare edeceğim? Acaba fazla mı karamsar bakıyorum olaya anlamadım ki...
Aile evinde yaşıyorsunuz ve eve katki saglamiyorsunuz galiba.
Tek başınıza yaşasaydınız kazandığınız parayla zaten geçinmeniz mümkün olmazdi. Ailenize yardim etmiyorsunuz aslinda. Sadece kendi giderlerinizi karşiliyorsunuz.
Sizin yasundanizdaki bir kadinin kendi hayatını sürdürmesi için elini cebine atmasi gayet normal. Armut piş ağzıma düş bir ömür boyu malasef olmuyor
Aileniz evlilik düşünceniz ile ilgili ne düşünüyor? Borç konusunda aileye yardımcı olunur ama bilemiyorum yine de insanın kenarda kimseden habersiz 3 kuruşu olması gerektiğini düşünüyorum. Ödemeyi sabit tutup Ocak zammındı alacağınız farkı biriktirmeye çalışabilirsiniz.
Selam,
Ailenizden biri (anne, baba ya da kardeş) bir borç yapsa ve bunu ödeyemeyecek duruma gelince size itirafta bulunarak borcu iki kişi çalışarak ödeme yardım talebinde bulunsa tepkiniz ne olur?
2025 yılı itibari ile bilfiil 6 yıldır çalışan biri olacağım fakat çok sık iş değiştirip maaşımı da zamanında alamadığım için birikim yapamadım, bir de genç bir kız olarak ihtiyaçlarımı karşılamak, sosyalleşmek için de para harcadım tabii büyük bir birikimim yok... Şu an annemin borcuna ortağım, kendi kartlarım da var (birinin ödemesi 4 bin diğerinin 15 bin) artık sosyalleşmeyi 0'a indirdim ama birikim de yapamıyorum canım çok sıkılıyor... (maaşım 25 bin) Hayallerim var ama adım atamıyorum, araba almak istiyorum bir faaliyetim yok sürekli aylık olarak 10-15 bin TL anneme ödeme yapıyorum + kendi kartlarım da var. Çok bunaldım.
Ee onlar olmazsa tabi ki siz de olmayın.Dürüst olmak gerekirse, hayır...
Sağlık vb harcamalarsa babanızdan neden gizlendi? İnanın hiç anlamadım?Evet annem yaptı, 15 bin ödeme var daha da fazla ödeme olursa daha çabuk biter borç tabii. 1 ya da 1.5 yıl sürer diye düşünüyorum. Kamuda mısınız, özelde mi? Özelde maaşlar düşük ve her an çıkarılma tehlikesi ile boğuşuyorsunuz o sebepten özelde çalışan biri olarak ben de ilerde evlenmeden önce bir birikimim olsun, çıkarırlarsa ortada dımdızlak kalmayayım diye kendime de birikim yapmak istiyorum ama yapamıyorum
Evet borç babamdan gizli, dediğim gibi sağlık sorunları sebebiyle çekilmiş olan krediler vb var benim bildiğim. Bazen parayı har vurup harman mı savurdum yoksa yapamadıklarımı yapmaya mı adapte oldum diye hem vicdan azabı hem de iyi ki arasında gidip geliyorum... Bu borçlar ben yurtdışında bir yıl okumaya gittiğimde de var (erasmus kapsamında) Bazı yapmak istediğim şeyleri annemin borcunu ödemekten yapamamıştım. Mezun oldum, paramı kazanmaya başlayınca kıstığım herşeye abandım, sosyalleşme, alışveriş, ihtiyaç, kurslar gibi şeyler... Ama evet biraz da kenara atabilirmişim.
Ödeme süresi 1, 1.5 yıl tahminimce.
Annenizin sessiz kalma sebebi ona yardım edemeyecek olmanız. Ödeme tutarını sabit tutup kendiniz için de bir şeyler yapmaya çalışın. Aylık 10 bin olan size kalan tutar Ocak zammından sonra artacaktır. Aradaki farkı kendiniz için kullanabilirsiniz.Resmi olarak bir girişim yok henüz sadece erkek arkadaşımla konuşuyoruz, anneme biraz ilerisi için çıtlattım bu konuda sessiz kalıyor.
Bende kendime çeyiz namına bir şey yapamadım aileme bakmaktan ama sen benim gibi yapma gerekirse süreci uzat bu borçlar hafifleyince taksitle ufaktan almaya başlarsin,annende bir yandan çalışıyor anladığım kadarı ile ocakta zam gelir bir tık ödemeniz kolaylaşır gün doğmadan neler doğar, sağlık harcamasıymış annenin zaten ona yardımcı olmamak içine sinmeyecek yapacağın hiçbir şeyden zevk almayacaksin bu süreçin bitmesini bekle ilişkine ciddi adım atmadan önceMesela evlilik boyutu da var tabii Nitrit, akıl istiyorum senden. Şu an hayatımda biri var, benimle evlenmek istiyor ama benim birikimim yok, çeyizim yok, özelde çalışıyorum aldığım maaş belli gider belli borç ödüyorum. Ben nasıl evleneceğim? Nasıl idare edeceğim? Acaba fazla mı karamsar bakıyorum olaya anlamadım ki...
Anneniz babanızdan gizli 1,5 sene her ay 15 bin yatacak ne borcu yaptı??? O borç sizin üstünüze kaldığına göre detay sormak hakkınız sağlık gideri diye üstü kapatılamaz.İnsan kendini savunmayı, hakkını aramayı ve sorularinin yanıtını bilmeyi öğrenmesi gerekir. Öteleme savsaklama ve sürekli ödenmesi gereken bitmeyen gizli borçlar varsa hesap sorun bilinçsiz bir anneniz varsa ona harçlık verin tum kartlarına el koyun .Anlayışlı bir babanız varsa onu bilgilendirin .Evet annem yaptı, 15 bin ödeme var daha da fazla ödeme olursa daha çabuk biter borç tabii. 1 ya da 1.5 yıl sürer diye düşünüyorum. Kamuda mısınız, özelde mi? Özelde maaşlar düşük ve her an çıkarılma tehlikesi ile boğuşuyorsunuz o sebepten özelde çalışan biri olarak ben de ilerde evlenmeden önce bir birikimim olsun, çıkarırlarsa ortada dımdızlak kalmayayım diye kendime de birikim yapmak istiyorum ama yapamıyorum
Evet borç babamdan gizli, dediğim gibi sağlık sorunları sebebiyle çekilmiş olan krediler vb var benim bildiğim. Bazen parayı har vurup harman mı savurdum yoksa yapamadıklarımı yapmaya mı adapte oldum diye hem vicdan azabı hem de iyi ki arasında gidip geliyorum... Bu borçlar ben yurtdışında bir yıl okumaya gittiğimde de var (erasmus kapsamında) Bazı yapmak istediğim şeyleri annemin borcunu ödemekten yapamamıştım. Mezun oldum, paramı kazanmaya başlayınca kıstığım herşeye abandım, sosyalleşme, alışveriş, ihtiyaç, kurslar gibi şeyler... Ama evet biraz da kenara atabilirmişim.
Ödeme süresi 1, 1.5 yıl tahminimce.