vallaha akıl vereyim diyorum ama yazdıklarına bakıyorum, aklı başında bir kızsın. ben sende öyle havai bir tarz görmedim. ah işte insanlar her şey kendi kafalarında. üniversite elbet bilgi görgü arttırır ama hayat da farklı bir şey. keşke herkes üniversite okusa tabii de ben diplomalı çok armut da tanıyorum mesela, üniversite biraz da insanın oradan ne almaya çalıştığına bağlı. sevgilin sadece farklı istekleri olan biriymiş o kadar.Aynen öyle. Görüşün diyorum diplomanı al diyorlar iki dakika sonra sana uygun değil asla olmaz diyorlar. Israr edersem seninle görüşmeyize getiriyorlar. Kuzenler falan herkes duymuş herkes sırayla beni karşısına alıp üstüme geliyor. Ara tatilde tüm bunlara dayanamayıp bir gün biletimi alıp yaşadığım şehre geldim. Annem sevgili arayıp bir sürü hakaret etmiş. Napacağımı şaşırmış bir durumdayım.
ooo kopyala yapıştır yapsak mı ki? zamandan tasarruf ederiz
Evet 18 yaşına bastığı gün gemi adamı cüzdanını almış hem çalışmış hem de gezme görme hayalini gerçekleştirmiş.
Ben aşık oldum ne olursa olsun modunda değilim. Eksileri artıları objektif olarak düşünmeye zorluyorum kendimi ama artılar daha fazla geliyor. Ailem gördüğü eksiklikleri onu tanıyarak daha mantıklı şekilde açıklayabilse emin olun dikkate alırım ama hiç bir fikirleri olmadan olmaz diye tutturmaları beni objektif olarak düşünmekten alıkoyuyor. İstemeden cephe alıyorum.
Merhaba kızlar. Hemen konuya gireyim. Benim 1 senelik bir ilişkim var. Erkek arkadaşımı daha önceden de tanıyordum fakat 1 senedir birlikteyiz.
Geçen sene sevgilimle ilk birlikte olmaya başladığımızda annemi konudan haberdar etmiştim. Olumsuz yaklaşmakla birlikte net olarak istemiyorum asla olmaz falan demedi. Daha sonra babama da durumu anlattım ciddi olduğumuzu evlenmek istediğimizi söyledim. Babam okulu bahane ederek, diplomamı almadan asla bu konuların açılmasını istemediğini söyledi. Bu arada ben haziranda mezun oluyorum.
Geçen yaz ailemin yanındayken 3 ay boyunca işkence çektim. Sadece tanışmalarını istedim. Babam başta asla olmaz dedi fakat sonra ısrarlarıma, ağlamalarıma dayanamayarak tamam dedi ama bu sefer de işlerinin yoğunluğunu bahane ederek tanışmayı devamlı erteledi. Ve sevgilimle yaş-eğitim olarak uyumsuz olduğumuz için onunla evlenmeme asla olumlu bakmadığını, benim okulu bitirdikten sonra istersem evlenebileceğimi söyledi ama evlenirsem beni görüşmemekle tehdit etti.
Erkek arkadaşım lise terk. Devamlı kitap okuyan çok kültürlü kendini yetiştirmiş biri. Çalışıyor. Aramızda 13 yaş var.
Şimdi biz sevgilimle temmuzda evlenmeyi planlıyoruz. Ailem maddi konularda da devamlı bana baskı yaptığı için sevgilim onlardan hiçbir şey istemiyor eşyalarımızı almaya başladık. Ailemin maddi durumu gayet iyi olmasına rağmen benim ikinci üniversitem olduğu için bugüne kadar bana çok masraf yaptıklarını düşünüyorlar. Devamlı kaç yaşına geldin hala sana para harcıyoruz vs gibi konuşup duruyorlar.
Sevgilim ailem konusunda bugüne kadar hiçbir şey söylemedi. Hatta istememeleri normal ama ben onları ikna ederim diye yaklaştı. Fakat ailem işi devamlı yokuşa sürüyor ve hiç tanımadıkları halde sevgilim hakkında ileri geri konuşuyorlar. Neden okumamış, bu yaşa gelmiş hala bir dikili ağacı yok, işi garanti değil, sen para kazanıp onun hizmetçisi olacaksın vs... daha bir çok hakarete varan cümleler.
Ben ne yapacağımı şaşırdım. Bir taraftan ailemdir onlarsız olmaz diye düşünüyorum ikna etmeye çalışıyorum bir taraftan yaşadığım stres lanet olsun git evlen kimseye de bir şey deme diye düşünmeme neden oluyor. Sevgilim de kendini çok aşağılanmış hissediyor. Onu bu duruma düşürmek istemiyorum. Annem telefonla onu arayıp bir sürü hakaret etmiş ağzını açıp bir şey dememiş erkek arkadaşım.
Nasıl bir yol izlemem lazım. Artık düğün için ciddi hazırlıklara başlamamız lazım. Siz olsanız ne yapardınız fikirlerinize ihtiyacım var.
Ailen çok HAKLI...Ileride çok pişman olursun.acele etmeMerhaba kızlar. Hemen konuya gireyim. Benim 1 senelik bir ilişkim var. Erkek arkadaşımı daha önceden de tanıyordum fakat 1 senedir birlikteyiz.
Geçen sene sevgilimle ilk birlikte olmaya başladığımızda annemi konudan haberdar etmiştim. Olumsuz yaklaşmakla birlikte net olarak istemiyorum asla olmaz falan demedi. Daha sonra babama da durumu anlattım ciddi olduğumuzu evlenmek istediğimizi söyledim. Babam okulu bahane ederek, diplomamı almadan asla bu konuların açılmasını istemediğini söyledi. Bu arada ben haziranda mezun oluyorum.
Geçen yaz ailemin yanındayken 3 ay boyunca işkence çektim. Sadece tanışmalarını istedim. Babam başta asla olmaz dedi fakat sonra ısrarlarıma, ağlamalarıma dayanamayarak tamam dedi ama bu sefer de işlerinin yoğunluğunu bahane ederek tanışmayı devamlı erteledi. Ve sevgilimle yaş-eğitim olarak uyumsuz olduğumuz için onunla evlenmeme asla olumlu bakmadığını, benim okulu bitirdikten sonra istersem evlenebileceğimi söyledi ama evlenirsem beni görüşmemekle tehdit etti.
Erkek arkadaşım lise terk. Devamlı kitap okuyan çok kültürlü kendini yetiştirmiş biri. Çalışıyor. Aramızda 13 yaş var.
Şimdi biz sevgilimle temmuzda evlenmeyi planlıyoruz. Ailem maddi konularda da devamlı bana baskı yaptığı için sevgilim onlardan hiçbir şey istemiyor eşyalarımızı almaya başladık. Ailemin maddi durumu gayet iyi olmasına rağmen benim ikinci üniversitem olduğu için bugüne kadar bana çok masraf yaptıklarını düşünüyorlar. Devamlı kaç yaşına geldin hala sana para harcıyoruz vs gibi konuşup duruyorlar.
Sevgilim ailem konusunda bugüne kadar hiçbir şey söylemedi. Hatta istememeleri normal ama ben onları ikna ederim diye yaklaştı. Fakat ailem işi devamlı yokuşa sürüyor ve hiç tanımadıkları halde sevgilim hakkında ileri geri konuşuyorlar. Neden okumamış, bu yaşa gelmiş hala bir dikili ağacı yok, işi garanti değil, sen para kazanıp onun hizmetçisi olacaksın vs... daha bir çok hakarete varan cümleler.
Ben ne yapacağımı şaşırdım. Bir taraftan ailemdir onlarsız olmaz diye düşünüyorum ikna etmeye çalışıyorum bir taraftan yaşadığım stres lanet olsun git evlen kimseye de bir şey deme diye düşünmeme neden oluyor. Sevgilim de kendini çok aşağılanmış hissediyor. Onu bu duruma düşürmek istemiyorum. Annem telefonla onu arayıp bir sürü hakaret etmiş ağzını açıp bir şey dememiş erkek arkadaşım.
Nasıl bir yol izlemem lazım. Artık düğün için ciddi hazırlıklara başlamamız lazım. Siz olsanız ne yapardınız fikirlerinize ihtiyacım var.
Vallahi kusura bakma da annenle babanı tebrik ediyorum. Hayatı ve özellikle evliliği çocuk oyuncağı sanma. Aşk en güzel şey ama bu şekilde değil bu şekilde olanı ben anlayamıyorum, kabul de edemiyorum. Benimde yıllardır devam eden ve evlenmek üzere olduğum bir ilişkim var. Ben üniversite öğrencisiyim öğretmenlik okuyorum. Sevgilim yıllar önce lise mezunu ve bir benzin ofisinde çalışan biriydi. Kendisine deli gibi aşıktım. Fakat bir birlikteliğe adım atmak söz konusu olduğunda red ettim. Neden dersen. Birincisi ben üniversiite okuyan biri olarak eşimin de aynı kültürde ve üniversite okumuş biri olmasını istiyorum. Eşim benim kimliğimdir. İkincisi o yaşa gelip bir baltaya sap olamamış lise mezunu haliyle orada burada çalışan düzenli bir işi olmayan adamı ben ne yapayım. Üçüncüsü o adam sadece benim kocam olmayacak çocuklarımında babası olacak, benim hayalimdeki baba okumuş, kültürlü, iyi eğitimli, iyi bir işe sahip biri olmalı. Dördüncüsü; ailem beni ter döke döke üniversitelerde okuttuysa damadını lise mezunu asla istemez, sonuna kadar haklıdır gıkımı çıkarıp savunmaya yüzüm olmaz. Red ettim. Deli gibi aşıkken.. Ama o ne yaptı biliyor musun ? Hemen üniversite sınavına girip güzel bir bölüm kazanarak yanıma geldi. Hemde ailesi maddi destek gösteren birileri değil, kendi imkanlarıyla yeri gelip kaldırım taşı döşeyerek para kazanıp okudu. Bu sene beraber mezun oluyoruz.. Aşk fedakarlıktır o da bunun en güzel örneğini bana gösterdi. Bir de şunu anlayamıyorum; lise mezunu ama kendini yetiştirmiş, çok kitap okur kültürlüdür. Ben bir kez bile ben lise mezunuyum kendimi de yetiştirmedim diyen birini görmedim. Evet kendini mutlaka yetiştirmiştir ona ne şüphe fakat acaba 2 üniversite bitirmiş biri kadar kendini yetiştirmiş midir sence ? Denk misiniz ?Bu denklik mümkünse sen niye okudun, biz niye okuduk ? Yarın öbür gün aynı evin içinde yaşamak sevgililik gibi olmuyor. 2 senedir erkek arkadaşımla aynı evi paylaşıyoruz oradan biliyorum. O yüzden bir evliliğe şuan anlaşıyoruz ve seviyoruz diyerek karar verme. Eğitim kültürü, coğrafi ve maddi kültürün aynı olması bir aşktan daha önemli şeyler. Çok seviyorsa senin için fedakarlıklar yapıp okusun. Yarın öbür gün aşk bitince "eee ne kaldı geriye" diyeceğin kararlar verme, benden söylemesi.Merhaba kızlar. Hemen konuya gireyim. Benim 1 senelik bir ilişkim var. Erkek arkadaşımı daha önceden de tanıyordum fakat 1 senedir birlikteyiz.
İkincisi o yaşa gelip bir baltaya sap olamamış lise mezunu haliyle orada burada çalışan düzenli bir işi olmayan adamı ben ne yapayım. . Üçüncüsü o adam sadece benim kocam olmayacak çocuklarımında babası olacak, benim hayalimdeki baba okumuş, kültürlü, iyi eğitimli, iyi bir işe sahip biri olmalı.
Maddi açıdan sorununuz olmayacağının garantisi var mı?Sen daha mezun olup iş bulacaksın.İlk etapta maaşın yetersiz gelir.40 yaşına merdiven dayayıp birikimi olmayan birinin,maaşının ve işinin kalıcılığıda kesin değil.Şu an ayakların yerde değil ve her sorunu aşarım gibi geliyor sana.Ama aileni dinle.Ben diyetisyen olacağım. Maddi açıdan bir sorunumuz olmayacak. O da çalışıyor zaten. Ailem için sorun diplomasının olmaması ve birilerinin yanında çalışıyor olması.