• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemi ikna edemem ne yapmalıyım

yonca____

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2021
77
30
18
22
Diğer sorularımıda okursanız az buçuk nasıl bir ortamın içinde yaşadığımı anlarsınız hanımlar benim İngilizcem iyi ve ben bunu yükseltme yolundayım açık lisem bitecek ve yks girebileceğim sonunda o kadar seviniyorum ki fakat önümde tek engel ailem benim dilim iyi de olduğu için ve çocukluk hayalim olduğu için hosteslik çok istiyorum fakat kapalıyım ve araştırmama göre kapalı Türk hava yollarında yasak kuran kursu okumuş biriyim 15 yaşımda çıktım ordan hedeflerimin içinde olmadığı için saygım sonsuz fakat ben istemedim ailem bunu diretti ve çarşafı bile kavga şiddet çıkarabildim şuan normal bol giyinen bir kapalıyım yapmak isteyeceğim tek meslek sanırım bu çevirmenlik halk ilişkileri hemşirelik vs oku diyor dayılarım ama istediğim bunlar değil istediğimi yapamayacaksam işimi iyi yapamam ki evlendirme yönünde ailem zaten yaşı gelince kocaya gitsin gibi aileme de ev işinde ben bakıyorum ama hedeflerim için çok üzülüyorum açılsam olduğum zaman ailemin tepkisini ölçemiyorum pişman olmaktan korkuyorum boşluktayım siz ne yapardınız bu durumda🥺

Gerçekten baş örtüsünü çıkarmak istiyor musunuz yoksa hostes olabilmek için mecbur mu istiyorsunuz bunu ? Bence bu kısım önemli, hayallerinizin peşinden gitmenizi öneririm ama iyi ölçüp niçin getirisini götürüsünü.
Ailenize gelince, umarım daha iyiye giderler ve size saygı duyarlar.

Derin bir mevzuu. Üç beş yorumla buraya yorum yapamıyorum. Doğru yolda olasınız...

Aynı aileye sahibiz seni çok iyi anlayabilirim ancak beni yanlış anlama lütfen cidden hostes olmak istiyor musun yoksa bu baskı sana zor geldiği için bir Nevi bilinçaltına ailene inat mı istiyorsun bunh çok iyi düşün lütfen ciddi anlamda açılmak istiyor musun?
Bir de kuran kursunda okuduğuna göre inançlı birisin bilgin de var benim tavsiyem aldığın ilme yazık etme bu dünyanın ahireti de var tesettürünle yapacağın bir meslek seçsen ailen de akrabaların da destek olur mesela hemşirelik gayet de önü açık atanırsın kendi ayakların üzerinde durursun hem de ailenle bi savaşa girmene gerek kalmaz hem de ahiretini de yakmamış olursun Allah yardımcın olsun

bu arada ben de açık liseyi bitirdim ve 20 yaşından sonra yksye girdim ailemle bu konuda sorunlar yaşadım ama sonunda hem ben hem onlar mutlu oldu çünkü güzel bir okul güzel bi bölüm kazandım hem de tesettürümle yapacağım bir iş çok şükür

Hosteslik hayalinizin motivasyonu nedir?Gerçekten merak ediyorum.

Küçücük bir alanda milletin derdini çekiyorsunuz. Fiziksel olarak aşırı yıpranıyorsunuz. Yani öyle ülke ülke gezmek gibi bir hayalse , belki birkaç yıl bir heves eder gezersiniz de sonrası zaten yorgunluktan otelden çıkacağınızı sanmıyorum. Hele yurtiçi uçuş ise uçak değiştirmeden gün boyu uçarsınız, sonra eve gider yığılırsınız. Ayrıca Çalışma saatleriniz her an değişebilir, düzenli bir aile hayatınız olmaz.

Olumlu tarafları sadece gezmek ve iyi maaş ise bunlara ulaşmak farklı yollardan da mevcut.

Örtünme mevzusu da tamamen sizin karar verebileceğiniz bir konu. Tatlı canınız nasıl istiyorsa öyle yapın.

Pişman olma ihmaliniz yüksek zira sizi beklemiyor firmalar açılmış yonca ooo deyip iş fırsatları açılmayacak bu arada ailenizi de kaybetmiş olacaksınız. Çok hayalperest olmaya gerek yok . Sana önerilen diğer bölümler de gayet mantıklı ve iş bulabileceğin bölümler.
Zaten bir işin olsaydı kendi ayaklarının üzerinde duruyor olsaydın açıl derdim

lütfen ama lütfen önce kendinizin ne istediğini düşünün

amca dayı anne baba değil

hayata bir kere geliyoruz 18 yaşından sonra hepimiz bir bireyiz. kendi inançlarımız kendi tercihlerimiz kendi zevklerimiz var.

önce ne istediğinizi bulun açılmak mı, ayrı bir hayat mı, hosteslik mi? insanın hayalleri önemlidir ama hayalleri için nelerden vazgeçip vazgeçemeyeceği daha da önemlidir.

ve lütfen evlenmeyin, kendi ayaklarınız üzerinde durmadan aile baskısıyla tanımadığınız bir adamla nolur evlenmeyin

Kimse size istemediğiniz bir hayatı dayatamaz . Kendileri istedikleri hayatı yaşayabilirler ama sizi de mecbur bırakamazlar . Artık yaşınız büyümüş çocuk değilsiniz . Geleceğinizi istediğiniz şekilde yönlendirin .
Söylemesi dile kolay biliyorum . Bu durumda işiniz çok zor onun da farkındayım .

Diğer sorularımıda okursanız az buçuk nasıl bir ortamın içinde yaşadığımı anlarsınız hanımlar benim İngilizcem iyi ve ben bunu yükseltme yolundayım açık lisem bitecek ve yks girebileceğim sonunda o kadar seviniyorum ki fakat önümde tek engel ailem benim dilim iyi de olduğu için ve çocukluk hayalim olduğu için hosteslik çok istiyorum fakat kapalıyım ve araştırmama göre kapalı Türk hava yollarında yasak kuran kursu okumuş biriyim 15 yaşımda çıktım ordan hedeflerimin içinde olmadığı için saygım sonsuz fakat ben istemedim ailem bunu diretti ve çarşafı bile kavga şiddet çıkarabildim şuan normal bol giyinen bir kapalıyım yapmak isteyeceğim tek meslek sanırım bu çevirmenlik halk ilişkileri hemşirelik vs oku diyor dayılarım ama istediğim bunlar değil istediğimi yapamayacaksam işimi iyi yapamam ki evlendirme yönünde ailem zaten yaşı gelince kocaya gitsin gibi aileme de ev işinde ben bakıyorum ama hedeflerim için çok üzülüyorum açılsam olduğum zaman ailemin tepkisini ölçemiyorum pişman olmaktan korkuyorum boşluktayım siz ne yapardınız bu durumda🥺
Aileler çok önemli çocukların geleceği için.Ama sana ve seçimlerine ne istediğine önem verip desteklemeliler her zaman.Hayallerinden vazgeçersen kim onları gerçekleştirmeni sağlayabilir ki?Bence denemelisin👏👏😇

Sadece açık olmak yetmez, uzun uçuşlarda gittiğin yerde gece kalma kuralı var, full makyaj var, bakımlı olma şartı var... Yani maalesef size göre deği hosteslik. Emirates hostesleri kep gibi bir şey takıyorlar ama ağır makyaj yapıyorlar.
Eski konularınızı okudum annenizin akıl hastalığı var. Çarşaflı kadın sosyal medyada çıplak resim atıyor çok ilginç.

Ya bu aileye sırtınızı dönüp gidecek ve kendinize yeni bir hayat kuracaksınız ya da İngilizcenizi hosteslik dışında başka bir meslekte kullanacaksınız. Havaalanında yer hizmetlerinde ya da havaalanı satış ofislerinde de çalışabilirsiniz. Ama bu meslek vardiyalı, yani gece de çalışmanız gerekebilir.

Dayılarınız devamlı para veriyormuş, ben yerinizde olsam biriktirirdim. Maddi birikim olunca eliniz daha güçlü olur.

Sadece açık olmak yetmez, uzun uçuşlarda gittiğin yerde gece kalma kuralı var, full makyaj var, bakımlı olma şartı var... Yani maalesef size göre deği hosteslik. Emirates hostesleri kep gibi bir şey takıyorlar ama ağır makyaj yapıyorlar.
Eski konularınızı okudum annenizin akıl hastalığı var. Çarşaflı kadın sosyal medyada çıplak resim atıyor çok ilginç.

Ya bu aileye sırtınızı dönüp gidecek ve kendinize yeni bir hayat kuracaksınız ya da İngilizcenizi hosteslik dışında başka bir meslekte kullanacaksınız. Havaalanında yer hizmetlerinde ya da havaalanı satış ofislerinde de çalışabilirsiniz. Ama bu meslek vardiyalı, yani gece de çalışmanız gerekebilir.

Dayılarınız devamlı para veriyormuş, ben yerinizde olsam biriktirirdim. Maddi birikim olunca eliniz daha güçlü olur.
Ben zaten hakiki kapalı biri değilim yani ful makyaj da yapıyorum dışarı çıkarken abartmadan saçımı da boyuyorum sporumuza yapıyorum fitim boyum yetiyor benim istediğim hayat zaten o o yüzden zorlanacağımı sanmıyorum ailem sıkıntı bu evden kaçmak sıkıntı ben gizli bir şekilde gelişip para biriktirip evlenmeye karşı çıkıp evden gitmek en doğrusu

Meslek seçimi de tesettür de sadece sizi ilgilendiren konular. Ananıza ,babanıza,dayınıza bakmadan kendiniz karar vermelisiniz.

Anlamadım ne demeye çalışıyorsun
Yani kimsenin ne okumanı istedigi umrunda olmasın kapanmışsın acılmıssın millete ne sen ne istiyorsun nasıl yasamak istiyorsun onu yap benim lisede hevesle kapanan arkadaslarım oldu biri uniye gecince geri acıldı digeri nişanlanınca acıldı kimse neden demedi. Belki akrabaları 3-5 kınama yapmıstır sonra unutuldu gitti zaten suan ikiside cok güzel işler yapıyor kimse onlara AA bu önceden kapalıydı acıldı diyemiyor herkes işlerini takdir ediyor. Ne okumak istiyorsanız onu okuyun o işi yapın siz emek verip siz kazanacaksınız millete ne hele dayılarını hiç ilgilendirmez

Back