Ailemin yanında mi okumaliyim başka şehirde mi ?

Tabii ki başka şehirde. Aile yanında okumak lisenin devamı gibi olur.
Hoş, İstanbul-İzmir-Ankara harici diğer iller yalan. Hiç fark etmez.
Abim de sizin gibi dedi İst İzmir ankara da güzel olur sadece dedi.

Peki arastircam tavsiyeleriniz için teşekkür ederim

uzakta okumak iyidir hayata hazırlar
ben okudum sonra çat diye ülkenin diğer ucuna atanınca alışmam çok kısa sürdü

canım ben kızların ailesine uzak mesafede okumasına sıcak bakmıyorum ben olsam başka Bi şehir yazmazdım

canım ben kızların ailesine uzak mesafede okumasına sıcak bakmıyorum ben olsam başka Bi şehir yazmazdım
Ya genelde sıcak bakılmıyor, bakmayanlari da anlıyorum gerçekten etrafta çok pis insanlar var ama kendi şehrimde de okumak istemiyorum.

Şehir dışı daha masraflı olacak aileniz için, hemde baya bi masraflı, ben öğrenim kredisine başvurucam derseniz başınıza ya da ailenizin başına dert olacak kalacak 4 yılın sonunda.
Bir arkadaş ileride uzaklaşınc hemen alışırsın demiş, zaten ha şimdi alışmışsın ha ileride hiç farklı yok, illaki alışma süreci olacak.
Gençlik evden ayrılma peşinde, ayrılanlar ev özleminde. altı üstü 4 sene, üniv yıllarını çok abartıyorsunuz gözünüzde ondan bu, çılgın partiler beklemiyor gençliği, sorun sıkıntı, tartışmalar,anlaşmazlıklar, aileye maddi külfet, aile için vicdani rahatsızlık vs vs.
Yazmışsınız zaten. Hayırlı olsun .

Ailemden ayrı bir şehirde okudum, aynı şehirde okuyan arkadaşlarıma göre daha çok üniversite hayatı yaşadı. En önemlisi artık kendi ayaklarının üstünde oluyorsun okurken. Haftalık yada günlük harçlık almıyorsun, bankaya yatan parana çıkarsa bursuna göre kendini ayarlıyorsun. Sorumluluklarını öğreniyorsun.
Evet zorlukları var ama değer. Yurtta dört kişi bir odada kaldık hepsi can ciğerim oldu hala görüşürüm. Çünkü kardeş gibi aynı odadasın. Didişsen de parasız kalsan onlar koşar, hastalansan onlar bakar.
Parasız kalmamayı, idare etmeyi öğreniyorsun.
Ne kadar rahat bir aile de olsa karışan görüşen yok. Kendi sorumluluğunu kendin taşıyorsun. O en keyifli olan dört yılını gönlünce kimseye hesap vermeden yaşarsın.
İyiki başka şehirde okudum derim her zaman. Çok eğlendik çok güldük çok maceralar yaşadık... Aynı şehirde okuyanlara göre öyle çok anım birikti ki, öyle doyasıya yaşadık ki...

farklı şehir derim ben, bende farklı bir şehirde okudum.tabiki zorluklar da oldu, yalnız hissettiğim zamanlar da.ama güzel dostluklar, arkadaşlarla parasız kalıp yine de mutlu olabilmek,daha güçlü hissetmek için başka şehir.inşallah çok güzel bir üniversite hayatı yaşarsın:)

Bende ailemin yanında okuyorum. Bizimkiler de çok rahat değiller ama yine de şimdiye kadar nereye gitmek istediysem gittim. Çamaşır temizlik yemek derdim yok . Eve geliyorum yemeğim hazır annem kapıyı açıyor. Sağolsun babam da güzel bir araba aldı. Rahatım yani . Lise okur gibi üniversite okuyorum . Son senem şimdiye kadar hiç pişman olmadım . Hem şehir dışında Allah korusun başına bir iş gelse baban gelene kadar neler olur kim bilir Allah korusun. Yemek desen hergün fast food 100 kilo olsun . Çamaşır kendin yıka kendin as kendin ütüle aynı zaman da temizlik yap okula git ders çalış falan sıkıntı . Tek avantaj i eve çıkarsan eğer gece dışarı çıkarsın onda da bikaç kere çıkınca sıkılırsın bide gece ortamı Türkiye de biraz kötü zaten içen sapitan çok . Ee kendi şehrinde olursan parani idareli kullanmak zorunda kalmazsin. Hatta çoğu zaman harcamazsin biriktirir yeni kıyafetler alırsın. Bi hasta olsan en iyi arkadasin dahi olsa annen gibi gece boyunca başında beklemez . Şimdilik aklıma gelenler bunlar canım yine de son karar senin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…