Ailem ve szlm, ikisini bir arada nasl memnun edeceim? :(

nnisanyagmuruu

ooO♥Sensiz Olmaz♥Ooo
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
8.505
3
Dert midir değil midir bilmiyorum.paylaşmak istedim.:gitme:bugünlerde konuşup dertleşebileceğim kimsem yok.çok karışığım. karmakarışık.annem meme ca dan ameliyat oldu.ilk kemoterapisini aldı.yarın 1 hafta olacak.şimdilik çok iyi görünüyor.ve bu pzrtsi festival başlıyor. onun hazırlıkları vs çok yorgunum.:1no2: tabi annemin stresi,festivalin stresi çok doluyum.güçsüz gibi hissediyorum kndmi.ama herkese karşı güçlü görünmek zorundayım.anneme karşı,aileme karşı,iş arkdşlarıma karşı,sözlüme karşı. güçsüz olmamı kabul etmiyo sözlüm.illaki dimdik ayakta durucam.ama insan bazen bu yükü hafifletebilmek için paylaşmak ister.sevdiğinin omzunda ağlayıp rahatlamak ister. ama ağlamamı yasakladı nerdeyse.ağlarsam dahada güçsüz olurmuşum.festival için,annem böle kndni iyi hissedince beni evde tutmaz git eğlen der. senede 1 defa oluyo bu festival der. festivalde 2 günde kardşmin kursu var. dedimki onu alma bahanesine çıkarız gezeriz bak,çıkmam için bi neden çıktı dedim.çünkü çıkmıcam die triplere girmek üzreydi.hem ailemi hemde sözlümü idare edebilmek daha doğrusu 2 tarafıda memnun edebilmek için bişiler yapmam gerekiyodu,yoksa tartışıcaz biliyorum.sonuçta annem hastayken ben nsl eğlenmeye giderim.yada gitmem doğrumu???(siz söyleyin) neyse kardşmi alırız falan dediğmde sanki amaç kardşmi almak gibi konuştu.işim olmazsa,biyerlere gitmezsem gelirim gideriz tabi dedi ben yinede üstüne basa basa amaç onu almak değil.onu alacak insan çok normalde dedim.teyzem biz annenle dururuz siz gençler eğlenirsinz dedi bana.ama dün sözlüme bunu anlatmak üzreyken, bana sen gitmiyosun diye bende gitmicem die bi kaide yok,kardşm var,kuzenim var,onlar gitmek ister dedi. tabi bana bağlı kalmak zorunda değilsin dedim bende. akşam üstüne kadar içime oturdu,bu msj nedense.annemle fazla ilgilenp senimi ihmal ettim yoksa fazlamı sıktım die sormaya çalıştım. onun bensiz biyere gittiğini kaldıramadığımı onu kuklam sandığımı falan söledi. aksine ben gidemezsem sen gitmemezlik yapma falan demek istedim.ama her msjda yanlış anlamaya devam etti ve gitmiyorm biyere festival boyunca evden dışarı çıkmıcam dedi. yani sağolsun annemin hastalığı boyunca hastaneye geldi her defasında bizimle,bankın üzerinde sabahladı. son 3 ayda çok fazla sarsıldım bende ve onu hep yanımda görmek istedim.herhaftasonu görüştük neredeyse.o arada rahatsızlandım,bas dönmesi, istifra falan 3 gün yattım.dr a götürdü beni.elleriyle yemek yedirdi. Bu tüm karmaşık ortamda çok ihtiyacım vardı ona.yanımda görmek çok iyi geliyodu. Ve bunu çok iyi biliyodu. Ama ben yinede çok sıkıp bunalttım die düşünüyordum artık.son 1 hafta annemden başka bişi konuşamadık neredeyse.şu festivalde ona zmn ayırarak bunları telafi etmek,kndm gidemediğimde de onun gitmesini desteklemekti amacım ve festivalden sonrada ona sorunlarımdan çok söz etmeden nefes almasını sağlamak istiyordum.çıksın gezsin dolaşsın askere gidene kadar.çalışmadığı içinde bütün gün evde. Ben evde kaldımmı kafayı yicek gibi olurum.duramam evde. Kndmden bunu bildiğim için oda evde durunca sıkılıyo gibi geliyo. Çık gez dedğimde ben batıyomum size,rahatım evde diyo. Ama bu tip bişey oldğndada bnmde knd hayatım var,gidicem gezicem,askere gitcem zate2 ayım kaldı vs diyo. Yani ne bileyim tamam gitsinde söleme şekli ağır geldi bana. Ki ben bu durumdayken bide. O seneye askerde olacağından dolayı ben içim rahat etmez festivale gidemem diyordum knd kndme. Seneye gidecek olsamda kesin sorun çıkartacak bunuda çok iyi biliyorum.o ordayken nsl eğlenirim falan. Haftasonu biyere gitsem burnumda geliyo. Ya doğrudan gitme die burnumdan getirir,ailemle tartışır evde kalırım yada tripler atar. Of ya çok karışık kafam. Gerçekten bi çıkmazda gibi hissediyorum kndmi. Dünden buyana keyfim yok. Nsl davranmam gerekiyor.napmam gerekiyor bilmiyorum. Yani bana kızıpta gitmemezlik yapmasın. Ama inat edip gitmeyebilir. Nsl eski haline döndürebilirim.dünü nsl yok edebilirim yada telafi edebilirim. Yada suçlumuyum.?????mafoldumbenmafoldumben

Öncelikle annenize geçmiş olsun,acil şifalar diliyorum...
bak canım,hayatta hiçkimseyi memnun etmeye çalışma,
zaten edemezsin de,ayrıca kendini fazla yıpratıyorsun...
siz daha sözlüsünüz,neden hayatınızı sözlünüzün yönetmesine
izin veriyorsunuz,bir türlü anlayamadım...
yani o kırılmasın,bu kırılmasın ama
olan size oluyor,biraz da çevrenizdekiler sizi düşünsün,sizi
memnun etmeye çalışsın...annenizin rahatsızlığından dolayı
çekmiş olduğunuz sıkıntıyı az çok tahmin edebiliyorum,
bence sözlünüzün sizi memenun etmek için çalışması lazım,
sanırım askerlik psikolojisinin arkasına da saklanıyor,sanki
duygu sömürüsü de yapyormuş gibi geldi bana..
daha yaşınız küçük,yapmak istediklerinizi yapın derim,
kendinizi kısıtlamayın ve sakın sizin adınıza plan yapmalarına
müsaade etmeyin,şimdi böyle olan evlilikte nasıl olur düşünün,
onun için kendinizi ezdirmeyin lütfen...
sevgiler...

Canim bu ne acayip bir dusunce senin annen hasta cninn yarisi hastanede yatarken senden gulmeni eglenmeni bekleyemez ki. guclu durcakmissin insan sozlusuze sevgilisine karssi da gucluymus gibi yapmasina ne gerek var ki asil onun yaninda gidip aylayacaksin..
cok mu bunalmis yaziik. yarin bir gun kendi ailesinden birisi allah korusun ama hasta olsa ne yapcagini bi dusun??
bana biraz sevgilin bencil gibi geldi.
ve bana kalirsa herkesi memnun etmek yerine biraz kendini dusnurp bu bduur ben boyle yapicam diye resti cekersen etrafina kafan rahat eder.
birak bir az da seni memnun etmeye calissinlar.

songülcüm çok teşekkür ederim cnm.inan şaştım kaldım. suçlu oldğmu düşünmeye başladım artık. normalde böle değiliz.birbirimizi çok iyianlarız ama bu son 3 ay annemden dolayı çok sık görüştük ama hep annem konuşuldu sayılır. biraz ihmal etsem çocukta triplere giriyor. çok ararsam sorsam ve cvp alamasam hayırdır desem bizim kadar konuşan varmı acaba diyo. aylık 5bin smsi geçiyoruz yani. mesela çok aşırı makyaj sevmez. bende sevmem. bidefa biruj sürdüm çok beğendi güselmiş rengi dedi. bikaç gün sonra yine sürdüm çok koyu dedi. yani ben bi türlü orta yolu bulamadım. ben herşeyin üstesinden nsl gelicem ya.

Canim bu ne acayip bir dusunce senin annen hasta cninn yarisi hastanede yatarken senden gulmeni eglenmeni bekleyemez ki. guclu durcakmissin insan sozlusuze sevgilisine karssi da gucluymus gibi yapmasina ne gerek var ki asil onun yaninda gidip aylayacaksin..
cok mu bunalmis yaziik. yarin bir gun kendi ailesinden birisi allah korusun ama hasta olsa ne yapcagini bi dusun??
bana biraz sevgilin bencil gibi geldi.
ve bana kalirsa herkesi memnun etmek yerine biraz kendini dusnurp bu bduur ben boyle yapicam diye resti cekersen etrafina kafan rahat eder.
birak bir az da seni memnun etmeye calissinlar.

bencilmi değilmi bilmiyorum.böle anlamlar yükleyemiyorum ona.çok sevdiğim için belkide.ama işte mesela kemoterapiden gelince 3 gün annem ayağa kalkamadı başında gece uyumadan sabahladım. ve çok çok msj atıp ilgilenemdim. oda grip olunca gelemedi bana.malum erkekler hasta olunca çocuklaşıyolar. işte 3 gündür ilgilenmedin falan dedi. yaşadğm durumu anlatmam,onunda anlaması çokuzun sürdü.

songülcüm çok teşekkür ederim cnm.inan şaştım kaldım. suçlu oldğmu düşünmeye başladım artık. normalde böle değiliz.birbirimizi çok iyianlarız ama bu son 3 ay annemden dolayı çok sık görüştük ama hep annem konuşuldu sayılır. biraz ihmal etsem çocukta triplere giriyor. çok ararsam sorsam ve cvp alamasam hayırdır desem bizim kadar konuşan varmı acaba diyo. aylık 5bin smsi geçiyoruz yani. mesela çok aşırı makyaj sevmez. bende sevmem. bidefa biruj sürdüm çok beğendi güselmiş rengi dedi. bikaç gün sonra yine sürdüm çok koyu dedi. yani ben bi türlü orta yolu bulamadım. ben herşeyin üstesinden nsl gelicem ya.

bak canım,biraz tutarsızlık var sanırım nişanlınızda,
o da sizden kaynaklanıyor,çünkü ondan habersiz
adım bile atmıyorsunuz,herşeyinizi ona soruyorsunuz ve
onay bekliyorsunuz...
aynanın karşısına geçin,sevdiğiniz makyajı yapın,
üzerinize sizin sevdiğiniz kıyafetklerinizi giyinin,
nereyi gezmek istiyorsanız,sözlünüze söyleyin ben hazırım,
bu gün şuraya gidelim deyin,o size ayak uydursun...
sık sık aramayın,biraz ara verin aramalara ve mesajlara,
bırakın onun aklına gelsin sizi aramak,
siz şimdiden herşeyi üstünüze alırsanız,evlendikten sonra
yapmadığınızda yine sorun yaşarsınız..
siz kendinize önem vermediğiniz sürece orta yolu bulamazsınız,
orta yol diye birşeyiniz olmaz,sözlünüz önde,siz arkada gidersiniz işte...
aklınızı başınıza alın,öncelik sizsiniz unutmayın...
sevgiler...

canım benim çok geçmiş olsun benim annecim de meme ca geçirdi 8 yıl oluyor artık çok iyi çok şükür ama o kemoterapi süreci gerçekten çok zordu insanı manevi olarak çok yıpratıyor gerçekten sen gerçekten en azından annenin yanında güçlü olmalısın moral çok önemli onun için ama bu demek değildir ki sevdiğin insanın omzunda ağlamayacaksın

ama sık dişini annecinin iyi olacağı günler gelecek kemoterapi kaç kür alacak bilmiyorum ama en fazla ay daha kaldı zor olan ondan sonra eskisinden de iyi olacak anneciğin merak etme

sözlün için bişi diyemiyorum ama zor gününde sana bu kadar güçlük çıkarmasını göz önünde bulundur ilerisi için derim ben doğal olarak onunla o süreçte fazla ilgilenemezsin ayrıca sözlün senin giyimine gezmene makyajına karışmamalı hayat senin hayatın seni olduğun gibi kabul etmek zorunda

Annecigne acil sifalar diliyorum...rabbim tez zamanda o pis hastaliktan bir eser birakmasin insallah saglina kavustursun...

Sözlünle cakistigin olaylar cok gereksiz güzelim, inan yok sen gitme ben gitmeyim inadima git, yok bilmem ne...yani sinek birsey degil migde bulandiriyor hesabi...:kahve:

Aranizda hic bir sorun yokken ne diye birbirinizi böyle bunaltiyorsunuzki?
Zaten anneciginin bu durumu yeterince seni üzmüyormu? Birak giderse gider gitmezse gitmez...Aynen kendin icinde bu gecerli...gitmek icin ondan izin almanda cok sacma
Ne izini güzelim? yasakkelime

Inan bana herkesin gönlünü yapamazsin...yapmaya kalkistigin vakit zaten en cok üzülen ve yipranan sen olursun....o yüzden hic ugrasma bile...:nazar:

Allah yar ve yardimciniz olsun...Annecigne selamlarizi illet lüften:1hug:

bencilmi değilmi bilmiyorum.böle anlamlar yükleyemiyorum ona.çok sevdiğim için belkide.ama işte mesela kemoterapiden gelince 3 gün annem ayağa kalkamadı başında gece uyumadan sabahladım. ve çok çok msj atıp ilgilenemdim. oda grip olunca gelemedi bana.malum erkekler hasta olunca çocuklaşıyolar. işte 3 gündür ilgilenmedin falan dedi. yaşadğm durumu anlatmam,onunda anlaması çokuzun sürdü.

Canim birbirinize karsi anlayisli olmak zorundasiniz yani hastalik bu baska hicbirsey degil seni anlamasi lazim. Sen de sakin ol biraz sadece aciklamani yap yeterli yani.
hangi cift gece gunduz mesajlasiyo zaten boyle zamanlarda ilgi beklemesi biraz yanlis.
ama bu durum cok uzun zamandir devam etttigi icin bunalmis olabilir.
sakince al karsina konus. boyleyken boyle birbirimize yardimci olmaliyiz de.
sen seviyosun belliki bu cocugu o yuzden sakin ol biraz canim..

çok teşekkür ederim arkdşlar.belki biraz rahatlarım die paylaşmak istedim sizlerle.karşılıklı olarak herzmn birbirimize çok saygılı ve anlayışlıyız.birbirimizin isteklerini engel olmadığı sürece hiç geri çevirmedik.ama bi bayan olarak hep bnm bazı şeyleri yapmam zor oldu. ve bu zorluğu bile anlatırken biraz sorun yaşayabildik. yani onun tek sorunu çok sinirli olması. birden parlar ama saat geçmeden anlar,sakinleşir.geceyse tartışma sabaha geçer,sarmaş dolaş oluruz. yani bu sinir ve ilgi beklemesi bazen böle tartışmalara neden oluyo. bu defa annemin rahatsızlığı,festival yorgunluğu ve yoğunluğu, kardşmin öss stresi(stersten beni yiyo evde) falan çok doldum. olan bana oluyo yani arada..

başkalarını memnun edeceğine biraz da kendin için yaşa...herşeyi erkek arkadaşına danışmak zorunda değilsin..böyle yapmaya devam edersen evlendiğinde çok zorluk çekersin...
anneciğinede acil şifalar diliyorum..

hepinize çok teşekkür ederim. şuan msjlaşıyoruz.festival için planlar yapmaya çalışıyrz.çünkü annem öğlen eğer festivalde evde durursan kovarım seni dedi. gidip eğlenceksin dedi. cnm annem ya bu halde bile beni düşünüyo:1hug: annemin sağlık durumuna göre ayarlıcam herşeyi. neysem şimdilik ikimizde suçumuzu anladık.konuştuk. biraz fazla doldum bugün ve sizlerle paylaşmak çok iyi geldi bana kızlar. nsl tşkr etsem azdır yani.dediğim gibi,annem,sözlüm,kardşm,festival çok yordu beni. bu arada bizde isteme falan olmadı henüz.sözlüm falan diyorum ama ikimiz taktık yüzüğü. ama babamı görmeniz lazım oğlum diyo başka bişey demiyo.annemde öyle.hastaneye kontrol için gittiklerinde ben gidememiştim.ogün annem kemoterapi alacağını öğrenmiş ve annem ağlayınca oda tutamamış azcık kndni.karşılıklı dertleşmişler.sakinleştirmiş annemi.
yine sarmaş dolaş olduk :kedi: unutuldu olanlar. ben dünü yok sayıyorum dedi bana.ben çoktan unuttum dedim bendeopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan çok seviyorum onu ya
.

X