Ailem ve yalnızlık

Semia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2022
165
200
31
Herkese merhaba
Çoğu zaman içimden konuştuğum şeyleri buraya dökeceğim. Amacım sadece kendimi yalnız hissetmemek.
29 yaşımdayım, üniden mezun olur olmaz atandım doğunun bir şehrine. Orada 5 yıl görev yaptım. 3 yılım dolunca evlendim. Şuan kendi ailemin yaşadığı şehrin komşu şehrindeyim yani Ankara'nın. 5 yıl boyunca ailem hiç yanıma gelmedi. Neyse uzak dedim kendimce haklı sebepleri vardı. Zaten uçaktan korkarlar, otobüale 20 saat falan... Lakin geçen yıl tayin istedim ve şuan aramız 1.5 saatlik bir mesafe. Taşınma sürecinde babamla beraber geldik buraya. Sonrasında da bir kez gelip bir gün kalıp döndüler, taşındıktan 3 ay sonra falandı. Hani bazen diyorum ki acaba ağaç kovuğundan mı çıktım. Bir iki kez sitem ettim. Evin küçük çocuğuna kardeşleri hep der ya "Seni çöpte bulduk sen bizim kardeşimiz değilsin" diye. Benim annem babam kimse söyleyin de bulayım bari dedim. 1.5 saatlik yerdeyim ama uzakmışım. Aynı mahalledr olacakmışım da o zaman yakın olurmuşum gelirlermiş. Neyse... Şimdi hamileyim 5.5 ay olduk. Asıl derdim üzüntüm zaten annem. İlk 3 ayı çok zor geçirdim. O sıralar Karadenizdeki memleketimizdeydiler. Ah annecim keşke yanımda olsaydın bana bakardın diye nazlandım. "Bizim bakanımız mı vardı sanki, kendine bak" deyiverdi. Telefonu kapatınca hüngür hüngür ağladım. Eğer kızım olursa ben onu hamileliğinde yalnız bırakmayacağıma söz verdim( Kızım oluyor geçen hafta öğrendik. Canım kızım ben yanında olacağım) Geçenlerde annemlerle telefonda konuşuyoruz, memleketten dönünce bana geleceklerini söylediler, annem bir hafta benle kalacakmış. Nasıl sevindim için için. Tüm kırgınlıklarımı attım bi kenara. Hayal kuruyorum annemle şöyle yaparız böyle vakit geçiririz anne kız başbaşa olmak iyi gelir vs... Bugün memleketten döndüler. Ne zaman geleceğini soruyorum bahaneler sıralanıyor. Neyse olsun diyorum onları halledince gel kal. Kalamam ki nasıl kalayım ve yine bahaneler... Kalmayacaksan gelme deyiverdim ben de. Bir kez daha kendimi sahipsiz hissettim. Sanki kayınvalidem benim gerçek annem. Beni seven de, şefkatini esirgemeyen de o. Ha bir de, ben annem gelecek diye sevindiğimden herkese annem gelip kalacak bizde dedim. Şimdi bir de yok kalmayacakmış demek var. Nasıl boynum bükülüyor bir bilseniz
Kafanızı ütülediğim için kusura bakmayın. En yakın arkadaşım da şuan hamile. Kızın üstüne yük olmak istemedim. Hoş sizlerin de bir sürü derdi var ama dertleşme köşesi olunca yazasım geldi.

Üzgünüm. Malesef bisey diyemiyorum . Anlıyorum sizi .İnsan istiyor iste ama napacaksn. Yavruna sığın onla teselli ol.

Üzüldüm adınıza ama yapacak bir şey yok siz kendi kurduğunuz çekirdek ailenize bakacaksınız onları düşüneceksiniz bu saatten sonra. Yani insan kızını özlemez mi ya ne kadar saçma bir durum. Size değer vermeyen insanlara gerçekten öz anne babanız dahi olsa bu kadar değer verip büyütmeyin, üzerlerine düşmeyin

Bazı anneler açık açık kendi kaderini kızıda yaşasın istiyor .
Bana yaptılar, beni yanliz bıraktılar ben kızıma yapmayacağım demek yerine ,bende çektim bende yaşadım bende yanliz kaldım demeyi tercih ediyorlar .
Kirginliginizi anlıyorum ama bosverin ,eşinizle bebeğinize ilgilenin ,kv aranız iyiyse onu daha çok anne bilin.
Ama üzülmeyin değmez.

Siz onlara gittiğinizde nasıl davranıyorlar
Bizim gitmemizi istiyorlar daha çok. Zaten defalarca da gittik, kaldık. Şimdi yine söyledi siz gelin diye. Güzel davranıyorlar gittiğimizde, yine de bir şeyler hep eksik gibi. Hep bir boşluk var gibi

Diyorum ki başkaları çocukları için ölüyor, ne kadar düşkünler, nasıl destek oluyorlar. İmreniyorum. Sorsam çok seviyorlar, çok özlüyorlar. Aramasam rahat edemiyorlar niye aramadın içim rahat etmedi sesini duymayınca diyor. Ama emek vermeye gelince boş

İnan hepsi aynı değil ben bekarım evlenirken yanımda bile olmayacak mutluluğuna uzuntumde de yok senden kötüleri var yani hepsi iyi diyemeyiz. Olana şükür etmek zorundayız iyiki eşin bebeğin var

Merak eden kendisi arar zaten arama beklemez

Bizim gitmemizi istiyorlar daha çok. Zaten defalarca da gittik, kaldık. Şimdi yine söyledi siz gelin diye. Güzel davranıyorlar gittiğimizde, yine de bir şeyler hep eksik gibi. Hep bir boşluk var gibi
Kız aileleri özellikle Anadolu insanı pek kızın evine gitmiyorlar. Eskiden gelen birşey bu bence. Benimkilerde öyle çok gelmezler yılda bir kez ancak. Hiç takmadım kafama geliyorlar gelmiyorlar diye

Pek geleneklere bağlı bir aile değiliz. Evet annemin gelenekçi yanları vardır ama anadolu insanı ile eş seviyede bir gelenekçilik değil. Çok çok az. Şuan bekar olsaydım da geleceklerini zannetmiyorum

29 yaşındaymışsın.. bak ben 39 yaşındayım, aynı senin gibi düşünürdüm, üzülürdüm düne kadar. Anneme kötüyüm desem, ben daha kötüyüm der. Hak ettiğin ilgiyi sevgiyi bir kenara bırak, memnun edemedim bu yaşıma kadar. Narsistmiş, bu yaşımda öğrendim. Ve yavaş yavaş indiriyorum sırtımdan bu yükü.
Bak ama sen ne kadar şanlısın, hamilesin, eşin var, kaynanan seviyor. Kendine iyi davran, anneni düşünme. İstese yapar. Kendini geliştir, çok oku, annen gibi olmamaya çalış

Bazı anneler öyle.Eskiler diyeyim.Kendi anne babalarından ilgi ve sevgi görmedikleri için kendi cocuklarina da gösteremiyorlar.Benim annem ve babam da öyleydi,sevgilerini çok belli edemezlerdi.içten içe bunu hissederdim ama somut olarak çok fazla göremezdim.Biraz da yapı meselesi sanırım.Fakat ihtiyacım olduğunda hep yanımdalardı Allah bin kere razı olsun.kardesiniz var mı,varsa onlara da mı oyleler?

Kimseden bisey beklemeyin , üzülürsünüz...

Bir abim ve bir ablam var. Abim birkaç yıl önce köyde yaşamaya karar verdi. Kendisi yazılımcı, evden iş yapacak bir yandan da arıcılık yapacaktı öyle bir hayalle gitti. Ona da destek olmadılar. Sürekli eleştirdiler, kızdılar, olmaz yapılmaz dediler, vazgeçirmeye çalıştılar. Vazgeçmedi. Geçen yıldan beri artık mecburen bir şey diyemiyorlar çünkü işini büyüttü. Köyde kalmaya devam ediyor ve arıcılıkta iyi bir konuma geldi, online satışlar yapıyor. Dedikleri gibi kötü senaryolar gerçekleşmedi. Bu sırada abim çok yıprandı. Neden arkamda durmuyorlar neden bana güvenmiyorlar diye. Şimdi yine ikimiz dertleşiyoruz ailemizle ilgili konularda... Ablamsa bekar ve annemlerle beraber yaşıyor, annemle siyam ikizi gibi ayrılmıyorlar. Normal olmayan bir bağımlılık var aralarında

Ablanizla aranız nasıl,o biraz destek olsa gelip yanınızda kalsa.calismiyorsa tabi.ya da ablaniz da bu konuda abiniz ve siz gibi mi düşünüyor.aslinda genelde uzakta olan hep kıymetli olurmuş ama sizde tersi bir durum olmuş

Aramız abla kardeş ilişkisi gibi değil. Çok takıntılı, çok negatif. (Daha küçükken bile aramızda kalsın dediğim her şeyi anneme yetiştirirdi sırdaş olamayacağımızı küçükken anlamıştım, hiç de yanıltmadı) Zaten annemin yalnız kalmasına sevinmem bu sebepleydi. Ablamla sürekli beraberler ve annemle paylaşacağım şeyleri rahatça paylaşamıyorum

Çok üzüldüm durumunuza. Belki de böyle bir ailenizin olması sizi güçlü birisi yapmıştır, artık kızınıza nasıl davranmamanız gerektiğini de biliyorsunuz. Ben çok şaşırıyorum, bir arkadaşımın annesi de aynı bahsettiğiniz gibiydi, bana biraz vicdansızlık gibi geliyor.... Üzülmeyin, ailenizi anlamaya çalışın belki onlar da sevgi almadıkları için nasıl vereceklerini bilmiyorlar. Destek almadıkları için vermeyi de bilmiyor ve tercih etmiyorlar, doğru değil ama bu şekilde davranış geliştiriyorlar. Kişisel algılamayın... Bebeğinize sağlıkla kavusursunuz umarım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…