Ailemin Baskıcı Tavırları.

eefelif

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2019
2
0
27
Sevgili ablalarım yeni ve genç bir üyeniz olarak sizlerin akıl ve fikirlerinize ihtiyacım var.

Öncelikle iyi geceler, biliyorsunuz ki dün ''tercih'' sonuçları açıklandı. Liseden mezun olunca üniversite sınavına girmiştim o zaman YGS - LYS vardı pek bir başarı elde edemedim düzgün bir bölüm kazanamayacağımı anladığım için tercih bile yapmadım.

Birer adet abi ve ablaya sahibim '' ikiside evli'' abim AÖF mezunu, ablam özel bir üniversiteden ön lisans mezunu. Yaklaşık bir yıl önce olmadık bir zamanda küçük bir laf kavgasıyla başlayan ''üniversite bile kazanamadın'' sözüyle bu yıl sınava girdim. Annem babam kısacası herkes kazanamazsın dedi.

Daha önceden de çalışıyordum ama tekrar kazanamam vb. tereddütlerle sınava girmedim. Son bir yıl çok sıkı bir şekilde çalıştım dünkü sonuçlarda bunu doğrulamış oldu ve tıp kazandım.

Bunun üzerine evi adeta sessizlik kapladı gideceğimi söylediğimde ise annem ve babam bizde geleceğiz diyor.

Ailemin maddi durumu çok çok iyi değil tabii ki ama benim onlardan istediğim sadece yurtta kalırsam yurdun ücretinin ödenmesi fazla bir beklentim yok geçimimi part time iş ve KYK kredisi ile karşılayabilirim.

Ben sırf sosyal hayatım olsun kafamı dinlemek için affedersiniz ama köpekler gibi çalıştım gece gündüz demeden ve sırf bu yüzden kazandım bölüme gitmekten vazgeçmek üzereyim. Bu fikirlerini nasıl değiştirebilirim annemin memleketine yakın olduğu için gideceğim okul sırf gitmekten vazgeçtim gibi bir şey keşke tercihlerde bu gibi durumları düşünüp öyle yapsaydım diyorum.

Konu pek inandırıcı gelmedi ama gerceksede de tebrik ederim tıp kazanmak ve bu bölümden sırf aile yüzünden vazgeçmek çok çelişkili. Sen zaten tıp gibi bir bölüm okuyvaksın hangi ara kafa dinleyeceksin ki...???

En azından çene çekmeyeceğim.

e tek okuyan çocukları sensin, durumları da pek iyi değil diyorsun.yeniden ev açmaktansa gelmeleri mantıklı.tıp okurken hangi ara çalışıp hangi ara sosyalleşmeyi düşünüyorsun merak ettim.tıpta kitabın biri 600 lirayı buluyor mesela haberin var mı?Başlıkta bahsettiğin baskıcılık ne mesela? Anlattıklarından sana uygulanan herhangi bir baskı sezmedim, bir kere kazanamadı araya da zaman girdi bir daha nasıl kazansın diye çoğu insan önyargıda bulunur zaten. ayrıca kyk yurtları hiç hoş bir ortam değil , yurt seçersen burs/kredi alamıyorsun.Özel yurt ya da okul yurdu da yani yurt işte.Planlarını doğru yapamıyorsun gibi geldi.

Bunun için tıp okumaktan vazmıgeçilir
Çok istiyorlarsa gelsinler npcaklar seni okulun kapısında mı beklicekler gezmene tozmana karışmazlar herlde bu saaten sonra

Zaman ne kadar kötü onlar da senin annen baban seni sokakta bulmadılar ki. Sana baskı yapmak değil de destek olmak için geliyorlar bence. Ayrıca sırf ailesi kazanamazsın diye inat etmiş baskıdan kurtulmak için çalışmış biri tıp kazansa da ileride doktorluk yapmasın bence.

Sorununu nasıl çözebilirsin bilmiyorum, aile yapın da önemli çünkü. Ama şu var ki, tıp kazanman kapak olmuş, kardeşlere

Benzer bir durum yaşamıştım. Rest çektim beş kuruş param olmadan istanbula geldim. Okudum bitirdim şimdi araştırma görevlisiyim. Burs falan bul her yere başvur. Asla vazgeçme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…