Ailem evlenirsem reddecekmiş!

Bence yaş farkı problem değil. Annemle babam arasında da benzer bir yaş farkı var. Bu yıl evliliklerinin 40. Yılını kutlayacaklar ve çok sorunsuz bir evlilikleri var, resmen birbirlerinin en yakın arkadaşı gibiler. Üniversite mezunu olmaması da problem değil, eğer anlattığın gibi gençlik hayallerini gerçekleştirmiş biriyse iş hayatında da istediği yerdeyse lise mezunuyum ben kompleksine girmez herhalde. Ancak 38 yaşında insanın doğru düzgün birikimi olması gerekiyor ben katılıyorum bu konuda ailene.

birikimi var. ev ve eşya alacak kadar.

Eğitim durumunu geçtim.
Okumayan insanlar da kendini geliştirebiliyor ama yaş farkı çok fazla bence.

Ben de 26 yaşındayım.
Yanlış anlama ama 38 yaşında birine o gözle bakamazdım bile açıkçası.
38 yaş gözünüzde nasıl canlanıyor acaba? ben de aynı yaştayım da ,hiç düşündüğünüz gibi değilim,giyimim kuşamım,tarzım,hayata bakışım ,o düşündüğünü"çok olgun" insan tarzından çok uzak:):)

herkes evliliği,farklı yaşıyor..geneli sanıyor ki,evlenecek ev,araba alacak,çocuk yapacak,torun görecek..bu standartlara uymayanlar için de ,olmaz deniyor..
mutluluk kriteri bu değil bana göre,olan varsa d kendi hayatı saygı duyarım..
kenarda parası yoksa,birikim yoksa,ev yoksa iyi damat adayı değildir çoğuna göre,ailen de dahil..ama sana soruyorlar mı ki,gelecekten beklentin nedir diye...
bana göre ilerde sorun olabilecek tek durum,mesela 5 sene sonraki beklentileriniz..o da her evlilikte farklı yönlere gidbielcek bir durum..
yani ailenin istediği adamla da evlensen,her daim risk var ilerisi için..:):)
bence çok sempatik bir çiftsiniz,ve mutlu oalcağınızı düşünüyorum ben..ilerde çocuğunuz olursa,onunla de gzersiniz ,çok güzel olur:):)

Teşekkür ederim :) Aynen söylediklerinizi örnekleriyle görüyorum çevremde ailesinin bayıla bayıla razı olduğu ama 1-2 senede biten evlilikler var. Bu gibi şeyler ne yaparsanız yapın biraz şansa bağlı.

ne olursa olsun aileni çiğnememeni ve onların rızası olmadan evlenmemeni tavsiye ederim.
sevgilin nasıl bir işte çalışıyor?işi garanti mi?
ev eşya alacak birikimi kendisi mi yapmış?ev diyorsun sonuçta epey bir miktar kenarda parası olması lazım.
ve de eminmisin gerçekten?
hem dünya turuna çıkıp hem bu birikimi nasıl yapmış?
özgür ruhlu,özgür yaşayan birisi sanırım.
bu haliyle ortalama bir aile için cazip bir damat adayı değil.
heralde yaptığı işle de güven telkin etmedi ailene.
bir şekilde tanışıp görüşmeleri lazım.
yaş farkınız da çok işin açıkcası.

birikim denizcilikten geliyor. senelerce denizci olarak çalışmış. 50 bin liralık kısmı ise miras.

38 yaş gözünüzde nasıl canlanıyor acaba? ben de aynı yaştayım da ,hiç düşündüğünüz gibi değilim,giyimim kuşamım,tarzım,hayata bakışım ,o düşündüğünü"çok olgun" insan tarzından çok uzak:):)

Gözümde bir şey canlandığından demedim.
13 yaş bana göre çok fazla onu anlatmaya çalıştım :)

Teşekkür ederim :) Aynen söylediklerinizi örnekleriyle görüyorum çevremde ailesinin bayıla bayıla razı olduğu ama 1-2 senede biten evlilikler var. Bu gibi şeyler ne yaparsanız yapın biraz şansa bağlı.
bizdeki mantık genelde,adamın sabit geliri işi olsun,mümkünse memur olsun..:)ailden kalma evi olsun,arabası birikimi olsun..2 çocuk yapılsın..geçim iyi olsun..iyi de herkes bunla mutlu olmuyor ki..
ben de evlendim,anne oldum..gezmeye de bayılırım..ama herkesin dediği gibi çocuk olsun gezemezsin eskisi gibi lafına uymadım..oğlumla geziyorum şimdi de:)
ailenize mutlu olacağınızı anlatmaya çalışın bence..

Eğer düşünce, mantık ve ruh olarak aynı iseniz bu problem değil. Her şey bir diplomaya ve iki sayıya bağlanmamalı bence. Erkekler geç olgunlaşır ve erkek arkadaşınız yeterince sizi taşıyacak bir olgunlukta. Akıl nasıl yaşta değil başta ise, eğlence de insanın yaşında değil içinde, ruhunda. Eğer sizinle aynı anda aynı şeylerden zevk alıyorsa bu problem değil. Ailenizle tanıştırdığınız zaman eminim bu problem ortadan kalkacaktır. Hem arıca 38 yaşına gelmiş bir insanın illa bir evi ve illa bir arabası mı olması gerekiyor ? Hele ki şu zamanda kolay mı ? Belki de adam evlendikten sonra eşiyle tuttuğu evi beğenecek ve orayı taksitle alacak buda güzel bir şey. Ayrıca benim amcam ve yengemle arasında 20 yaş fark var. Ve şuan bir bebekleri olacak çokta güzel anlaşıyorlar maşallah.

Gözümde bir şey canlandığından demedim.
13 yaş bana göre çok fazla onu anlatmaya çalıştım :)
38 yaşında birine o gözle bakamam demiştiniz ya ona istinaden dedim..sanki yaşlı saçı başı ağarmış fiziksel olarak sizi çekmeyecek birinden bahsetmişsiniz de o yüzden dedim...bakınca yaşını bile anlamayabilrsiniz adamın :):)

Birey olamayan insanlar hep birilerinin agzinin icine bakar bocalar.bu senin mutlulugun senin hayatin.bana kalirsa ailenin senden cikari var gibi.borclarini falan sana odetecekler heralde benimkiler oyle yapmisti.aileni incitmeden kendini birey olarak gor karar ver.aile bagimliligindan kurtulun artik.ben cok kisi taniyorum unv.mezunu parali maasli birbirini satirla bicakla kovalayan.mutluluk zevkli olmaktir.aykiri olmaktan gecer.ic sesini dinle.ben duyduguma hic bakmam karar verirken gordugume bakarim.ailemin dedigini yaptim hayatim mahvoldu simdi konusmuyoruz.aileni bosver ama incitmeden .

Ailemin maddi durumu gayet iyi. Babam genel müdür. ev araba çifter çifter buna rağmen bana böyle söylemeleri moralimi çok bozuyor.de4vamlı başkalarıyla karşılaştırılıyorum 26 yaşında hala üni biterememişim falan. biraz da biz gününü görelim vs... Babamdan bunları hiç duymadım ama annem devamlı bu şekilde konuşuyor.

aynen!
ben de 40 yaşındayım
benim gibi deli dolu, hareketli, neşeli olan genç kız çok az görüyorum çevremde :)))
kadınlı erkekli tüm arkadaş çevrem de benim gibi!!!

fakat bence şu yüzden öyle düşünüyorlar
bizden sonraki nesiller, yani 85 - 90 lı yaş grubu, bizim nesle göre, fiziksel olarak çok daha çabuk olgunlaşmaya başladı
bizim o yaşlarda gösterdiğimizden daha olgun gösteriyorlar
sanırım o yüzden 38-40 lı yaşları daha farklı hayal ediyorlar...

bu açıdan bakınca ailen haklı gözüküyor ama yaşadığın ilişkiyi bilemiyoruz tabi ki. seni çok mutlu edeceğine inanıyor musun? mesela benim de erkek arkadaşımla aramızda 6-7 yaş var ve o biraz hızlı bir hayat yaşamış benden önce. 6 yaşa rağmen bazen düşünüyorum acaba herşeyi tüketmiş midir benden önceki hayatında, bana hitap edebilir mi ileride diye. ama 1 senedir birliktesin az çok anlarsın sana karşı olan davranışlarından seni mutlu edip edemeyeceğini, isteklerine karşılık verip veremeyeceğini. bundan eminsen evlenebilirsin benimde çevremde aralarında 10 yaştan fazla fark olan bir sürü mutlu çift var.

eğitim konusuysa bence problem değil. eğer işi gücü olmayan boşta gezen biri olsaydı yürümezdi ama 2 bin lira geliri ve düzenli bir işi varmış. eğer sevgilin ileride sen ondan daha fazla kariyer sahibisin ya da ondan daha fazla maaş alıyorsun diye komplekse girmeyecekse aranızdaki fark problem olmaz. önemli olan kendini geliştirmesi. üniversite mezunu olup da iki kelimeyi bir araya getiremeyen, dünyadan bir haber yaşayan tonla insan var. ama bence en büyük problem aranızdaki farklar değil de aileni karşına alıp alamayacağın. yani o şekilde başladığın bir evlilikle mutlu olabilecek misin? zamanla yumuşarlar mı aileni tanırsın az çok ?

38 yaşında birine o gözle bakamam demiştiniz ya ona istinaden dedim..sanki yaşlı saçı başı ağarmış fiziksel olarak sizi çekmeyecek birinden bahsetmişsiniz de o yüzden dedim...bakınca yaşını bile anlamayabilrsiniz adamın :):)

Şimdi şöyle bir durum var. Benim annemle babam arasında 12 amcam ve yengem arasında 17 yaş var. Görünüş olarak da belli evet ama anlaşmazlıklar daha bariz şekilde ortada. Ben görünüş olarak demiyorum ama zaman daha da ilerledikçe bu yaş farkına bağlı anlaşmazlıklar çok fazla oluyor. O yüzden de kendi adıma tercih etmezdim. Yani 38 yaşında biri 18 yaşında gibi de görünebilir fiziksel olarak ama bu gerçeği değiştirmez.

26 38 değil de 40 53 dese de aynı şeyi söylerdim. Bu yaşın kendisinden değil aradaki farkın büyüklüğünden kaynaklanıyor. Anlatmaya çalıştığım kendimce oydu :)

lise mezunu bile olmayan senden 13 yaş büyük biri.. çok zor. 1 senede bütün ömrünü vereceğin ve arada bu kdr uçurum olan bir insanı tanıyamazsın büyük risk ve aileni dinle.
o kadar kendini geliştirebilen birisi olsaydı dışarıdan en azından liseyi bitirirdi. ünv okumasın hadi neyse de. her ünv okuyan da adam değildir ama lise mezunu olmaması büyük sorun.

Ben her zaman başarılı bir öğrenci oldum. Ailem hiçbir zaman dershane okul masrafı yapmadı ilköğretimi özel okulda okumama rağmen. Burslu okudum. Yanlış bir tercih yapıp mühendislik seçtim ve ailemin zoruyla 3 yıl okudum bırakmak istememe karşı çıktılar. 3yılın sonunda bıraktım ve tekrar sınava girdim. Masraf yapmaları sadece üniversite yıllarında gönderdikleri para. Ben biraz geç olmuşum anne baba yaşlı o yüzden bıktık yaşlandık okulunu bitir emekli olalım falan söylenip duruyorlar. yoksa ciddi bir masraf falan yok ortada.

Sevgilim 6 senedir aynı yerde çalışıyor aylık geliri 2 bin tl. Ben işe başlayınca en az 3 bin tl ile başlayacağım 5 bin lira da bize yeterli olur diye düşünüyorum

arkadaşım, yazdıklarından yola çıkarak:
ben aileni dinlemen ve ayrılman gerektiğine ikna değilim
yaş farkının illa olumsuz olacağına da ikna değilim
sevgilinin, bazı yazdığın davranışları ve tavırları çok hoşuma gitti benim
sana aileni çiğne diyemem ama
ayrıl hiç diyemem!

Sevgilim lise arkadaşlarını falan bana gösterdiğinde şok oluyorum. Amca diyeceğim tarzda görünüme sahip oluyorlar genelde hatta şaka mı yapıyorsun falan diyorum. Kendisi 30 35 yaşları arasında gösteriyor fiziksel olarak. Gemide çalıştığından ve kick boksla ilgilendiğinden dolayı gayet iyi görünen bir fiziğe sahip.

Bende yasadim bu red ederiz o bize uygun deil durumu..
et tirnaktan ayrilmaz ailen red filan etmez de de si şuki sen onlarin sozune geliyosun ailelerin sezgileri inan kuvvetli oluyor sevince onlarin dedigi hersey sacma gereksiz evham gibi geliyor ama malesef hakli ciktiklarinda gec oluyor

lise mezunu bile olmayan senden 13 yaş büyük biri.. çok zor. 1 senede bütün ömrünü vereceğin ve arada bu kdr uçurum olan bir insanı tanıyamazsın büyük risk ve aileni dinle.
o kadar kendini geliştirebilen birisi olsaydı dışarıdan en azından liseyi bitirirdi. ünv okumasın hadi neyse de. her ünv okuyan da adam değildir ama lise mezunu olmaması büyük sorun.

Ben bunu normalde asla yapmazdım ama sen istiyorsan senin için sorunsa bitirim liseyi dışarıdan diyor. Ben bunu sorun olarak görmediğim için böyle bir şey istemedim. Entelektüel anlamda kendimi ondan çok çok eksik hissediyorum.

Bende yasadim bu red ederiz o bize uygun deil durumu..
et tirnaktan ayrilmaz ailen red filan etmez de de si şuki sen onlarin sozune geliyosun ailelerin sezgileri inan kuvvetli oluyor sevince onlarin dedigi hersey sacma gereksiz evham gibi geliyor ama malesef hakli ciktiklarinda gec oluyor

Ailem görüp de böyle bir şey dese inanın ciddiye alırım. Sadece adını yaşını işini bilerek bu kadar net olmaları acayip geliyor

aılen sonuna kadar haklı ya sen daha cok gencsın adam gelmış 40 a ve lise terk sana uygun görmemişler senın ıyılıgını dusunuyorlar çokta haklılar

bu açıdan bakınca ailen haklı gözüküyor ama yaşadığın ilişkiyi bilemiyoruz tabi ki. seni çok mutlu edeceğine inanıyor musun? mesela benim de erkek arkadaşımla aramızda 6-7 yaş var ve o biraz hızlı bir hayat yaşamış benden önce. 6 yaşa rağmen bazen düşünüyorum acaba herşeyi tüketmiş midir benden önceki hayatında, bana hitap edebilir mi ileride diye. ama 1 senedir birliktesin az çok anlarsın sana karşı olan davranışlarından seni mutlu edip edemeyeceğini, isteklerine karşılık verip veremeyeceğini. bundan eminsen evlenebilirsin benimde çevremde aralarında 10 yaştan fazla fark olan bir sürü mutlu çift var.

eğitim konusuysa bence problem değil. eğer işi gücü olmayan boşta gezen biri olsaydı yürümezdi ama 2 bin lira geliri ve düzenli bir işi varmış. eğer sevgilin ileride sen ondan daha fazla kariyer sahibisin ya da ondan daha fazla maaş alıyorsun diye komplekse girmeyecekse aranızdaki fark problem olmaz. önemli olan kendini geliştirmesi. üniversite mezunu olup da iki kelimeyi bir araya getiremeyen, dünyadan bir haber yaşayan tonla insan var. ama bence en büyük problem aranızdaki farklar değil de aileni karşına alıp alamayacağın. yani o şekilde başladığın bir evlilikle mutlu olabilecek misin? zamanla yumuşarlar mı aileni tanırsın az çok ?

Bunu sevgilimle açıkça konuştum. Benim üniversite bitirmiş olmam fazla maaş almam bir sorun yaratmayacağını söyledi. Beni gerçekten mutlu ediyor. Ben de hayattan çok bilindik beklentileri olmayan biryim. Ev araba para bunlar çok çok geri planda. Önemsediğimiz şeyler aynı. Ben bunu kaçırmak istemiyorum.

X