Ailemin yanında mi okumaliyim başka şehirde mi ?

Benim de hep hayalimdi şehir dışında okumak fakat ailemin yanındayım.
Yemek derdi yok,temizlik derdi yok. Bu ve bunun gibi şeyler olmadığı için aşırı rahatım. Bi de okulda şehir dışından gelenlerin problemlerini gördükçe iyiki diyorum,iyiki şehir dışına gitmemişim..

Eğer ailenle problemlerin yoksa,çok baskıcı değillerse ailenin yanında olmanı tavsiye ederim.
Ama yok kendi ayaklarımın üzerinde durucam,rahat edicem gibi bi düşüncen varsa şehir dışı derim.
Çok baskıcı değiller ama rahat değilim işte biraz hayatı öğrenmek parayı kısıtlı kullanmayı öğrenmek yeri gelirse parasızlıkla mücadeleyi bile öğrenmek istiyorum ama öte yandan pişman olur muyum diyorum.

Ben ailen baskıcı olmasa bile başka şehirde okuman taraftarıyım. Tabiki maddi olarak cok fazla yıpranmayacaklarsa. Benim üniversitede birinci yılım bitti ikinci sınıfa geçtim ve ailemden farklı şehirde okuyorum. Üstelik baskıcı bir ailem yok, çok iyi anlaşırız. Kendi ayakların üstünde durmayı kısacası birey olmayı öğreniyorsun. Hele birde kafa arkadaşların oldu mu tadından yenmiyor :) farklı bir tecrübe ve ben bu tecrübeyi yaşaman taraftarıyım :)

Çok baskıcı değiller ama rahat değilim işte biraz hayatı öğrenmek parayı kısıtlı kullanmayı öğrenmek yeri gelirse parasızlıkla mücadeleyi bile öğrenmek istiyorum ama öte yandan pişman olur muyum diyorum.
Evet sonradan pişman olması var bi de.
Benim yakın bir arkadaşımda böyle düşünerek şehir dışı yazdı ve 2. Yılında pişman oldu. Şuan ailesinin olduğu şehire geçiş yapmaya çalışıyor.

İyi ölçüp tartıp karar vermen gerek. Hakkında hayırlısı olsun..

Ben evime 24 saat uzaklıkta bi ilde okuyorum,bence ailenle aynı yerde oku

Ben ailen baskıcı olmasa bile başka şehirde okuman taraftarıyım. Tabiki maddi olarak cok fazla yıpranmayacaklarsa. Benim üniversitede birinci yılım bitti ikinci sınıfa geçtim ve ailemden farklı şehirde okuyorum. Üstelik baskıcı bir ailem yok, çok iyi anlaşırız. Kendi ayakların üstünde durmayı kısacası birey olmayı öğreniyorsun. Hele birde kafa arkadaşların oldu mu tadından yenmiyor :) farklı bir tecrübe ve ben bu tecrübeyi yaşaman taraftarıyım :)
Maddi olarak çok zorlanmazlar diye düşünüyorum bende farklı şehir yazicak gibiyim şuan.

Evet sonradan pişman olması var bi de.
Benim yakın bir arkadaşımda böyle düşünerek şehir dışı yazdı ve 2. Yılında pişman oldu. Şuan ailesinin olduğu şehire geçiş yapmaya çalışıyor.

İyi ölçüp tartıp karar vermen gerek. Hakkında hayırlısı olsun..
Evet iyi düşünmek lazım hayırlısı sagolun

Hepsini okudum da ne kadar meraklisiniz ailenizden uzaklaşmaya. Tabi istediğiniz gibi at koşturamıycaksınız yanlarında olsaniz.Ders çalışmak zorundasınız. Eve saatinde gelmek zorundasınız.Kılık kıyafete dikkat etmek zorundasınız. Ama farklı şehirde olsanız. Ev tutucaksınız. İstediğiniz saatte gelip gideceksiniz. Arkadaşlarınız sevgiliniz rahatlıkla girip çıkacak eve. Ortam yapıp gecelere akıcaksınız. Derslere girmeyeceksiniz.Ve okul bitince diplomasiz kalacaksiniz ortada. Şimdi sen nerden biliyosun derseniz. Ben ailemin yanında okudum. Çoğu kişi sizin gibi disariyi tercih etti. Ailem baskıcı mıydı hayir. Ama şehir dışında mutlaka birilerine uyuyorsun.Ailemin yanında çok da rahat okudum. Para sorunum çamaşır yıkama sorunum yemek sorunum yoktu. iyi ki gitmemişim başka şehre.

Yalnız öyle ev tutmak, öğrenci evi falan çok cazip gelmesin arkadaşlar, ev arkadaşlığı için 3 kişi bile çok. Onun da derdi tasası bitmez, ev arkadaşın sorumsuz çıkabilir, sevgilisi eve yerleşip gitmek bilmeyebilir, maddi konularda anlaşmazlık yaşanabilir, temizlik, yemek, bulaşık vs sorun olabilir, beş parasız da kalınabilir, bilemiyorum yani bu kadar da risk alınır mı... Ben 3. yılımdayım, isteksiz gittim ve hala daha isteksiz okuyorum. Koca bir yılı daha isteksiz tamamlayıp geri döneceğim. Okuduğunuz şehre göre de kısıtlanabilir özgürlüğünüz, benim okuduğum yerde akşam 8'den sonra birçok yer kapanıyor ve caddeler ıssızlaşıyor mesela, yazın da 9'da yaşanıyor bu durum. En son otobüs saat 11'de, yani ben istesem de gece geç saatlere kadar dışarıda takılamam, eğlenemem mesela. Ayrıca çok uzak mesafeleri yazmayın, en fazla 5 saat uzaklıkta olsun. Sıkılırsın gitmek istersin, özlersin gitmek istersin vs. bizim evi uzak olan arkadaşlar finallerin bitimiyle bütünlemelerin başlangıcı arasındaki 1 haftalık boşlukta gidemiyorlar mesela, hem çok masraflı hem de yorucu. Uzaklıktan dolayı bayramda evine gitmeyen arkadaşlarım var benim.

Diyarbakır -İzmir gibi. Var tabi olmaz mı

yalnız internette diyarbakır izmir arasına 15 saat demişler. sanırım siz uzun yoldan gittiniz ya da internet yanlış bilgi veriyor.

bu arada internetten baktım en uzak iki il edirne-hakkariymiş karayol olarak. onların arası da 22.5 saat sürüyormuş. herhalde arkadaşın dediği mola vererek gidince.

Ailene göre değişir. Eğer ailen sana karışmayan, rahat bir aileyse aile yanında okumakla, şehir dışında okumak arasında pek bir fark yok. Yine istediğin gibi gezer, istediğin her etkinliğe arkadaşlarınla gidersin. Aklında kalan bir şey olmaz. Üstelik yemek ve para konusunda artıların olur, kalacak yer sıkıntısı çekmezsin.

Mesela ben ailemin yanında okudum, inan pişmanım. Aklımda kalan ve yapamadığım çok şey var. Daha renkli bir üniversite hayatı geçirebilirdim ama aile yanında olunca ve ailemde evhamlı, üzerime düşen bir aile olunca pek mümkün olmadı.

Şehir dışından okumak için yaşadığım şehre gelen arkadaşlarım oldu. Hepsi halinden oldukça memnundu. Mesela eğer kafa dengi birilerini bulabilirsen öğrenci evi falan çok eğlenceli olabiliyor. Tabi buna paralel olarak sorumlulukların artıyor, kendi kendine yetmeyi öğreniyorsun, hesap yapmayı ay sonunu maddi olarak çıkarmaya çalışmayı öğreniyorsun. Belki zor gelebilir ama insanın öz güvenini kazanması, sorumluluk almayı öğrenmesi açısından çok güzel bir süreç. Bunların yanında daha rahat gezip, daha güzel bir üniversite hayatı geçirebilirsin. Bu tabi ki başka bir şehre gidip kendini kaybedercesine sokaklara at anlamına gelmiyor :) Ama doğru insanlarla arkadaşlık ettiğin sürece bir problemin kalmaz. Kısaca şehir dışı diyorum ben.

Konu hakkındaki düşüncem ise bu kararı verirken rahatlık üniversite yaşantısından falan önce üniversite ve bölüm seçimine dikkat etmen.

demek istediğim istanbullusundur. istanbul da iyi bir üniversite bölüm oluyorken şehir dışına gidilmez.

ama istediğin bölüm istanbul da olmuyordur da edirne de çanakkale de eskişehir de vb. oluyordur.

o zaman elbette gider oralarda okursun.

sen puanına göre en iyi bölümü üniversiteyi nerede okuyabilirsin buna odaklan.

İkisininde farklı avantajları var ama bence kesinlikle ayrı şehir.
Üzerine binen sorumluluk çok güzel bir şey. İlk başlarda zorlanıyorsun ama tadına varmaya başladığında harika oluyor. Rahatlık açısı da var tabi durumun
:KK45:

Ben aılemden uzak okudum..aıleyle aynı sehırde okumak hıc mantıklı degıl..Üniversıte demek hayatı tanımak ,insanları ogrenmek,deneyerek yasayarak hayatı görmek demek..aıle yanında degılken cok daha ıyı ogrenırsın hayatı..Garantı ve iş olanagı ıyı bı bölum secmenı tavsıye edıyorum en önemlısı sececegın bölum..ben sevdıgım bölumu sectım buyuk hata yaptım,kesınlıkle gelecek ve ıs garantılı bı meslek sec..

Ben tercihlerimi bugün internete gecircem ilk 22 tercihim istediğim bölüm ama kendi şehrim yok ama garanti olsun diye farklı bi bölüm yazicam.
Garanti gelebilecek bölüme kendi şehrimi mi yoksa farkli şehri mi yaziyim kararsız kaldım.
Aileme çok bağlı değilim başka şehirde okumak da hayalimdi hep istemisimdir ama özellikle ailesiyle okuyan ve okumayan arkadaşlardan fikir almak istiyorum..
Ne kadar çok başka şehir istersen iste ilk sene çok zorlanıyorsun. Bende başka şehirde okuyorum bu ikinci yılım olacak. İlk sene çok zorlandim ayda bir kere mutlaka memleketime geldim. Allahtan yakındı. Yazacaksanda 4-5 saat uzaklıktaki illeri yaz en fazla. İlk seneni atlatirsan alışırsın. Ordayken burayı özlüyorum buradayken de orayı özlemeye başladım. Tamamen alışmak ve sevmekle alakalı . inşallah Allah gönlüne gore verir

Ben tercihlerimi bugün internete gecircem ilk 22 tercihim istediğim bölüm ama kendi şehrim yok ama garanti olsun diye farklı bi bölüm yazicam.
Garanti gelebilecek bölüme kendi şehrimi mi yoksa farkli şehri mi yaziyim kararsız kaldım.
Aileme çok bağlı değilim başka şehirde okumak da hayalimdi hep istemisimdir ama özellikle ailesiyle okuyan ve okumayan arkadaşlardan fikir almak istiyorum..

Kesinlikle senin farkli bir birey oldugunu,hayata hazirlandigini evden ciktigini anlamalari icin baska sehirde okumalisin. Bende aile yaninda okudum cok zorlugunu yasamistim..

Yurt hayati ve uzak sehirde okumak bana cok sey katti.hic pisman olmadim.
Ancak sen uzaga gittiginde buyudugunu anliyorlar.kesinlikle uzaga git..doya dota yasa universte hayatini

X