- 30 Haziran 2014
- 3.916
- 4.814
Tamam canım kardeşim biz haksız çıkarız inşallahAilesinin "istemeden" ateşe attığı binlerce çocuk var. Teşekkür ederim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tamam canım kardeşim biz haksız çıkarız inşallahAilesinin "istemeden" ateşe attığı binlerce çocuk var. Teşekkür ederim.
Sevgiliniz gerçekten terbiyeli biriymiş, annenizin okadar lafına rağmen bişey demediyse (yanlış anlamayın erkekler böyle şeyleri kaldıramaz diye diyorum) Allah yardımcınız olsun
inşallah haksız çıkarım keskede yorum yapmasaydım gereksiz geriliyorum ama içim sızladı kendi evladım gibi gördüm hata ettimçok büyük konuşuyorsunuz...
hmmm o zaman işin rengi değişti. o kısmı kaçırmışım bendediğim gibi ailemi endişeleri konusnda anlıyorum sadece yöntemlerinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Eğer bu bir hata ise, beni daha çok hata yapmaya sürüklüyorlar. Ailemden ayrı yaşıyorum zaten.
Yapılan araştırmalara göre okuyan gençlerin evliliklerine aileler daha çok karışıyormuş.
Yani şu an okumamış ya da iyi bölüm okumamış olsaydın ailenin daha az karışma durumu olabilirdi.
Seninki kadar farklar yok ama ben de 23 eşim 29 yaşındaydı tanıştığımda. Ama biraz daha büyük görünüyordu.
Devlette iyi bi işim vardı eşim de ünv mezunu ama atanamamış özelde asgari ücretin biraz üstünde maaşı vardı.
Benim ailem de pek istemedi.
İnsanın garibine gidiyordu senelerce başarılarınla övünen insanların her şeyi dört dörtlük bi eş seçmediğinde surat asmaları.
Ama annem en son işsiz kalırsa en azından senin maaşın var dedi ve söz nişan evlilik devam etti.
En yıpratıcı süreç buydu.
Nişan gecemde KV min yaptığı bazı hareketleri gören bi tanıdığım biz de seni aklı başında zannederdik dedi. Nerden buldun bu adamları
Dedi.
Neyse uzatmayım eşim iyi bi insan annem de çok seviyor. 6. Yıldayız. Çok şükür herşey yoluna girdi.
Size tavsiyem her ne olursa olsun yine de bi şekilde aile rızasını da alın onların rızası olmadan da olmaz.
Bunu sevgilimle açıkça konuştum. Benim üniversite bitirmiş olmam fazla maaş almam bir sorun yaratmayacağını söyledi. Beni gerçekten mutlu ediyor. Ben de hayattan çok bilindik beklentileri olmayan biryim. Ev araba para bunlar çok çok geri planda. Önemsediğimiz şeyler aynı. Ben bunu kaçırmak istemiyorum.
hmmm o zaman işin rengi değişti. o kısmı kaçırmışım ben
yöntemlerinin yanlış olduğu konusunda haklısın. açık söylüyorum kendi kızım bana böyle bir ilişkiyle gelse "eyvah" derdim ama karşımdakini tanımaya çalışırdım.
ailen ön yargılı davranıyor. önce onları tanıştır, gerekirse tüm şiddetinle kapıları çarp ama ikna et. bakalım bir tanısınlar belki uzlaşırlar.
sana aileni sil diyemem ama ailen için sevgilinden de vazgeç diyemem, ona da haksızlık olur çünkü ailen direk ön yargılı.
eğer tanışmış olsalardı bir durur acaba derdim ama ailen kafadan redçi.
yerinde olmak istemezdim vallaha.
Benim ailem asla işsiz kalırsa senin maaşın var demez. Aileniz yine de anlayışlı davranmış.
Her şeyi geçtim ben bu adamın evlilik sorumluluğunu alabileceğini düşünmüyorum.Eksiklerini mi gizliyor bu şekilde bilmiyorum ama o şekilde yaşayan biri. Bana da çok acayip gelmiyor bu durum hatta her zaman böyle düşünen birni hayal ettim diyebilirim.
sana aileni çiğne diyemem ama
ayrıl hiç diyemem!
sana aileni sil diyemem ama ailen için sevgilinden de vazgeç diyemem, ona da haksızlık olur çünkü ailen direk ön yargılı.
eğer tanışmış olsalardı bir durur acaba derdim ama ailen kafadan redçi.
yerinde olmak istemezdim vallaha.
cok elestirildi. Bence sevgiliniz, aslinda hep yapilmak istenen, ama toplum baskisi sebebiyle yapilamayan, o yuzden de herkesce ocu gibi gosterilen seyleri yapmis. Ozgur olmus.
Sahsim adina, ben denizcilik yapmayi secmis bir erkekle beraber olmayi isteyemezdim. artik efsane mi dersiniz bilmem, denizciler capkin ve sadakatsiz olurlar, herseyi sorumsuzca uclarda yasarlar filan diye, sonradan boyle biriyle evlenmeye urkerim.
cunku onlar statukoya karsi gelmis olanlardir.
ama diger yandan, firtinalarin arkasindan siginilacak liman olan kadin, en mutlu kadindir.
Ailenize gelince, sizi iyi yonlendirmiyorlar, aynen dediginiz gibi daha cok hata yapmaya zorluyorlar.
bana kalırsa 26 yaşındaki birinin 38 yaşındaki biriyle evlenmesi çok tuhaf değil. 18 yaşındaki bir kız 35 yaşındaki adamla birlikte olsa yaş farkı çok derim ama 26 yaş artık ne istediğini bilecek, evlenip yuva kurabilecek olgunluğa ulaşmış olmanız gereken yaş. o açıdan bana yaş farkı çok görünmedi. açıkçası eğitim düzeyi farkı da çok görünmedi, sonuçta kendini bilime vakfetmeyeceği sürece herkes meslek sahibi olup yaşam standardını yükseltmek için okuyor, sevgiliniz de amacına ulaşmış, ev, eşya alacak parası var, istediğini yapabiliyor diyorsunuz, o da bana sorun gözükmedi. bana sorun gibi gelen şey sizin hayat tecrübenizin okula gidip gelmekle sınırlı olması. siz daha gerçek hayata atılmamışsınız, bir işe girip çalışıp sorumluluk sahibi olup, bir ev geçindirip geçiremeyeceğiniz üzerine kafa yormamışsınız. adamın dünya tutuna çıkalım demesi sizi cezbediyor, entellektüel düzeyi ve bohem tarzı cezbediyor gibi geldi bana. aileniz haklı olabilir de, olmayabilir de. bunu zaman gösterir. sizin yerinizde olsam temmuzda evlenmek için acele etmek yerine, hazırlıklarımı zamana yayar, bu insanı aileme tanıtmaya, sevdirmeye çalışır, onunla bir hayat sürüp süremeyeceğim üzerine, hayattaki beklentilerim üzerine de uzun uzun düşünürüm. 1 yıl böyle ciddi bir kararı vermek için çok kısa bir süre. insanlar ilişkinin başında karşı tarafa kendini hoş göstermek için veya olayın akışını, ilişkinin büyüsünü bozmamak için kendini olduğundan farklı tanıtabilir, aslında yapmayacağı şeyleri yapacakmış gibi gösterebilir veya kendisini yapabilecek sanabilir. sonuçta kimse de evladının kötülüğünü, mutsuzluğunu istemez. zaman içerisinde ailenizle orta yolu bulacağınıza inanıyorum.
öncelikle 26 yaşında biri olarak şunu söylemeliyim ki aradaki yaş farkı çok fazla. karakteri, yaşam tarzı ne olursa olsun. adam 30lu yaşlarının sonuna gelmiş. o yaşayacağını yaşamış gezmiş tozmuş, eleğini elemiş asmış derler ya aynı onun gibi geldi. şimdi sorun yaşamazsın belki ama ileride, 10 sene sonra filan ben sorun yaşayacağınızı düşünüyorum. eğitim bi yerde önemli aslında. evet kendini geliştirmesi gayet iyi, bu eğitim mevzunu kapatabilir ama bi yere kadar diye düşünüyorum.
ailenin hatasına gelince; hiç tanımadan ön yargıyla yaklaşmaları. belki tanısalar ve deseler ki 'kızım biz tanıdık gördük, bu adam sana göre değil, seni mutlu edemez' deseler bi yerden sonra sen de yargılamaya eleştirel gözle bakmaya, düşünmeye başlarsın. böyle pat diye olmaz dedikleri için kabullenemiyorsun anlıyorum. belki de tanıyınca olumlu bakacaklar bilemeyiz. unutma ki biz de burada tanımadan söylediklerine göre yorum yapıyoruz.
bence evleneceksen bile bu yaz değil bir sonraki yazı bekle, sen acele edip hemen evlenmeye kalkarsan ailen onlardan vazgeçtiğini düşünecek. ailenin yanında olmadan evlenmek istemezsin herhalde. her ne kadar ailenle yaşamasan da her zaman yanında olduklarını bilmek insana her zaman huzur verir.