Aileme olan mesafesi

Kendi adıma söyleyeyim ben olsam tepki gösterirdim benin ailemle arasında sorun yoksa ve sırf canı istemiyor diye gelmiyorsa bende onun ailesine gitmezdim

cnm sen eşinin ailesine sırf bu yüzden gitmicem dersen ayıp olur. aranız kötü dieşmiş ztn. konuşucam onlarla bende gitmiicem kocama ders olsun anlaısn diye böyle bişe yapma. ama kv kp ile güzelce konus baba anne böyle böyle çok ayıp oluyo. ben mahcup oluyorum ne yapabiliriz bana bi akıl verin dersen onlar san ayardımcı olurlar bu konuda diye düşünüyorum. ayrıca eşinin sennle aile meclislerine katılmamasınada sinir oldum. hersey bi kenara bunu yapmamalı. eşinlede bu konuyu güzelce konuş yada yine eşiniin ailesiyle görüş bu konuyuda. evlilik dışardan bakıldıgında güzel ama 2 kişi evlenmiyo işte ailelerde birleşiyor. insanlar birbirine alışmaya çalısıyor. eşin anlattıklarına göre yanlış yapıyor. inşallah düzelir cnm
Kaynana ve kayinbabayi bu probleme dahil etmekten biraz cekiniyorum acikcasi, derdimizi aileleri karistirarak cozume ulastirmaya calismak bana durumlar cokkk kotuyse ancak uygundur gibi geliyor.
Kaldi ki zaten onlar ogullarina mudahale etmezler, edemezler. Esim ailesinin ilismize karismasindan hoslanmadigi icin konusturtmaz onlari. Aynen, ailelerde birlesiyor, ama gelde anlat bizimkine.

O gelmesede si sürekli ailenizin ganına gidip durun ailenizle daha fazla vakit geçirin bakalım tepkisi ne olacak. Yada gideceğiniz zaman ben bugün annemlere gideceğim sen zaten gelmezsin heralde diin gelirse gelir gelmezse bağırıp çağırıp kendinizi haksız konumuna koymayın sakin sakin yaklaşın o sizin ailenize saygı göstermiyor die nispet yapmayın eşinizin davranışını onaylamayıp aynısını sizin yapmanız bence hoş olmaz ilişkilerinizi zedeleyebilirsiniz.
Zaten cok calisiyor, yoruluyorum. Oyle sik sik gitmem, gidemem, gitmekte istemem zaten. Arkadaslarimada vakit ayirmam gerekiyor, esimle guzel seyler yapmayada. O yuzden ben sik sik gidemem, ama onun ailesine bir mesafe koyabilirim.

Kendi adıma söyleyeyim ben olsam tepki gösterirdim benin ailemle arasında sorun yoksa ve sırf canı istemiyor diye gelmiyorsa bende onun ailesine gitmezdim
Sanirim stratejim yine bu olacak. Hemde bugun, su andan itibaren. Gerci kaynana duramaz, birazdan damlar bize yine evde oldugumu gorunce.

Bende de benzer bir sorun vardı. Eşim işsiz son birkaç aydır ve bu yüzden kendisini ezik hissedeceğini düşündüğü için ailemi görmeye gitmek istemiyordu. Her defasında ben yalnız gidiyordum, ailene bir bahane uydur, işi varmış filan de, diyordu. En sonunda sinirlendim ve sen ailemi hangi sıklıkta ziyaret edersen ben de senin aileni o sıklıkla ziyaret edeceğim dedim ve öyle de yaptım. O hafta aileme benimle gelirse ben de onunla ailesine gittim, gelmediyse gitmedim. Sorunu böyle çözdük. Ancak şimdi de ailemi ziyaretten döndüğümüz akşamlarda bana soğuk davranıyormuş gibi geliyor. Sanki ben onu zorluyormuşum da beni cezalandırıyormuş gibi hissetmeye başladım. Oysa kendi isteğiyle geliyor. Bu sorunu hala çözemedim :KK43:

Bende de benzer bir sorun vardı. Eşim işsiz son birkaç aydır ve bu yüzden kendisini ezik hissedeceğini düşündüğü için ailemi görmeye gitmek istemiyordu. Her defasında ben yalnız gidiyordum, ailene bir bahane uydur, işi varmış filan de, diyordu. En sonunda sinirlendim ve sen ailemi hangi sıklıkta ziyaret edersen ben de senin aileni o sıklıkla ziyaret edeceğim dedim ve öyle de yaptım. O hafta aileme benimle gelirse ben de onunla ailesine gittim, gelmediyse gitmedim. Sorunu böyle çözdük. Ancak şimdi de ailemi ziyaretten döndüğümüz akşamlarda bana soğuk davranıyormuş gibi geliyor. Sanki ben onu zorluyormuşum da beni cezalandırıyormuş gibi hissetmeye başladım. Oysa kendi isteğiyle geliyor. Bu sorunu hala çözemedim :KK43:
Geldiği için ödüllendirin :KK42:

Denedim. Bir defasinda alti gun gitmedim gelmedim (o alti gunun birkac gunu evde degildim zaten, ama gitmeden oncede iki uc gun ugramamistim). Kiyamet koptu, nasil gitmezmisim. Ayni sekilde anneside gonul koydu bana. Acik acik anlattim, oglun boyle yapiyor, bende ona karsilik size mesafeli davrandim akli basina gelsin diye dedim. Ama yok, hic degisecek gibi degil.
Hosuna gitmemesi icin hicbir sebeb yok ailemde. Ailem cok keyiflidir, erkek kardeslerim yetiskindir, hep muhabbetleri girgir samatalari olur gittigimiz zamanlarda. Ama gelin gorunki adamda illa bi asiri mesafeli olma istegi. Soyledim cancaazim, umursamiyor.
empati yoksunu bi erkek daha..

seninki en azindan geliyormus. sonrasinda yapsin surat, umrumda degil. senin dedigin gibi yapmaliyim, cok daha az gitmeliyim kaynanamgile. ve yapacagimda.

az once annesigilden geldi, bana bakiyor devamli. ben geri bakmayip iki elimde terbiyesizce orta parmak hareketi yaptim. oda guldu bide utanmadan 'kaynanami arayayimda guzel bi manti yapsinda yiyelim, canim cekti' dedi, sigarasini icip tekrar annesigile gitti. dengesiz herif yaa. haksizligini biliyorsun madem, niye beni cinlendiriyosun guzelce tamam karicim gidip gelelim desene? bakalim gun nasil ilerleyecek.

En iyisi seninde gitmemen muhakkak anlar heralde...
Ne güzel hayat nekadar ekmek o kadar köftee:)))

benimde aynıydı durumum seni anlıyorum üstelik ben 6 aylık evliyim ve şu an evi terk etmiş durumdayım kaynana rahatsız eşim bakıyodu kızları gelip gidiyodu benimle herkes mesafeliydi alttan alttan eşimi fişeklediler evi terk ettim senin en azından kaynananla birşeyleri paylaşabiliyosun bence farklı bir yerden aranız iyiyken evini biraz olsun uzaklaştırman sonradan ..... çıkıyo demişti dersin zamanla belki eşinin belki başkasının düşüncesi bilemezsssin banada hep melek gibi göründüler bak ne durumdayım

Merhaba arkadaslar,

Gercekten cok moralim bozuk su anda. Kisaca ozetleyeyim, bir toplantim vardi sabah, gittim geldim evde calismaya devam edecegim diye. Esimde evdeydi. Kahvaltiya tam oturacakken bugunki planlarini sordum. Aksam annemlere caya gidelim diye teklif ettim sonra. Oda bana 'sen gidip geliyosun iste, ben gitmek istemiyorum' dedi. Bende 'bugun degilse cumartesi aksam gidelim ozaman, farketmez' dedim. Hayir, sen git, ben gitmiyorum diye tekrarladi. Derken tabi tartistik. Ve kahvaltiyi etmeden kalkti annesigile gecti (komsum).

Kisaca durumu ozetleyeyim. 1 senelik evliyiz, ben kaynanamgile komsuyum. Yani Allahin her gunu goruyorum onlari, saygida hormette bir gun bile kusur etmisligim yok, Allah var onlarda cok iyiler.
Samimiyetimiz beni ara ara bogsada, bi sekilde idare ediyorum. Ama gelin gorunki esimin ailemle cok fazla yuz goz olmak istememe gibi bir durumu var (bunu bana evlenmeden oncede soylemisti, ben zaten her hafta kocami koluma takip annemlere goturmek isteyen tiplerden olmadigim icin sorun yapmadim). Ayda, birbucuk ayda 1 defa ancak geliyor benimle beraber aileme. Ben ise onlari her firsatta ziyaret ediyorum, bunada asla karismaz ayrica. Ama aradan biraz zaman gectikten sonra benim aileme gidelim diye teklif ettigim herrrr defada, illa bir tartisacagiz, illa bir zorlanacagiz, illa yine 2 gun kus kalacagiz. Sonucta yine gitmeyecegiz ama. Kavgadan bir hafta sonra gideriz ama (tekrar kavga etmeyelim diye gelir).
Bu durum benim canimi ziyadesiyle sikiyor. Ben ailesiyle bukadar icli disliyken onun bukadar mesafeli olmasi aileminde hosuna gitmiyor. Bisey demeselerde 'sogukluguna alistik, sanssizsin kizim' gibi ifadeler kullaniliyor.

Alisamiyorum, bastan beri bu cizgide ilerliyor bu, ama inanim boguluyorum. Ben bukadar fedakar davranirken beni aileme karsi utandirmasi inanin beni cokkkk uzuyor. Bunu dile getirincede sinirleniyor, utaniyomusun benden diye.

Etrafta karisinin ailesinden uzak duran, mesafeli olan erkekleri gordukte hep yadirgardim, tepki gosterirdim. Aynisindanda benim basimda var. Esim yapi olarak gerci biraz daha soguktur, mesafelidir insanlara karsi. Ama benim onun ailesiyle olan muhabbetime karsin onun bu tavri, beni cileden cikariyor.

Ne yapmaliyim, bilmiyorum. Bana saglam fikirler verebilirmisiniz? Sizde durum nasil?
senin ailenin evi uzak mı?Benim kocam mesela uzak yerlere gitmekten pek hoşlanmaz .Mecbur kalmadıkça gitmez .

bu adamları evire çevire dövesim var
bu nedir arkadaş ya
bu gibi konuları okudukça sinirleniyorum, sinirlendikçe okuyorum
ne yani bu yaptıklarının mantığı nedir

Sanki bu konuyu eşim benim için açmış gibi.Siz aynı eşim gibisiniz ben de sizin eşiniz gibi:KK43: Memnun değilim bu durumdan ama elimde değil.Bence eşinize müdahale etmeyin.Hiç gidelim mi diye teklif etmeyin,kendi isterse sizle gelir zaten.

aynen öyle imagemaker :) eşimle tartışıp barıştığımızda bana sen bunsuz napacaksın derdi:):):) sende zaten bir o var başka neyin varki derdim bende kısasa kısas

aynen öyle imagemaker :) eşimle tartışıp barıştığımızda bana sen bunsuz napacaksın derdi:):):) sende zaten bir o var başka neyin varki derdim bende kısasa kısas
hepsi öyle hepsiiii .Öğünecekleri yegane şey oraları.Beyinleri orası sanki .Orası ile paralel çalışıyor beyinleri .Bir çoğu öyle üzgünüm bizim toplumumuzda . İstisnalar kaideyi bozmuyor .Gerdek gecesinde baklava ile şeker yüklemesi yapılan sırtına vurulan başka millet var mı acaba ?

Merhaba arkadaslar,

Gercekten cok moralim bozuk su anda. Kisaca ozetleyeyim, bir toplantim vardi sabah, gittim geldim evde calismaya devam edecegim diye. Esimde evdeydi. Kahvaltiya tam oturacakken bugunki planlarini sordum. Aksam annemlere caya gidelim diye teklif ettim sonra. Oda bana 'sen gidip geliyosun iste, ben gitmek istemiyorum' dedi. Bende 'bugun degilse cumartesi aksam gidelim ozaman, farketmez' dedim. Hayir, sen git, ben gitmiyorum diye tekrarladi. Derken tabi tartistik. Ve kahvaltiyi etmeden kalkti annesigile gecti (komsum).

Kisaca durumu ozetleyeyim. 1 senelik evliyiz, ben kaynanamgile komsuyum. Yani Allahin her gunu goruyorum onlari, saygida hormette bir gun bile kusur etmisligim yok, Allah var onlarda cok iyiler.
Samimiyetimiz beni ara ara bogsada, bi sekilde idare ediyorum. Ama gelin gorunki esimin ailemle cok fazla yuz goz olmak istememe gibi bir durumu var (bunu bana evlenmeden oncede soylemisti, ben zaten her hafta kocami koluma takip annemlere goturmek isteyen tiplerden olmadigim icin sorun yapmadim). Ayda, birbucuk ayda 1 defa ancak geliyor benimle beraber aileme. Ben ise onlari her firsatta ziyaret ediyorum, bunada asla karismaz ayrica. Ama aradan biraz zaman gectikten sonra benim aileme gidelim diye teklif ettigim herrrr defada, illa bir tartisacagiz, illa bir zorlanacagiz, illa yine 2 gun kus kalacagiz. Sonucta yine gitmeyecegiz ama. Kavgadan bir hafta sonra gideriz ama (tekrar kavga etmeyelim diye gelir).
Bu durum benim canimi ziyadesiyle sikiyor. Ben ailesiyle bukadar icli disliyken onun bukadar mesafeli olmasi aileminde hosuna gitmiyor. Bisey demeselerde 'sogukluguna alistik, sanssizsin kizim' gibi ifadeler kullaniliyor.

Alisamiyorum, bastan beri bu cizgide ilerliyor bu, ama inanim boguluyorum. Ben bukadar fedakar davranirken beni aileme karsi utandirmasi inanin beni cokkkk uzuyor. Bunu dile getirincede sinirleniyor, utaniyomusun benden diye.

Etrafta karisinin ailesinden uzak duran, mesafeli olan erkekleri gordukte hep yadirgardim, tepki gosterirdim. Aynisindanda benim basimda var. Esim yapi olarak gerci biraz daha soguktur, mesafelidir insanlara karsi. Ama benim onun ailesiyle olan muhabbetime karsin onun bu tavri, beni cileden cikariyor.

Ne yapmaliyim, bilmiyorum. Bana saglam fikirler verebilirmisiniz? Sizde durum nasil?

Görüşmek istemiyorsa zorlama, sen git gör aileni. Onun ailesiyle de çok fazla muhattap olmaz, sende onun gibi yap.

Eğer birşeyi çözmek istiyorsak eşimizle kötü olmadan çözmemiz lazım. Bugün annemlere gideceğim hayatım, benimle bir planın yok değil mi? diye sorun, sonra gidin annenize, dönünce normal davranın. Eşin annesine gideceği zaman hadi gidelim diyince yine gülerek, yok hayatım kafamı dinlemek istiyorum sen git gelince görüşürüz muck muck muck falan diyin... Yani sen de sırf eşinin gönlü olsun diye onun ailesiyle görüşmek zorunda değilsin (içinden geliyorsa görüş yoksa görüşme) Bakın o zaman kim sinir oluyor... :) :) :)

Ailemde birsey demiyor, ama ben mahcup oluyorum yinede. Onun gelmemesi icin hep bi maazeret uydurma olaylari. Keske bende biraz rahatlayabilsem bu konuda.
Ah canım inanki aynı durumdayız.daha gecen hafta aynı durum Yüzünden tartıştık.bende artık onun ailesine gitmiyorum ve aramıyorumda bakalım böyle ne olacak.ama bir yananda üzülüyorum çünkü çok iyi insanlar.Bizde iki haftada bir zor gideriz.gidincede misafir gibi en fazla 1 saat oturur kalkarız.maalesef erkekler bu konuda çok anlayışsıZ

Görüşmek istemiyorsa zorlama, sen git gör aileni. Onun ailesiyle de çok fazla muhattap olmaz, sende onun gibi yap.

Eğer birşeyi çözmek istiyorsak eşimizle kötü olmadan çözmemiz lazım. Bugün annemlere gideceğim hayatım, benimle bir planın yok değil mi? diye sorun, sonra gidin annenize, dönünce normal davranın. Eşin annesine gideceği zaman hadi gidelim diyince yine gülerek, yok hayatım kafamı dinlemek istiyorum sen git gelince görüşürüz muck muck muck falan diyin... Yani sen de sırf eşinin gönlü olsun diye onun ailesiyle görüşmek zorunda değilsin (içinden geliyorsa görüş yoksa görüşme) Bakın o zaman kim sinir oluyor... :) :) :)
Aynen dedigin gibi yapacagim. Bundan sonra nekadar ekmek, okadar kofte. Esimle sabahki tartismadan sonra cok normal bi sekilde gune devam ettik hatta. Aksam sinemaya gittik, hersey yolunda yani. Ama gorsun bakalim, annesigile ugruyormuyum ugramiyormuyum.

Ah canım inanki aynı durumdayız.daha gecen hafta aynı durum Yüzünden tartıştık.bende artık onun ailesine gitmiyorum ve aramıyorumda bakalım böyle ne olacak.ama bir yananda üzülüyorum çünkü çok iyi insanlar.Bizde iki haftada bir zor gideriz.gidincede misafir gibi en fazla 1 saat oturur kalkarız.maalesef erkekler bu konuda çok anlayışsıZ
Aynen yahu, yolda giderken cok uzun oturmayalim diye birde benimle anlasma yapar. Aklima geldi bak sabah sabah yine sinirlendim : D
Ama yok, bugun cuma, haftanin son is gunu, keyfimi bozmiicam.

Sagolun kizlar, bu problemle muzdarip bir ben degilmisim, bu bile azicik rahatlatti.

Bu durumun tam tersini yaşıyorum eşim her hafta aileme mutlaka gitmek ister benden önce hazırlanır. Ama ben onun ailesinde cidden bazen sıkılıyorm , gitmek istemiyorum..
Şimdi eşimin gözünden kendimi görmüş oldum :)

X