Ailenin üçüz mutluluğuna lösemi gölgesi

Tonari to Totoro

Totoro
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2010
2.299
1.557
Ailenin üçüz mutluluğuna lösemi gölgesi

Gaziantep'te yaşayan Aslan çiftinin 11 ay önce dünyaya gelen tek yumurta üçüzlerinden Şükrü ve Osman'a kısa aralıklarla lösemi teşhisi konuldu. Cafer'de de hastalık belirtileri görüldü. Aile çocuklarına uygun iliğin bulunması için destek bekliyor.

Şehitkamil ilçesinde yaşayan, Sudenaz (8) ve Busenaz (5) adında iki kızı bulunan Mahmut ve Canan Aslan çiftinin geçen yıl Haziran ayında üçüz çocukları dünyaya geldi.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle yardımlarla çocuklarına bakabilen aile, dört ay önce üçüzlerden Osman'ın havale geçirmesinin ardından kötü haberi aldı. Yapılan tetkikler sonucu Osman'a lösemi teşhisi konuldu. Üçüzlerden Şükrü'ye de kısa süre sonra aynı teşhis konuldu. Yapılan tetkiklerde Cafer'de de hastalık belirtilerine rastlandı.

Osman ve Şükrü'yü daha iyi tedavi şansı bulabilmeleri umuduyla Ankara'ya götüren inşaat işçisi baba Mahmut Aslan, iki çocuğunun tedavisinin hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde sürdüğünü söyledi.
Aslan, ilk aşamada aile bireylerinden alınan kan örnekleri ile Cafer'in örneklerinin uyumlu olduğunu belirten doktorların onda da lösemi riski olduğunu söyleyince bir kez daha yıkıldıklarını dile getirdi.

Ankara'daki çocuklarının yanına haftada bir gittiğini, çalışamadığı için de maddi sıkıntı yaşadığını ifade eden Aslan, şunları söyledi:

"İki kızımız vardı. Allah'ın mucizesiyle tek yumurta üçüzü çocuklarımız dünyaya geldi. Hastalık teşhisinden sonra hayatımız alt üst oldu. Maddi imkansızlıklar nedeniyle yaşadığımız buruk mutluluk çok uzun sürmedi. Bu durum kelimelerle anlatılamaz. Tek düşündüğümüz çocukların sağlığına kavuşması olduğu için daha iyi şartlarda tedavi şansı doğar düşüncesiyle Ankara'ya götürdüm. İki çocuğumun tedavisi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde devam ediyor. Cafer'in de burada düzenli olarak kontrollerini yaptırıyoruz. Tek umudumuz ondan alınacak örneklerle kardeşlerinin kurtulmasıydı ama maalesef onun da değerleri yüksek çıktı. Hastalık belirtileri baş gösterdi. Şimdi günlerimiz ailece üzüntü içinde geçiyor."

Tüm akrabalarından kan örneği alındığını ifade eden Aslan, tek umutlarının uygun örneğin bulunması olduğunu kaydetti.

Anne Canan Aslan da "Yavrularımdan ikisi aylar oldu Ankara'dalar. Çok özlüyorum, katlanamıyorum. Çocuklarımı yanımda istiyorum. Bir yandan da yanımda olan Cafer'in de durumu içimi parçalıyor. Onların sağlığına kavuşması için dua ediyorum. Uygun iliğin bulunması için yardım eli bekliyoruz.

Merhaba arkadaşlar, bugün üçüzler için arkadaşımın aramadığı yer kalmadı.
Biz ofisçe bu çocuklar için donör olmaya karar verdik ama nereye kan veya ilik bağışlayacağımızı bir türlü kimseden öğrenemedik.
Öncelikle 2 çocuğun yattığı Hacettepe üniversite hastanesini aradık ne yapabiliriz diye. İsmini vermek istemedi imanı çok önemli bir kuruma kan verin denildi.
Başka bir arkadaşım bu kurumu aradı, kurumdan aldığımız yanıt; gidin başka yere kan verin! Oldu.
Hoşumuza gitmedi bu cevap tabiki, tekrar hastaneyi aradık kurumun Yardımcı olmadığını söyledik. Ve aileye ulaşmak istediğimizi bildirdik. Babanın numarası aldık.
Aradık ve görüştük. Ne yazık ki baba bu konuda bilinçsiz. Yani bizim gibi hangi kurumun Yardımcı olacağını bilmiyor.
Ve maddi manevi desteğe ihtiyaçları olduğunu söylüyor.
Ve bizler hiç bir şey yapmıyoruz!
Bebeklerden birinin durumu ağır, bir tanesi yoğun bakımda, bir tanesi evde annesi ile ama ondada belirtiler var.
Baba iyi gündür çocuklarını göremiyor.
Açıkalamak istemiyorum bir nedenden dolayı hastane karışıkmış.
Şunu Anladım paran varsa değerlisin!

Her Neyse uzatmayayım Lösevin sitesinden istanbul da çapa Tıp fakültesinin bu işi yaptığını öğrendik. İlk fırsatta gideceğiz.

Lütfen sizlerde elinizden geleni yapın.
Yarın bu durum sizinde başınıza gelebilir.
Çaresizlik içinde bekleyebilirsiniz.

#kırmızırujençokfisunayakışıyor

Oyyyy bebeklerim Allah'ım şifa versin.
Tonari to Totoro Allah sizden Razı olsun, bu bebeklerden Lösev'in haberi var mı? Bir bilginiz var mı acaba?
Evet maalesef bu ülkede paran varsa değerlisin, paran kadar insandan sayıyorlar, paran varsa sağlığını satın alıyorsun

Lösevin haberi var mı Bilmiyorum.
Aslında iyi fikir verdin Mune Yarın orayıda arayalım.
Sağolasın.

Lösevin haberi var mı Bilmiyorum.
Aslında iyi fikir verdin Mune Yarın orayıda arayalım.
Sağolasın.
Rica ederim ne demek, haberdar olursa iyi olur gibi geliyor bana.
Ay Allah'ım inşallah iyileşir bebekler, fotoğraflarından çok etkilendim, ne güzelde gülüyorlar.
Rabbim Gülen yüzlerini soldurmasın, sağlıklarını versin, Ömürlü kılsın inşallah.

Amin İnşallah.
Ne kadar çok insana ulaşırsa haber iyi olur.
Çevrenizdeki insanlara da haber verebilirsiniz.
Yardım etmek isteyen olur belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…