AiLeme evLenmek istedimi nasiL SöyLicem

CatLaqLady

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2009
6
0
86
Almanya
Merhaba arkada$Lar ben aLmanyada Ya$ayan 19 Ya$inda bi Genc Kizim.. benim Sizden Yardim istedim bi Derdim var 1Sene önce Türkiyede BiriyLe tani$tim Ve EvLenmeye Karar Verdik ancak Bu durumu aiLeme biLhassa anneme acamiyorum :1no2: Annem Cok detayci Biridir her$eyi cok ince ayrintisina kadar dü$ünür ve hep kötü sonucLancakmi$ gibi bakar konuLara. sevdim ki$i Türkiyede onun Tarafindanda herkes beni biLiyo aiLesinden biLmeyen yok Busene Türkiyeye gidemedik gitsek istedicekti Sene Yazin gidicez ama aiLem beni yatiLi üniye vermek istiyo evLenmek isteye biLcem ihtimaLini akLindan biLe gecirmiyo kimse annemin nabzini yokLadim bir kac kere ancak ters ters bakiyo lmaz: Türkiyeye gitmeden önce aiLeme SöyLemek istiyorum bunu nasiL yapa biLirim umarim durumumu anLata biLmi$imdir :çok üzgünüm:......

Son düzenleyen: Moderatör:
durumun gerçekten zor cnm ama bana kalırsa önce tahsilin
çünkü tahsilini bitirdikten sonra işini eline alırsın erkeğinin eline muhtaç olmazsın inan çalışan kadın farklı oluyor ,hem ailende kendi ayaklarının üzeinde durduğunu görürse evlenmene tabiki müsade ederler.

yasinin daha kücük oldugunu dusunmuyormusun ev hanimi olmak icin? yani is ev hanimi olmakla bitmiyorki. dusunsene butun gun evde bos bos oturcaksin. ilk zamanlar cocuk olmadigi icinde evin fazla pislenmiycek fazla temizlik yapman gerekmiycek. ee sabahtan bitirdiginde ev islerini öglen ne yapicaksin? bide sevgilinin kendi dukkani oldugunu yazmissin yani oyle aksam 5 diyince dukkani kapatip eve gelemez diye tahmin ediyorum. yatili uni isi aslinda fena degil ama sen okumak istemiyorsan bi okula baslamaninda hic bir anlami yok. önemli olan istemek bence. bende isvicrede yasiyorum o yuzden meslek konusunda ve sevgilini buraya getirme konusunda sana katiliyorum gercekten zor, burda da durum farkli degil. esini buraya getirebilmen icin zaten senin bi meslegin olucak ki bi gelirin olsun. sende biliyorsun ki oyle yurt disina cikinca heleki turkiyeden ha diyince is bulunmuyor almanca fln ogrenmesi gerek. direk evlenmek yerine neden sadece nisanlanmayi dusunmuyorsunuz? yani simdiden nisanlansaniz yatili uni okusan veya bi meslek yapsan okulun bitmesine yakinda evlenirsiniz. 3 yil nisanli kalmak icin cok o yuzden mesleginin 2. yilinda evlensen bile problem olmaz diye dusunuyorum. cocugun oldugunda ev hanimi olursun ama bence biraz daha iyi düsün ve ev kadinligi okadar goruldugu kadar kolay degil diye dusunuyorum. hakkinda hayirlisi olur insallah.

valla arkadaşlarım doğru söylüyor tabi okusan iyi olur ama madem kararın karar gerçekten zor bir durum ama ...annene tatlı bir dille anlatman gerekir birisini sevdiğini ama o kişinin şu an türkiyede olduğunu falan filan.....evlendikten sonra türkiyede yaşamak istediğini anlat bence....herşeyi anlat...annenin tepkisi ne olabilir? karşı çıksa bile reşit bir kızsın....elden bişey gelmez...sen istiyorsan eninde sonunda olacak...

evinin hanimi olucakmis.kizim sen delirdinmi senin yasin kac basin kac.
ask mesk karin doyurmuyor.
elin oglu istedigini alinca hersey degisiyor.
anneni babani uzme senin icin guzel bir gelecek dusunuyorlar.
evlilik herzaman olabilir.acele etme.
once okulunu bitir.
ev hanimi olucakmis pehhhhh.....

cok gencsin cokkkkkk tamam seviyorsun ama bekleeee oku oku oku canim pisman olma sonradan. kendi kararin gerci evlilikte guzel dogru insani bulduktan sonra ama oku derim ben.. hakkinda hayirlisi olsun

sen var ya sopalıksın ..
ailen okutuyo sen evlenip arabesk bir hayat yaşamak istiyosun. okusana üniverstede ne güzel arkadaşlıkların olur. elinde bir mesleğin olur. daha yaşın 19.aklın başına geldiğinde umarım çok geç olmaz.
bu arada bu erkek arkadaşın yurtdışına çıkış sevdasına senden hoşlanıyor olmasın...:hulya:

Mesleğini eline al bakalım...
Dünyanın bin türlü hali var.
Seviyorsa beklemesi gerekir...

Bir not daha: Gerçekten seven kişi, sevdiğinin geleceğine mani olmaz...
Seni sevdiğine de; % 100 emin olma, derim...

aferin aptalım aferin.

Şimdi böyle diyorum diye kızıyorsundur ama
aklın başına gelince anlarsın.
Seni çalıştırmayacak biriyle nası levleneceksin.
Ayrıca o çocuk çok mu zengin, nesine güveniyor?
Seni çalıştırmaz, yarı aç yarı to kyaşar gidersiniz ne oalcak yani

Ay çok sinirlendim ya
Yaşın da 19, benden bir yaş küçüksün
Böyle şeyler düşünebilecek kadar saf olduğuna inanamıyorum.
İnan sevgi cidden karın doyurmuyor.
Ayrıca sen iki senede bir gördüğün insana nasıl aşık olup evlenmeye karar veriyorsun
o da ayrı bir olay

erkek arkadaşın seni çalıştırmayacakmış türkiyede dükkanı varmış
peh yani türkiyede artık karı koca eşşek gbi çalışıp zar zor geçiniliyor
siz pembe dünyanızda güzel hayaller kurmuşsunuz
ailen tabiki karşı çıkacaktır.

Ayrıca kimse sana erken evlenenler pişman olacak demiyor

Senin kaçırdığın şeyler için pişmanlık duymaman için tavsiye veriyoruz elimizden geldiğince

Madem burdakonu açtın fikir soruyorsun herkes de fikrini söyler

bu ya$ta ne kaciriyorum meseLa?? $imdi evLensem cok $ey bitiyormu ayrica kendine güveniyorki caLi$tirmiyo benim annemde caLi$miyo babaminda öLe fazLa bi maa$i yok ama aLLaha $ükür geciniyoruz ben size haksizsiniz veya dü$ünceLerinizi payLa$mayin demiyorum ama sadece $una cok $a$irdim ben $uan 19 ya$indayim ni$anLandimda 20 evLenirsem 22feLan oLcamm
yani $imdi hemen evLeniyorum demiyorumkii

ya arkadaşlar kizin üstüne fazla gitmişsiniz ben 18 yaşindayim ve 2ay önce evlendim benimde meslegim yok eşimin kuaför salonu var ve beni caliştirmiyo daha yeni evliyim belki herşey toz pembe olabilir ama eşimin maaşiyla rahatlikla geciniriz diye düşünüyorum birikmişide vardi bi zorluk cekmedik daha ... ama tabii sen meslegini eline al dünya hali bu kimsenin ne olucagi belli olmazz ayirca 21 yaşinda evlencem diyo aileme nasil acilim diye soruyo bence sen annene tatli bi dille anlat nisannlilik dönemi tanima dönemi hoslandim sizinde rizaniz olursa tanismak isterim gibi seyler söle allah yardimcin olsun

Son düzenleme:
evlenme delisi arkadaşım,üniversiteyi bitirip birkaç yıl geçince şu yazını okusan ne kadar gülersin.Bu nedir böyle 19 yaşında evimin kadını,çocuğumun anası olacağım halleri?? Annen tabiki ayrıntılara bakacak,seni düşünecek.1 sene önce Türkiyede birini görmüşsün evlenmeye karar vermişsin bir daha da Türkiyeye gidememişsin.Sen çok doğru bişey yaptığını düşünsen zaten nasıl aileme söylerim diye kara kara düşünmez,annenin detaylı bakmasından korkmazdın.

Haklısın çok sert bir dille yazmış olabilirim
ama senin için hayatın ne kadar toz pembe olduğunu görünce çok sinirlendim.
Erken evlenmene bir şey diyen yok ki
Ben de allah nasip ederse üniversiteyi bitirince evleneceğim
22 yaşında falan yani

Sana bu kadar tepki gelmesinin sebebi, senin 1 sene önce gördüğün biriyle
evleneceğini söylemen

Ayrıca müstakbel kocanın seni kesinlikle çalıştırmayacağını söylüyorsun
Tabi ki ev hanımı olmak kötü değil, ama dünya değişiyor
Yarın öbür gün kocanın maaşı yetmediğinde kara kara ne yapacağını düşünür durursun

Neyse sen kararını vermişsin,
kararını vermeyi bildiğin gibi ailene de söylersin

Umarım her şey gönlünce olur ve hiç pişmanlık duymazsın

annenin detaycı olması gayet mantıklı, onun yerine koy istersen kendini. almanya'da büyümüşsün, seni üniversitede okutmak istediklerine göre de ileri görüşlü bir ailen var ama diğer tarafta da seni kesinlikle çalıştırtmam diyen biri. bence iyi düşün , ha 35 filan olursun, biri ile tanışırsın daha fazla beklemek istemezsin anlarım da daha 19 yaşında acele ne, oku 3 4 sene gene olucan 23 24 yaşında , gençliğini yaşa şansın varken oku kendini geliştir, elinde bir mesleğin olsun, böyle bir şans tepilir mi? senin yaşında kaç tane genç var kim bilir keşke ailem beni okutsaydı evlendirmeseydi diyen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…