• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neptunex

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2025
61
10
3
25
Bu sene evleneceğim maalesef maalesef bunu üzülerek ve özür dileyerek söylüyorum bizim yörede halen başlık parası denen saçma sapan şey var ve nişanlım ailesi ile geldiğinde annemler başlık parasını vs istemediler.. ama şunu şart koştular dediler ki eğer almadıysak o zaman düğünde de kınada da her şeyi siz karşılayacaksınız biz de kızımın evini dizeriz sadece bunu söylediler.. Ama ben bunu kabul edemiyorum bir türlü çünkü ev alınacak o kadar masraf olacak hepsi onların üstüne daha doğrusu eşimin üzerine kalmasın istiyorum ne zaman bu konuyu aileme açsam çok tartışma oluyor evde ne yapacağımı bilmiyorum bana diyorlar ki sen karışma sakın bırak annen ne yaparsa ne söylerse doğrudur diyorlar böyle olunca yanımda kimsenin olmadığını hissediyorum ve ister istemez sessiz kalıyorum.. Nişanlım ile konuşmadım bu konuları hiç sadece durup düğün arefesinin geçmesini bekliyorum sadece ne yapmalıyım bilmiyorum her şey geçene kadar sessiz mi durmalıyım

Bu sene evleneceğim maalesef maalesef bunu üzülerek ve özür dileyerek söylüyorum bizim yörede halen başlık parası denen saçma sapan şey var ve nişanlım ailesi ile geldiğinde annemler başlık parasını vs istemediler.. ama şunu şart koştular dediler ki eğer almadıysak o zaman düğünde de kınada da her şeyi siz karşılayacaksınız biz de kızımın evini dizeriz sadece bunu söylediler.. Ama ben bunu kabul edemiyorum bir türlü çünkü ev alınacak o kadar masraf olacak hepsi onların üstüne daha doğrusu eşimin üzerine kalmasın istiyorum ne zaman bu konuyu aileme açsam çok tartışma oluyor evde ne yapacağımı bilmiyorum bana diyorlar ki sen karışma sakın bırak annen ne yaparsa ne söylerse doğrudur diyorlar böyle olunca yanımda kimsenin olmadığını hissediyorum ve ister istemez sessiz kalıyorum.. Nişanlım ile konuşmadım bu konuları hiç sadece durup düğün arefesinin geçmesini bekliyorum sadece ne yapmalıyım bilmiyorum her şey geçene kadar sessiz mi durmalıyım
Valla bir yanım bu düşüncelere tamamen karşı olsa da yaşadıkça görüyoruz ki masraf edilen gelinler daha kıymetli oluyor sanki😂 bunu söylerken bile utanıyorum ama sanırım öyle. Aileler konuşsun siz hiç karışmayın bence , nişanlınızın ailesi de ellerinden geleni yapar borç yapılırsa da evlendikten sonra ödersiniz birlikte

Biz eşimle kendimiz karar vermiştik neleri bölüşeceğimize. Aileleri karıştırmadık. Ama etrafımdan duyduğum kadarıyla insanlar ailelerini çok fazla müdahil ediyolar tabii sonra evlenince de aileler her şeyin içinde oluyor. Bence bu kadar samimiyet, yüz göz olmak iyi değil.

Valla bir yanım bu düşüncelere tamamen karşı olsa da yaşadıkça görüyoruz ki masraf edilen gelinler daha kıymetli oluyor sanki😂 bunu söylerken bile utanıyorum ama sanırım öyle. Aileler konuşsun siz hiç karışmayın bence , nişanlınızın ailesi de ellerinden geleni yapar borç yapılırsa da evlendikten sonra ödersiniz birlikte
Öyle olacak gibi gözüküyor sanırım teşekkür ederim.. ben sanırım onların ailesini düşünmekte bazen hata ediyorum gibime geliyor

Yani karşı taraf okay olmuşsa çok da zorlamayın aşırı derecede mahcup olmayın derim kuru ekmeğe bile razıyım diyene kimse madalya vermiyor
Durumları elvermiyor olsa söylerlerdi herhalde
Daha bir şey söylemediler bakalım inşallah bir sorun çıkmaz

Yahu size ne elin ailesinin girecegi masraftan, fazla fedakarlik insanin kendine yaptigi en buyuk hatalardan biridir. Baslik parasi istememisler zaten niye adina baslik parasi diyorsunuz ki?

Eş aileniz baska bir memleketten degilse zaten baslarina gelecekleri asagi yukari tahmin ediyorlardir.

Öyle olacak gibi gözüküyor sanırım teşekkür ederim.. ben sanırım onların ailesini düşünmekte bazen hata ediyorum gibime geliyor
Çok düşünmemek lazım bence. Biz bazen zannediyoruz ki ne kadar iyi gidersem ne kadar az zora masrafa sokarsam iyi olurum ama o işler pek öyle olmuyor nedense. Ailenizin sözünün geçtiğini de görsünler biraz daha iyi oluyor diktatör aile😂 bir ömür mutlu olursunuz inşallah

Size ters gelse bile nisanliniza konusunu açmayın sakin .Siz onu düşünür anlatirsiniz .O ailenize karşı bilenir.Bizim adetler böyle deyip geçeceksiniz.Kaldiki düğünü zaten erkek tarafı yapıyor.kinayida küçük bişey yapın çok abartmadan.Zaten sizin ince düşündüğünüz gibide olmuyor her halükarda borç size kalacak Allah kolaylık versin

Yahu size ne elin ailesinin girecegi masraftan, fazla fedakarlik insanin kendine yaptigi en buyuk hatalardan biridir. Baslik parasi istememisler zaten niye adina baslik parasi diyorsunuz ki?

Eş aileniz baska bir memleketten degilse zaten baslarina gelecekleri asagi yukari tahmin ediyorlardir.
Başka bir memleketten işte onlarda öyle şeyler yokmuş süt parası mı ne varmış o da ben bilmiyorum nedir bizdeki başlık parasını duyduğunda zaten çok şaşırmıştı

Size ters gelse bile nisanliniza konusunu açmayın sakin .Siz onu düşünür anlatirsiniz .O ailenize karşı bilenir.Bizim adetler böyle deyip geçeceksiniz.Kaldiki düğünü zaten erkek tarafı yapıyor.kinayida küçük bişey yapın çok abartmadan.Zaten sizin ince düşündüğünüz gibide olmuyor her halükarda borç size kalacak Allah kolaylık versin
Amin Allah razı olsun 💐 işte kınayı küçük bir şey yapmak istiyorum bizimkiler diyor düğün salonu tutacaklar onu yapacaklar bunu yapacaklar insanda heves bırakmıyorlar :(

Çok düşünmemek lazım bence. Biz bazen zannediyoruz ki ne kadar iyi gidersem ne kadar az zora masrafa sokarsam iyi olurum ama o işler pek öyle olmuyor nedense. Ailenizin sözünün geçtiğini de görsünler biraz daha iyi oluyor diktatör aile😂 bir ömür mutlu olursunuz inşallah
Annem gerçekten öyle bir kadın dediğim dedik yani :) işte bazı konularda onunla ters düşüyoruz umarım geçer

Kabul edemiyorsanız eşinize destek olun maddi olarak. Aileler düğün vs yapmak zorunda değil aslında temelde en yanlış kısım o.
Siz borç tamamen eşimin üzerine kalsın istemiyorum diyorsunuz yani aileler ortak mi yapsın? E evlenen sizsiniz. Normal değil mi borçlanması.

Boşver hiç sesini çıkarma ortalığı bulandırma.
Zaten sizinkiler de ev dizecekmiş daha ne yapsınlar.
Merak etme zaten evlendikten spnra bi dünya borç kalıyo onları ödersiniz herşeyi sıfır teslim yapmazlar yani.
Şöyle örnek vereyim eşimle ailelerden desteksiz evlendik hiç oralı olmadı kimse ben üstüme düşeni yaptım eşim de ama o borçlu geldi onları da ödedik kimse de bana aferin demedi daha üstüme gelip burun kıvırdıar herşeye benim annem babam ayrı olduğu için de bi iletişim kopukluğu vs pek kimse şöyle olcak böyle olcak demedi karşı tarafa bedavadan gelin sahibi oldular anlayacağın hiç iyi diyen hiç zorlanmadık sağol diyen olmadı.
Benden bir yıl sonra eşimin teyze oğlu evlendi kızın annesi bir zincirin gramı için bile geldi gitti dediğini yaptırdı borçsuz harçsız tüm mobilyalarını aldılar evi baştan yaptırdılar üstüne araba bile hediye ettiler.
Şuan kaynanamın gözünde bile o kız altın oldu dilinden düşüremiyor.
O yüzden ailen doğru yolda

Bende birsey istemedim kina nisan biz yaptik dugun altinlar onlar yapti ev esyasini biraz esim biraz onun ailesi birazda benim ailem yapti. Biz borcsuz evlendik ama ekstradan bir sey istemedim ne isterlerse oyle yaptilar kiymetlimiyim hayir cunku yeni ogrendim kaynanamin altinimi az buldugunu belkide bu yuzden hic sevilip sayilmadim. Onun icin bosver annen biraz zorlasin kayin aileyi…

7 yıl önceki halim canlandı gözümde, bende anne baba yok, ablamları falanda ben susturdum hep. onu istemeyin bunu istemeyin insanları zorlamayalim diye sonuç olarak 3 bilezik 1 alyans 1 tektasla gelin oldum küpem saatim bile olmadı ayol :))) eşimin ailesinin durumu da iyi bu arada 😄 düğün salonundan tut gelinlik ev eşyası tüm borçta bize kaldı eşimle 2 yılımız borç ödemekle geçti varlık içinde yokluk:) sözün özü kimsede bana madalya takmadı canım. Her zaman çok isteyen daha kıymetli, ailen sana değer verirse başkaları da değer verir. Sen bırak mahcup falan da olma tadını çıkar aileler aralarında halletsin

Bak şimdi bunu yazdım sinirlendim yine gidip eşimin basının etini yicem gece gece😄 küpesiz gelin mi olur diye
7 yıl önceki halim canlandı gözümde, bende anne baba yok, ablamları falanda ben susturdum hep. onu istemeyin bunu istemeyin insanları zorlamayalim diye sonuç olarak 3 bilezik 1 alyans 1 tektasla gelin oldum küpem saatim bile olmadı ayol :))) eşimin ailesinin durumu da iyi bu arada 😄 düğün salonundan tut gelinlik ev eşyası tüm borçta bize kaldı eşimle 2 yılımız borç ödemekle geçti varlık içinde yokluk:) sözün özü kimsede bana madalya takmadı canım. Her zaman çok isteyen daha kıymetli, ailen sana değer verirse başkaları da değer verir. Sen bırak mahcup falan da olma tadını çıkar aileler aralarında halletsin

Sessiz dur bırak son damlalarına kadar harcasınlar böyle değer biliyolar

Back