Abim de sizin gibi dedi İst İzmir ankara da güzel olur sadece dedi.Tabii ki başka şehirde. Aile yanında okumak lisenin devamı gibi olur.
Hoş, İstanbul-İzmir-Ankara harici diğer iller yalan. Hiç fark etmez.
Kendi şehrinizden de bir bölüm yazın. Bu bölüm severek okuyacağınız bir bölüm olsun.
Şehir dışında okumak maddi imkanlar kısıtlı ise çok zorlayabilir. Evden okula okuldan eve veya yurttan okula yurttan eve gider gelirsiniz. Aklınızda sürekli hesap yaparsınız.
Şehir dışında okuyacağım diyorsanız , tek kriteriniz bölüm veya aileden uzakta okumak olmasın. Üniversitenin sayfasından akademik kadrosunu inceleyin. Araştırma görevlileri ve okutmanlarla dolu bir kadro mu yoksa Yardımcı Doçent ve Doçent ağırlıklı bir kadrosu mu var ? bunları göz önünde bulundurun.
Üniversitelerin sayısı artarken akademik kadroları ise zayıflıyor. Sonra keşke gitmeseydim dememek için enine boyuna inceleyin.
Peki arastircam tavsiyeleriniz için teşekkür ederim
Bende şehir dışı yazdım hayırlısı artık :)uzakta okumak iyidir hayata hazırlar
ben okudum sonra çat diye ülkenin diğer ucuna atanınca alışmam çok kısa sürdü
Ay hadi inşallah :)Hakkınızda hayırlısı olsun. İnşallah şu bölüme yerleştim mesajınızı okuruz buradan
Ya genelde sıcak bakılmıyor, bakmayanlari da anlıyorum gerçekten etrafta çok pis insanlar var ama kendi şehrimde de okumak istemiyorum.canım ben kızların ailesine uzak mesafede okumasına sıcak bakmıyorum ben olsam başka Bi şehir yazmazdım
canım ben kızların ailesine uzak mesafede okumasına sıcak bakmıyorum ben olsam başka Bi şehir yazmazdım
farklı şehir derim ben, bende farklı bir şehirde okudum.tabiki zorluklar da oldu, yalnız hissettiğim zamanlar da.ama güzel dostluklar, arkadaşlarla parasız kalıp yine de mutlu olabilmek,daha güçlü hissetmek için başka şehir.inşallah çok güzel bir üniversite hayatı yaşarsın:)Ben tercihlerimi bugün internete gecircem ilk 22 tercihim istediğim bölüm ama kendi şehrim yok ama garanti olsun diye farklı bi bölüm yazicam.
Garanti gelebilecek bölüme kendi şehrimi mi yoksa farkli şehri mi yaziyim kararsız kaldım.
Aileme çok bağlı değilim başka şehirde okumak da hayalimdi hep istemisimdir ama özellikle ailesiyle okuyan ve okumayan arkadaşlardan fikir almak istiyorum..