Aileme çok kızgınım :(

natallia

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2013
387
353
123
Merhabalar baktım burda herkez içini döküyor bende dökmek istedim sorunlarımı benim kızgınlığımda anneme arkadaşlar babam öldükten sonra annemle biribirimize çok kilitlendik çünkü sorumsuz bir abim vardı tam 18 yaşındaydım babamı kaybettiğimde lise sona gidiyordum ben çok zor günler geçirdim ama hep dik durdum ve annem için babam nur içinde yatsın hiç bir zaman bizim istediklerimizi geri çevirmezdi annem rahatttı yani eş yönünden babam öldükten sonra babamın yokluğunu anneme hissettirmemek için işe girdim çalışdım ben kazandığımı anneme verirken abim kendi kazandığını hep kendi yedi ben kendime kıyafet bile almaz eskilerimi giyerken annem abime verirdi benim paralarımıda ama yinede bir kere anneme öf demedim nede olsa annem ama keşke deseymişim abimden dayak yerdim o bir şey demezdi sadece yapma oğlum derdi o kadar abim eve haciz getirirdi ben ödemek için fabrikadan saat altıda çıkar çay bahçesine bulaşık yıkamaya gider garsonluk yapar ve gece on ikilere kadar çalışır borç öderdim ayaklarım şişerdi çalışmaktan devamlı böyle çalıştım üniversiteye gitmek çok iserdim ve bursa uudağ üniversitesini kazandığım halde gidemedim çok ağladım en deli dolu çağlarımı borç ve sıkıntı ile geçirdim kendimi bile göremiyordum hep göz yaşı ile annem koltuk takımı istedi aldım klima istedi aldım verdiğim paralarla kendine kıyafet alırdı ses etmez çünkü ben çok güçlüydüm ben herşeyin üstesinden gelirdim onlar için öyleydim doğru ya her dediklerini yapardım yaşadıklarım anlatmakla bitmez yani fazlada uzatmak istemiyorum çünkü anlat anlat bitmez gerçekten neyse sonra karşıma eşim çıktı o hep bana destekti en bunalımda olduğum halde çıktı karşıma hep diyorum onu allah gönderdi bana sonra evlendik ama nasıl ben yıllardır kendimi ailem için feda ettim ve birikmiş paramda yoktu çeyizimde babam rahmetli olduğu için ondan çeyiz parası alırsın dediler sevinmiştim ve bankaya gittiğimde tanıdık banka memuru vardı boşver alma sen alırsan sonra annenden kesiyorlar dedi bana ve bende vaz geçtim annem arkamdan borç demesin diye keşke düşünmeyip te alsaydım annem bana kazığın en büyüğünü attı nasılmı ben evlenirken eşimle ortak kredi çektik öyle evlendik düğünümüzü yaptık kayınpederim zamanında ev almış eşimle orda oturcaz nasılsa kira ödemicez bende çalıştığım için zorlanmayız dedik ve ailem düğünde bana hiç birşey almadı annemle abim sadece bir bilezik ve bir küçük altın taktı sadece düşünün bu ve biz evliliğimizin ilk yılını borç demekle geçirdik birşey yaşayamadık beni işten çıkarttılar sadece eşimin maaşıyla kredi deyerek geçinmeye çalışıyoruz daha hala öyleyiz yani şuan hamileyim doğumuma az kaldı ve annem bir kere al kızım şu yirmi lirayı ihtiyacını gör demedi ama asıl kızdığım şeye geliyorum.
ağustosta abimin düğünü var ve annem abime kredi çekip araba aldı. ben hayırlısı olsun ama arabayı nasıl aldınız dediğim zaman bana gelinin tazminatı ile aldık dedi ve sonra önüme annemin abime çektiği kredinin dekontu düştü allah tarafından yaaa
:47::47::47:sinirimden ağladım ya babamın tarlası satıldı annem kendi hakkını abime verdi abim çatır çatır paraları yedi ve ben onlar için o kadar şey yaptığım halde bana bir şey yok o kadar moralim bozuk ki kaç hafta oldu annemle görüşmüyorum ve gelmiyor kızım hamile diyip merak etmiyor dahada komşusuna benim için mal için küstü diyormuş hem suşlu hem güçlü ölsem haberleri olmayak bu kadar derdimin içinde en yakın arkadaşımda geliyor yanıma sadece eşime anlatarak ağlayarak içimi döküyorum o da benim üzülmemi istemiyor sadece çocuğumuzu doğumu düşün boşver diyor ablamsa arayıp niye böyle yapıyorsun diye bana kızıyor tabi ablam babam sağken evlendi borçsuz harçsız sıkıntısız beni anlayamaz bir haftadır iyice kafayı yiyecek gibi oluyorum nasıl diye hem kızıyorum anneme hem merak ediyorum nede olsa annem o benim diyorum ama ben onun umurunda değilim olsa arardı beni. annemin üst komşusundan ğreniyorum o da diyor seni düşüneceğine araba ile kafayı bozmuş diyor aman güneşte kaldı aman arkasına araba yanaşırken ya çarparsa ikide birde çıkıp arabaya bakıyormuş ya ne yapayım ben lütfen yorumlarınızı bekliyorum birileri ile konuşmaya ihtiyacım var benim:25::25::25::25:

güzelim çok üzüldüm yaşadıklarına ama annenle görüşmeyi kesme kalbini de kırma ben iki ay önce annemi kaybettim daha 57 yaşındaydı kahroluyorum onunla paylaşamadıklarım hep ertelediğim şeyler için
evet sen de babanı kaybetmişsin başın sağolsun bak benim babamın anneme ve bize yaptıkları say say bitmez ama buna rağmen babamla da görüşürüz o babalığını yapmıyor diye ben de evlatlığımı mı yapmiyim
her koyun kendi bacağından...
sen evlatlığını yap ara sor görüş vicdanın rahat olsun
bebeğini de bir avazda al kucağına inşallah

güzelim çok üzüldüm yaşadıklarına ama annenle görüşmeyi kesme kalbini de kırma ben iki ay önce annemi kaybettim daha 57 yaşındaydı kahroluyorum onunla paylaşamadıklarım hep ertelediğim şeyler için
evet sen de babanı kaybetmişsin başın sağolsun bak benim babamın anneme ve bize yaptıkları say say bitmez ama buna rağmen babamla da görüşürüz o babalığını yapmıyor diye ben de evlatlığımı mı yapmiyim
her koyun kendi bacağından...
sen evlatlığını yap ara sor görüş vicdanın rahat olsun
bebeğini de bir avazda al kucağına inşallah

Doğru söylüyorsun nede annem ama bir anne bunu evladına nasıl yapar abim anneme ne zulümler yaptı annem hep ağladı bende abime kızardım annen o senin derdim ama abim yapacağından geri kalmazdı ve ve anneme allah b...... versin bile derdi ama şimdi annem ona düğün hediyesi araba aldı ve annem kıymete bindi benim günahım neydi peki en güzel çağlarımı üzüntü sıkındı kederle bitirdim ya bunlar aklıma gelince çok kızıyorum bir türlü aramak gelmiyor içimden ve o niye beni aramıyor diyorum kendime :47:

bu arada sizinde başınız sağolsun çok üzüldüm allah razı olsun düşüncelerinizi paylaştığınız için

sen çocuğunu düşün canım. sıkıntısız bi doğum için şimdilik at kafandan.

annen evlat ayırmış. sen de zaten hayatını kurmuşsun.

sen çocuğunu düşün canım. sıkıntısız bi doğum için şimdilik at kafandan.

annen evlat ayırmış. sen de zaten hayatını kurmuşsun.[/QUOTE
Evet ama inan atamıyorum anne bu ya anne nasıl yapar bunu bende anne olucam allah nasip ederse ve düşünüyorum acaba ben bunu evladıma yaşatırmıydım asla diyorum bilmiyorum canım çok sıkkın ya kafamdan söküp atamıyorum annemide özledim ama hala kızgınım of diyorum sürekli dua ediyorum rabbim yardım etsin diye çok zor günler geçiyorum hemde hamileliğimde :43::43:

canım çocuğun için at şimdilik kafandan.. seni meşgul eden başka şeyler düşün ama onlar olmasın.

bende öyle düşünüyorum en azından bebeğim için ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum işte rabbim bana sabır versin:25::25::25:

aynen canım allah sabır versin.

sen kendi ruh ağlığını düşün çocuğunu düşün. olan olmuş artık. kimseden de bişey bekleme

aynen canım allah sabır versin.

sen kendi ruh ağlığını düşün çocuğunu düşün. olan olmuş artık. kimseden de bişey bekleme
biraz hassas yapım var işte kafaya çok takıyorum her şeyi insanları kırmaktan çok korkuyorum birisi beni üzdüğünde ise unutamıyorum bir süre ağlıyorum bu benim yapım ve bir de hamile olarak iki kat hassaslaştım ve beni doğuran annem benim yapımı biliyor sana burda desem bile takmıyorum takmıycam diye yalan söylemiş olurum kafamı böyle dağıtıyorum işte oyalancak birşeyimde yok çalışmıyorum en yakın arkadaşım diye bildiğim insanda kendi havasında yanıma gelip nasılsın demiyor sadece telefonda arayıp kendi havasında işte herşey üst üste geliyor yani anlayacağın derdini başkalarına da anlatamıyorsun ancak çareyi burda yazıp anlatıp içimi soğutmakta buldum.

biraz hassas yapım var işte kafaya çok takıyorum her şeyi insanları kırmaktan çok korkuyorum birisi beni üzdüğünde ise unutamıyorum bir süre ağlıyorum bu benim yapım ve bir de hamile olarak iki kat hassaslaştım ve beni doğuran annem benim yapımı biliyor sana burda desem bile takmıyorum takmıycam diye yalan söylemiş olurum kafamı böyle dağıtıyorum işte oyalancak birşeyimde yok çalışmıyorum en yakın arkadaşım diye bildiğim insanda kendi havasında yanıma gelip nasılsın demiyor sadece telefonda arayıp kendi havasında işte herşey üst üste geliyor yani anlayacağın derdini başkalarına da anlatamıyorsun ancak çareyi burda yazıp anlatıp içimi soğutmakta buldum.

hep aynı şeyleri yazıyorum ama sen hamilesin canım yaa..

hep aynı şeyleri yazıyorum ama sen hamilesin canım yaa..[/QUOTE

evet canım hamileyim ama bak sen bile üzülüp beni teselli ediyorsun ve hamilesin diyorsun bunu annem niye düşünmedi diyorum.
ama şuda bir gerçek oğlum kımıldayıp tekme attığı an herşeyi unutup onu izliyorum ve inan o saniyeler içinde allaha şükrediyorum bu acıları yaşarken en azından daha sakin olmamı sağlayan karnımda bir sebebim var diyorum
:emir_bebek::49:

​beni dinleyipte ayrıca cevap verdiğin için sana gerçekten teşekkür ediyorum

hep aynı şeyleri yazıyorum ama sen hamilesin canım yaa..[/QUOTE

evet canım hamileyim ama bak sen bile üzülüp beni teselli ediyorsun ve hamilesin diyorsun bunu annem niye düşünmedi diyorum.
ama şuda bir gerçek oğlum kımıldayıp tekme attığı an herşeyi unutup onu izliyorum ve inan o saniyeler içinde allaha şükrediyorum bu acıları yaşarken en azından daha sakin olmamı sağlayan karnımda bir sebebim var diyorum
:emir_bebek::49:

o zaman tekme atmasını bekleme. sebebin her zaman var.
doğunca daha iyi olcak. ama kimseden bişey bekleme. üzülürsün.

önemli değil canım. niye varızki.. yardımcı olabildiysem ne iyi..

hamile olduğun için çok daha duygusal olursun bu çok normal ama bunları çok düşünüp hasta olursun o zamanda bebeğin sağlıklı olamaz annesi. sen hastalanınca kim düşünecek seni en önemlisi bebeğini. sen olanları unut hakkını helal et ve Allaha havale ediyorum de Rabbim öyle bir zamanda öyle bir pişman ediyorki bu insanları beklemediğin bir anda karşına gelip özür diliyorlar. canını sıkma sen çok değerlisin çünkü annesin

hamile olduğun için çok daha duygusal olursun bu çok normal ama bunları çok düşünüp hasta olursun o zamanda bebeğin sağlıklı olamaz annesi. sen hastalanınca kim düşünecek seni en önemlisi bebeğini. sen olanları unut hakkını helal et ve Allaha havale ediyorum de Rabbim öyle bir zamanda öyle bir pişman ediyorki bu insanları beklemediğin bir anda karşına gelip özür diliyorlar. canını sıkma sen çok değerlisin çünkü annesin

Hakkımı helal ediyorum zaten yapım değil merhamet var ama evet başından beri allaha havale ediyorum onları rabbim çok büyük kimsenin yaptığı kimsenin yanına kalmaz ama şu hamilelik döneminde yaşamak kolay değil gerçekten zaten hormanlar değişiyor daha fazla duygusal oluyor insan ve bir annenin kızını daha iyi anlaması lazım oda anne çünkü diye düşünüyorum
ama atlatıcam ben nelerin üstesinden geldim biliyorum bununda üstesinden gelicem inşallah.

Oncelikle basin sagolsun
Annenin tavirlari hic mantikli olmasa da bu hayatta yasadigimiz hersey bizim icin bi sinav
Oyilik yap denize at sen balik bilmezse halil bilir
Anneler ogullarina her zaman daha cok deger verir ama genellikle de kazigi onlatdan yer
Senin su anda cektigin skinti bebegini etkiliyo bunu dusun ve kafana takma

Nadirde olsa böyle evlat ayrımı yapanlar var maalesef.Özelliklede erkek çocukta.Eskilerin dediği gibi kız olsun çamurdan olsun.Kızlar hep evladım,erkek evlenene kadar evladımdır derler.
Sen hiiiç üzülme.Annen yaptığı hatayı anlayacak pişman olacak ve sanada söyleyecek.
Bir anne,abla,büyük tavsiyesi kimseye özelini anlatma.Hele aileni.Kocana bile.Yarın sana nasıl döner şaşarsın canım.
Kocan çokta iyi olsa ailenle ilgili sorunlarını paylaşma.Bir şekilde kamufle et yaşananları iyi taraflarını göster kocana lütfen.
Allah analı babalı sağlıklı bebiş dünyaya getirmeni nasip etsin.:nazar:

Oncelikle basin sagolsun
Annenin tavirlari hic mantikli olmasa da bu hayatta yasadigimiz hersey bizim icin bi sinav
Oyilik yap denize at sen balik bilmezse halil bilir
Anneler ogullarina her zaman daha cok deger verir ama genellikle de kazigi onlatdan yer
Senin su anda cektigin skinti bebegini etkiliyo bunu dusun ve kafana takma

çok doğru canım abimden darbe yiyecek bunu biliyorum çünkü abimin ağustosta düğünü var ve annemin yanında oturacaklar abimde ev bakmaya g.. olmadığı için kendini annemin yanına attı ama bir laf var karı daha tatlı gelir derler ya ev ev üstüne olmaz ben onların üçünü görücem bakalım nasıl geçinecekler ve ev zaten küçük 80m kare birşey çok merak ediyorum nasıl geçinecekler abim karısının yanında anneme eskisi gibi davranmaya başlarsa o zaman annemi görücem ne yapacak ama inanın yine ben üzülücem anneme çünkü bende merhamet var o zaman benim kapıma gelse bile ben çevirmem asla yine bakarım ama o bana yaptıklarını o zaman nasıl unutur bilemem işte.

Nadirde olsa böyle evlat ayrımı yapanlar var maalesef.Özelliklede erkek çocukta.Eskilerin dediği gibi kız olsun çamurdan olsun.Kızlar hep evladım,erkek evlenene kadar evladımdır derler.
Sen hiiiç üzülme.Annen yaptığı hatayı anlayacak pişman olacak ve sanada söyleyecek.
Bir anne,abla,büyük tavsiyesi kimseye özelini anlatma.Hele aileni.Kocana bile.Yarın sana nasıl döner şaşarsın canım.
Kocan çokta iyi olsa ailenle ilgili sorunlarını paylaşma.Bir şekilde kamufle et yaşananları iyi taraflarını göster kocana lütfen.
Allah analı babalı sağlıklı bebiş dünyaya getirmeni nasip etsin.:nazar:

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum ama inanın ben ailemden görmediğim sevgiyi ilgiyi eşimden gördüm ben annemle konuşmadığım halde mevzuyu bildiği halde annele o konuştu ve yinede saygıda kusur etmedi ben ağlarken annem haftalardır beni aramıyor ve ben böyle hamile olduğum hassas olduğum halde ama göz yaşlarımı eşim silip beni teselli edip ağlama diyor eşimi o kadar çok seviyorum ki onun hakkını ödeyemem gerçekten eşim dünya iyisi ve çevremde anlatacak kimse yok zaten eşimden başka benim herşeyimi tüm yaşadıklarımı başından beri biliyor ve hep bana destek oldu bir kere bile yüzüme vurmadı biliyormusunuz

düğünümüze halamın oğlu gelemedi düğünden sonra tebriğe geldi gelirken bilezik yaptırmış anneme vermiş annem dedi daha sonra alırım dedim eşimde biliyordu daha sonra bileziği istediğimde abin bozdurdu yedi dedi ve ben şaşırdım eşimde biliyordu bileziği sordu aldınmı diye ben birşey diyemedim anneme abim bileziği yaptırıp versin dedim baya sonra yaptırıp verdi mesela eşim bunu bildiği halde birşey demedi çünkü sıkışık durumdaydık o bilezi bozduracaktık zaten abimin bozdurması kavga yaratabilirdi ama eşim bu olayı bildiğini belli bile etmedi tatsızlık çıkarmadı benim için ben üzülmeyim diye o yüzden kimseye değişmem eşimi ne anneme ne abime.

Back