• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileme Tiyatro Okumak İstediğimi Söyleyemiyorum Yardım ve Önerilerinizi Bekliyorum

ikiyol

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2013
18
1
6
Ankara
Sevgili arkadaşlar ben 19 yaşındayım. Tiyatroyu o kadar çok seviyorum ki içimde aşk oluştu bu mesleğe diyebilirim. Fakat ailem beni konservatuvar dışı bir bölümde okutmak istiyor. Yani normal 4 yıllık bölüm, Tiyatro okumak için de kurslara gitmeden girmesi imkansız gibi bir şey. İnsan dünya'ya bir kere geliyor ve istediği, sevdiği ve kendini rahat hissettiği bir meslek'te okumak istiyor. Ailem tiyatro ve sanat seven insanlar değiller biraz. Bir kere bahseder gibi oldum Tiyatrocuların yalan konuştuğunu düşünüyorlar. Meslekleri gereği oysa ki ne alaka? Ama ailemden çok çekiniyorum. Sizce en doğru şekilde nasıl açılabilirim aileme? Lütfen yardım edin, hayatımı bu yönde yönlendirmek istiyorum...

Canım ben de senin gibi tiyatro aşığıyım.. Gel gör ki okumam gereken bölüme, kısaca hayatıma babam karar verdi ve bilgisayar öğretmeni oldum. Şimdi hiç sevmediğim bi bölümü 1.likle bitirdim ve yüksek lisansıma başlıcam. Bi de sevdiğim bi bölüm olsaydı neler yapmazdım.. Ama tiyatro hep içimde kaldı üni.ye giderken tiyatro grubuna katıldım bi kere de olsa bi oyun sergiledik. Herşeye rağmen 4 yıl boyunca mutsuz gezdim hala da geziyorum. Konservatuar bölümleri oldukça masraflı eğer sırtında geçim derdi gibi bi yük yoksa aileni ikna et. Malum biz erkekler gibi resti çekemiyoruz ya da gizli iş yapamıyoruz. Eğer olmazsa kendine 2. bi ilgi alanı bul. Çünkü ülkemizde sevdiğin değil seçmek zorunda olduğun bölümü okuyorsun. Artık ekmek aslanın midesinde. Şimdi fırsatım olsa bile tiyatro okumazdım çünkü bi yaştan sonra para kazanmak istiyorsun. Ve bu sektördeki insanlar artık önce kendini yarışmalarda gösterip, 2 sevişme sahnesiyle işi yürütüyorlar ve sonradan eğitim almaya başlıyorlar. Asıl eğitim alan yüzleri anca alt seviyedeki kanallarda küçük rollerde görüyorsun. Devlet tiyatroları dersen hem girmek zor hem ülkenin ne olacağı belli değil. Bak müze tiyatro binaları kaldırılacak söylentileri var şimdi de..
İyi düşün. Her zaman başka bi seçim vardır. Yeter ki severek oku. Yeter ki okumayı sev..

Back