Ailem mutsuz hissettiriyor ☹️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

m_nil

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2022
98
69
Bugünkü yaşadığım olayı anlatmak istiyorum size. Kızlar ben mi hassasım yoksa ailem mi tuhaf bana fikir verir misiniz?
Eşim emniyet mensubu ve doğuda görev yapıyor. Henüz düğün yapmadık tayin bekleme durumu sebebiyle nikah yapıldı.
Dört beş ayda bir bulunduğum şehre yanıma gelip beş altı gün kalıp gidiyor. Ailem özellikle annem üç dört günden sonra ne zaman gidecek? Artık gitsin vs diyerek beni sıkıştırıyor. Eşimin yüzüne gülüyor arkasından da beni sıkıştırıyor gitsin artık diye. Kendimi kötü hissediyorum ama eşime asla belli etmiyorum. Ablam var onun da eşi yurt dışında çalışıyor üç ayda bir filan gelir.

Bugün eşim son kez yanımdaydı ve altı günün sonunda bugün öğlen bileti vardı. Biz de kahvaltıya ablamgile gidip oradan da eniştem eşimi bırakacaktı. Ablama bir gün önceden kahvaltıya sana geleceğiz uygun musun diye mesaj yazdım. Cevap vermedi gece yazdı tamam diye. Dokuz gibi gelin dedi. Sabah sekizde müsaitseniz uyandiysaniz gelelimmi demek için aradım mesaj da attım açmadı telefonu iki kez. Eniştemi aradım buyrun gelin dedi. Yolda da ablam beni bir kez aramış ama eşime valiz çanta taşımada yardım ederken duymamışım.

Ablamın evine bir geldik suratı beş karış ve beni azarladı kapıyı açar açmaz telefonu niye açmıyosun sen diye tersledi. Dedim ki yoldaydık ben de seni aradım açmadın uyandinız mi diye dedim. Zaten gönülsüzdü yapı olarak ters biridir. Ondan sonra ona yardım etmeye koyuldum. Bir görseniz suratı asık ve her şeyde azar yiyorum. Kaşlar çatık ve sürekli azar tersleme. En son ben de bana niye böyle yapıyosun zaten bugün canım sıkkın insanın eşi giderken morali bozuk oluyo niye durduk yere üstüme geliyosun beni en iyi senin anlaman lazım dedim. Dediği şey banane gidecekse benim eşim de gidecek napiyim dedi azarlayarak. Sonra ben de odaya geçtim kötü bir huyum var sinirlenince ağlarım kahvaltı masasına oturamadim çok üzgündüm gözlerim de kipkirmiziydi. Eşim filan yanıma geldi noldu dedi. Ondan sonra da annem gelmiş hadi gel hadi gel anne bana böyle böyle yapıyor durduk yere diyorum sürekli ablami tutuyor o büyük yapar alttan al gel şuraya.

Bu arada ablamın her seyinde ben yanında olurum elimden geldiğince kızlar evi de yakın aynı mahalledeyiz misafiri gelir ben yanına giderim yardıma. Poğaça hamur işi yaparım yemek yaparım kendisi mutfakta pek iyi değil diye hiç de gocunmam. O bana niye böyle yapıyor

Sonra eşim gitti. Annemle eve döndük ve bana demedigini bırakmadı annem kizlar. Sen nasıl kötü bir insansın rezil ettin bizi. Ele böyle şeyler belli edilir mi. Ablan başından aşağı.... yapsa bile sesini cikarmayip o masaya gelecektin. Küçüksün alttan alacaksın. Ablan iyi sen kötüsün. Asagilik bir insansın. O çocuğun yerinde olsam senden ayrılır tekmeyi basarım. Ablan kadar insan mısın sen ablana kurban ol filan. Ben de ayrımcılık yapiyosun ona da böyle kızdın mı dedim. Bel altı küfür bile etti bana.

Şuan zaten eşimden ayrılmışım moralim bozuk bir de annem bana demediğini bırakmadı. Şuan bir saat oldu hâlâ içerden bana bir ton laf ve hakaretler ediyo ona cevap verdiğim için. Siz olsanız ne yapardınız kızlar bu durumda?
Kendimi tek başıma hissediyorum suanda. Kanadı kırık kuş gibi.

Eşiniz, şu an görev yaptığı yerde evde mi, lojmanda mı kalıyor ? Eş götürülemeyen sınır bölgesinde mi, yoksa normal bölgede mi ?

Yani konu sahibi, ablan evli barklı kadın, kendi düzeni var, kocasıyla yaşadığı ev var. Kocası gelin demiş ama belki ablan yeterince bir şey hazırlayamadı, müsait değildi. İnan bana insan her an misafir ağırlamaya uygun olmayabiliyor. Sen kardeşi de olsan sonuçta misafirisin. Bir gün önceden kahvaltıya sana geliyoruz yazmak garip geldi bana. Sabah dokuzda gelin demiş, sen misafir olduğun yere ben kalktım gelelim mi diyorsun. Gelme, müsait değiliz diyecek halleri yok.

Ağlamanda gereksiz ve çocukça olmuş.

Annenin tepki göstermesi de normal. 3-4 gün idare edip, sonrası zor geliyor olabilir. Kendi evi sonuçta.

Haklısın ama sürekli azarlamak nedenki bir de eşim yanımdayken

Haklısın ama sürekli azarlamak nedenki bir de eşim yanımdayken

Ee senin hatan. Sen ablanın huyunu biliyorsun. Kadın kendi özünde ters biri. Anlıyorsun yüzünden terslik olduğunu. Israrla sorup durursan patlar tabi. Zaten huyunu bilerek bunu yaparak sen tartışma başlatmış oluyorsun. Kocalarınız içerde, beklersin bir iki gün geçer, sakinken konuşursun.

Erken yapılan nikah kız ailesinde hep sorun oluyor burada gördüğüm kadarıyla.

Ama insanlar da bunu bile bile yine de düğüne bilmem kaç ay önce nikah kıyıyor.
Tayin durumu için erken nikah yapıldi

Üzgündüm zaten sakin olamadım o an

Önceden planlıydı günü belli değildi.
Bir gece öncesinden ablanıza yazmışsınız. Belki müsait değildi?Belki kocasıyla limoni? Belki canı misafir ağırlamak istemiyordu? Ondan ses çıkmayıp sizin yazmanız ufak bir emirvaki gibi olmuş. 9 da gel denilen yere 8 de gitmek de gereksiz. 1 saat eşinizle yürüyüş yapın ne bilim yani sabahın köründe bir yere gidilmez saat 9 bile erken saat.
Herkesin dikkatini çekmeler,odaya gidip ağlamalar falan aşırı dram içerir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…