Ailemin yanında mi okumaliyim başka şehirde mi ?

Önyargı böyle birşey herhalde..

Yakin olması avantajlı tabi.

Cok güzel yazmissiniz ben şehir dışı olsun diyince akşam eve girmicem demisim gibi anlaşılmış :)

zaten bölüm odaklı gidiyorum ve yasadigim yerde istediğim bölüm yok ve ilk 22 tercihime istediğim bölümü ve sehieri yazdım daha sonra farklı bolum ama kendi şehrmde bi yer yazip yazmamakta kararsız kaldm

hangi şehirdeki üniversite mezun olduğunuzda dahi iyi bir etiketse onu seçin. öğrencilik 4 sene ama o etiket ömür boyu sürecek.

20 senedir ailemin yanındayım bu şehirden de sıkıldım farklılık istiyor insan kaşınıyo da olabilirim :)

Haklisiniz elimdeki imkân dolayısıyla bi secim yaptım bende

İnşallah tesekkur ederim.

Kesinlikle senin farkli bir birey oldugunu,hayata hazirlandigini evden ciktigini anlamalari icin baska sehirde okumalisin. Bende aile yaninda okudum cok zorlugunu yasamistim..
Bende öyle yapcam sanırım

hangi şehirdeki üniversite mezun olduğunuzda dahi iyi bir etiketse onu seçin. öğrencilik 4 sene ama o etiket ömür boyu sürecek.
Bölüm okuyup formasyon alacağım için şehir ayırt etmedim ben pek. Önceliğim yakın şehirler

20 senedir ailemin yanındayım bu şehirden de sıkıldım farklılık istiyor insan kaşınıyo da olabilirim :)

Yaşayarak öğreniyoruz boşver. Ben de kaşındım, kaşıyorlar orası ayrı ama güzel be :)

Canım ben ailemin yanında okudum çok rahat ettim hem maddi açıdan hem manevi açıdan. universitedeki arkadasliklar ozellikle büyük sehirdeysen hep çıkar üstüne kurulu ortam yaparim rahat rahat takilirim diye ailenden uzak bi şehir yazma sakın hepsi gün geliyor bitiyor insanları tanıdıkça kabuguna cekliyorsun çünkü. Ayrıca garanti gelsin diye sakin isetmedigin bir bölüm yazma bir yil daha dene

Bir sene daha calismaya ne imkânım var ne de tekrar çalışmaya gücüm zaten ben illaki ilk 20 tercihten birinin geleceğini dusunuyorum ona gerek kalmaz inş.

Tabii ki başka şehirde. Aile yanında okumak lisenin devamı gibi olur.
Hoş, İstanbul-İzmir-Ankara harici diğer iller yalan. Hiç fark etmez.

Son düzenleme:

Kendi şehrinizden de bir bölüm yazın. Bu bölüm severek okuyacağınız bir bölüm olsun.

Şehir dışında okumak maddi imkanlar kısıtlı ise çok zorlayabilir. Evden okula okuldan eve veya yurttan okula yurttan eve gider gelirsiniz. Aklınızda sürekli hesap yaparsınız.

Şehir dışında okuyacağım diyorsanız , tek kriteriniz bölüm veya aileden uzakta okumak olmasın. Üniversitenin sayfasından akademik kadrosunu inceleyin. Araştırma görevlileri ve okutmanlarla dolu bir kadro mu yoksa Yardımcı Doçent ve Doçent ağırlıklı bir kadrosu mu var ? bunları göz önünde bulundurun.

Üniversitelerin sayısı artarken akademik kadroları ise zayıflıyor. Sonra keşke gitmeseydim dememek için enine boyuna inceleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…