Şuan tatile odaklanmamanı tavsiye ederim.Merhaba bayanlar!
Ben 23 yaşında üniversite okuyan ve yurtdışı deneyimi oldukça çok isteyen biriyim. Seneye stajımı avrupada yapmak istiyorum ve sonrasındada yüksek lisans için yurtdışı eğitimi almak istiyorum.
Ama ailem kesinlikle izin vermiyorbu yıl yakın bir arkadaşım tatil amaçlı gidicek bende beraber gitmek istiyorum ama yokk izin vermiyorlar.
Burda iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okuyorum. Şuana kadara ne güvenlerini sarsıcak nede onları üzücek birşey kesinlikle hiç yapmadım. Tartışmaya bile öyle çok girmemişimdir. Ailenin en sessiz sakin kendi halinde üyesiyim.
Ama ben kendimi fazlasıyla geliştirmek istiyorum. Burdada sürekli kurslara seminerlere katılıyorum. Bana azcık güvensinler istiyorum bende kendi başımın çaresine bakabileceğimi düşünüyorum.
Şimdi sizce ailemi nasıl ikna edebilirim hem tatil için ve sonrasındada eğitim için ?
Ha birde ablam var bitane oda okumuş olmasına rağmen bana destek olmuyor hiç oda ne işin var falan diyor
Şimdiden çok teşekkür ederim kızlar hepinize :)
Malesef yokIsrarla istemeye devam etmelisin o zaman. Giden başka arkadaşların varsa onlarla görüştürebilirsin aileni, çünkü orada neler olacağını bilmedikleri için şüpheyle yaklasıyo olabilirler. Kaldığı yeri, yediği yemekleri, gezdiği güzel yerleri anlatırlarsa senin adına mutlu olup yollarlar. Tabi maddi durumları yüzünden yollamıyorlarsa bilemem. Çünkü birazcık yük olabilirsin maddi olarak.
Yok malesef tek halletmem lazım ama olmuyorAmca dayı varsa seni destekleyen onları sok araya derim.Yada daha önce bu deneyimi yaşamış bir aile bireyi de olur.
İnşallah gönlünce olur herşey.
Sana güveniyorum ama dışarıdaki insanlara güvenmiyorum durumda dır ailen.
Şuan tatile odaklanmamanı tavsiye ederim.
Henüz eğitim için bile ikna edememişken tatili hiç onaylamayacaklardır.
Eğitim için ise kararlı ol,başvurularını yap,sınavlara gir ,''ben bu hakkı kazandım'' dediğinde yumuşama ihtimalleri olabilir.
Haklısınız belki ama bunu ben doğru bulmuyorum. Bulunduğumuz ülkeden daha güvensiz olduğunu düşünmüyorum belkide anne olsam daha farklı düşünürüm bilmiyorum ama benim bu zamanlarım geri gelmeyecek bir daha eğitimim için elimdeki fırsatları değerlendirmek istiyorumValla canim zaman o kadar kotu ki,artik sana degil etrafa guvenmiyorum lafi birebir uyuyor.Benin sahsi gorusum cocuklarim dizimin dibinde buyusun okusun da varsin fazlasi olmasin.Evlat acisini gormekten iyidir...
Malesef kimseden yardım alamam tek halletmem lazım. Aslında isviçre istiyorum ama almanyada olabilirBence tatil konusunda ısrar etme, iş inada binebilir. Daha okulun için yollamıyorlar. Aile büyükleri ile konuşsan, amca, dede gibi falan ikna edemezler mi? Anneni ikna etsen o babanı eder zaten. Nereye gitmeyi düşünüyorsun. Burası en tehlikeli ülke gideceğin yerde daha güvenli olacağına eminim valla ben bu ülkeden soğudum.
Bence önce şu "ikna etme" perspektifini bırakıp "karar aldığınız" üzerinde durabilirsiniz. Eğer tatil için de eğitim için de ailenizin parasına ihtiyacınız yoksa ailenizin %100 ikna olmasına çabalamayın. (bu sizi onların %100 ikna olacağı şeylere yönlendirir, o arada yapmak istediklerinizden çok farklı yerlere yönelirsiniz...) Türkiye'de aileler kız çocuklarının mobilitesine alışkın değiller, güvenlik bunun en kolay açıklaması oluyor ama başka sebepler de var elbet. Onun için hiç bir zaman %100 ikna olmayabilirler. Biraz kendinizden emin duracaksınız, her söylenene takılmayacaksınız. Onlara gideceğiniz ülkedeki ve türkiyedeki suç oranlarından, bunun geleceğiniz için ne kadar önemli bir yatırım olacağından bahsedebilirsiniz. Ama anlamazlarsa da %100 ikna etmeye çalışmayabilirsiniz. Siz isteklerinizden emin olursanız, onlar için sizin adınıza "karar verme" değil, sadece sizin kararınızı "sindirme" ve sizi çeşitli hususlarda seçeneği kalır. Yoksa hiç bir aile çocuğunu "tehlikeli gördüğü" yere kendi isteğiyle göndermez.
Yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle :) bugün yine konuşmayı deneyeceğim zamanla belki alışırlar söyledikçe. Birde işin kötü tarafı ben ısrar edip onlar hayır dedikçe kötü birşey yapıyormuşum ve sanki gitsem başıma birley gelicekmiş psikolojisine girdimAilelerin biraz görevidir bu "stopper" şeklinde davranmak. Onlar bizi korumak istiyorlar, başka türlü yapıları gereği davranamazlar. Bir ölçü kırılıp üzülmüş gibi yaparlar, ama siz kararınızdan emin olmalısınız. benim ailemin dediklerini dinleseydim şimdi dış dünyadan korkmak dışında bir seçeneğim olmazdı, sağolsunlar güvenlik adına epey endişenirler. Kimin istediğini yapmazsanız bir ölçü üzülüyor zaten, insan böyle bir şey, kendi tercihlerini yapmanın doğal bir sonucu bu :) Ama bana son derece aklı başında bir genç gibi geldiniz, ben bile size güven duydum gençlerle uğraşan bir insan olarak. Siz de kendinize güven duyun, güveninizle oynamaya çalışıyorlar ki kırılıp vazgeçesiniz. Dik durun, hakkınızla bir burs aldınızsa, alacaksanız; bununla da övünün, olmadı gelin biz tebrik edelim :)
Biraz daha zorliycam zamana birakicam sonradaAraya sözü geçen insanları sok ve ikna etmeye çalışsınlar.Oraya giden ve bakış açısı değişen insanlarla tanıştır aileni.
Baktın olmuyor mu şimdilik zorlama.Okul bitince yurt dışında projeleri olan bi şirkete gir.Bu biraz emrivaki olur ama sonuçta bunu çok istiyorsunuz.
Diretsemde degisen birsey olmuyorSen derslerine çalış, sınav için hazırlan. Şu an için diretmenin bir anlamı yok. Zamanı gelince karşılarına dimdik çıkıp böyle böyle ben gerekli her işlemi yaptım ve orada okumaya hak kazandım. Eğer geleceğim sizin için değerliyse beni destekleyin deyiver. Kısacası ikna olaylarını şu an askıya al canım.